- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.808
- 208
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Yazın kendi rahatı için veriyor.Cefayı öğretmenler çekiyor.Gerçekten bazı Veli'ler bizi eğitimci değil çocuk bakıcısı olarak görüyor.
Meraktan soruyorum.Özel okulda mı çalışıyorsunuz.Orada ki öğrenciler daha bir şımarık oluyor.Bende öğretmenim. 6. Siniflarimla dersteyim Bir gun sınıftan kotu bir koku geliyordu. Dolaplarini kontrol ettim. Bir ogrencimin dolabindan curumus meyve ve yiyecekler cikti. "Tenefuste hemen temizle bir dahada dikkat edin, dolabi boyle olani yakalarsam tum dolaplari temizletirim" dedim sınıfca gulduk. Aksama ogrencimin velisi, sinif ogretmenini arayip benim kizimi rencide etmis diyerek beni sikayet etmis. Sok oldum. Sinifta hep beraber guldugumuz seyi ogrenci eve gidince nasil anlatmissa artik. Boyle olaylar, meslektaşlarımın basina cok geliyor. Cocuklar olayi aktarirken biraz farkli konuşabiliyor, malum zamanr velileri de prens ve prenses yetistirdikleri icin, cocuga selam versek sikayet edecek durumdalar.
Belki sizinde ogretmeniniz kotu niyetli konusmamistir. Anladigim kadariyla kizinizin zorluklari oldugunun farkindasiniz sizde. Ayrica bu ozel gunler icin yapilan calismalar cok stresli oluyor ve cocuklari duzene sokmak cok zor olabiliyor. Bence icinizde bu konuyu cok buyutmeyin.
Meraktan soruyorum.Özel okulda mı çalışıyorsunuz.Orada ki öğrenciler daha bir şımarık oluyor.
Ogretmen bu sinifin en hareketlisisin ama dersi boluyorsun deseydi, faydali olurdu cocuk icin. Ama kullandigi ifade cocugun uzulecegi bir ifade. Amacimiz cocuklarimizin iyi egitim almasi ama oncelikle iyi insan olmalari.Onlari uzup kirarak hirpalayarak degil.Ogretmenlik meslegi bunun icin zor.En ufak dusunmeden sarfedilen bir sozun, bir jestin mimigin cocugun ruhunu nasil yaraladigini tahmin edemeyiz.
Cok guzel yazmissiniz ama bir konuda hataniz var , anneler de kizar ama annesinin sevgisinden emin olan cocuk bundan etkilenmez , ayni sey ogretmen icin de gecerlidir , o sizin sevginizden emin oldugu icin alinmamisÖğretmen hayata hazırlar. Öğretmen anne baba gibidir. Geçen bir öğrencime çok kızdım azarladım onu iki dakika sonra baktım bana yine gülümsüyor. Dedim ki gülerek yasemin bişey soracağım o kadar kızdım sana alınmadın mı hiç? Ne dedi biliyor mısınuz? Yoo Annem de kızıyor öğretmenim.
İşte böyle olmalı. Tabiki hakaret etmeyeceğiz onlar benim canım. Ama dışarıda hayat belli, eleştireceğiz, geliştireceğiz tıpkı ana baba gibi hem sarıp sarmalayacağız hem de gerekirse şımarıksın diyeceğiz. Emin olun çocuklar bunlardan olumsuz etkilenmez asıl olumsuz etkilenip büyütenler velilerdir.
Demeye korkardık desek iyi yapmış hakketmişsin derlerdi kesinKimse öğretmenler açısından bakmıyor bu yeni nesilde ne narin arkadaş hiç zorluk çekmeden her istedikleri olarak büyüyorlar sonra en ufak bir zolukta depresyonaz salın cocukları zorluk görsünler ben öğretmenim hakkımda anneme hiç birşey diyemezdim bide o kızardı
Cok guzel yazmissiniz ama bir konuda hataniz var , anneler de kizar ama annesinin sevgisinden emin olan cocuk bundan etkilenmez , ayni sey ogretmen icin de gecerlidir , o sizin sevginizden emin oldugu icin alinmamis
Ben mesela oglumun sinif ogretmenini cok seviyordum , oglum da cok seviyordu , kizdiginda ceza verirdi , bagirirdi oglum bi kere gelip bana sikayet etmedi , tam tersi ogretmeni soyluyordu bana bugun 2 tenefuse cikarmadim haberiniz olsun derdi bende iyi yapmissiniz hocam derdim
Ama baska bir brans ogretmenini okuldan attirdik derste oglumu tehdit edip hakaret ettigi icin , benden once zaten diger veliler tepki gosterdi bu sekilde davranamaz hepimizin cocugu etkilendi bundan deyip
Arada fark var , her ogretmeni kendiniz gibi dusunmeyin lutfen
Her öğretmen böyle olmayacaksa sakın öğretmen olmasınlar zaten. Eğitimdeki kadronun eksiklerinin farkındayım. O sevgiyi saygıyı temellendirdikten sonra şekillendirmeliyiz çocukları. Yoksa tabiki hakarete girer itici olur. Ama burdaki konuda şımarıksın demeyi hakaret olarak görmedim ben onu demek istiyorum. Sevgiler:)
Hanimefendi öncelikle çocuklar okul ortamında kesinlikle sizin evde gördüğünüz gibi olmuyor. Evde cok uysal olan bir çocuk okulda canavara dönüşebiliyor.en uslu çocuk bile kalabalıktan cesaret alıp sımarabiliyor. Hiçbir veli kendi çocuğununin yaramaz olduğunu duymak istemez kabul etmez ama malesef durum böyle.siz de sadece çocuğunuzun iyi yanlarını anlatmışsun ama sınıfta kalabalığın içinde nasıl davrandığını evdeki davranışlarıyla kiyaslamayin. Sınıf ortamında öğretmen çocuğu güzelce uyarır ama ise yaramazsa Böyle durumlarda öğretmenin biraz sert durmasi lazım ki çocuk hatasını anlasın. Şımarık lafı ağır bı laf değil birakin o laf çocuğunuzun içine dokunsun bırakın biraz üzülsun ki hatasını anlayıp bir daha aynı davranışı tekrarlamasın. Şimdiki veliler çocuklardan daha hassas öğretmen çocuğu uyaramicak bile. Hemen sınıf değiştircem diye ortalıkta baş bas bağıran veliler çıktı ortaya. Olurda idare sınıf değiştirmezse ki bu tamamem idarenin kararına bağlı bir durum çocuğunuz aynı öğretmenle devam etmek zorunda kalacak ve sizin öğretmene olan olumsuz duygularınız farketmesenizde çocuğa yansıyor. Okuldan soğumaya kadar gider bu iş. Bence pire için yorgan yakmak yerine izin verin de öğretmen disiplini sağlasınSelam.
Kızım 4 yaşında bağımsız bir anaokulunun, 4 yaş grubuna başladı bu sene..
Kızım genel olarak herşeyi sünger gibi çeken, açıklama yapmakta zorlandığım bir cocuk.
Uslu, söz dinleyen ve onu seven birisine kalbini sonuna kadar açan bir cocuk.
Bir-kac kez öğretmenimiz eleştiride bulunmuştu, dikkati dağınık,aceleci gibi .
Iylestirmek adına, çok defa kapısını çaldım ve sorular sordum. Elestireler kesilmedi tabi.
23 nisan için dışarıdan foklor öğretmeni tutuldu. Dünde dersleri vardı. Kızıma bu sınıfın en simarigi sensin diye adıyla seslenmiş ve kızım üzülmüş.cogu zaman irdelemek istemedim kimsenin huzuru kaçmasın diye, ama bugün kat sayım yükseldi ve sayın öğretmenimiz kızım üzgün sanırım böyle böyle bir olay yaşanmış sıkıntı nedir dedim.
Hanımlar ben ne yapayım kızım seviyor, Seneye de gitmek istiyorm kimseyi kırmak istemiyorum.
Bende var onun bir 15 yaşındaki örneğiÇocuk psikolojisi sandığınız gibi köpükten değil öyle hemen dağılmıyor. Sizin bu manasız korumacı tavrınız nedeniyle psikolojisi ve karakteri zayıf insanlar yetişiyor.
Siz çocuğunuzu biraz kendi haline bırakmadıkça ondan ne güçlü bir karakter olur ne de hayatta basarili bir insan. Sürekli "aman ben Ne yaparsam yapayım annem şunu işten attırır, bunu azarlar, şununla kavga eder...bana bir şey olmaz" der ve tebrikler topluma faydasız bir insan yetiştirmiş olursunuz.
Ayrıca yazdığınız mesaj da gayet komik, koca koca kadınların yaptığı planlara bak.
Ahh sormaBir de su tipler var. Doktor teshisiyle hiperaktif cocuguna ilacini okula geliyor diye vermeyen. Cocuk saga sola atiliyor, butun gunumuz okulca cocugun pesinden kosmakla geciyor. Elimizden gelen egitimi sagliyoruz. Ayri etkinlikler ayri materyaller hazirliyoruz sirf adapte olsun kopmasin diye. Kadin bana gelip diyor ki doktorun verdigi ilac cocugumda uyku yapiyor o yuzden vermiyorum. Arkadas ver. Ver ki biz de arada bi nefes alalim. Bir de ekliyor hafta sonu ve yazin evde diye veriyorm ama okula getirdigimde vermiyorum burda enerjisini guzel atiyor diyor. Ilac da sorun varsa dr.la gorus yani biz dadi degiliz sonucta egitimciyiz yani. Bence hiperaktif olan cocuklarin anne babalari da egitilmeli.
Nasil? Ogretmenden dayak normal yani? Cocuguna yapsa bi ogretmen eline saglik mi diyeceksin yani? Suanki nesil konusunda evet kismen haklisin.. ama dayak filan abarti benceAman oğluşlara piremseslere zeval gelmesin
Ya biz öğretmenimizden gün oldu dayakta yedik fırçada yedik, hemde defalarca, ellerine dillerine sağlık iyikide yapmışlar. Üstüne öğretmen velimize şikayet ederse diye korkardık. Çünkü öğretmen sözü senetti bizim zamanımızda ve velimiz öğretmene saygıda kusur yok diye canımıza okurdu.
Şimdi bırak dövmeyi öğretmen kötü söz söylese veli vay sen benim çocuğuma nasıl kışt dersin diye zıplıyor ortaya...
Hayır yani şuanki nesile bakıyorum, rezalet ötesi. demekki bu oğluş/piremses hegemonyası işe yaramıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?