Bu şehire karşı bu ne kompleks etiketleme

izmirrrrrrrr canım memleketim gurur duyuyorum İzmirli olmaktan. bende doğuda gurbetteyim ama böyle bişey duymadım memleketımle ılgılı.kımse laf edemez. ayrıca esim de Karadenizli o taraftandan öle bısey duymadım hiç.ama hangi şehir sizin acaba?

Medeni insanlara tahammulu olmayan cag disi insanlari ile cevrelisiniz.
Aslinda bu davranislari kendi medeneiyetsizliklerinin farkinda olduklarini gosteriyor. size yansittiklari onyargili tavir da kendi asagilik kompleksleri ile alakali.
Bir takim taktikler gelistirip bu insanlarin guvenini kazanmaya calisin. Mesela onlarla piknik yapin, Izmir e ozgu yiyecekler hazirlayin.
Vucut diliniz her zaman ozguvenli , onyargisiz ve kolay haberlesen bir insan itibasi versin. Karsidaki insani notr duygularla dinleyin, onlarin dusuncelerini gizlice yonlendirin, onlari ikna edin, Izmir'in de o anadolu sehrinin de ayni ulkede oldugunu!

bir ilde yaşayanların iyisi de vardır kötüsü de. bizim memleketin insanının en sevdiği şey yaftalamak.
ki siz de "burada dedikleri şeyler iki katı yaşanıyor . Kızların daha ortaokulda sevgilisi var .18 e bastılar mı hemen kocaya kaçarlar. İki eşli aileler var . Evli kadınlar evli başka adamlara kaçar. Alkolik iş ortamına gelirler ve şişeler buluruz ." diyerek aynı hataya düşmüşsünüz.
kültürel yapımız böyle herhalde.

Kesinlikle katılıyorum.
İnsanların karışmasını hoş karşılamayıp,her şeyin 2 kat yaşandığını(!) fark edecek kadar olaylara dahil olunmuşsa pek farkı yok durumun.

İzmirliyim böyle muamele ile çok karşılaşıyorum dışarda...fesatlık napcan

Kesinlikle katılıyorum.
İnsanların karışmasını hoş karşılamayıp,her şeyin 2 kat yaşandığını(!) fark edecek kadar olaylara dahil olunmuşsa pek farkı yok durumun.

bu memlekette herhangi bir insanı çevirip sorsak yine aynı cümleleri duyarız.
oysa insanların tek tip olmaları mümkün değildir.
eski sevgilim izmirliydi adamlıktan bi'haberdi.
bir arkadaşım var izmirli adamın dibidir.
herkes adanalılara verir veriştirir benim en yakın dostum adanalıdır ve bir kere kırılmamışımdır.
mesele şu ki herkes mükemmel kimse de kimseyi beğenmiyor.

Doktorun uygulamasinda bir yanlislik yok. Bu durumlarda sozle onaya guvenilir mi? Saglik bu. Farkinda olmadan bile hamile kalinabiliyor. Belki size bir islem uygulayacak, ama gebelige zarar verecek bir islem. Ve sansa bakin ki sizde hamilesiniz. Ne olacak? Sonra muhtemelen gidip doktoru sikayet edersiniz. Doktor isini sansa birakamaz. Bu onun gorevi. Kesinlikle Izmirle alakasi yok bunun. Sadece bahsettiginiz arkadaslarinin Izmirlisin ya o yuzden demesi sacmalik. Çüş yani ne kadar igrenc konusmuslar. Ben olsam agzina cakardim bir tane o arkadasin.

Onlara izmir batmış kabul ama sizede birşeyler batmış direk eleştiriye geçtiğinize göree....

İzmirliyim, Ege'nin başka bir şehrinde üniversite okuyorum. Çevremde kendim gibi İzmirli bi dünya insan var ama ülkenin farklı yerlerinden gelmiş insanlarında İzmir'e karşı o yaftalama maalesef var. Çok fazla İzmirli olduğu için pek bişey diyemiyorlar ama ben hissediyorum yani ne düşündüklerini. İzmirliyim ve o saydıkları kötü şeylerin hiçbirisi bende yok. İzmirli olduğum için çok şanslıyım ve gurur duyuyorum bundan. Kıskandıkları için bunu yapıyorlar. Arkadaşımın Afyon'lu hocası kalkmış derste öğrencilere demiş ki "İzmir'de ezan sesi duyamazsınız". Yani gerçekten dışarıdan İzmir'i kötüleyen hiç kimseye inanmayın bakın benim örnekteki gibi. Öğrenciler cevabını gayet güzel vermişler tabi... Düşünün ki dışarıdan İzmir'i kötüleyen insanların inançlara bile saygıları yok, kaldı ki İzmir'de de bi dünya cami var yani. Benim yaşadığım yerde 2-3 tane var aynı anda kaç tane ezan sesi duyuyorum. Böyle kafadan atılır mı yahu? Ha ezan sesi duyamazsınız demiş, ha alkolik çok demiş, benim için farketmez o yüzden öyle söylüyorum. İkisi de iftiradır. Ben başka bir şehre karşı hiç bu kadar kıskançlık görmedim. Lafı siyasete getirmek isteyenler de sürekli belediyesine laf eder ayrıca. Belediyesini isteyen istediği gibi eleştirsin ama aklı olan insan, o şehrin insanlarının nasıl olduğuna bakar. İzmir'de istediğiniz gibi yaşarsınız kimse size müdahale etmez, muhafazakar yerleri hariç.

Ben o bahsettiklerinizi tanımıyorum dile getirmeye gerek var mı diyip kesin. Konuşmalarına firsat vermeyin, her yerin iyisi kötüsü var yarıştırmaya gerek yok.

Ağzı olan konuşur, eleştirmek isteyen istediği kadar eleştirsin, bizim için önemli değil. İzmir'in belediyesi sayesinde toplu taşımada 90 dk avantajını kullanarak işine gücüne giden insan mutlu (büyükşehir olduğu için kalabalığı ve trafiği bu işe karıştırmıyorum tabi o ayrı konu), deniz kenarında birasını yudumlayan insan mutlu, Sevinç pastanesi önünde sözleşip buluşan gençler mutlu... Daha sayayım mı? Yani insanı halinden memnun mu değil mi bunu konuşmak lazım bişey konuşulacaksa. Alkolik adamdan kime ne, 3 kere evlenip boşanan kadından kime ne yani? Biz ne zaman "kendi hayatımıza" bakan bir toplum olacağız, işte o zaman güzel bir toplum olmayı başaracağız. En batısından doğusuna kadar herkes kendi hayatına, kendi işine bakarsa işte o zaman ideal bir toplum olabiliriz bence.

Ohannes bu ne demek????

İzmir gibi şehirmi var ya. Onların tamamen şahsiii cahillikleri.Ülkede eğitime karşı verilen bir survivor var galiba.Bu derece bilinçsizlik ve ''kendine bakmama'' sendromu ben şok.Üstelik ben bitlisliyim yani. İzmiride hayatımda 2-3 kere görmüşümdür.Ama çok sevdim. Ne manyak insanlar var.

İzmir'in kadınlarından herkes korkar, bu bir gerçektir.
Bağımsızlıklarından, ayaklarının üzerinde durmasından, erkeklerin ağzını payını vermesinden, kahkasından, özgüveninden...
Tabi erkekleri de Efe'dir, o mevzu ayrı.
Kısaca sindiremediğine bizim millet pis der.
Millet yerdikçe siz gururlanın, İzmirim burnumda tüttü yine...

İzmir deniziyle,havasıyla,suyuyla,insanıyla en çok da medeni insanıyla ülkemizin en yaşanacak şehri.

İzmir'in modernliği oldum olası yobazlara batmıştır. 100 yıl önce de yobazlar aynı kafada, İzmirliler yine İzmirliydi. Bu şehrin insanı oldum olası modern olmuştur. Latife Uşakizade de modern Türk kadınının yüzüdür, eğitimli,gurur duyulacak bir kadındır ve İzmirlidir.100 yıl önce, kızını yurtdışında hukuk okutmaya gönderen bir aile de ancak İzmir'den çıkar.

Gerçekten eşitlikçi ve modern İzmirli kadınlar erkeklere dert olur. Burdan _MedceziR_ e selam ederim :)

ben bir şehre göre insanı değerlendirmeyi anlamıyorum.her şehirde iyi de vardır kötü de vardır.her çeşit insan yaşar. bir şehirde hep tek tip insan yaşamaz ki.ön yargılar çok saçma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…