Şu an oldukça kötü hissediyorum, ve size danışmak istedim.
Bir süredir yurtdışındayım ve bir çocukla tanıştım, kısa bir süre konuştuk, iki defa buluştuk. İlk buluşma çok güzeldi, ikinci buluşmada güzel gidiyordu ama sonlara doğru bir iletişim sorunu yaşadık dilden dolayı.
Bir de benim özgüven sorunum var, ben iletişim kuramadıkça aşırı kötü hissetmeye başladım, yani iki kelimeyi bir araya getiremedim. Öyle hissettiğim anlarda dışardan o kadar belli oluyor ki duruşum, konuşmam, bildiğiniz mal gibi oluyorum. Ve çocuğun da sıkılmaya başladığını hissettim. Aslında çok uğraştı ama ben bir türlü anlamadım, o moda girdiğim için anlayacağım şeyleri de anlamadım. Görüşme bittikten sonra bana sadece bir kez yazdı. Normalde sürekli yazıyordu. Hatta bu sorun olmadan önce üçüncü buluşmayı planlıyordu.
Ama şöyle de bir şey var, bu çocuk da buraya yeni gelmiş ve kimsesi yok, daha önce yaşadığı sorunlardan dolayı depresyon tedavisi gördüğünü söylemişti.
Onun yazdığı mesaj aslında bizle ilgili değil, birşey sormak içindi. Dün de ben ona yazdım, nasıl olduğunu sordum uzun uzun anlattı, bir terapistle görüşecekti ondan bahsetti. Konuyu bize getirdim, sürekli uyuduğunu ve kötü hissettiğini, bizim aramızdaki sorunun da onu kötü etkilediğini söyledi. Ben de belki zamanla çözülebilecek bir şey dedim, belki dedi.
Ve konuşma öyle kaldı.
Sizce tekrar yazar mı, ben tekrar bir adım atmak kesinlikle istemiyorum.
Ama böyle bir süreçte olduğu için sadece nasılsın, bir şeye ihtiyacın var mı gibi bir şey yazmalı mıyım?
Ve benim bu şekilde özgüvensiz görünmem onun benimle ilgili düşüncelerini değiştirmiş midir? Yani artık her şey bitmiş midir onun için…
Biliyorum kısa bir süreydi ama yine de mutlu hissetmiştim ve böyle olmasını istemezdim.
Değerli fikirlerinizi bekliyorum