• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Yok annesi üni mezunuymus da, sevgilisinin annesi ilkokul mezunuymus mus.. Kültürel farklılıklar varmış mis...

Daha ortada fol yok yumurta yok, bu kültürel farklılık beni yedi bitirdi diye baslik atmissin. Yaşadığı da bu. Annesi tatlı getirmemiş de fasulye yaprak getirmiş. Pooof!!!

Kendi şartlarında birini bul..... Yol yakınken donun güzelim. O ailenin de basini yakmayin.

aslında ben de çok sık görmeyeceğim onları. çünkü ayrı şehirlerde olacağız.

ilk önce karakter sonra görgü önemlidir, aynı anneden doğmuş,aynı görgüyü görmüş çoçuk'ları ayıran karakteridir,şu an sevdiğin için alışırım,hoş görürüm sanıyorsun,evlenince flört zamanı hoş gelen şeyler göze batar,ya eşinin tarafını görgüleri bu deyip kabul edeceksin ,yada başında ayrılacaksın,her zaman görmem diyorsun ama bunun düğünü var ,bayramı var ,cenazesi var ,ailen ve akrabaların'la karşılaşacak durumlar olacak o zaman kompleks yapmayacaksan yoluna devam et...

Bence kültür farklılığı asla sorun olmamalı, hatta çeşitli kültürleri tanıdığınız için sevinebilirsiniz bile. Şu devirde köyde akraba tanıdık da ayrıca joker gibi bir şey :)

Bence daha farklı şeylere odaklanmalısınız karar verirken. Öncelikle aileler tabi ki önemli, kötü fesat insanlar huzur bozar, o huylarına bakın kv ve kp adaylarınızın. Onun dışında eş adayınızın sizin isteklerinizi önemseyip önemsememesi önemlidir. Örneğin çiçek işini onun düşünmesi gerekirdi bence.

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
evet açıkçası bu durum sevgilimle benim aramda da problem oldu. benim daha lüks yerlerde takılmak isteyip onun takılmak istememesi örneğin. zaman geçtikçe birbirimize uyum sağladık. evlendiğimizde de buna devam edebileceğimize inanıyor sevgilim.
Edemez. Maddi problemler baslicak. Borcumuz var dicek evliligin ilk zamanlari sonra, ne gerek var ki olacak. Yani kisacasi . Evlilik le sevgili olayi cok farkli hicbisey sevgililigin devami gibi olmuyo. Bende ayni yalnisa düştüm. Bende sevgiliyiz gibi devam ederiz ama. Kesinlikle ayni olmuyo. Kendini kandirma :duduk::KK12:

Ben bi sorun goremedim.
Bunlar cok basit seyler yani. Bu kadar basit seyleri de kafaniza takacaksaniz siz zaten evlenmeyin.

Kesinlikle evlenme buyuk sorunlar yaşarsın . Hem sende rahat etmezsin illaki gelicekler illaki gidiceksiniz. Her defasında ayni sorunlar yüzünden tartışma yaşayacaksınız. Bu da evliliğini etkileyecek. Mutsuzluk yasanicak. En başından hayır demelisin. He eger susarim dersen devam et. Yoksa deneyimle sabittir mutsuzluk yakani birakmaz

Evlilikte kültür farkı ciddi sorundur.
Ama bu verdiğin örneklerin kültür farkıyla hiçbi bağlantısı yok, saçma örnekler olmuş.
Bence sen bu durumu içten içe düşünüp önyargıyla her hareketlerine kulp bulup şimdiden kafaya takmışsın zaten.

Eğer seviyorsan sen fedakarlık yaparsın belki ama o da bir yere kadar, ailen özellikle annen bu durumu aşamayacak gibi görünüyor...

Şu detaya bende takıldım, Süslü püslü paketlerde getirilen tatlı dışardan bakınca evet göze hoş görünyor daha makul geliyor biz insanoğluna ama o tozlu tozlu diye tabir ettiğin fasulyeler,yapraklar emin ol o nerelerde hangi şartlarda yapıldığı belli olmayan tatlılardan çok daha organik ve sağlıklı...

Kıymetini bilin ve değerlendirin tabi hala çöpe atmadıysanız!!..

Yarın öbürgün evlenince asıl sorunlar o zaman başlayacak sürekli eşinle bir çatışma haline gireceksin çünkü emin ol flört dönemindeki sorunlar ile evlendikten sonraki sorunlar çok farklı...

Siz daha isin basinda takilmissiniz ailelerin egitim duzeyleri farkina. Bence fazlasiyla anlam yukluyorsunuz. Kultur farki bu degil. Allah'ta yasatmasin. Bir de bu "benim ailem, benim annem" bakis acisiyla yurutemezsiniz. Evlenince sen benle yurumez. Ailesinin yaptiginda da bir sorun yok. Biraz hosgoru yahu. Belki de sizin bu beklentileriniz yuzunden en basta guclerinin yetmeyecegini soyleme geregi duydular. Misafirlikte olur oyle ay zahmet etmissiniz halleri. Hediyeyi filan annenle bir olup elestirinceye kadar "aman anne nolmus sanki ne var bunda canim sen bunlara takilacak insan misin" vs deyip kendi tarafini yumusat, onu da gaza getirme. Annenin gozuyle bakma, bakis acini degistir. Yapamiyorsan da cocuga da ailesine de yazik etme

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.

esimin ailesi ile kendi ailemin kulturleri tamamiyle zit istikametlerde. buna ragmen esimin egitim seviyesi benim ve ailemin egitim seviyesinin uzerindedir. esim ile cogu zevkimiz ise uyusmaz. lakin farkliliklarla var olmayi basarabildigimiz bir yuvamiz var.

bu isi nihayete erdirmek isterseniz de kimse sizi sucmayamaz... bu isin altina imza atmak isterseniz de kimse sizin mutsuz olacaginizi iddia edemez.

is sizde neticelenir.

saf köylü görünüp fesadın dibine dek yapanı da gördüm, elitiz diyip çingene gibi dolananı da.

tek ayırıcı şey sevgilinin tavrı. bak burda yüzlerce örneği var, evlenince anamgil sendromuna kapılan erkeklerden. bu duruma göre kendisini değerlendir ve tart. % 100 sana güven verirse ilerisini düşün ama bu konuda en ufak şüphe bırakırsa uzaklaş. ailesiyle anlaşamazsın. bu net.

Eşinin ailesini çok sık görmeyeceksin belki ama, eşinle hergün birlikte olacaksın, aynı çatıda. Sevgilini annesi doğurdu ve büyüttü unnutma. İllaki birbirinize çok zıt gelen durumlar yaşayacaksınız. İyi düşün...
Ayrı kültür , bende içindeyim. kendimi ait hissetmediğim ortam. Çok zor inan.

Yaklaşık 2 yildir evliyim. Ayni seyleri yasadim. En cokta nisan dugun alisverisi vs. Konusunda bu farklilik hep sorun oldu. Aileler cok farkliydi. Ben esimin ailesine hala alismis degilim. Zamn zamn esimdede inlarda gordugum tavirlari goruyorum fakat duzelmeye cok meyilli ve çoğu huyu degisti bana uyum sagladi. Aileylede zaten farkli sehirlerdeyiz. Yani öylede olacaksa sıkıntı yapmayın.

sizi çok iyi anlıyorum. ben de tam olarak bunlardan korkuyorum işte. bu konular ilk gündeme geldiğinde böyle bir tartışmaya giriştik zaten. ve hatta ben kendi ailemin bazı yanlışlarını görebildiğim halde, o annesinin yanlışlarını göremedi. sonra ben biraz kendimi geri çekip, ayrılık lafları vs edince birbirimizi anlarız ilerde, işte ayrılmayalım gibi laflar etti. o şekilde devam ediyoruz. ancak şu da var evlendiğimizde zaten onun ailesi uzakta olacak, ben aileme yakın olacağım. ama mesela bayramda seyranda ailesiyle görüştüğümüzde o bizim evliliğimize nasıl yansıyacak orası muamma işte... bir de sevgilimin annesi aşırı gezme meraklısı bir insan. Şehirde yaşıyorlar ama köyden şehire geldiği süre zarfında sürekli gezmiş, kendini hiç geliştirmemiş. Annem de keşke bu kadar gezeceğine biraz kendisini geliştirseydi falan dedi. kendisini geliştirmemesi sorun değil ama nasıl desem her şeye islam gözünden bakıyor, tabii ki hepimiz müslümanız ama anneme namaz kılıyor musun dedi örneğin annem de işte işten güçten vakit bulduğumca kılıyorum dedi ( annem memur bu arada,) sevgilimin ailesi de ay olur muu kılmazsak yanarız vah vah tüh tüh diye olayı birden abartınca annem kendimi hiç namaz kılmıyormuş gibi hissettim sanki dedi. kadının bu şekilde fevri çıkışları çok fazlaydı. ondan annem hiç sevmedi ne yazıkki..
poseti yiyecegi onemli degil bence ama mustakbel kv nizin konusma tarzi itici.

Kendilerine bu tarz bir sey yapılsa arkasından sövmeyecek insan yoktur maşallah herkes organik aman doğal aman saf insan ayağına yatmış. Yok arkadaşım böyle bir dünya yok.

Sana gelince konu sahibi.. .Olmaz bu is ... Balık baştan kokuyor . Insan görmek istemedikçe yanlışlar daha da büyüyor. 6 yıl nedir ki insanlar kaç yıllık evliliklerini bitiriyor. Farklı şehirde olmak da çözüm değil ben bazen 2000 km ötedeki annemle kavga ediyorum bazı şeylere karışmaya çalışınca ki kendi annem...:sinirli::KK48:

Yol yakinken geri dönün
O insanlari surekli asagıda goreceksiniz bu belli bariz.
Siz denginze göre bulun
O ailede kendi örf adetlerine gore birini bulurlar.

Böyle yok onu almasaydi sunu alsaydi
Onu demeseydi bunu deseydiler hep mutsuzluk getirir.

evet açıkçası bu durum sevgilimle benim aramda da problem oldu. benim daha lüks yerlerde takılmak isteyip onun takılmak istememesi örneğin. zaman geçtikçe birbirimize uyum sağladık. evlendiğimizde de buna devam edebileceğimize inanıyor sevgilim.
Evet eşin sana ayak uyduruyor benimsiyo sonuçta çağ ileri gidiyo. ikinizde üni.mezunusunuz etrafınızdaki insanlar ona göre olacak o yüzden sıkıntı yapma Sabancınında ailesi köyden gelme ama bak .Benimde eşimin ailesi köylü şehirde yaşıyolar ama köylü neticede kafa itibari benimkilerde üni.mezunu çağdaş insanlar. köyde yemek ortada yenir 1 tabak ondan 1 tabak şundan herkez bi tabaktan küçümsemek değil daha samimi ama artık bizimde etrafımızda belli bi zümre var anamız babamız köylü diye köylü kalamayız ki üni.okudun etrafımızda belli bi zümre var. Ama şunu söyliyim ben aileye girdiğimden beri resmen level atladılar yemek takımı falan aldılar çkb takımı herkese servis açılıyo ayrı şimdi sadece benim için değil her gelene öyle artık . Ama şu var usul adap bilmiyolar cümbür cemaat gelcem diye uğraşıyolar hasta mı çalışıyorum yorgun mu bilmezler toplanıp gelcekler. Sevgilin uyumlu ise sende belli mesafede gidersen olur ama illa ben köylü kalçam diyosa olmaz bu iş

Sevgilinizin ailesinin durumunu zaten biliyorsun,söylemeleri neden itici geldi size ?
Bazı insanlar gerçekten sunum yapmayı bilmeyebilir,bunu ailenizinde sizin de büyütmenize gerek yok.Herkes sizin gibi olmak zorunda değil..
Siz zaten ön yargılısınız sevgilinizin ailesine karşı,bu durumda ilişkiyi bitirin insanları üzmeyin.

Back
X