Bu sene tatil?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.229
19.958
498
Hala pandeminin basindaki sikilikta kendi kisisel onlemlerimi almaya devam ediyorum. Kendimden ziyade 18 aylik oglum icin endiseleniyorum. Vaka sayilari bu kadar yuksekken disari cikmam gereken zaruri durumlarda bile kaygilanirken cevremdeki herkesin normal hayata devam etmesi, bol bol tatil paylasimlari yapmasi bir tek bana mi tuhaf geliyor merak ediyorum. Paylasilan vaka sayilarinin gercegi yansitmadigindan eminim cunku bir suru kisi aslinda tani almadan hastaligi geciriyor. Temasli insanlarla nerde karsilasabilecegimiz belli degilken milletin artik maske bile kullanmayisi, sosyal mesafenin hak getirmesi, bol deniz, kum,plaj, cafeler paylasimlarina akil erdiremiyorum. Esim bile yavastan biz de mi bi yerlere kacsak demeye basladi ama ben en basitinden yolda mola yerinde umumi wc kullanmak zorunda kaldigimi dusununce sanki nefes alamiyorum. Dahasi her firsatta her yere dokunup buldugu her ssyi agzina goturen oglumun hijyenini saglamaya calismak var. Ben mi abartiyorum, yoksa ozellikle sonbahar gelince hep beraber ayvayi yiyecek miyiz? Ozellikle tatile giden, gitmeyi dusunen, kucuk cocuklu arkadaslardan fikir almak istiyorum. Ne dusunduklerini merak ediyorum. Zira cevremde herkes abarttigimi, hastalik hastasi oldugumu dusunmeye basladi

Bana da tuhaf geliyor inanın.Olay sadece virüsün bulaşıp bulaşmaması da değil aslında,hala daha zevkimize o denli düşkünüz ki,yapılan şey zaten yanlış bir de instagramda boy boy gösteriş yapıyoruz.Ne diyeyim ki? Madem böyle olacaktı neden insanlar onca zaman evlerinde kaldı,insanlar işsiz kaldı.Yorumsuz

Nedeni belli aslinda. Kimse tatile gitmezse cark nasil donecek. En cok kazandigimiz yer olan turizm patlarsa ekoniminin hali ne olacak vs vs..tevekkeli degil vaka sayilari insanlari rahatlatmak istermiscesine yuzer yuzer azaliyor her gun.sanki buyrun tatile gidebilirsiniz dermiscesine. Benim sasirdigim insanlar bunu nasil gormuyor. Cevremde en akli basinda sandigim insanlar bile salmis durumda. Insta dakiler keza oyle. Ben mi komplo teorisyeni oldum diyorum sonra

Tabi bence insanlar bireysel olarak önlem almalı.Yoksa çarkların donmesi icin kimse hiçbir şeyi yasaklamaz.Ben insanların sorumsuzluguna kızıyorum.Tatile gidilmese gösteriş yapılmasa kimse ölmez.Gerçekten sırası mı suan? Hicbir sey yok gibi davranıyorlar,yazlıkları olan yazlıktan cıkmayan arabasıyla gidene bir sey diyemem ama uçakla seyahat et,otele git büyük saçmalık

Daha bayram var neler olacak bilmiyoruz bile,ziyaretler olacak buna dur denmeli bence.

Daha bayram var neler olacak bilmiyoruz bile,ziyaretler olacak buna dur denmeli bence.
Abla gerçekten düşünmekten deli olacağım artık. Eve iki çocuğu tıktım, her gün ayrı kıyamet kopuyor. Ama millet fink fink geziyor. Çocuğunu şu an yaz okuluna, kreşe yollayan tanıdıklarım var hepsi ev hanımı. Çocuklardan bunaldık deyip gönderiyorlar, ama cesaret edip gönderebilen 3-5 kişi olduğu için bunlar keyfini sürüyor. Benim kızım 4. Sınıfa gidecek, bu sene ne yapacağız diye düşünmekten uykum kaçıyor.
Saçlarım ağardı strese girmekten.

Bende gittim lgs sinavindan onceki hafta gittim daha sakin olacagini dusunduk normal bildigimiz tatillerden farkliydi villa kiraladik otellerde klima problemine care bulamadik
Vaka sayisi yuksek bir ildeyim o hafta daha izoleydim daha az risk altindaydim
Esim son zamanlarda rahatsizlanmisti en cok onun icin gitmek istedim bizim icin sartti is yerine adapte olamiyordum
Bir problem yasamadik ztn artik hastalik kapmak degil herkes birsekilde yasayacak gibi geliyor engel olmak isteseler zorunlu olmayan alanlar kapali kalirdi
Bu arada plajlarda onlemler gayet iyi kalkan kisilerden sonra hemen dezenfekte ediliyor is yerinde bu kdr onlem yok
Bu arada hep maskeliyim en basindan beri
Kendi yasadigim yerde carsiya en son 5 Martta gittim
Bana da kuaforler ve dugunler hic sicak gelmiyor hele sifirdan baslayan dugun dernek isleri evlerde kalabalik toplantilar dogumgunleri bunlar icime hic sinmiyor 3 ay oldu kuafore gitmedim herkes kendine gore yasiyor siz kendinizi nasil iyi hissediyorsaniz oyle yasayin otel olmaz villa olur minik sahil kasabasinda ev olur cadir olur gunu birlik olur yeterki gidin yasama tutunun herkesin rahatlamaya ihtiyaci var

Bayramda yasak olmasini istiyorum mesela, 3 ay oldu anneme sarilmadim kardesime sarilmadim 7 aylik yegenimi kucaklamadim ama artik yabancilar bile sarilip sarilip opusuyor el yikamak yok is yerinde bir bizim odada cam acik gelen giden belli degil bunlar artik tamamen kalkmali

İmkanlarınız elveriyorsa havuzlu denize yakın bir ev tutabilirsiniz, biz villa kiraladık on günlüğüne Fethiyede , o şekilde bir tatil yaptık, sahil yakındı ve neredeyse boş gibiydik denize girmek de havuza girmek de problem olmadı eşim yine aynı titizlikle alışverişimizi yaptı. Döneli bir hafta oluyor sıkıntı yaşamadık.

Sonuçta insan hayatı değerlidir,anne rahat edecek çocuğu bunaldı diye kreşe yollanıyprsa bana göre ciddi bir sorumsuzluk örneğidir.
Burada aslında herkes haklı o konuda bunaldık bıktık,evde kalmak bir yere kadar
Rehavet içine girersekte sonuçlarınada katlanmamız lazım.
Cumartesi ankaraya gideceğim yeğenimin düğünü var,gitmesem olmaz önlemimi alacağım.
Kızımada dedim asla gelmeyeceksiniz düğüne,sonuçta torun var o ortama nasıl sokabiliriz onu zaten gelmeyeceklerde.

Bana kalsa bayramdada yasak getirsinler.

Bana kalsa bayramdada yasak getirsinler.

Evet cimere yazasim var
Bir akrabamin nisanda cenazeleri oldu mevlut taziye hersey cok kalabalik oldu 17 tane vaka cikti 3 tanesi evde belirtimiz yok dediler gitmediler
Simdi haftasonu 35 40 kisi ile isteme yapacaklar
Gitmeyecegiz tabiki
Bayramda nisan yapacaklar yasak var dedim bozuldular
Gelin Hersey kotuye gider ben evlenmek istiyorum diyormus cahillige bak cunku mavi boncuk takiyorlar cok onemli
Ben bunlari kaldiramiyorum ama herkesin hayati iste..

Nisanda annemi kaybettim bende,biz bile 6 gün kalıp döndük eve yasak vardıya o dönemde,apartmandan bile kimse gelemedi gelmesinlerde zaten riskli herşey.
Mevlütü bile evimde yaptım az sayıda kişi ile 8 kişiydik oda.
Bizimde cumartesi abimin oğlunun düğünü var 3 kez ertelenmiş hali buda,ben gideceğim sadece eşim yok kızımada dedim gelmiyorsunuz diye.B,rde torun var o ortama asla sokmam onu.
Gelindeki cesarette yani tavan yapmış resmen.

Ve Baba kamuda ust duzey gorevli
Yani bilmiyorum vebaldir kul hakkidir
Ertelenenler bir sekilde olacak esimin kuzeninin var erkekler gidip taki verip donecek ben gitmem kv risk grubunda.
sifirdan baslamanin anlami ne nisan ayri yapmak ne?
O donem size cok uzulmustum..
En dogrusunu yapmissiniz..

Bir çok kişi aynı sıkıntıları yaşadı zaten,yapacak bişide yok maalesef.
Düğün olunca ben gitmek zorundayım eşim gelmeyecek.
Bugünde kına var mesela ona gitmeyi yercih etmedim,düğün yeterli dedim.
Aslında herkesin yapması gereken taziyeye kimsenin gitmemeside insanlarımız dinlemiyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…