- 5 Ağustos 2016
- 2.017
- 1.641
- 83
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle kendilerine böyle bir şey yapılsa arkalarından sövecek tipler burda birden bire organik ürün sevdalısına dönüştüler. Tamam iyi organik ürün iyi bir şeydir ama ilk tanışmada olacak iş değil. Açıkçası bu kadar yıllık ilişkiyi ve sevdiğim insanı kaybetmek istemiyorum o da senin annem benim annem kavgasına girmezsek yapabiliriz dedi. Umarım yapabiliriz dediğini.Kendilerine bu tarz bir sey yapılsa arkasından sövmeyecek insan yoktur maşallah herkes organik aman doğal aman saf insan ayağına yatmış. Yok arkadaşım böyle bir dünya yok.
Sana gelince konu sahibi.. .Olmaz bu is ... Balık baştan kokuyor . Insan görmek istemedikçe yanlışlar daha da büyüyor. 6 yıl nedir ki insanlar kaç yıllık evliliklerini bitiriyor. Farklı şehirde olmak da çözüm değil ben bazen 2000 km ötedeki annemle kavga ediyorum bazı şeylere karışmaya çalışınca ki kendi annem...![]()
Ya ben kültürel farkı bilmiyorum ya da siz olayı anlamak istediğiniz yöne çekmişsiniz. Yorumları okumadım belki yazılmıştır söyleyeceklerim ama siz ailenizin tarafından bakan göz olmuşsunuz Zaten yani onları dışlamışsınız ki size de batmış hareketleri. Sevgilinizin annesi gayet normal bir tavır sergilemiş bunun ilkokul mezunu olmasıyla bir ilgisi yok. Annenizin o şekilde bakması çok yanlış bilemiyorum, kadına üzüldüm ben gerçekten...
kardeş ben kimseye ayrıl dememde erkek arkadaşının annesinin annene namaz falan dediği yeri görünce çok kıl oldum
benden sana abla tavsİyesi ayrıl...
çünkü sen bunun ailesine mecbur geleceksin mecbur gelecekler seni stres edecek çok şey yaşayacaksın
bende kızımı böyle birine vermek istemem
hani o poşeti getirmiş falan sorun değilde o namaz olayı çok cahilce geldi
ben kızımı öyle büyütüyorum el bebek gül bebek prenses gibi hiçbirşeyde gözünü koymuyorum böyle yetişen biri için para önemlidir ve sorun olur...
O çocukla yapamazsın. Evlilik öyle birşey ki ailelerde birbiri ile evleniyorZaten herkes ona üzülüyor... Ben de yeterince üzüldüm ama annemlerin getirdiği ürünlere verdiği tepkiyi verince o nolcak peki? İlk kez geldiği kız evine daha şık hediyelerle gelmek çok mu zor, 40 yıllık samimiyet varmış gibi özensiz poşetlerde hediye mi getirmesi gerekirdi? Organik ürünler, samimiyetle getirdiği gıda ürünleri çok güzel evet ama ne bileyim ilk kez kız evine gelirken bunlarla gelinmez işte önce bi adam akıllı bir şey alırsın sonraki görüşmelerine saklarsın öyle hediyeleri. Burdaki çoğu insan Yok glikoz şuruplu tatlılara tercih edilir o ürünler diyor tamam elbette daha sağlıklı o ürünler ama ilk tanışmaya gelindiğinde hangi ürün sağlıklı hangi ürün sağlıklı değil diye bakılmaz, gereken yapıldı mı diye bakılır o yüzden aman o organik aman tatlı getirseydi sağlıksız olurdı siz bunu göremiyorsunuz tüü sizi gidi burnu büyükler gibi bi tartışmaya girmek çok saçma geliyor bana. Şundan da Eminim ki bu durumu yaşayan bu forumdan başka biri olsa Emin'im benden çok daha fazla tepki verirdi. Şimdi herkes organik sevdalısı oldu. Ama dediğim gibi organik ürünlerin kıymetli olacağı yerler vardır, abes görüneceği yerler vardır. İlk tanışmaya öyle sırf onlarla gelinmesi o ürünlerin abes göründüğü anlardan biriydi.
namaz olayi ne ben kacirdim.Ben de bunlari yazmak istedim am bir turlu ifade edemediydim.
O arayı bulmaya meyilli bir insan ama ben biraz kendimi geri çekince öyle oldu yoksa annem haklı annemde suç yok diyen bir insandı. Annesinde doğru suç yok aldığı kültür neticesinde öyle davrandı ama erkek arkadaşım ilk başta bınu göremedi ben kendimi geri çekince 'haklısın benim annemin de hoş olmayan davranışları vardı, ilerde senin annen Benim annem kavgasına dönüştürmezsek düzelir bu olay, birbirimizi anlayıp dinlersek başarabiliriz' dedi. O öyle diyince devam etme kararı aldım. Ama burdaki çoğu insan tıpkı size yüklendikleri gibi bana da yüklendi ben de çok tepki aldım. İnsanları anlamak zor. Tepki vermelerini bir yere kadar anlıyorum ama sürekli eleştirilere, ayrıl baskılarına maruz kalan da benim ailem tarafından. Bıkkınlığın tam ortasındayım yani. Karşı tarafın yani benim bıkkınlığımı görmeden yorum yapıyorlar. Neyse umarım erkek arkadaşım da sizin eşiniz gibi olur ve ara bulmayı iyi bilir. Yoksa ben tek başıma çabalarsam tabiiki olmaz bu iş.Aynı durumu biz de yaşadık...
Şöyle söyleyeyim.
Ya ailesini olduğu gibi kabul edeceksin,görüşeceksin ya da mesafeyi koyacaksın.
Çok benzer bir durumda bizde var çünkü yaşadım ve iyi biliyorum.
Önceki konularımda da var çokta tepki görmüştüm hatta ama aile olarak benim görüşebileceğim,evimde misafir edeceğim insanlar değil eşimin ailesi. 1,5 yıllık evliliğimde bir kez evime yemeğe geldiler ilk ve son oldu.
Fakat benim şöyle bir şansım var; eşim arayı çok iyi buldu,beni her daim destekledi ve aralıklı olarak sadece biz onlara gittik o şekilde ayarladık mesafemizi.
Sevgilinizin ailesi o kültürü almış , o şekilde büyümüş bu değişmez artık. Size kışlık vs getirmeleri hoş bir davranış, niye bu şekilde özensiz gelmiş vs sorgulamayın, benimsedikleri kültürel değerler farklı.
Bu noktada ileride eşiniz olacak insanın arayı nasıl bulacağı, yaklaşımı çok önemli..
İş kesinlikle onda bitiyor, yoksa çok üzülürsünüz...İş ciddiye biniyorsa bunları oturup konuşmakta fayda var derim:)
benim eismin ailesi bizim evimizin nerede oldugunu bile bilmez. :))
Ben evimizin nerde olduğunu söylerim ama zırt pırt gelinmesini istemem tabii ki :d hem benim hem onun ailesinin çok sık gelmesini istemem yani her iki aile için de geçerli olur bu durum.
O arayı bulmaya meyilli bir insan ama ben biraz kendimi geri çekince öyle oldu yoksa annem haklı annemde suç yok diyen bir insandı. Annesinde doğru suç yok aldığı kültür neticesinde öyle davrandı ama erkek arkadaşım ilk başta bınu göremedi ben kendimi geri çekince 'haklısın benim annemin de hoş olmayan davranışları vardı, ilerde senin annen Benim annem kavgasına dönüştürmezsek düzelir bu olay, birbirimizi anlayıp dinlersek başarabiliriz' dedi. O öyle diyince devam etme kararı aldım. Ama burdaki çoğu insan tıpkı size yüklendikleri gibi bana da yüklendi ben de çok tepki aldım. İnsanları anlamak zor. Tepki vermelerini bir yere kadar anlıyorum ama sürekli eleştirilere, ayrıl baskılarına maruz kalan da benim ailem tarafından. Bıkkınlığın tam ortasındayım yani. Karşı tarafın yani benim bıkkınlığımı görmeden yorum yapıyorlar. Neyse umarım erkek arkadaşım da sizin eşiniz gibi olur ve ara bulmayı iyi bilir. Yoksa ben tek başıma çabalarsam tabiiki olmaz bu iş.
Çok haklısınız. Birbirini anlamak gerçekten çok önemli. Belki okumuşsunuzdur, sizin yaşadıklarınız gibi yemek konusunda biz de bir takım sıkıntılar yaşadık geldiklerinde. Ben o yüzden şimdiden bunları erkek arkadaşıma aşılıyorum, şöyle olsun böyle yapalım vs diyorum. Olumlu dönüşler alıyorum Allah'tan. Tek istediğim evlendiğimiz zamanda böyle olması... Ayrılamayacağım çünkü onu çok iyi biliyorum. O kadar yılın emeği var, sevginin getirdiği kopmaz bi bağ var.Bunlar carken göz göre göre ayrılamıyor insan. Tek elimde olan şey birbirimizi daha iyi anlamamızı dilemek.Tahmin ediyorum ne kadar çok tepki olduğunu...
Ama bu hayatı siz yaşayacaksınız.
O insanlar ile siz iç içe olacaksınız...
Huzurunuzu bozmaktansa mesafe en iyisidir hep derim.
Şu an hem çalışan bir kadınım hem yüksek lisans yapıyorum hem de ekstra sınavlara hazırlanıyorum.Eşimin ailesi her seferinde ne gerek var bu kadar hırpalıyorsun okudun ya yükseğine ne gerek vs vs der. Misafirim oldular yalnızca bir kez özendim,düzgünce sofra hazırladım bu kadar detaya ne gerek var koy bi tabağa yeriz dediler.Yemeği burnumdan getirdiler.Yani; demek istediğim ortak noktamız, buluşacak bir yönümüz,konuşacak konumuz bile yok... Benim ev düzenim, sofraya verdiğim önem, temizlik anlayışım, insan ilişkilerindeki tutumum bambaşka, onlar için bunlar bambaşka... Zorlamanın alemi yok farklıyız işte... Ne ben onları kendime uydurabilirim bu yaştan sonra ne de onlar beni...Bu saatten sonra da yapacağım tek şey arada ziyaretlerine gitmek arada da telefonda hatırlarını sormak. Zorla içli dışlı olup ne evimin huzurunu ne eşimle aramızdaki sevgiyi,saygıyı yitiremem. Bunu burnu havadalık,konteslik, yok kraliyet ailesinden misin gibi nitelendirenlere de gülüp geçerim. Sen de öyle yap:) Çünkü evlendikten sonra evdeki en önemi şeylerden biri evinde huzurlu olman...Eşin sana uyum sağlayacak biri olursa ve ortak olarak karar alırsanız hiçbir problem yaşamazsınız...Yeter ki birbirinizi anlayın..:)
Konu sahibine yüklenenlerin yaptığı vicdan masturbasyonu. Kendileri o insanları küçük gördükleri için bu kadar büyüttüler vicdan yaptılar. Organik sevdalıları sanki sürekli organik şeyler yiyorsunuz da bir o kaldı.
Sen bakma buradaki abartı tepkilere. Ben köylüyüm ben eleştiriyorum köylü kadını burada ömrümde 2 kere köy görmüşlere ne oluyorsa. Net vicdan masturbasyonu bu.