Bu sınıfın en yaramazı diyen ögretmen

Cocuklara olan ilesitimim ve baskalarina olan iletisimim farkli! Bu sizi ilgilendirmez! Cocuga karsi bu lafi ettigi icin sinirlendim! Cunku cocuklar haksiz olsa bile arkasinda olacagim!!!!
Ohhh orama da ünlem ohh biraz da burama ünlem

Olayi kacirmis olabilirim ama bir ogretmen sinifin icinde diger ogrencilerin duyacagi sekilde bir cocugu azarlayamaz.. 4 yasinda da azarlayamaz, 24 yasinda da azarlayamaz.. o cocugun sinifta arkadaslari arasinda adi cikar, okuldan sogur.. gel gelelim son donem cocuklarindan degil de velilerinden gina geldi bir veli olarak.. gecmis senelerde bir veli vardi bizim sinifta, bir insanin her dersten nasil sikayeti olur arkadas? Al evinde egit esigine gelmistim.. neyse kavgayi boldum bu da boyle bir animdir

Bu arada sevgili öğretmen hanım hanfendi değil hanımefendi olacak doğrusu .

Hayır normalde dikkat etmem imla kurallarına filan ama öğretmenim diyip böyle hatalar yapılınca bana bir haller oluyor .
Yok ben size inat hanfendi dicem.. bence artik kes sesini

ya ben su noktaya takildim,
4 yasinda cocuk bu,
beklenti cok fazla degil mi,
4 yas tam hayal gucu yasi, dikkati daginik olabilir veyahut bazi konularda aceleci olabilir.
Bunu hemen iyilestirmeye calismak gerekmez bence, zamanla kisiligi oturacak zaten.
Ama cocuk cocuktur, cocugun gorevi hemen buyumek degildir ki, onun icin yillari var onunde.

diger konuyu ise tam anlamadim, size cocugunuz mu aktardi, bazen cocuklar aktarirken istemdisi ekleme-cikarma yapabiliyorlar, bence ogretmenden dinleyin siz bir de.

Merhaba..Cocuk gercekten yaramaz olabilir,şimarik olabilir ama ogretmenin cocuga yaklasma tarzi kanimi dondurdu..Yanlis anlamis da olabilirim.Tum cocuklarin icinde cocuga rn yaramaz sensin mi demis??Bu yaklasim gercekten cok yanlis.Ben de bir egitimciyim ama soylediginiz sey dogru ise bu cok da hafife alinacak bir konu degil.Simdiki cocuklarin hepsi oyle..Bizim cocukluklarimizdaki gibi degil.Ciddi sekilde problem cikarsa bile herkesin icinde cocuga bu sekilde isim takmak,cocugu damgalamak dogru degil..Yarin bir gun cocugunuz bir arkadasini kizdirdiginda ona bu isimle sesleneceginden adim gibi eminim..Sizi okula cagirip gorusmek yerine neden boyle ilkel bir yol secmis gercekten anlamadim..Hakli bir tarafi yok.

Önlisans yardımcı öğretmen statüsü oluyor sanırım.Emin değilim :)
Evet dogru sadece dersleri aliyorlar ama formasyonlari yok.Cocuk ruh sagligi dersini alirlar ama sinif yonetimi,ogretim yontem ve teknikleri gibi ogretmenlik vasfina ulastiracak dersleri almazlar..Genelde kreslerde ya da anaokullarinda veya okul oncesinde sozlesmeli olarak calisiyorlar..

Teşekürler bilgilendirme için :)

Bende öğretmenim. 6. Siniflarimla dersteyim Bir gun sınıftan kotu bir koku geliyordu. Dolaplarini kontrol ettim. Bir ogrencimin dolabindan curumus meyve ve yiyecekler cikti. "Tenefuste hemen temizle bir dahada dikkat edin, dolabi boyle olani yakalarsam tum dolaplari temizletirim" dedim sınıfca gulduk. Aksama ogrencimin velisi, sinif ogretmenini arayip benim kizimi rencide etmis diyerek beni sikayet etmis. Sok oldum. Sinifta hep beraber guldugumuz seyi ogrenci eve gidince nasil anlatmissa artik. Boyle olaylar, meslektaşlarımın basina cok geliyor. Cocuklar olayi aktarirken biraz farkli konuşabiliyor, malum zamanr velileri de prens ve prenses yetistirdikleri icin, cocuga selam versek sikayet edecek durumdalar.

Belki sizinde ogretmeniniz kotu niyetli konusmamistir. Anladigim kadariyla kizinizin zorluklari oldugunun farkindasiniz sizde. Ayrica bu ozel gunler icin yapilan calismalar cok stresli oluyor ve cocuklari duzene sokmak cok zor olabiliyor. Bence icinizde bu konuyu cok buyutmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…