• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

sevgilin senin için cabalayacak sen söyleyeceksin annemler söyle ister diyip onu yönlerdir
oda annesine ayar verecek benim esim yazık öyle cabaladı
ama bu cabasıda yeter görünce zaten ailemde hep onlardan gibi davrandı
zaten yadırgayacak bişey yok bu insanların sectiği yasam tarzı
benim ailemde köyden gelmiş simdi sehirdeler ama babam annem köy diye ölür
eşimgil davet eder ben önceden giderim hemen yemekelri yaparım annemler gelir yer içeriz oturur köyü gezeriz
kız köy iyidrir iyi sen de emek verirsen olur sizin iş

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
Valla bana onları asagılıyormussun gibi geldı olabılır tabı sen bılırsın de ılerde problem olacak bunu bıl onları pek sevemeyeceksın

biz nişanda gümüş sekerliğe bir çikolata yaptırdık yüzükle beraber yolladık
gittimki düğünde sekerlik en olmayacak yere konmus onların algısı böyle
bizede nişanda bir ciçek yaptırıp getirmişler görünce bir tepem attı
hastane ciçegi resmen nasıl bozuldum ese dosta karsı
kızdım eşime onuda üzdüm
şimdi gülüyorum o dönem beklentiler farklı duygular farklı oluyor yaa
istediğin gibi olmuyor hiçbişey

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
iyi ki kuçumsemiyorsunuz he
kadın size birşey yapmamış ki
keşke birisi de bana sardığı sarmaları getirse poşete değil de hediye kutusuna mı koysaydı mesela
kadın biraz samimiymiş
siz baya burnunuz havada boş yere sorun etmiyoruz felan demeyin

İlk mesajınızı okudum ama bence o kadın gayet anadolu insanı bence siz o aileye yakışmıyorsunuz ya onları öyle kabul edin yada ayrılın

sadece ilk sayfayı okudum ve bu bile yetti. bu kültür farklılığı konusundan dertlenen kadınların, kızların kültürden ne anladıkları da bu platformda kendini gösteriyor.

kadına çayın yanına da ikram sunmuş anneniz, yemek te hazırlamış. ne güzel, ellerine sağlık. kadıncağız da e hem onlar hem bunlar nasıl yiycez demiş. pot bunun neresinde ben hiç anlamadım valla. yani demiş ki çok yapmışsın, dolduk taştık. eee sıkıntı nerde?

anneniz yemek sunmuş kadın da keşke yemeğe kalmasaydık demiş. size zahmet verdiklerini düşünmüş demek. eee burda pot nerde?

tanışmaya gelmişler. hiç nişandan bahsetmeden öylece gitselerdi de bunlar işi ciddiye almıyor diyecektiniz. doğrusunu yapmışlar, tanıştık madem ad konsun demişler. sorun nerde?

kendi elleriyle yapıp getirdiği şeyleri tozlu poşete koyması belki bi özensizlik olabilir sizin gözünüzde. onun dışında ben hiçbir şey görmedim.

Geçen hafta söz yaptık. Erkek arkadaşımın aileside memleketten geldiler.
Aile tanışmasında bal ve kendi bahçelerinden ceviz getirmişlerdi, söz günüde çiçek,çikolata ve memleketten fındık getirmişler.
Bizim çok hoşumuza gitmişti, sağolsunlar düşünüp getirmişler. Sevgilim sözde adetleriniz nedir, ne yapmalıyız diye sormuştu mahçup olmasınlar diye, bende minumum ölçüde çiçek ve çikolata istemiştim. Önemli olan huzur ve samimiyettir bana göre. Herkes kendi imkanına göre yarım elma gönül alma bişeyler getirir, çok takılmayın ayrıntılara mutluluğunuza bakın..

sadece ilk sayfayı okudum ve bu bile yetti. bu kültür farklılığı konusundan dertlenen kadınların, kızların kültürden ne anladıkları da bu platformda kendini gösteriyor.

kadına çayın yanına da ikram sunmuş anneniz, yemek te hazırlamış. ne güzel, ellerine sağlık. kadıncağız da e hem onlar hem bunlar nasıl yiycez demiş. pot bunun neresinde ben hiç anlamadım valla. yani demiş ki çok yapmışsın, dolduk taştık. eee sıkıntı nerde?

anneniz yemek sunmuş kadın da keşke yemeğe kalmasaydık demiş. size zahmet verdiklerini düşünmüş demek. eee burda pot nerde?

tanışmaya gelmişler. hiç nişandan bahsetmeden öylece gitselerdi de bunlar işi ciddiye almıyor diyecektiniz. doğrusunu yapmışlar, tanıştık madem ad konsun demişler. sorun nerde?

kendi elleriyle yapıp getirdiği şeyleri tozlu poşete koyması belki bi özensizlik olabilir sizin gözünüzde. onun dışında ben hiçbir şey görmedim.

+1 :sus:

Geçen hafta söz yaptık. Erkek arkadaşımın aileside memleketten geldiler.
Aile tanışmasında bal ve kendi bahçelerinden ceviz getirmişlerdi, söz günüde çiçek,çikolata ve memleketten fındık getirmişler.
Bizim çok hoşumuza gitmişti, sağolsunlar düşünüp getirmişler. Sevgilim sözde adetleriniz nedir, ne yapmalıyız diye sormuştu mahçup olmasınlar diye, bende minumum ölçüde çiçek ve çikolata istemiştim. Önemli olan huzur ve samimiyettir bana göre. Herkes kendi imkanına göre yarım elma gönül alma bişeyler getirir, çok takılmayın ayrıntılara mutluluğunuza bakın..

Bal, ceviz, fındık gerçekten çok hoş olmuş. Ama çikolata ve çiçeği de unutmamışlar yani, bala cevize güvenmemişler :KK9:

Ama çiçek yok, çikolata yok, bir de fasulye ve yaprak. Bana da tuhaf geldi, yakışıksız olmuş.

Bal, ceviz, fındık gerçekten çok hoş olmuş. Ama çikolata ve çiçeği de unutmamışlar yani, bala cevize güvenmemişler :KK9:

Ama çiçek yok, çikolata yok, bir de fasulye ve yaprak. Bana da tuhaf geldi, yakışıksız olmuş.

Evet onlar ek olarak getirdikleriydi, misal ben bohça falan istemedim onlarda memleketten kendü ürünlerini getirmişler daha kıymetli oldu bizim için:)

Konu sahibi erkek arkadaşına alttan alttan canım bizde böyle oluyor,şunuda almak lazım falan diyip yönlendirebilir eğer karşı taraftan bir adım yoksa.
Dedğim gibi erkek arkadaşım bana sormuştu ne yapmamız gerek diye. Onca insan içinde mahçup olsunlar istemem , bende minumum tuttum alınacakları, fuzuli harcamalara gerek yok onlarada yazık günah

Baktin sana uymuyor insanların vaktini almamalı daha fazla. Gerçekten hiç söz edilecek şeyler değil bunlar. Bu zamanda iyi insan bulmak zor. Çikolata çiçek böcek istediğin zaman bulursun da insan gibi insan bulmak zor. Maddi şeylere takılmak yerine manevi şeylere yonenilmesini öneririm.

Biraz genis açılı bakmanizda fayda var derim. Yoksa zaten mutsuz olursunuz. Kadin yemege kalmasaydik dediginde zahmet etmeseydiniz demeye calismis, poacada ise ne cok sey yapmissiniz demeye. Biraz zaman sonra ayni dilden konusmaya baslarsiniz. Cok sorun degil bu.
İkinci olarak, etilerde yasayan bir akrabamiz var. Cift muhendislik bitirmis, amerikada yl doktora yapmis, yengemiz de amerikali bu arada. 70 yasinda, benim amca dedigim, babamin annemin abi dedigi bir insan. Benim anne babam da ilkokul mezunu. Onlara giderken annem evde yaptığı salca, makarna, tarhana gibi seylerden götürür. Hem o amerikali yenge hem amcamizin sevincini gormelisiniz. Disardan alinan tatliya sevinirler mi sizce?
Cok ince ayrintiya bakmayin derim. Bu oglanda bunu sorun yaparsanız, baskasinda baska bir seyi. Fesat ve art niyetli olmadigi surece idare edilebilir biri gibi geldi bana.

Yazdıklarınıza bir de başkası yazmış gibi dışardan bakın.
Onlara hep yukardan bakmışsınız her dediğine ve tavrın takmışsınız ama küçümsemiyoruz demişsiniz.
Bir de küçümseseydiniz neler anlatacaktınız onu merak ettim.
Yanında tatlı alsalardı iyiydi ama doğal ürünler el emeği tercih etmişler, belki de daha değerli diye.
Belki de sadece tanışma istemeye gidince gereğini yaparız diye düşünmüşlerdir.
Onlar uzakta demişsiniz ama şimdi uzak diye bir yer yok her yer uçakla 1-2 saat.
Ailesi illa ki oğlunun evine gelecektir zaman zaman ve sinir olduğunuz her şeyi yapacaklardır.
Hiç gelmesinler diye eşinizi ikna etseniz bile huzurlu olacak mısınız?
Aileniz haklı onunla evlenseniz de mutlu olamazsınız. Çünkü her şeyi batacak size.
Kibirlik bir huydur bunun maddiyatla, eğitimle ilgisi yok, tedavisi de yok.
Kendi konumunuza yakın biriyle düşünün, daha mutlu olursunuz.

Eşimin ailesi köy insanı,aramızda ufak tefek detaylar dışında bir sorun olmadı çünkü her iki taraf da birbirini olduğu gibi kabul etti fakat bunun da en büyük nedeni uzak yaşamamız,yakın otursaydık belki aramızda daha fazla sorun olurdu bilemiyorum. Kimse kusurabakmasın elbette köylü milletin efendisidir ama insan biraz da olsa karşı tarafın da gönlüne göre birşeyler yapmalı,bir çicek ve bir tatlı almak bu kadar zor olmamalı ve buna 'ama onlar köylü getirdikleri ürünlere kurban ol' denecek bir durum yok. Konu sahibinin erkek arkadaşıyla 6 yıllık bir ilişkisi varmış,çocuk sevgilisinin ailesini az çok tanımıştır ve buna göre azıcık yönlendirseydi iyi olurdu,üstelik anladığım kadarıyla ailesi şehirde yaşıyormuş yani şehir insanına yabancı değiller. Nasıl ki konu sahibinin çocuğun ailesine karşı daha toleranslı olması isteniyorsa karşı tarafında aynı şekilde anlayış göstermesi ve karşılıklı birbirinin suyuna gitmesi lazım. Eşimin ailesinin birçok huyu bana ters,benim bazı huylarım da onlara ters ama bir şekilde bir araya geldiğimizde birbirmize ayak uydurmaya çalışıyoruz.

Küttür farkiyla mutlu olamayacağı düşünme. Bak benim babam ünv mezunu annem ilkokul mezunu.. Hele bende ünv mezunum eşim evlendiğinde ilkokul mezuydu evlendikten sora lise mezunu olduk. Çok şükür gayet iyi anlasiyoruz. Okuluna değil insan olsun. Bakin okumuş kaç kişi var da insan olmamislarda var. Arkadasim lise mezunuydu öğretmen biriyle evlendi ama mutlu değil kocasi içki kumar sigara içiyordu o kadarda olsa da.. Ailesi onu öğretmen diye verdiler iyi maasi olur güzel geçinir diye. Ama nerdeeee... Sevgilin ünv mezunu sende ünv mezunsun ailesi ilkokul mezun diye bakmamalisin. Affedersin ailenin sevgilinin ailesini küçük görmüş.. Sen sevgilinle birbirinin sevdikten sora herşey bos...

Fikir ayrılıkları mutlaka olur.
Sizin cok istediğiniz seyleri diğer taraf gereksiz görebilir.
maddi olarak kendi çabalarınızla ilerlerseniz sorun çıkmaz.

Ben sevgilinin ailesinin yaptığı hiç bişeyde bi anormallik göremedim ama acaba siz mi küçük görüyosunuz? yani yaprağı poşette getirse ne olacak? biberi poşette getirmesi? sonucta yıkanacak. ki söylüyosunuz durumları da iyi değil diye çam sakızı çoban armağanı diye bir laf var bunu o şekilde kabul edin.
biri benim ailemi küçük görse çok sert bi tepki verebilirdim. benim annemde ilkokul mezunu ama gayet bilgili. yani kimseyi okuduğu okula göre yargılamayın.
ama bunlar sizin ilişkiniz de sıkıntı yaratacak şeyler. bence biraz daha düşünün

Back
X