- 5 Eylül 2018
- 6.514
- 7.435
- 83
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Eee? Bu lafi etme hakki nerden geliyo herkesin icinde? Mantik icinde konussana birazgerçekten çok şımarıklık yapıp ders huzurunu bozuyorsa?
Eee? Bu lafi etme hakki nerden geliyo herkesin icinde? Mantik icinde konussana biraz
Ozel odada o lafi edemez. Okudugum bolumu bana ogretmenize gerek yok zira bu lafinizdan sonra en son kisi oldugunuzu anladim.. guzel bir dille uyarabilirdi sinifin en yaramazi oldugunuda annesiyle konusabilirdiözel odaya çekip orada mı konuşması lazım?
Ben de anaokulu öğretmeniyim de böyle etrafa saldıran öğretmenlere okuduğu bölüm değil ama öğretmen olarak insanlarla kurması gereken iletişim öğretilmeli!Ozel odada o lafi edemez. Okudugum bolumu bana ogretmenize gerek yok zira bu lafinizdan sonra en son kisi oldugunuzu anladim.. guzel bir dille uyarabilirdi sinifin en yaramazi oldugunuda annesiyle konusabilirdi
Cocuklara olan ilesitimim ve baskalarina olan iletisimim farkli! Bu sizi ilgilendirmez! Cocuga karsi bu lafi ettigi icin sinirlendim! Cunku cocuklar haksiz olsa bile arkasinda olacagim!!!!Ben de anaokulu öğretmeniyim de böyle etrafa saldıran öğretmenlere okuduğu bölüm değil ama öğretmen olarak insanlarla kurması gereken iletişim öğretilmeli!
Şekil 1-aCocuklara olan ilesitimim ve baskalarina olan iletisimim farkli! Bu sizi ilgilendirmez! Cocuga karsi bu lafi ettigi icin sinirlendim! Cunku cocuklar haksiz olsa bile arkasinda olacagim!!!!
Ozel odada o lafi edemez. Okudugum bolumu bana ogretmenize gerek yok zira bu lafinizdan sonra en son kisi oldugunuzu anladim.. guzel bir dille uyarabilirdi sinifin en yaramazi oldugunuda annesiyle konusabilirdi
Cocuklara olan ilesitimim ve baskalarina olan iletisimim farkli! Bu sizi ilgilendirmez! Cocuga karsi bu lafi ettigi icin sinirlendim! Cunku cocuklar haksiz olsa bile arkasinda olacagim!!!!
Çocuklar okulda evdeki gibi olmuyor maalesef. Okulda çok mutluysa şımarmış olabileceğini düşündüm. Yani evdeki haline göre karar vermeyin.
Cocuklara olan ilesitimim ve baskalarina olan iletisimim farkli! Bu sizi ilgilendirmez! Cocuga karsi bu lafi ettigi icin sinirlendim! Cunku cocuklar haksiz olsa bile arkasinda olacagim!!!!
Kotuluk yapmak degil hanfendi.. ama dusunun kalbinizin kirilacagi seyi bi tek soymeke var birde herkesin icinde...Bırakın şu tatlı su romantizmini yahu ben de öğretmenim, herkesin içinde demese daha iyi olurmuş ama çocuklar biraz öğrensin eleştirilmeyi. Savunmuş olmak için savunmakla iyi bir eğitimci olmuyorsunuz. Kötülük yapıyorsunuz.
Peki hanfendiöğretmenin ne şartlarda nasıl konuştuğunu, çocuğun ne kadar yaramaz olduğunu bilmiyoruz. bu öğretmenlerdeki ve yeni nesil öğrencilerdeki şımarıklık yoruyor artık.
Haksiz olsa bile rencide edecek soz kullanilmaz... okey insallah banada sizin gibi bir veli gelmezŞekil 1-a
Çocuklar haksız olduğunda bile arkasında durursanız o çocuğa hiç birşey öğretemezsiniz. İnşallah çocuğum sizin sınıfınıza denk gelmez (bakın sizin gibi öğretmene demiyorum, sizin sınıfınıza diyorum, aradaki farkı anlar mısınız bilmiyorum)
Yoook ben korumacı anneyimm annelik görevim bu benim, evde okutuyorum çocuklarımı.Siz hangi devirde kaldınız bilmiyorum ama ben Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorum
Hak aramak derken ne yapmak gereklidir bu konuda ? Meb malesef bu konuda çok pasif. Okulumuzda bir öğretmen var. Şuan mahkemelik bir çok kişi şikayette bulunmuş ancak halen hiçbir şey yapmıyor meb. Müdürümüz kimi kime şikayet edeceksin boşver dedi bana.Neden bir yaptırım yok anlamıyorum.Pedagojik formasyon farklı olduğu için bu şekilde görmen normal. Biz o kadar alışmışız ki öğretmen haklı öğrenci haksiz nesline; bende oradan geldim. Ama doğrular bu değil. Öğretmen çocuğun sadece davranisi uzerinden ben dili kullanarak değiştirebilir. Hareketli bir cocuktan bahsediyorsak da eğer; düzeni sağlayamıyor ise burda çocuğun inanın ki suçu yoktur. Çünkü bunu sağlaması gereken öğretmendir. Ben çalıştığım dönemde daha zor çocuklarla uğraştım . Ve inanki benim yanımda melek gibi davrandiklarini aileleri itiraf ederdi. Çünkü bunun yönetimi ve pedogijik bilgi sadece öğretmende mevcuttur . Ama ülkemizde eğitim sistemi hala yerden ayağa kalkamadigi için, bu durumlar hep mevcut. Bizde maalesef öğretmenin işine son verme durumu yoktur . Cinsel istismar olur ona bile ya kınama ya yer değiştirilir . Bu bir gerçek. Evet en ufak bile şeyleri buyutmeyip, böyle sineye çekersek toplum olarak dediginiz şeyleri; yasamamiz için her zaman neden olur. Anlayamadığım şey çocuğun bu kişilik veya sağlıksal bir durumu olabilir. Çocuk hiperaktif de olabilir. Öğretmenin bunun üzerinden yargılaması ve etiketlemesi öğretmenlik kuralinin en büyük yanlışidir. Ve bunu sınıf önünde yapamaz. Bu çocuğa aynı zamanda şunu öğretir. Sınıfa bir gün engelli kolu veya bacağı olmayan bir arkadaşı veya zihinsel bir problemi olan kaynaştırma öğrencisine dalga geçebilme, sınıf önünde rencide edebilme davranışını kazandırır çocuğa. Ve bunu normal birşey olduğunu da hem kendisi hemharkadaslari düşünecektir. Peki bu engellenebilir mı ? Şuanda . Çünkü artık bilinç altı bunu kaydetti. Anlatmak istedigim bunlar .Aynı zamanda hak aramak yanlış birşey değildir.
Bunu herkesi alıntılayıp atar yapan öğretmen hanfendi mi diyorBIR KONUDADA KAVGA CIKMASIN ARKADASLAR YA!!
Ogretmen bu sinifin en hareketlisisin ama dersi boluyorsun deseydi, faydali olurdu cocuk icin. Ama kullandigi ifade cocugun uzulecegi bir ifade. Amacimiz cocuklarimizin iyi egitim almasi ama oncelikle iyi insan olmalari.Onlari uzup kirarak hirpalayarak degil.Ogretmenlik meslegi bunun icin zor.En ufak dusunmeden sarfedilen bir sozun, bir jestin mimigin cocugun ruhunu nasil yaraladigini tahmin edemeyiz.Bırakın şu tatlı su romantizmini yahu ben de öğretmenim, herkesin içinde demese daha iyi olurmuş ama çocuklar biraz öğrensin eleştirilmeyi. Savunmuş olmak için savunmakla iyi bir eğitimci olmuyorsunuz. Kötülük yapıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?