• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Kadının lafa direkt "bizim de durumumuz belli" diye girmesi ayıp bence. Nişan masraflarını konuşurken mi böyle dediler ? Nasıl bir muhabbet oldu da buraya geldi?

Nişan lafını zaten kendisi açtı direk. Benim ailem de nişanın olmasına karşı değil ama maddi olarak ne yapabilirler, ne yapamazlar onu kestiremedikleri için net bir şey söyleyemiyorlardı karşı tarafa olur ya da olmaz diye. İşte düğünden vs konu açılınca kadında öyle dedi. Ama erkek arkadaşımın söylediğine göre düğün,nişan yapacak güçleri varmış, orada annesi kendini yanlış ifade etmiş bir an.

Tanışmada yaşadığının onlarcasını daha yaşayacaksın sende ve annende idare edecek tavır göremedim anlattıklarında...Yani ne biliyim hediye tercihi mesela , (tatlı getirse daha iyiymiş) insan bunu düşünse bile dile getirmemeli ..Ben kayınvalidemin anlamsız hediye seçimlerine hala maruz kalıyorum ama bunu birine söylemek bana ayıp gelir beğenmiyorsam giymem yemem vs..Ayrılmayı göze alamıyorsan ( ki bence de gerek yok) insanları oldukları gibi kabul etmek konusunda düşüncelerini geliştirmek için çaba gösterebilirsin..Çünkü karşı taraftakiler doğal olarak size benzeyemecekler dolayısıyla sen ve ailen idare edeceksiniz ...

Tanışmada yaşadığının onlarcasını daha yaşayacaksın sende ve annende idare edecek tavır göremedim anlattıklarında...Yani ne biliyim hediye tercihi mesela , (tatlı getirse daha iyiymiş) insan bunu düşünse bile dile getirmemeli ..Ben kayınvalidemin anlamsız hediye seçimlerine hala maruz kalıyorum ama bunu birine söylemek bana ayıp gelir beğenmiyorsam giymem yemem vs..Ayrılmayı göze alamıyorsan ( ki bence de gerek yok) insanları oldukları gibi kabul etmek konusunda düşüncelerini geliştirmek için çaba gösterebilirsin..Çünkü karşı taraftakiler doğal olarak size benzeyemecekler dolayısıyla sen ve ailen idare edeceksiniz ...
İyi de rahatsızlığımı dile getirmesem hep böyle devam etseler daha mı iyi? Bir de neden hep biz idare edecek taraf olalım ki, karşı tarafta biraz daha özenli davransa ne olacak yani? Öyle olursa gene baskılara maruz kalan, ayrıl laflarına tahammül eden gene ben olacağım. Böyle olmasındansa hem kendi ailemi hem karşı tarafı gerektiği zaman uyarıp biraz daha dikkatli davranmalarını rica etmek daha mantıklı geliyor bana.

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.

Ballar çörekler de yapsalar sana yaranamazlar.Kadinlar ne güzel düşünmüşler kışlık yiyecek getirmişler ki bence tatlıdan çok daha iyi.Onlarin oralarda böyle belki.Bu kültür farklılığından ziyade eğitim durumu farklılığını ortaya çıkaran sizsiniz.

Bu olaydan sonra da evleneceginiz için onlar da sizin aileniz olacak.Ayrılmak bence de saçma zaten seviyor ve seviliyorsunuz.Onlari bu şekilde kabul etmeniz gerekiyor davranışlarına biraz daha ılımlı olabilirsiniz.

Koca üniversitede birini bulamadın da ilkokul mezunu biriyle birliktesin.. hayat bu tabii ne çıkacağı belli olmaz ama bu gidişle mutlu olamayacağın açık.
. BBu ne bicim bir dusunce boyle. Ilkokul mezunu bir erkekle universite mezunu bir kadin birlikte olamaz diye bir sosyal ayrim mi yapiyorsunuz?Ayrica ikisi de universite mezunuymus. Evet kader bu karsina ne zaman kimin cikacagi belli olmaz, allah hayirli insanlar cikarsin, sen ailenin getirdigi organik hediyelerin paketine takilmayi bir kenara birak konu sahibi, insanlarin huyuna suyuna odaklan. Bence sen onyargili davraniyorsun biraz zaman tani kendine ve onlara. Saygilar

e bizde misafirlige gittimiz mi yok yemege kalmayalim gidelim deriz. Bunun anlami zahmet etmeyin siz demektir .ama size gore ilkokul mezunu olmalari sebebi. Yemekten sonra pasta borek corek getirilmis .kadin orda daha yeni yemek yedik niye bukadar zahmet ettiniz demek istemiş yine.. ama sogru siz evlenmeyin bence bukadar ego iliskiyi kaldirmaz .

Üzgünüm ama dünürleri asla annenizin ve sizin beklentilerinizi karşılayamayacak. Allaha şükür ailemin durumu ortanın üstündeydi bizde sizin tabirinizle lüks takılırız ama bizimde bir tarafımız köylü. Köylüyüz kısaca. Özlerimiz orada. Bana size gelen hediyeler gelse yadırgamam yani. Onlar aslında size en kıymetlilerini getirmişler. Çok çalıştım tarlada yazları. Nasıl emek var o sebzelerle iyi bilirim.
Çok uçlarda yaşayan insanlarda değilsiniz aslında ama sanırım siz hiç köy hayatı görmediniz. Ondan yadırgadınız. O insanların bildiği gördüğü o kadar demekki

Üzgünüm ama dünürleri asla annenizin ve sizin beklentilerinizi karşılayamayacak. Allaha şükür ailemin durumu ortanın üstündeydi bizde sizin tabirinizle lüks takılırız ama bizimde bir tarafımız köylü. Köylüyüz kısaca. Özlerimiz orada. Bana size gelen hediyeler gelse yadırgamam yani. Onlar aslında size en kıymetlilerini getirmişler. Çok çalıştım tarlada yazları. Nasıl emek var o sebzelerle iyi bilirim.
Çok uçlarda yaşayan insanlarda değilsiniz aslında ama sanırım siz hiç köy hayatı görmediniz. Ondan yadırgadınız. O insanların bildiği gördüğü o kadar demekki
Benim annem de köyde yaşamış küçükken. Ve erkek arkadaşımın ailesi doğru köylü ama yıllardır büyük şehirlerden birinde yaşıyorlar. Yazları ve arada bir köye giderler sadece. Şehir hayatını bilen bir hanım yani erkek arkadaşımın annesi.

Ailesi ilkokul okumuş gibi şeyler evleneceğin erkeğin önüne geçtiyse mutlu olamazsın.Nolmuş zamanında köylerinde okul mu vardı da okumamışlar.Benim annem hiç okul görmemiş köylerinde okul olmadığından ,babam kendi çabasıyla öğrenmiş eşimin ailesi üniversite mezunu hemde 2 üniv.li eşimde bnde 3 üniv.mezunuyuz eeee nolmuş insanlık bunlar değil ki insanlık karşındakini olduğu gibi kabul edip sevmeyi gerektirir.Ailen hor görsede sen karşı durmalısın önemli olan iyi insan olmak.Bence sen ailene takılır kendini ve çocuğu mutsuz edersin

Okuyan kişileride görüyoruz onemlı olan ınsanlık ılk olarak.sız daha koylulerın nasıl ınsanlar olduğunu bılmiyorsunuz hem de aşağılayıcı sekılde konuşuyorsunuz.erkek arkadaşının sizin tabirinizle ılkokul mezunu aılesı bütün dedıklerını söylemlerı ıyı yondedır tabı anlayana.sız ve aılenız bunu anlamamışsınız.fazlasıyla egolu olduğunuzu insan ayrımı yaptığınızı okumuş olup da bu denli dusuncelere sahip olmak ılkokul mezunu olmaktan daha da kötü..bence de bu iliski olmaz erkek arkadaşına ve aılesını daha iyileri Laz'ım.

Aynen öyle kendilerine böyle bir şey yapılsa arkalarından sövecek tipler burda birden bire organik ürün sevdalısına dönüştüler. Tamam iyi organik ürün iyi bir şeydir ama ilk tanışmada olacak iş değil. Açıkçası bu kadar yıllık ilişkiyi ve sevdiğim insanı kaybetmek istemiyorum o da senin annem benim annem kavgasına girmezsek yapabiliriz dedi. Umarım yapabiliriz dediğini.

Inşallah ben yanılırım ve güzel haberlerini okumak nasip olur Allah gönlüne göre versin.

Konudan alakasız olacak ama o kadının tarladan getirdiği sebze paketle satılan mundar glikoz şuruplu tatlılardan çok daha sağlıklı kıymetini bilin.

Konuya gelirsek kadın yoksul olabilir ama kendince bir şeyler yapmak istemiş tarlasından kendi elemeğini getirmiş. Keşke annen de böyle düşünseydi , okurken o kadına üzüldüm açıkçası.

Sonuca geleyim sosyoekonomik durumları hiç mi hiç benzemeyen insanlar nasıl bir araya geliyor anlamıyorum. Misal sen daha lüks yere gitmek istersin, sevgilin daha uygun fiyatlı bir yere ... Eninde sonunda o farklılıklar ortaya çıkıyor. Sen hiç bu farklılıkları hissetmiyor musun?

Arkadasm
Konudan alakasız olacak ama o kadının tarladan getirdiği sebze paketle satılan mundar glikoz şuruplu tatlılardan çok daha sağlıklı kıymetini bilin.

Konuya gelirsek kadın yoksul olabilir ama kendince bir şeyler yapmak istemiş tarlasından kendi elemeğini getirmiş. Keşke annen de böyle düşünseydi , okurken o kadına üzüldüm açıkçası.

Sonuca geleyim sosyoekonomik durumları hiç mi hiç benzemeyen insanlar nasıl bir araya geliyor anlamıyorum. Misal sen daha lüks yere gitmek istersin, sevgilin daha uygun fiyatlı bir yere ... Eninde sonunda o farklılıklar ortaya çıkıyor. Sen hiç bu farklılıkları hissetmiyor musun?

Kadin getirmiş bir şeyler ..bir de düzenine dikkat ediyorlar ..nedir yani

Ağaoğlu kızı mısın? ..Tut ki oldun sonun bir avuç toprak..!..Neyin kıbrı bu? ?

Aile üzerine düşen herşeyi yapan, yol yordam bilen, görgülü bir aile olsaydı şehir bakımından kültür farkı arada erir giderdi, pek hissetmezdiniz. Ama aile de sorumsuz olunca hata üstüne hata olmuş. Hem siz zor durumda kaldınız, hem aileniz daha bir görüşte nefret etmişler. Peki bunları sevgilinizle konuştunuz mu? O gecenin kritiğini yaptınız mı? O ne diyor bütün bunlara?

Kultur farkliligi cok onemli, farkli sehirdeyiz gorusmeyecegi diye dusunme, bunun dogumu var hastaligi yasliligi var, sonra esin de anneci olaca evlenince. Sen bir arada yasasak yapabilir miyim duye dusun yine d e

Ne kadar abarttiniz su kızın dediklerini artık ayıp ediyorsunuz.
Eminim hepiniz eltime üç tane yirmi gram taktı bana iki tane onbeş gram taktı vay hakkımı yedi muhabbetleri yaptınız, yada donunuzu sutyeninizi bohça diye aldırdiniz. O zaman adet olunca mı mubah oluyor?
Bu kız ne altın pazarlığı ne bohça pazarlığı yapmış.
Ki sonuna kadar da haklı. Her şeyin bir oluru vardır. İlk bir eve gidiyorsanız yaprak ve ekmek goturemezsiniz bunun köyle alakası yok.
Bir kutu çikolata bilemedin baklava hadi paran yoktu tulumba tatlısı alabilirsin
Benim de kayinvalidem köylü tatlısını cikolatasini aldı tanismaya istemeye ve nişana da bu gorgudur.
Amma abarttiniz.
Ki annesi üniversite mezunuysa ailenin ilkokul seviyesinde olmasını takadabilir.
Benim annem de üniversite mezunu dunurleriyle gidip gelip ahbaplık edemiyor. Ne konuşacaklar? Anne tarhana turşu yapamaz kayınvalidem annemin gittiği sergiden hoşlanmaz.
Biz takmıyoruz ama takani da bu kadar kınamaya hakkınız yok.

Bnm eski esimin ailesi birbirlerinin dış fircasini kullaniyorlardi. .Mutfak lavabosunda el yüz yikiyorlardi. .teyzesi karşımda reçel tabagini yaliyordu..

Henüz yeni gelinim evlndk evimize gidiyoruz wc kapısı açık gaz çıkarıyor kadın. .esim mutfak lavabosunda ağzını calkaliyor. .useniyor banyoya gitmeye..

Bunlardan birini desen anlarım. .Ama sen kalkmış kadının alın teriyle tarladan koparıp getirdiği sebzenn duzeninden bahsediyorsun ve daha devamında da bnzer örnekler sergiliyorsun. .

O okuduğunuz okullar size sadece teorik bilgiler vermiş. .İnsanlık namina bir sey goremedim.

Hep derim karakter çok ayrı diye..o da aile ile sekillendigine göre;aileni de göz önüne alırsam senin adına çok üzüldüm açıkçası.

Son düzenleme:
Oncelikle aslında sevgilinin ailesi gorgusuzluk etmemiş.soyledikleri garip gelmedi.tabi söyleniş şekli daha farklı olabilirdi ama onlar için normal dediğin gibi kültür farkı.getirdikleri de gayet iyi niyetli.koyden gelince elleri boş gelmemisler kendilerine gore .ama iyi niyet görgü başka kültür farkı başka.evlenince zorlanirsin evet.evlilikte ailelerin uyumu çok önemli.farkli şehirlerdeyiz demissin yeri gelecek sen gidip kalacaksin yeri gelecek onlar gelip kalacak.o kadar çok şey gözüne batar ki rahat edemezsin.bir gün çocuğun olur ona bile yaklaşımları farklı olur zoruna gider .iyi dusun derim

Back
X