- 13 Ağustos 2016
- 2.613
- 5.592
- 158
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Sorun sizde değil kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum normal olan biziz , virüsü unutup heryerde fink atanlar anormal . Sonbaharda 2. dalga gelme olasılıgından cok korkuyorum bendeHala pandeminin basindaki sikilikta kendi kisisel onlemlerimi almaya devam ediyorum. Kendimden ziyade 18 aylik oglum icin endiseleniyorum. Vaka sayilari bu kadar yuksekken disari cikmam gereken zaruri durumlarda bile kaygilanirken cevremdeki herkesin normal hayata devam etmesi, bol bol tatil paylasimlari yapmasi bir tek bana mi tuhaf geliyor merak ediyorum. Paylasilan vaka sayilarinin gercegi yansitmadigindan eminim cunku bir suru kisi aslinda tani almadan hastaligi geciriyor. Temasli insanlarla nerde karsilasabilecegimiz belli degilken milletin artik maske bile kullanmayisi, sosyal mesafenin hak getirmesi, bol deniz, kum,plaj, cafeler paylasimlarina akil erdiremiyorum. Esim bile yavastan biz de mi bi yerlere kacsak demeye basladi ama ben en basitinden yolda mola yerinde umumi wc kullanmak zorunda kaldigimi dusununce sanki nefes alamiyorum. Dahasi her firsatta her yere dokunup buldugu her ssyi agzina goturen oglumun hijyenini saglamaya calismak var. Ben mi abartiyorum, yoksa ozellikle sonbahar gelince hep beraber ayvayi yiyecek miyiz? Ozellikle tatile giden, gitmeyi dusunen, kucuk cocuklu arkadaslardan fikir almak istiyorum. Ne dusunduklerini merak ediyorum. Zira cevremde herkes abarttigimi, hastalik hastasi oldugumu dusunmeye basladi
Bizim insanlara zaten anca sokaga cikma yasagi işliyordu onda bile dışarı çıkmaya çalışan çoktu.. çoğu şeye de serbestlik gelince dururlar mı.. normal aslında yaşananlar..Nedeni belli aslinda. Kimse tatile gitmezse cark nasil donecek. En cok kazandigimiz yer olan turizm patlarsa ekoniminin hali ne olacak vs vs..tevekkeli degil vaka sayilari insanlari rahatlatmak istermiscesine yuzer yuzer azaliyor her gun.sanki buyrun tatile gidebilirsiniz dermiscesine. Benim sasirdigim insanlar bunu nasil gormuyor. Cevremde en akli basinda sandigim insanlar bile salmis durumda. Insta dakiler keza oyle. Ben mi komplo teorisyeni oldum diyorum sonra
Bu virusun kime ne zarar verecegi belli degil. 29 yasinda hicbir kronik rahatsizligi olmayan, sigara bile kullanmayan genc bir doktorun covid i ne kadar agir gecirdigini anlattigi bir yaziyi daha yeni okudum. Kaldi ki kucuk cocuklarimiza da ne etki yapacagi belli degil. Tum cocuklar hafif fln atlatmiyor servisler covidli cocuk hasta dolu. Bir kere gecirdikten sonra bagisiklik kazanip kazanmayacagimiz da belli degil. Kisacasi cok bilinmezli bir denklemin icindeyiz ve asi bulunup ustunden bir muddet de gecene kadar tedbirlere devam edilmeli bence. Evet tatil isteyebilirsiniz buna bir sozum yok ama nasilsa herkes gecirecek rahatliginda olmak cok buyuk bir gaflet bence. Evet gecirecek ama kim nasil gecirecek bilmiyorsunuz. Nasil vebal alacagiz?Benim kucuk cocugum var ve tatile gitmek istiyorum evet kendi arabamizla karadenizde birkac sehir gezmek istiyorum esimi ikna edebilirsem. Kardesimsu anda virus kapti annemler evde karantinada ama dusuncem degismedi cunku bu virus gececk degil
Hepimizde yakalanacagiz ve gecirecegiz bu hastaligi. Yani otedbirli bir sekilde yasiyoruz maskeyle her gun parka goturuyorum cocugumu goturmedigim donem oglum huy degistirdi cok zor zamanlar gecirdi ben asiri abartili yasamaya karsiyim sonsuza kadar kacamazsiniz bu virusten. Ciddi hastaliginiz yoksa viruse kapilmaktan korkmayin bukadat
Evet denize girmek riskli degil ama dedigim gibi yol durumlari,umumi wc ler, gidilen yerin temizligi gibi konular beni endiselendiriyor. Esim aparta gitmektense temizlik sertifikasi almis buyuk otellerden birine gidelim diyor. Ama sonucta acik bufe,ortak kullanim alanlari vs..icime sinmiyor hic. Villa kiralasak her gun markete git gel evde onlari dezenfekte et mutfakta yemek pisir vs kucuk cocukla o da tatil olmaktan cikacak gibi geliyor. Otur oturdugin yerde diyorumTakip ettiğim, güvendiğim bazı uzmanlar var. Onların söylediklerine göre hareket ediyoruz. Hükümetle alakası olan bilim kurulundan kişiler değil. Denize havuza girmenin sıkıntı olmayacağını söylediler.
İzmirde yaşıyorum. Denize gitmek için yarım saat yol yapmam yeterli. Arada sakin yerlere kaçıyoruz. Denize girmemi güneş görmemi gerektiren bir rahatsızlığım var. Yeterince gitmezsem bütün kışı perişan geçiririm zaten. Benim için tercih değil zorunluluk.
Bir villa kiraladık havuzlu, ağustosta oraya gidecez bir hafta. Yazlığa gideriz bir hafta on gün kadar bir de.Otel yok bu sene ama bir şekilde tatil yapacaz.
Otelleri bilmiyorum ama plajlar gayet tedbirli korona konusunda. Şezlonglar sürekli dezenfekte ediliyor, mesafeleri ayarlanmış, kişi sayısı azaltılmış. Girerken ateş ölçüyorlar (gerçi bu biraz anlamsız ama), her yerde dezenfektanlar var. Biz çok endişe etmedik açıkçası evden hala market eczane dışında çıkmayan insanlar olarak.
çok iyi az oda olması ve yemeklerin odaya gelmesi .. isim verebilir misiniz sorun olmazsa..ben tatil yapiyorum. su ana kadar bu yaz gittigim 4. tatilim. (hala corona olmadim) hepsi inanilmaz sessiz sakin geciyor. kalabalik gormuyoruz neredeyse. zaten kaldigimiz otel toplam 8 oda, odalar ayri ayri bungalov gibi, kendi gittigim ekipten baskasini gormuyorum. yemek de toplu degil odalara geliyor.
birkac kez beach cluba gittim oralarda sosyal mesafe yok, cogu tedbir de yok o yuzden bir daha gitmeyi dusunmuyorum. oralara gitmek isteyenler de bir hafta onceden loca kiralarlarsa daha iyi olur. bu sekilde kendi onlemlerinizi alarak tatil yapmakt sorun gormuyorum. cok kalabalik otellerdense bu alternatifler daha mantikli.
çok iyi az oda olması ve yemeklerin odaya gelmesi .. isim verebilir misiniz sorun olmazsa..
Hala pandeminin basindaki sikilikta kendi kisisel onlemlerimi almaya devam ediyorum. Kendimden ziyade 18 aylik oglum icin endiseleniyorum. Vaka sayilari bu kadar yuksekken disari cikmam gereken zaruri durumlarda bile kaygilanirken cevremdeki herkesin normal hayata devam etmesi, bol bol tatil paylasimlari yapmasi bir tek bana mi tuhaf geliyor merak ediyorum. Paylasilan vaka sayilarinin gercegi yansitmadigindan eminim cunku bir suru kisi aslinda tani almadan hastaligi geciriyor. Temasli insanlarla nerde karsilasabilecegimiz belli degilken milletin artik maske bile kullanmayisi, sosyal mesafenin hak getirmesi, bol deniz, kum,plaj, cafeler paylasimlarina akil erdiremiyorum. Esim bile yavastan biz de mi bi yerlere kacsak demeye basladi ama ben en basitinden yolda mola yerinde umumi wc kullanmak zorunda kaldigimi dusununce sanki nefes alamiyorum. Dahasi her firsatta her yere dokunup buldugu her ssyi agzina goturen oglumun hijyenini saglamaya calismak var. Ben mi abartiyorum, yoksa ozellikle sonbahar gelince hep beraber ayvayi yiyecek miyiz? Ozellikle tatile giden, gitmeyi dusunen, kucuk cocuklu arkadaslardan fikir almak istiyorum. Ne dusunduklerini merak ediyorum. Zira cevremde herkes abarttigimi, hastalik hastasi oldugumu dusunmeye basladi
Ben bunlara itiraz etmiyorum ama asi nezaman bulunacak belli degil ayrica siz nereye kadar virusten kacabileceginizi dusunuyosunuz bilmiyorum ama hayat dursun herkes evde kalsin virusun gecmesini bekleyelim boyle bir dunya yok malesef. Herkes tedbirli olarak isine gucune hayatina devam etmek zorunda herkes kendinden sorumlu ben soylediklerimde yanlis bisey oldugunu düşünmüyorum cok panik degilim mumkun oldugunca az insanla gorusuyoruz disarida cikiyoruz gezmeyede gidiyoruz ama maskeyle tedbirlerle bunda bir sakinca yok bence baska turlu eve kapan oyle yasa bu mantikli degil tatilde belli tedbirlerle yapilir sorun degil bana göreBu virusun kime ne zarar verecegi belli degil. 29 yasinda hicbir kronik rahatsizligi olmayan, sigara bile kullanmayan genc bir doktorun covid i ne kadar agir gecirdigini anlattigi bir yaziyi daha yeni okudum. Kaldi ki kucuk cocuklarimiza da ne etki yapacagi belli degil. Tum cocuklar hafif fln atlatmiyor servisler covidli cocuk hasta dolu. Bir kere gecirdikten sonra bagisiklik kazanip kazanmayacagimiz da belli degil. Kisacasi cok bilinmezli bir denklemin icindeyiz ve asi bulunup ustunden bir muddet de gecene kadar tedbirlere devam edilmeli bence. Evet tatil isteyebilirsiniz buna bir sozum yok ama nasilsa herkes gecirecek rahatliginda olmak cok buyuk bir gaflet bence. Evet gecirecek ama kim nasil gecirecek bilmiyorsunuz. Nasil vebal alacagiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?