Bu sicakta olmaz

Baştan belirtemezdim çünkü gerçekten bunalmış bir haldeydim ve aklıma da gelmedi acikcasi. Aslında belirtmeden bile şunu anlamak zor olmamali, bir insanın gelmesi sizi bunaltiyorsa istemiyorsanız bu zaten bir sorundur. Yani o insanı sevmediğiniz ya da istemediğiniz anlamına gelir. Sıcaklari küçümsemis çoğu kişi. Bir bebekle ve bir cocukla ugrasmak zor bu sicaklarda. Bakin ben haftasonu pazar günü bir yere gidecektim ama güneş öyle yakıcı ki dışarıda kalamam diye vazgeçtim. Sıcak benim için önemli.

Burası izmir.

Ayrıca bu bana ait bir tespit; ilk cevap negatif oluyorsa genelde devamı da öyle oluyor. Sürü psikolojisi diyoruz biz buna jajsjsjdhdh öyle olmayan arkadaşlarım da var tabii ki. Ama ben ilk mesajdan sonra eyvah linc geliyor dedim 😃
Ben sizin arkanızdayım hatta dislike bile yedim sıcakta misafir sevmiyorum dediğim için 😂

Valla canım bende 3 çocukla uğraşıyorum evime gelen gidende oluyor,kimseyi geri çevirmiyorun ve telefonu açmamanızda ayıp. Gelende eve geliyor güneşin altında hizmet etmiyoruz
sıcakta misafire yemek hazırlamak pogaca börek hazırlamak ne kadar zor evin derecesi kaç derece artıyor o ayıp bu ayıp diye diye kimleri kimleri ağırlamak zorunda kalıyoruz acaba ağırladığımız her insana da biz gidiyor muyuz emrivaki yapılmamalı bence yine de

Iyi akşamlar. El Nino sicaklariyla kavruldugumuz şu günlerde iki hiperaktif çocukla kan ter içinde günleri geçirirken bir haber geldi. Kötü bir haber bence bu çünkü çok sıcak ve yarim saatlik yoldan yatılı misafir istemiyorum aslında ben genel olarak bu sıcakta iki çocukla bogusurken ve evime cekiduzen veremezken misafir istemiyorum. Elti görumceyi haftasonu gezmesine çağırmış o ne demekse, görünce de birgün onlarda birgün ben de kalacakmis. Kalacağını bilmiyordum ama buralara geleceğini söylemişti eşim. Dün aradı açmadim. Telefonunu bile açmiyorum senin ya, bu sıcakta işin gücün yok mu yatiya kalacaksın çok muhabbetimız varmış gibi.

Böyle iste hanimlar. Telefonunuzu bile açmayan insanlara yatili gitmeyin kurban olim. Zaten hava sıcak. El Nino zaten.

Cevap yazamayacagim fazla, yazdi kaçtı demeyin lütfen. Inanin çok sıcak
Size çözümü söylüyorum. Görümcenize hemen mesaj atacaksınız “abla aramışsın hiç halim yok uyuyordum açamadım. Etlime gelip kalacağını duydum. Pazar sabahı da bana kahvaltıya gelin. Ben de seni kahvaltıda görmüş olurum hem. Köye bizde kahvaltı yaptıktan sonra dönersin. Pazar 10 da görüşürüz👋

Sizin aileniz hiç gelmiyor mu?kısa süreli ve sık gelmiyorsa arada gelip kalabilir insanlar bu kadar telefon açmayacak kadar tepki göstermek mantıksız geldi.

1 gece yatılı kalacağı haberi gelmiş yani sonuçta kendi kendine karar almış, telefon sonra edilmiş 😅 konuyu okuyunca belli oluyor zaten izin almak için aramadigi. Tuhaf yani ben hiç duymadım davet edilmediğin yere gitme olayını.
Şöyle birşey olamaz mı peki, kardeşim seni ve yegenlerimi çok özledim. Gelip sizleri görmek istiyorum. Diyemez mi bir abla? Yedi kat el değildi aynı evde birlikte büyüdüğü ablası, kardeşi her neyiyse... Kardeşlik ilişkilerinde mi sorun var gerçekten çözemiyorum. Neden bazı şeylerin keyfini çıkarmak yerine kendimize dert ediniyoruz?

Şöyle birşey olamaz mı peki, kardeşim seni ve yegenlerimi çok özledim. Gelip sizleri görmek istiyorum. Diyemez mi bir abla? Yedi kat el değildi aynı evde birlikte büyüdüğü ablası, kardeşi her neyiyse... Kardeşlik ilişkilerinde mi sorun var gerçekten çözemiyorum. Neden bazı şeylerin keyfini çıkarmak yerine kendimize dert ediniyoruz?
Keyfini çıkarmak mi🙄 yatılı misafiren nefret ederim, keyif almak bu işin hiçbir tarafında değil benim için. Gelip görmek istediğini belirtebilir ama geleceği tarihi ev sahibi söyler, gelip kalcam şu tarihte denmez.

Evet zaten adımı misafir sevmiyor olarak çıkartmışlar. Onlar kadar sevmiyorum bu doğru. Yinede haksızlığa uğramayi sevmiyorum diyelim ondan hassasim dedikodu konusunda. Bakin bu insan doğum yaptığımda gelmedi mesela. Annem.babam yok ama eltimin doğumuna bir ay önceden gelip aylarca kaldı baktı ona. Eltimin annesi ablası kardeşleri hayattayken. Benim beklentim. Var mıydı Hayır yoktu ama eltiye gezmeye gelip beni şu ruh halimde boğma ya. Neyse gelsin söyleyeceğim bir şekilde. artık.
Ben de diyorum ki yapmak isteyen siz ne yaparsanız yapın dedikodusundan geri kalmıyor, görümceniz emrivaki yaparak geliyor diye tepkilisiniz bunu da anlıyorum, ki misafir sevmiyor da olabilirsiniz görümcenizin emrivakilerine kızıyor da olabilirsiniz, hoşlanmadığınız şeyleri dile getirmekten çekinmeyin diyorum zira ağzınızla kuş da tutsanız yine de haksızlığa maruz kalırsınız, dedikodu yapanlar için bahane çok o yüzden sizi rahatsız eden şeyleri söylemekten çekinmeyin, müsait miyim değil miyim diye bana sormadan emrivaki yapmayın hoşlanmıyorum deyin, sınırlarınızı bilsinler.

Back
X