Bu sınıfın en yaramazı diyen ögretmen

Yazın kendi rahatı için veriyor.Cefayı öğretmenler çekiyor.Gerçekten bazı Veli'ler bizi eğitimci değil çocuk bakıcısı olarak görüyor.

Bir de anasinifi ogretmeniysen tam bir bakicisin. Yari zamanli bedava egitimli dadi

Meraktan soruyorum.Özel okulda mı çalışıyorsunuz.Orada ki öğrenciler daha bir şımarık oluyor.

Konu nerelere gelmis yahu
Tamam bazi veliler sorunlu , cocuklari inanilmaz simarik ama buna karsilik eski usul ogretmenligi savunmak da benim gozumde o simarik cocuklari yetistirenlerle ayni kafadir

Cocuklar simarik olmasin ama ogretmenlerde cocuklari rencide etmesin

Bu konudaki kiz 4 yasinda , diyelim ki yaramaz , bu ogretmenin lafini hakli cikarmaz , sinif icerisinde onu bu sekilde rencide edemez , dogrusu velisini cagirmasidir

Konu sahibi once ogretmenle konusun sonra da idareyle , mebe sikayet edilecek bir mevzu degil ama belli ki ogretmenin de bir yeterliligi yok

Öğretmen hangı bırıyle alakadar olacak? Diğer velılerle de konusmanızı tavsıye ederım onlarla ogretmenın ıletısımı konusma tarzı nasıl? Gercekten bazı cocuklar vardı evınde bambaska okulda bambaska ama velıye anlatamıyorsun kabul etmıyor. Sınıfta bırsuru arkadasları oluyor evde hıc yapmadıgı bır seyı sırf dıkkat cekmek ıcın yapabılıyorlar. Oryantasyon problemı varmıydı arkadas grubuyla kızınızın? Cunku sınıfta yas grubu kucuk oldugundan zaten dıkkatı bır seye odaklamak ve surdurmek cok zaman alıyor tam toparlıyorsun bırı duzenı bozunca onu bırden dagılıyor. Boyle cocugunun su ısterken bıle cekınen bır cocuk oldugunu savunan bır velım vardı toplantılarda hep durumdan haberdar ettım benı sucladı saydı dokturdu sonra sınıfın kamerasından cocugunun bır gununu ızledı ve ozur dıledı. Eger kamera falan varsa sızde ızleyın

Öğretmen hayata hazırlar. Öğretmen anne baba gibidir. Geçen bir öğrencime çok kızdım azarladım onu iki dakika sonra baktım bana yine gülümsüyor. Dedim ki gülerek yasemin bişey soracağım o kadar kızdım sana alınmadın mı hiç? Ne dedi biliyor mısınuz? Yoo Annem de kızıyor öğretmenim.
İşte böyle olmalı. Tabiki hakaret etmeyeceğiz onlar benim canım. Ama dışarıda hayat belli, eleştireceğiz, geliştireceğiz tıpkı ana baba gibi hem sarıp sarmalayacağız hem de gerekirse şımarıksın diyeceğiz. Emin olun çocuklar bunlardan olumsuz etkilenmez asıl olumsuz etkilenip büyütenler velilerdir.

Cok guzel yazmissiniz ama bir konuda hataniz var , anneler de kizar ama annesinin sevgisinden emin olan cocuk bundan etkilenmez , ayni sey ogretmen icin de gecerlidir , o sizin sevginizden emin oldugu icin alinmamis
Ben mesela oglumun sinif ogretmenini cok seviyordum , oglum da cok seviyordu , kizdiginda ceza verirdi , bagirirdi oglum bi kere gelip bana sikayet etmedi , tam tersi ogretmeni soyluyordu bana bugun 2 tenefuse cikarmadim haberiniz olsun derdi bende iyi yapmissiniz hocam derdim
Ama baska bir brans ogretmenini okuldan attirdik derste oglumu tehdit edip hakaret ettigi icin , benden once zaten diger veliler tepki gosterdi bu sekilde davranamaz hepimizin cocugu etkilendi bundan deyip
Arada fark var , her ogretmeni kendiniz gibi dusunmeyin lutfen

Herkesin ortasinda yapiyorsa dogru degil.. belki cocukta hiperaktiflik var? Bence bi arastirin.

Oglumun kresinde vardi oyle bi cocuk. Cocukta birsey var kesin ama ne? Herkesin durdugu yerde o zipliyodu. Cocuklari severdi kendi tarzinda ama canlarini acitirdi

Demeye korkardık desek iyi yapmış hakketmişsin derlerdi kesin

Herkes birbirine girmiş. Konu sahibi konuyu açmış ortalardan gitmiş.
Derdi var millet çözüm öneriyor ama çözüm arayan ortalıkta yok.
Zamane annelerine söyleyecek sözüm yok.
Ortalık öğretmenini tehditeden çocuklardan geçilmiyor.
Şımarık denmiş (ki çocuğun doğruyu söylediği bile meçhul) sanki çocuğun kellesini uçurmuşlar.

Her öğretmen böyle olmayacaksa sakın öğretmen olmasınlar zaten. Eğitimdeki kadronun eksiklerinin farkındayım. O sevgiyi saygıyı temellendirdikten sonra şekillendirmeliyiz çocukları. Yoksa tabiki hakarete girer itici olur. Ama burdaki konuda şımarıksın demeyi hakaret olarak görmedim ben onu demek istiyorum. Sevgiler:)

Kizlar o kadar çozümcü yorum yapmisiz ki konu sahibi cevabini almiş gitmiş.Bazi arkadaslar hala birbirini yiyor.

Bak sana baska bir ani aanlatiyim
3.sinif baslangicinda bizim bu sevdigimiz ogretmenimiz baska okula gecti , ogrrtmenimiz gencecik yeni mezun dunyalar tatlisi bir kizdi , biz ilk sinifiydik onun
Yerine 35 yillik bir ogretmen geldi , benim oglanin dersleri baya kotuye gitmeye basladi , normal dedim ogretmen degisti , alisacaktir , 3 ay gecti cocuk daha da kotuledi , matematigi cok seven cocuk nefret etmeye basladi
Bu arada brn surekli ogretmene gidiyorum , cok iyi sorun yok deyip duruyor
Neyse birinci donem bitti ikinci donem basladi , gecenin 9 unda ogretmen benbeni aradi burada yazamayacagim krl alaka bir konu icin
Cok sinirlendim , teli kapatinca oglumu aldim karsima konustum , lutfen bir sorun varsa soyle dedim
Cocuk deddedi ki , annecim ogretmende sorun yok ben gerizekali oldugum icin anlamiyorum , cocugum dedim o ne demek
Ogretmenim oyle soyliyor , ben gerizekaliymisim o yuzden anlamiyormusim o cok iyi anlatiyormus , ogretmen yayalan soylemez anne ben gerizekaliyim dedi
Ertesi gun eski ogretmenimizin okuluna gittim ve cocugumun kaydini aldirdim
Meger bizim 35 yillik ogretmen , tum terslerde cocuklara sen gerizekalisin , salaksin , senin kafan almiyor deyip duruyormus
Daha ne hikayeler var bende ogretmenlerle ilgili :) keske hepsi senin gibi olsa

Hanimefendi öncelikle çocuklar okul ortamında kesinlikle sizin evde gördüğünüz gibi olmuyor. Evde cok uysal olan bir çocuk okulda canavara dönüşebiliyor.en uslu çocuk bile kalabalıktan cesaret alıp sımarabiliyor. Hiçbir veli kendi çocuğununin yaramaz olduğunu duymak istemez kabul etmez ama malesef durum böyle.siz de sadece çocuğunuzun iyi yanlarını anlatmışsun ama sınıfta kalabalığın içinde nasıl davrandığını evdeki davranışlarıyla kiyaslamayin. Sınıf ortamında öğretmen çocuğu güzelce uyarır ama ise yaramazsa Böyle durumlarda öğretmenin biraz sert durmasi lazım ki çocuk hatasını anlasın. Şımarık lafı ağır bı laf değil birakin o laf çocuğunuzun içine dokunsun bırakın biraz üzülsun ki hatasını anlayıp bir daha aynı davranışı tekrarlamasın. Şimdiki veliler çocuklardan daha hassas öğretmen çocuğu uyaramicak bile. Hemen sınıf değiştircem diye ortalıkta baş bas bağıran veliler çıktı ortaya. Olurda idare sınıf değiştirmezse ki bu tamamem idarenin kararına bağlı bir durum çocuğunuz aynı öğretmenle devam etmek zorunda kalacak ve sizin öğretmene olan olumsuz duygularınız farketmesenizde çocuğa yansıyor. Okuldan soğumaya kadar gider bu iş. Bence pire için yorgan yakmak yerine izin verin de öğretmen disiplini sağlasın

Öğretmenlerimizin bazıları gerçekten hadsiz. Yıllar önce ilkokul birinci siniftaki kuzenim için öğretmeni algısı yok sinif tekrarı yapsın demiş. Yengem inanılmaz uzulmus cocugu psikolojik degerlendirmek için Dr lara götürmüştü. Ve o çocuk şimdi Cerrahpaşa Tıp ta okuyor. Yani her öğretmen de öğretmen sıfatını haketmiyor!

Bende var onun bir 15 yaşındaki örneği
Üstelik zihinsel engelli
En son ablasının dudağını patlatıp babasına yumruk atmıştı
Annesi ise en ufak bir şeyde çocuğumun psikolojisiii deyip ilçe milli eğitime şikayete gidiyor

Ahh sorma
Otizmli çocuğun alması gereken hapları evde iki defa üst üste veren veli var
Çocuk evde full uyumuş alması gereken zamanda ilacı almamış daha servisten iner inmez kriz geçirmeye başlıyor
El insaf biraz vicdan

4 yaşında bu sıkıntılar başlıyor mu yahu.. Gözüm korktu şuanda. Benim oğlan da 4 yaşında ama henüz okula gitmediği için bilemedim şimdi..

Nasil? Ogretmenden dayak normal yani? Cocuguna yapsa bi ogretmen eline saglik mi diyeceksin yani? Suanki nesil konusunda evet kismen haklisin.. ama dayak filan abarti bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…