Bu sorunlardan usandım.

İlk söylemek istediğim 'tek çocuğum' konusu.. Hayır birden fazla çocuk olunca 'saldım çayıra mevlam kayıra' hesabı mı oluyo? Sadece tek çocuk olanlar mı kıymetli? Neyse...

6 senelik ilişkiniz varmış, bu zamana kadar kültürel farklılıkları hesaba katmanız gerekirdi. Belki erkek tarafı biraz daha özenebilirdi o konuda haklısınız. Uzak mesafede ve kültür farklılıkları olup evlenenler var gayette mutlu.. Ama üzümüne, sapına bahane bulmuyorlar. Haklı olduğunuz konular muhakkak vardır ama sizinde ailenizinde gözüne çok batmış karşı taraf. İleride sorun yaşarsınız diye düşünüyorum...

Ben de bu tarz farklıların olmasından korkuyorum işte. Benim gittiğim gezmek istediğim mekanlar bile sevgilime fazlaca lüks geldi bir zamanlar. Sonradan sonradan alıştı. Alıştı alışmasına ama bu durum evlendiğimizde nasıl bir şey yansıtır bilmiyorum işte. Annesi siz iyi olun ben gerekirse evinize bile gelmem demiş sevgilim olanları söyleyince. Böyle olmasını da ben istemem annesi sonuçta. Ben sevmiyor olabilirim ama annesini de görmemezlikten gelemem... hangi açıdan bakacağımı ne yapacağımı fazlasıyla şaşırmış durumdayım. İlk çıkarken bu farklılıklar, bu uçurumlar gözüme daha kolay gözüküyordu çünkü çok küçüktüm.. şimdi büyüyüp olgunlaştıkça anlıyorum bazı şeyleri. Anladıkça da içinden çıkamıyorum.

Benden sana abla tavsiyesi ben zamaninda ailemi dinlemedim ve simdi binpismanim benim annem babam da univ mezunu esimin ailesi ilkokul ve inan simdi sana batmayan seyler o zaman bir bir sorun olarak karsina cikacak ailen bisey diyorsa mutlaka vardir bi bildigi ablacim ben senin yerinde olsam iki kere düşünürdüm

teşekkür ederim ablacım... örneğin ne gibi sorunlar yaşayabilirim?

Ohoooo kendini ifade edemiyormuş! Daha konuşmayı bilmiyor ama düğünden sonra kaynanalık yapmayı çok iyi bilir bak gör! Ailenin dünür ilişkisi olmayacak eğer evlenirsen. Ha çok da lazım değil ama insan kızını verirken de karşısında dilinden anlayan bir muhatap ister. Sizin işiniz çok zor. Kadın daha ilk görüşmede pot üstüne pot kırmış. Doğuluysa bunlar düğün dernekleri çok olur, öğrenmiş olması lazımdı artık bu işleri. İnsan çevresine sorar! Aynı şeyi tekrar söylüyorum, sevgiliniz anne babanıza günün birinde, yıllar sonra bile olsa memleketine taşınmayacağına dair söz verecek. Anca bu şekilde sizin evliliğiniz yürür. Bir de tabii sözünü tutarsa. Öyle söz verip inkâr edenleri de gördük çünkü.

teşekkür ederim ablacım... örneğin ne gibi sorunlar yaşayabilirim?
En basitinden benim ailem ozel gunlere cok düskündür telefon ile iletisime gecmeyi isterler a ma onlar bunu hic dusunemez ya da iste kvalidemkn giyinisi filan bana cok degisik geliyor akrabalari ile oturup sohbet edecek ya k valide ile sohbet edecek hic ortak noktamiz yok sonra ben hediyelesmeyi cok sevetrm ama ama onlar surekli maddi seylere deger verdiklerinden bi mendil bile almayi akil edemzler vs vs

Evlendikten sonra sen muhatap olacaksın. Kültür farkı deyince Ben de etnik açıdan sandımdı. Benim kayınvalidem de köyde çok dikkat etmez temizliğe tertibe. Ama eşim anlıyor sağ olsun rahatsız olduğumu zorlamıyor beni. Bu aranızda halledeceğiniz bir durum bence. Ama benim eşimin tarafınında beklentisi yok benden. Belki vardır da dillendirmiyorlardır bilmiyorum.O yüzden rahatız.

Ben ortada bir olumsuzluk goremedim.
Kadin dusunmus yapmis.
Sizin pot kirdi dediginiz seylerin nesi pot kirmak anlamadim. Yemege kalmasaydik demekte ne var ki kultur farki olarak?
annem günlerce hazırlık yaptı çünkü yemek için.öyle diyince alındı biraz.

Anlayisli olup insanlari oldugu gibi kabul edersen kavga etmezsiniz. Beklentilerin karsindakilerin gordugu bildigi ya da yaptigi kadar olsun. Onlar düşünmüyor sa sevgiline nazikce destek olarak yapilmasini sagla. Düğün oncesi hic bir sey onemli degil. Sorun olmadan sakince sen halletmeye bak sonucta insanlarin durumunu biliyorsun ve iş sana ve sevgiline düşüyor.

Konudma tarzi soylemleri her seyde bir igneleme arama. Kendinden taviz vermeden halledebilirsin

Sonra ailemle onlarin ailesknde hjcbi krtak nokta yok ne kadar üzücü bu durum anlatmam sana
Dedim ya annen bjseyler diyosa vardir bi bildiği nisan icin sakin ama sakin acele etme tatlim

Daha ilk dakikadan her şeylerine kulp bulmuşsunuz, her şeyleri batmış. Bu iş yürümez. Ben öyle aman aman sorun göremedim. Köyden gelen birinin köy yapımı ürün getirmesinden daha güzel ne olabilir ki... düşünmüş, emek etmiş, ekmeğini getirmiş diye düşünememişsiniz de, yok keşke tatlı alsaymışmış. Siz kültür farkı adı altında milleti beğenmemişsiniz sadece. Misafirliğe gidince ev yapımı ürün bayağılık ama tatlı almak elitlik göstergesi filan mı sayılıyor sizde? Nişan düğün meselesi zaten konuşularak anlaşılır, ortak yol bulunur. Bana sorun sizin ailenizde gibi geldi. İnsanların her dediğine sorun bulup, kültür farkı demişsiniz.
Ben genel olarak kültür farklılıklarının evliliklere mutsuzluk getireceğini düşünüyorum. Ama gerçek anlamda kültür farkının. Sizdeki gibi çerezlik durumların değil. Siz bu aileyle yapamazsınız, çünkü karakterleriniz uyuşmamış, kültürden değil.

Senin tavrinda bir begenmislik gormedim ben gayet normal hisstklerin.kultur farkliligi cok zor bisey asilmasi sandigin kadat kolay degil.ben uzakta olacagim diye kendini teselli etme bi bakarsin kisi sizde gecirmeye karar verirler bi bakmissin 4 gunluk bayramin zehir olmus.belli olmaz esler de genelde evlenince daha cok aileci olurlar.12 senelik evliyim esimle tek tartismamiz ailesi yuzunden iyi dusun ask kalici degil

daha önce de bana kendisi "senin saçını başını yolarım, ilerde birbirimizin saçını başını yolmayalım" gibisinden şakalar yapmıştı. sonra ben alındığımı, hoşlanmadığımı erkek arkadaşıma söyleyince bu lafları kesti. bir de şu var annem diyor ki her şeyi bildiğini zannediyor, karşımda bilgili kültürlü insanlar var biraz onlara göre hareket edeyim demiyor, her şeyi ben bilirim havasına giriyor diyor. hakikaten de öyle. ailem onu büyük bir özenle dinleyip, dediklerine cevap verirken o ailemin sözlerine aynı özeni göstermedi. ben bu rahatsızlıklarımı erkek arkadaşıma söylediğimde o kendi annesinin yanlışlarını göremedi, ayrılık noktasına geldik. baktı ben ayrılıcam, kesin kararlıyım o zaman tamam benim annemde hata taptı, ilerde bunu senin annen benim annem kavgasına çevirmemek bizim elimizde diye olayı toparladı şimdilik. zaten önümüzde daha askerlik süreci var. evlendiğimiz zaman onun ailesinin olduğu şehirde yaşamamız zaten imkansız çünkü ailem beni yaşadığımız şehirden göndermez. o konuda eminim yani. seviyorum, ondan başkasıyla yapamayacağımı hissediyorum ama ilerde ailesinin evine bayramda seyranda vs gittiğimizde evliliğimizde büyük yıkımlar olur diye de korkuyorum açıkçası...

canim siz evlenirseniz ilerde sorun olacak gibi

Sonra ailemle onlarin ailesknde hjcbi krtak nokta yok ne kadar üzücü bu durum anlatmam sana
Dedim ya annen bjseyler diyosa vardir bi bildiği nisan icin sakin ama sakin acele etme tatlim

anladım ablacım... zaten daha askerlik var önümüzde. aynen benim ailemle onun ailesinin arasında da hiçbir ortak nokta yok. ailesiyle ayrı şehirlerde yaşayacak olsak da annem sen onları arada bir görmeye gittiğinde bile dayanamazsın, için sıkılır pişman olursun diyor... kaldı ki kendime itiraf etmekten korksam da erkek arkadaşımın annesinin sevmiyorum ve bunu ona açık açık söyledim çünkü o da benim annemden çok hoşlanmaz. birbirimizi her ne kadar sevsek de bunlar ilerde bizi bitirir mi? soruları çok fazla dönüyor kafamda.

Mesele ilkokul ,universite meselesi degil ,
Gorgu ozen meselesi ,
Sevgilin sana deger verse kontrol ederdi ,annesi ne koydu nasil koydu diye ,
Gayet lakayit gelmisler ,el ne dusunur ,kiz gormeye geldik ,
Resmen en tepeden konusmus ,nisan vs diyorda kendisi karsisinda nasil dugun yapacak ,her istediginin bir karsiligini vermek lazim ,
Klasik gorgusuz ,bulmus bunayan ,kayinvalide ,
Bu is malesef zor hele bu haddini bilmeyen aile ile cok zor ,
Kiymetinizi bilmeyecekler belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…