- 8 Mayıs 2015
- 738
- 1.352
- 313
Ben de bu tarz farklıların olmasından korkuyorum işte. Benim gittiğim gezmek istediğim mekanlar bile sevgilime fazlaca lüks geldi bir zamanlar. Sonradan sonradan alıştı. Alıştı alışmasına ama bu durum evlendiğimizde nasıl bir şey yansıtır bilmiyorum işte. Annesi siz iyi olun ben gerekirse evinize bile gelmem demiş sevgilim olanları söyleyince. Böyle olmasını da ben istemem annesi sonuçta. Ben sevmiyor olabilirim ama annesini de görmemezlikten gelemem... hangi açıdan bakacağımı ne yapacağımı fazlasıyla şaşırmış durumdayım. İlk çıkarken bu farklılıklar, bu uçurumlar gözüme daha kolay gözüküyordu çünkü çok küçüktüm.. şimdi büyüyüp olgunlaştıkça anlıyorum bazı şeyleri. Anladıkça da içinden çıkamıyorum.Ben de bilmeyerek evlendim. Tabiri caizse köylü olduklarini... memleketlerinden 40 yil olmus geleli ama hala oradan kopamamislar. Simdi bendeki eksiklileri dinle...
Evin ihtiyaci icin pazardan alisveris yapmani marketin pahali oldugunu ima edebilirler. Kendin icin veya cocuklarin icim aldigin herhangi bir seyi luksmus gibi gorurler. Cocugun esyalarini pazardan almani tvsiye edebilirler.Eski usul sen gelinsin hizmet edeceksin baskasini bilmezler. Doğru duzgun bir yer gormek veya kaliteli vakit gecirmek istesen olmaz. Gereksizdir sadece kendi tarafindan birinin düğunlerinde kaliteli düğun gorursun. Koy dugunlerinden gına gelir. ( onceden severdim ama insan azicik daha kulturlu insanlarla birlikte olmak istiyor) evine yaptirdigi kucuk bir seyi bile yillarca konusabilrler. Bunu gormedigi icin onun icin fzlaca lukstur.
Benden sana abla tavsiyesi ben zamaninda ailemi dinlemedim ve simdi binpismanim benim annem babam da univ mezunu esimin ailesi ilkokul ve inan simdi sana batmayan seyler o zaman bir bir sorun olarak karsina cikacak ailen bisey diyorsa mutlaka vardir bi bildigi ablacim ben senin yerinde olsam iki kere düşünürdüm
Erkek arkadaşım üstüne düşeni yapacaklar diyor, size geldiğinde kendini yanlış ifade etti diyor. Yanlış ifade etse bile 1 kere konuşması yetti zaten ailemin olumsuz bakmasına. Şimdi ben anneme ellerinden geleni yapacaklarmış, kendilerini size yanlış ifade ettiler desem de dinlemiyor tabii ki. Bir daha eve gelmelerini bile istemiyorlar ailem.
En basitinden benim ailem ozel gunlere cok düskündür telefon ile iletisime gecmeyi isterler a ma onlar bunu hic dusunemez ya da iste kvalidemkn giyinisi filan bana cok degisik geliyor akrabalari ile oturup sohbet edecek ya k valide ile sohbet edecek hic ortak noktamiz yok sonra ben hediyelesmeyi cok sevetrm ama ama onlar surekli maddi seylere deger verdiklerinden bi mendil bile almayi akil edemzler vs vsteşekkür ederim ablacım... örneğin ne gibi sorunlar yaşayabilirim?
annem günlerce hazırlık yaptı çünkü yemek için.öyle diyince alındı biraz.Ben ortada bir olumsuzluk goremedim.
Kadin dusunmus yapmis.
Sizin pot kirdi dediginiz seylerin nesi pot kirmak anlamadim. Yemege kalmasaydik demekte ne var ki kultur farki olarak?
Anlayisli olup insanlari oldugu gibi kabul edersen kavga etmezsiniz. Beklentilerin karsindakilerin gordugu bildigi ya da yaptigi kadar olsun. Onlar düşünmüyor sa sevgiline nazikce destek olarak yapilmasini sagla. Düğün oncesi hic bir sey onemli degil. Sorun olmadan sakince sen halletmeye bak sonucta insanlarin durumunu biliyorsun ve iş sana ve sevgiline düşüyor.biz 2 miz anlaşıyoruz evet kişisel olarak bir problemimiz yok erkek arkadaşımla. maddi olarak biraz sıkıntısı var, o da tek başına yaşıyor bir maaşla hem kira hem su vs ödüyor para biriktiremedi kaç senedir. bu sorunu da askerden geldiğinde aşabileceğimize inanıyor birlikte. maddi manevi daha iyi yerlere gelebileceğimize inanıyor. ben de öyle inanıyorum açıkçası. tek korkum böyle sebepler yüzünden kavga etmek.
Ohoooo kendini ifade edemiyormuş! Daha konuşmayı bilmiyor ama düğünden sonra kaynanalık yapmayı çok iyi bilir bak gör! Ailenin dünür ilişkisi olmayacak eğer evlenirsen. Ha çok da lazım değil ama insan kızını verirken de karşısında dilinden anlayan bir muhatap ister. Sizin işiniz çok zor. Kadın daha ilk görüşmede pot üstüne pot kırmış. Doğuluysa bunlar düğün dernekleri çok olur, öğrenmiş olması lazımdı artık bu işleri. İnsan çevresine sorar! Aynı şeyi tekrar söylüyorum, sevgiliniz anne babanıza günün birinde, yıllar sonra bile olsa memleketine taşınmayacağına dair söz verecek. Anca bu şekilde sizin evliliğiniz yürür. Bir de tabii sözünü tutarsa. Öyle söz verip inkâr edenleri de gördük çünkü.
canim siz evlenirseniz ilerde sorun olacak gibisizi çok iyi anlıyorum. ben de tam olarak bunlardan korkuyorum işte. bu konular ilk gündeme geldiğinde böyle bir tartışmaya giriştik zaten. ve hatta ben kendi ailemin bazı yanlışlarını görebildiğim halde, o annesinin yanlışlarını göremedi. sonra ben biraz kendimi geri çekip, ayrılık lafları vs edince birbirimizi anlarız ilerde, işte ayrılmayalım gibi laflar etti. o şekilde devam ediyoruz. ancak şu da var evlendiğimizde zaten onun ailesi uzakta olacak, ben aileme yakın olacağım. ama mesela bayramda seyranda ailesiyle görüştüğümüzde o bizim evliliğimize nasıl yansıyacak orası muamma işte... bir de sevgilimin annesi aşırı gezme meraklısı bir insan. Şehirde yaşıyorlar ama köyden şehire geldiği süre zarfında sürekli gezmiş, kendini hiç geliştirmemiş. Annem de keşke bu kadar gezeceğine biraz kendisini geliştirseydi falan dedi. kendisini geliştirmemesi sorun değil ama nasıl desem her şeye islam gözünden bakıyor, tabii ki hepimiz müslümanız ama anneme namaz kılıyor musun dedi örneğin annem de işte işten güçten vakit bulduğumca kılıyorum dedi ( annem memur bu arada,) sevgilimin ailesi de ay olur muu kılmazsak yanarız vah vah tüh tüh diye olayı birden abartınca annem kendimi hiç namaz kılmıyormuş gibi hissettim sanki dedi. kadının bu şekilde fevri çıkışları çok fazlaydı. ondan annem hiç sevmedi ne yazıkki..
Sonra ailemle onlarin ailesknde hjcbi krtak nokta yok ne kadar üzücü bu durum anlatmam sana
Dedim ya annen bjseyler diyosa vardir bi bildiği nisan icin sakin ama sakin acele etme tatlim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?