• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Valla kadının verdiği cevaplarda, getirdiği hediyelerde ne gariplik var diye düşünüp duruyorum birşey bulamıyorum benim kv de köyden çuval çuval sebze getiriyor o kadar mutlu oluyorum ki.
Gariplik gelirken pelitten bi kutu cikolata beklenirken, köyden gelen sarma yapragi ile giris yapilmasi. Kimileri etiket bekler, bunu görgü ve kültür zanneder.Konu sahibi evlilikte asil önemli olanin karsilikli iyi niyet oldugunu anlayana kadar kimseyle mutlu olamaz gibi geliyo bana.

sorun ünide olması degil aieller denk dehil kimi ilk okul olur ama aktif bi kadındır annesi icin diyorum daha modern olur gezmeyi eglenmeyi sever suan sevgilin iki tarafta uyarsa vs demis te ilerde ne dicek napıyım annem babam degistiremem ya eee onlarda senin yanınd abildigine devam edicek bence yol yakınken ayrıll aynı camdan bakmak cok önemli aileler hele dahada önemli yani mesela sizinkiler bayramda bi otelde giderler sizle kaynanalar aaaa olmaz arifeden gelcen gelen giden olcak hizmet etcen der meselaa tipik o tarz cünkü kaynanan belli bence ayrıl gitsin

kayınvalidem böyle dese bile erkek arkadaşım o tarz bir insan olmadığımı biliyor, öyle bir baskı yapmaz yani. işte sen kadınsın hizmet edeceksin gibisinden bir şey olacağını zannetmiyorum...

Hah şunu anlamanız çok önemli. Yanlış anlaşılan şeyler. İki aile eğitim olarak benzer bile olsa yanlış anlamaya müsait bir şey varsa iyisini anlamaya çalışmak, iyiye yormaktır esas olan. İnanın bu şekilde düşünürseniz kiminle olursa olsun sorun yaşarsınız.
Benim için üzücü olan ne biliyor musunuz: Atıyorum mimar, şık giyimli bir anne "ay biz yemeğe kalmayalım" deseydi anneniz bunu nezaketen söyledi şeklinde yoracaktı.

Bence de

İlerde de dolduracaktır kızını, dünür diyip insan içine çıkarmaya çekinecektir vs, e oğlan da bir yerden sonra rahatsız olacak

Bana tarladan tek tek topladığı her şey yaprak da olsa hazır tatlıdan çok daha kıymetli gelirdi.
Yılmaz Erdoğan kendi tarlasında ekip biçince elit, sevgilinin annesi yapınca köylü oluyor ya bu ayrıma cok kızıyorum çok.

Okudum okudum bir gariplik göremedim ben de. Köyde de büyümedim halbuki.

İnsanlar namuslu,onurlu ve merhametli mi ona bakacaksin. Kadın akşam yemeğe kalmasak demiş suç olmuş, kışlık malzeme getirmiş suç olmuş. Kusura bakma da o insanlarda hiç bir kusur göremedim. Sen de annen de Üniversite mezunu olmuş ta ne olmuş?? Mütevazı olmayı denesen iz? ?
Not: Üniversite mezunları kendini bişey sanıyor ddemiyorum. Ben de iki üniversite mezunuyum ama biliyorum ki insanlık herseyden önce gelir.

bu konular ilk gündeme geldiğinde böyle bir tartışmaya giriştik zaten. ve hatta ben kendi ailemin bazı yanlışlarını görebildiğim halde, o annesinin yanlışlarını göremedi. sonra ben biraz kendimi geri çekip, ayrılık lafları vs edince birbirimizi anlarız ilerde, işte ayrılmayalım gibi laflar etti. o şekilde devam ediyoruz. ancak şu da var evlendiğimizde zaten onun ailesi uzakta olacak, ben aileme yakın olacağım. ama mesela bayramda seyranda ailesiyle görüştüğümüzde o bizim evliliğimize nasıl yansıyacak orası muamma işte...
Uzakta olması çok bişey değiştirmez. Onun ailesi sonuçta ve nasıl insanlar olduğunu ve nasıl yaşantıları olduğunu az çok anladın. Ayrı şehirde de olsalar Siz evlendiğinizde mutlaka evinize gelip kalmak isteyeceklerdir bütün bunları düşünüp ona göre karar vermen gerekir.

Kızlar konuda garip olan tek şey konu sahibinin annesi ve tavırları

Kızını kışkırtmak yerine ılımlı olmasi lazimdi.

"Çünkü ben hem tek çocuğum"

Piremses Sendromu vol.8

Yahu insanlar özenmiş bi ton kışlık yiyecek bilmemne getirmiş. kendi imkanları doğrultusunda yapmış yapacağını, ne bu aristokrat tavırlar? bir de bunları yazıp çizip sonra "kimsiyi işiğilimik hiddim diğil" demiyor musunuz!

Yeni moda evliliklere bir önceki jenerasyonun eğitim durumu kıstası da eklenmiş bu arada, hayırlı olsun.:işsiz:

benim erkek arkadaşım da üniversite mezunu. fakat onun ailesi ilk okul mezunu. soruyu daha ayrıntılı okuyun lütfen.
Diploma okudugun alanda bilgili oldugunu gosterir . ( sosyal zeka )Kultur ise cok farkli bir sey yani istediginiz kadar asagilamiyorum deyin bas baya asagiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Benim annem de köyden ekmek getirtir bi sene dondurucuda kalır kokmaz hiçbir şey de olmaz. Böyle kaldırmasın kendini.
İlişkiniz olur mu olmaz mı bilmem ama anneniz ve sizler biraz kendiniz için bir şeyler öğrenin.

Bence de kokmaz.
Alisik oldugumuz ekmeklerden farkli oldugu icin konu sahibi ve annesine oyle gelmistir.
Biz de kayinvalidemlerle cok ayri kulturlerdeniz.
Kv ekmegini kendi yapar tandirda ve rahat 40-50 tane yapar. Bitene kadar da dondurucuda saklar. Hic koktugunu gormedim.

"Çünkü ben hem tek çocuğum"

Piremses Sendromu vol.8

Yahu insanlar özenmiş bi ton kışlık yiyecek bilmemne getirmiş. kendi imkanları doğrultusunda yapmış yapacağını, ne bu aristokrat tavırlar? bir de bunları yazıp çizip sonra "kimsiyi işiğilimik hiddim diğil" demiyor musunuz!

Yeni moda evliliklere bir önceki jenerasyonun eğitim durumu kıstası da eklenmiş bu arada, hayırlı olsun.:işsiz:

ben zaten annemin her dediği laf, her yaptığı şey doğru demiyorum. annemin bazı söyledikleri bana da çok ters geldi. ama erkek arkadaşımın annesinin de daha özenli davranmasını beklerdim açıkçası. bence her 2 tarafta da az buçuk suç var bu durumda.

Sesini duymayan esin ama, eşin hayır gelemeyiz dediği için gitmişsiniz, bunun karşı tarafın eğitimi ile alakası yok, öğretmen kv si olan arkadaşım var sürekli çağırıyor mesela ota çöpe ordalar, gitmesen ayılıp bayılıyo ben üniversite mezunuyum demiyo

O ailenin orfu adeti ile buyuyorlr benimkide unv mezunu ama anasnin lafindan cikmaz. Bir ayagi koyde olsun ister. Her firsatta bayramda tatilde orada olmak ister

ben de aynısını yapmak istiyorum. gerçekten içimden geçen şey bu ilişkiyi devam ettirmek. umarım başarabiliriz.

Öncelikle sanırım aileniz ilişkiniz süresince de bazı çekinceleri olan taraftı. Öyle değilse bile şu anda öyle olduğunu anlayın. Size büyük iş düşüyor. Bundan sonra ailenizin bir takım beklentileri varsa bunu çaktırmadan nişanlınızla halledeceksiniz. Sizin orda istemede güzel büyük bir buket (hep aynı örneği veriyorum ama benim aklıma bir şey gelmedi başka sizin geliyorsa onu da düşünün) beklenirse nişanlınıza bunu söyleyin. Geldiklerinde tatlı bir şeyler almasını istiyorsanız nişanlınıza söyleyin o alsın. Böyle ufak tefek şeyleri ikiniz halledin. Ama annenizin de her cümlede her harekette bir anlam aramamasını nasıl sağlarsınız orasını bilemedim.
İlerde atıyorum bebek olduğunda aman şunu almadılar bunu takmadılar kendi ördükleri basit bir yeleği getirdiler demeyin. Anneniz diyecek gibiyse anne bilezik taktılar diyin. Takmadılarsa da diyin.
Ama bu örnekler sadece aileler arası farklar için. Nişanlınızla da bir takım farklılıklar var sanırım. Misalmaddi imkanlarınız el veriyorsa balayını yurt dışında yapmak isterseniz ne der? Tatile yurt dışına çıkmak isterseniz para olsa bile ne gerek var der mi? Siz bunlara ne kadar önem veriyorsunuz?

eşimin ailesiyle benim ailem arasında ekonomik durum, siyasal görüş, eğitim, kültür ve yaşam tarzı olarak uçurum var.
11 yıllık evliyiz, hiçbir sorun yaşamıyoruz. ama ailelerimiz görüşmüyor, yani küslük falan yok ama biraraya gelmiyorlar, paylaşabilecekleri ortak bir şey yok çünkü...
düğünler bile ayrı yapıldı.
herhangi bir sıkıntı olmadı yani bizde, siz de çok fazla biraraya getirme heveslisi değilseniz sıkıntı yaşamazsınız.

ben zaten annemin her dediği laf, her yaptığı şey doğru demiyorum. annemin bazı söyledikleri bana da çok ters geldi. ama erkek arkadaşımın annesinin de daha özenli davranmasını beklerdim açıkçası. bence her 2 tarafta da az buçuk suç var bu durumda.

iyide kadın kendine göre özenli davrandı belki de..
sizin beklentinizi karşılamamış olması özensiz demek değil..
insanları olduğu gibi kabul etmezseniz sürekli sıkıntı yaşarsınız..

Back
X