Bu sene tatil?

Kamuda yonetici olunca tam tersi yaristilar cunku cikar iliskisi biz gitmedik mesela, ztn cikamiyorduk acilinca da gitmedik gerek yok

Allahım bütün eşler mi aynı ya

Yani ben de bakiyorum arkadaslarim kucuk cocuklariyla tatildeler cocuklar ddnizde havuzda gayet keyifli mutlu oynuyorlar. Diyorum benimki de cocuk degil mi,ustelik tam da cevresinin, oyun oynamanin farkina vardigi aylara geldi. Kucucuk eve tikildi aylardir enerjisini zor atiyor. Sicaktan isilik oldu. Tabii bahceye vs cikiyor ama gezmekle tatille bir olmuyor. Park yuzu gormedi. Ote yandan tatil riskine girmek de hic mantikli gelmiyor

Şu an her şey asgari düzeyde uygulanmalı. Kreşe çalışmak zorunda olan kişiler göndermeli çocuğunu, evde oturanlar değil. Bunun gibi bir sürü örnek.
Ben de gittim kuzenimin nikahına geçen hafta. Çocuklarımı götürmedim çünkü onları kontrol etmek mümkün değil, kendim gidip bir saat kalıp döndüm.
hayatı elbette devam ettireceğiz ama bu ohh kimse gitmiyorken bir otele gideyim de keyfime bakayım şeklinde olmamalı asla.

Tatil tatil diye kafayı yedi benimkiler . Dün balkonu boydan boya kaplayan bir havuz alıp koydum, alın size tatil dedim bizler fedakarlık yapalım çabuk bitsin diyoruz ama malesef herkes aynı düşünmüyor.

Kalabalık ortamlara girenlere denecek birşey yok gerçekten büyük sorumsuzluk. Biz geçen hafta sakin bir deniz kıyısına gittik. Yolda sadece temizliğinden emin olduğumuz bir benzinlikte durduk. Apart otel en iyisi. Kendi mutfağımızı güzelce temizledim yemekleri orda yaptım yedik. Kimsenin olmadıgı kıyılara gittik. Temiz hava orman kimseler yoktu harikaydı. Çarşılarda ise önlemler üst düzeydeydi turistik bir yer olduğu için. Her köşe başında polisler maske kontrolü yapıyordu. Mecbur kalmadıkça inmedik çarşıya. İnanın benim yaşadıgım şehirde böyle bir uygulama yok herkes maskesiz dolaşıyor. Tatilden döndük hala evden çıkmıyorum. Size garip gelebilir ama pandemi bitene kadar orda kalmak isterdim. Burda çok risk altında olduğumuzu düşünüyorum. Böyle bir tatil düşünebilirsiniz. Benim de 6 ve 1.5 yaşında iki çocuğum var

Takip ettiğim, güvendiğim bazı uzmanlar var. Onların söylediklerine göre hareket ediyoruz. Hükümetle alakası olan bilim kurulundan kişiler değil. Denize havuza girmenin sıkıntı olmayacağını söylediler.

İzmirde yaşıyorum. Denize gitmek için yarım saat yol yapmam yeterli. Arada sakin yerlere kaçıyoruz. Denize girmemi güneş görmemi gerektiren bir rahatsızlığım var. Yeterince gitmezsem bütün kışı perişan geçiririm zaten. Benim için tercih değil zorunluluk.

Bir villa kiraladık havuzlu, ağustosta oraya gidecez bir hafta. Yazlığa gideriz bir hafta on gün kadar bir de.Otel yok bu sene ama bir şekilde tatil yapacaz.

Otelleri bilmiyorum ama plajlar gayet tedbirli korona konusunda. Şezlonglar sürekli dezenfekte ediliyor, mesafeleri ayarlanmış, kişi sayısı azaltılmış. Girerken ateş ölçüyorlar (gerçi bu biraz anlamsız ama), her yerde dezenfektanlar var. Biz çok endişe etmedik açıkçası evden hala market eczane dışında çıkmayan insanlar olarak.

Pandemi yüzünden kocamı 4 ayda sadece 1 hafta gördüm. Evde beraber sıkılsak diye hayal kuruyorum tatili unutalı aylar oldu. Evimizin önünde deniz var oraya bile haftada 2 kere anca gidiyorum. Başka şehre tatile asla gitmem dediğin gibi yolda mola verilecek orda otelde kalacaksın. Belki tabldottan asansör düğmesinden şezlongtan kaydıraktan kim bilir nereden virüs gelecek. İnsan ağzına elini koymasa bile burnuna gözüne sürüyor

Haklısınız

İnsanlar çok saldı
Ancak tatil konusu şöyle gideceğiniz yere göre değişir.
İyi ve kaliteli bi tesisse geniş bi alanda ise kurumsal ve hijyen kurallarına dikkat eden biryer ise daha güvenli
Öyle biryer olduktan sonra gidilebilir bir de kendi arabanızla gidecekseniz.
Ya da yazlığınız vardır Veya 1 aylığına yazlık ev kiralayacaksınızdır o zaman olur.
Ama ufak tıkış tıkış biryerde olmaz.

Endiselerimiz var bizimde ama cok aşıri sıkıldık. Bayram sonrasi akçaya, ekim ayi icinde marmarise tüm plani ayarlamalari yaptik. Tedbirlerimizi alip gidecegiz. Oralarda da aracla etrafi gezip, sakin yerlerde denize girmek uzere düşündük.

Yillardir isteyip de gidemedigim tatile bu yil gittim ben. Uludagda kamp hem seminer verdim,hem oglumu eglendirdim super oldu. Hava tam istedigimiz gibi soguktu,hic sicaktan bunalmadik,ormanda yuruyus yaptik ,atvye bindik,ates basi sohbetleri yaptik,mangal yaktik,kitap okumaya firsat bile bulamadim istedigim gibi. On numaraydi. Bu sene de deniz havuz olmasin sorun degil benim icin.

Bazı uzmanlara göre gitmekte sakınca yok. Hatta sağlık çalışanı arkadaşlarım doktoru hemşiresi haftasonları sürekli bir yerdeler Ama ben de bu kadar erken normalleşemeyenlerdenim. Bu yaz ne tatil ne dışarıda yeme içme hiçbirini yapmıyoruz. Zaten eşim işe giderek yeterince risk alıyor daha fazlasını benim psikolojim kaldırmaz. Çocuğum olsaydı ekstra korkardım çünkü çocuk bu elini yeteri kadar steril tutamam. Belki risk gerçekten azdır bilemiyorum ama benim tedirgin olup da keyif almayacağım bir şeyi yapasım yok.

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum,anne çalışıyorsa bakacak kimsesi yoksa mecbur yollayacak çocuğunu kreşe.
Hayat devam edecek elbette ama yinede önlemleri almak zorundayız,başka çaremiz yok.

Yaşadığımız yere yakın başka bi şehre gidecez. Özel arabamızla. Kızım 2 yaşında. Apartta kalınacak. Daha çok doğada olmayı düşünüyoruz planımız öyle. Kalabalığa girmicez.

Ya ben aynı konuyu açacaktım siz yazmışsınız.Biz eşimle 5 ayda bir kere annemlere gittik 2 gün kaldık evden çıkmadık.Asla dışarda yemek yemedik ,yolda lavoba olsun yemek olsun durmadık bile.Zorunlu oldukça eşim markete gider.Onun dışında yürüyüş yaparız sakin yerlerde o kadar.Herkes bana abarttığımı söylüyor ,ama ben o kadar tedbir almışken dışarda yemek yersem herşey boşa gidecek gibi kötü hissediyorum .Herkes rahat tatillerde ,yemeklerde ,gezmelerde.Eşimle kafayı sıyırmak üzereyiz.Dışardan aldıklarımızı sürekli yıkıyoruz bu süreç bizi mahvetti .İşten gelince herşeyi makinaya atarız günlük .Artık biz de rahat nefes almak istiyoruz ama bu kadar cehalet varken olan bizim gibi insanlara olacak ..Villa bakıyoruz en azından havuzunda stres atarız,kimse olmaz güvende hissederiz diye 10 binden aşağı bulamadık ..Ne kendimi rahatlatabiliyorum ne beynimi .Tıkıldık kaldık evin içine ,çevremde öyle insanlar var ki virüs umurunda bile değil yeter ki gezsinler hiç bi tedbirleri bile yok ,benim düşündükçe kafayı yiyesim geliyor ..Rabbim hayır etsin kurban daha tehlikeli offff offf

Tatili bırakın ağustosta okul açılırsa ben çocuğu okula nasıl yolluycam onu bilmiyorum. Daha çok küçükler bunlar kendilerini nasıl koruyacak bilmiyorum hadi derste korudular tenefus nolucak ya hepsinin ortak kullandığı tuvalet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…