Bu sıcak havalarla nasıl baş ediyorsunuz?

Clarkkent

Bir kedi annesi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
3.516
5.895
158
30
Arkadaşlar Türkiye'nin yaz sıcaklığı en yüksek illerinden birinde yaşıyoruz. Evde terlemeden rahat rahat oturmak da uyumak da mümkün değil. Eve klima takamıyoruz. Kiracıyız, kendi evimiz değil. Mobil klima için herkes olumsuz şeyler diyor. Onun da zaten tahliye boruları falan varmış; hem dışarı sıcak hava hem de su bırakan. İran kliması var suyla çalışan, ona da soğuk su koymak lazım soğutması için. Ne yapacağımızı şaşırdık. Siz nasıl rahat ediyorsunuz evizinde? 2 - 3 gündür sıcak bizi o kadar gerdi ki, eşimle birbirimizi yiyoruz.

Nerede yasiyorsunuz

Bizde de vantilatör var. Hem de sanayi tipi. Ama aynı sıcak havayı veriyor. Yetmiyor maalesef.
Zaten Vantilatör serinletmez sadece terlememeye destek olur bende biliyorum aynı havayı verdiğini, o halde soğuk su ile çalışan klimalardan alacaksınız serinlik istiyorsanız
Sürekli soğuk suyunuz olacak bittikçe dolduracaksınız

Iğdır hava bugün 37 derece.
Yalnız biz almanyada yaşıyoruz burda 39 derece 2 gündür böyle, 2 gün daha böyle gidecek. Gündüzleri panjurları kapatıp camları kapıyıruz, akşam 10 dan sonra kapı baca tüm evi açıp sabah 8 e kadar havalandırıyıruz. Yatmadan önce duş alıyoruz ve bol bol su içiyoruz. Ama benim gündüz en sıcak saatte bisikletle işten çıkıp oğlumu alıp eve geçmem gerekiyor, 40 -45 dakika bisiklet kullanıyorum güneşin alnında sıcaktan boğazım ağrıyor asfalttan alev sanki üzerime sıçrıyor anlatamam bu duyguyu bu akşam ayaklarımın altına viks sürerek serinlemeyi planlıyorum

Antalyadayim burda kiraci da olsan kliman oluyor ve tasiyorsun tasinirken. Kira ile alakasi yok klimanin.

İstanbul serin bu sene akşamları özellikle.
Benim tanıdığım bir çok kiracının evinde klima var.
Taktırmadan önce sadece ev sahibini arayıp biz klima taktıracağız demeniz yeterli bence, hiçbir ev sahibinin takma sıcakta otur diyeceğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…