Bu sorunun çözümü yok galiba.

Günaydın arkadaşlar,
Babama da kizanlar olmus ben de cok kızıyordum ama babam 74 yaşında kalp hastasi bir adam. Yine elinden geldiğini yaptığına karar verdim. Bir tek anneme sitemlerini yapmasa hiç sorun olmayacak.

Kardesim daha yumusak davranmali ama o da 13 yasinda liseye gitti yatili, özgür hayata alışmış durumda. Simdi zor geliyor. Ve evde annemi hareket ettirmeye bi tek onun gucu yettigi icin gece gunduz onu çağırıyoruz. Onun da duzeni yok. Yine de daha yumusak olmali.

Babam benim oldugum sehre tasinmaz. Ben defalarca teklif ettim ayni sokak ya da apartmanda ev tutalim diye ama yok o izmirde akrabalarinin olduğu bir sehri tercih etti.
Ben yanima almayi istiyorum ama bunu yapmam icin annemi yanima almadan önce bütün kalacak yerini bakıcısını ayarlamam lazim. Şöyle dusunun 24 saat annemin yaninda birinin bi fiil oturmasi lazim.
Bazi hastalara 2 bakici tutuyorlar biri gunduz biri gece geliyor. Ben de doktora derslerime başlayacağım. Bilenler bilir dersler yogun gecer, ardından da sinava gireceğim bu gelecegimi sekillendiren bir sinav olacak bir nevi. Sonra da tez yazacagim. Bunlari bu hengamenin icinde nasıl yaparim ben de bilmiyorum.
Yani dedigim gibi isin icinden cikilacak gibi degil.

Çevremde bu tür hastasi olan herkes isini okulunu birakti.
Babam annemden once vefat ederse o zaman annemi alabilirim ancak. Zira su an benim hicbir önerimi dikkate alan yok.

Allah hepinizin yardımcısı olsun canım benim.üzülme annen yine de hepinizden razıdır inan.

Basiniz sağolsun yasadiklariniz cok zormus
Annem ayni sizin anneniz gibi dusunuyor eminim.
Annemin kiz kardesi nadiren gelip selam diyip gidiyor zaten.

ben babanıza kızanlardan değilim ,onu da anlamaya çalışıyorum.ama bulunduğu yerde oturmakta ısrar etmesini anlayamıyorum.halam,dayım,teyzem dedikleriniz,annenizin bakımında babanıza yardımcı oluyorlar mı?hiç sanmıyorum.öyleyse,birazcık rahatını bozup,sizin yakınınıza taşınacak.kaldı kikendisi de hastaymış,iki gün sonra o da bakamayacak duruma gelip,kendisi de bakıma ihtiyaç duyarsa ne olacak?

babanıza güzelce izah edin,sizin ve eşinizin annenize,daha çok destek olup,onun ve kardeşinizin yükünü hafifleteceğini anlatın.bir karşı çıkacak,iki karşı çıkacak,sonunda kabul edecek.kardeşinizle konuşun ,o ikna etsin.başka çıkar yolu yok gibi.orada bir yardımcı bulursunuz ama siz de sürekli,ilgilenirsiniz.

en önemlisi de eşinizin yanına gidin.babanız fedakarlık yapmıyor,sizin de yapacağınız en büyük fedakarlık bu olsun.bunun aksi,iyi niyeti suiistimal oluyor.

Keser doner sap doner gun gelir hesap doner diye bosa dememisler dilerim kardesnn imtahani ewladiyla olmaz ! Besle buyut gozun gbi bak altini al yemeqni yedir herseyden sakin basina bi is geldiqnde sen bakma annene hasta yataqnda aglat yaziklar olsun ne denebilir babaniza da hak weriyorum demis bazilari neyin hakki ya bu Allahtan rewami bu saqlikli olduqunda herseyine kosan kadina bin lafla bakmanin neresnde hak !adamin biri babasni ni cuwala koymus ormana atmaya yanindada cocuqu war adami atmislar donerken cocuk babasna demis baba cuwali alalim napicaz cuwali oglum demis adam ee baba sen yaslandiqinda bende seni ormana atarken lazim olursa yasattiqini yasamaz gene de ama Allah o kadar buyuk we adil ki olanaksiz gibi !annene saril kardesim sewdiqini onun yuk olmadiqini bilsin aqlatmalarina izin werme emin ol mukafati cok deqerli olur

Subhanallah ibretlik bir paylaşım.

Basiniz sağolsun yasadiklariniz cok zormus
Annem ayni sizin anneniz gibi dusunuyor eminim.
Annemin kiz kardesi nadiren gelip selam diyip gidiyor zaten.

Allah sizin de yardımcınız olsun.Evet zordu canım.ama içimde hić pişmanlıgim kalmadi.içim rahat.herkes 40 indan sonra annesine bakar , ben o görevimi annem ölmeden daha çoçukken yerine getirdim.belki yaşasa cok acılar cekerdi anneciğim.ki o zaman bile sabahlara kadar ağlardi ağrılarından.gece kalkıp ovalardım ayaklarını.

sizi çok iyi anlıyorum.duygusal zorlugunun yanısıra fiziksel yorgunluk cok zorlar bir aileyi.ama bunu sınavınız olarak görün.babanizı yanınıza gelmeye ikna edin.olmadı annenizle kardeşiniz gelsin bir tek.babaniz gerekirse tek kalsin.madem kabul etmiyor.burda öncelik inatçi yaşli bir baba degil de bakıma muhtac bir anne olmalı bence.babanız söylenerek bakıyorsa siz de alın yanınıza annenizi.

Allah kimseyi elden ayaktan düsürmesin.Anne evladi sakat kalsa bir ömür bakıyor okula sirtinda taşiyarak götürüyor da evlat bir bardak su getirmeye üseniyor işte.yeri geliyor hepimiz offf diyoruz anne babamıza...lafım size degil kardeşinize...

kardeşim de üniversite okuyor izmirde
o yüzden annemle babam kardeşimle yaşamak için geldiler izmire
kardeşimin daha 2 senesi var okulunun bitmesi için.
bakalım hayatım çok karışık
daha tayinim olmadı, nereye gideceğim de belli değil
ama babam annemi de bırakmaz, başka şehre de taşınmaz 1 senelik kirayı da peşin ödemiş

Geçmiş olsun çok,
7 bakıcı denenmiş ve olmamışsa bence bakım merkezini de denemeniz gerekir, onlar kişisel bakımla ilgilenirler, babanız da günlük ziyaret edip gezdirebilir diye düşündüm.

Bende sizinle aynı fikirdeyim nihayetinde baba ne kadar dayanacak hasta haliyle .Hiç değilse kızı ve damadı onlarla ilgilenirler.Elden hayır yok yaptıkları göstermelik.Gene varsa kendi ailende özellikle de kızında.Kızlar daha düşkün oluyor.

Babanın damada olan kininide anlamadım.Yarın ne olacağı belli değil.Allah göstermesin yarın başına bir iş gelse oğlunun ilgileneceğini zannetmiyorum.Belkide damadının eline kalacak bunları hiç düşünmüyor.Öyle veya böyle kızın onu seviyor artık kabul etmesi lazım.Kocanı bırak burda kal nedir?Onunda kocasıyla mutlu olmaya çoluk çocuğa karışmaya hakkı var.

Bakımevinde her gün en az birinin babanızın ya da kardeşinizin ya da sizin ziyaret etmeniz şartıyla bırakmanız en makul çözüm görünüyor, Eve yatılı bakıcı gelse bile evde sadece 2 erkek var, kadın için de rahatsızlık verici bir durum ayrıca sadece kadının bakımı değil ev işleri yemek de yapması gerekecek fazla maaş istemeleri çok normal. Bakımevinde olması durumunda babanızın ve kardeşinizin daha sabırlı olabileceği daha merhametli yaklaşacakları kesin. Daha mutlu olur sanırım anneniz.

Bi de sizin kocanızla olmanız lazım, babanıza bişey olsa anneniz tamamen ortada kalacak, sizin dersleriniz falan ne kadar ağır ben biliyorum. İlerde bebek sahibi olmak isticeksiniz ikisine birden bakabilmeniz çok zor. Kesinlikle bakım evi konusunda ikna edin. hem gözünüz arkada kalmaz, orda gece gündüz çalışan farklı herkesin dinlenme şansı oluyor. 24 saat kim ilgilense dayanamaz. Hiç kolay değil. Allah sabır versn. Ailenize yardım etme iç güdünüzü anlıyorum, eşinizden de allah razı olsun bu konuda size sorun çıkarmıyor( her ne kadar olması gereken olsa da artık byle insanlarla karşılaşmak zor) . Ama siz hayatınızı onlara adayamazsınız. Ev hanımı olsanız getirip bakın hadi diyelim ama akademisyen bi insanın ders çalışıp araştırma yapmaya vakti olması lazım. Ev işi çoluk çocuk yeterince külfet zaten.

Evet beni anlamissiniz :)
Vallahi durumumuz zor. Annem kendinde olmasa bakim evi de daha kolay olurdu. Şimdi onu bi odaya koyup temel ihtiyaçlarını giderirler ama dakika basi bisey istiyor onu kim yapacak ki orada? Bi tek bunda kafama yatmiyor.
24 saat basinda görevli durur mu?
Çünkü annem dakika basi bisey talep ediyor.
Tek tek soruyoruz basin mi elin mi kolun mu diye.
Yoksa yemegini ver altini bagla inanin cok kolay
Ama oturmak istiyor yatakta oturtuyoruz 15 dk sonra yatmak istiyor. 5 dk sonra saga donmek istiyor ardından yastigini elini kolunu düzeltmemizi istiyor.
Tv kanallarini değiştirtiyor mesela kisa aralıklarla. Sohbet etmemizi istiyor vs. Normal insan istekleri işte.
Ben bakimevlerinde bu isteklerinin yapılacagindan emin degilim.
Yani şoyle diyim günde en az 25 kere pozisyonunu degistirip 100 kere yastigini falan duzeltiyoruz. Bakimevi gibi bir yerde bunun yapilmasi mumkun olmaz gibime geliyor. Hic als olup Bakımevine giden bir hasta da duymadım. Keske bir hasta yakini olsa da bu durum icin kendi deneyimini anlatsa...

Çok üzüldüm. Allah sabır sağlık versin. İyi insanlarla karşılaştırsın.

Ailecek dönüşümlü bakmanız en iyisi. Bakıcı da iyi olur. Herkes çok bunalmış. Ailene yakın yaşamalısın.

Seninki kadar ağır olmasa da benim de babam yatalak hasta. Farklı şehirdeyim ben de. Annem bakıyor. Erkek kardeşim de yanlarında. Çok zor biliyorum. Çok üzüldüm.

ama işte iş dolayısıyla yakın da yaşayamıyorum
şu an aramız 4 saat her haftasonu da gelemiyorum haliyle
15 günde bir muhakkak gelmeye çalışıyorum
yıllardır ruhen o kadar yorgunum ki...

babanıza acil şifalar dilerim arkadaşım

Zeytin sen belli ki çok yıpranmışsın artık kendi düzenini kurmak istiyorsun.Yeni bir şehirde eşin ,işin, ilerde çocuğunla güzel bir hayatın olacak inşallah.

Baban zaten hasta ve yaşlı,kardeşinde şu an okuyor genç çocuk.

Annende bakımı kolay olmayan birisi.Sürekli ilgi alaka istiyor.Oda bir zaman sonra bıktırıcı hal alıyor.

Ya tanıdık bir bakıcı bulmanız lazım ya da bakımevi lazım ama aile üyelerinin sabredemediği birisine bakımevinde yabancı birileri sabredebilir mi? Hadi baban gündüz gitti akşama kadar kaldı gece ne olacak peki? Birisi azarlasa ters bir şey yapsa, şahsen benim aklım onda kalırdı gece .Uyuyamazdım.Babanla ve kardeşinle güzelce konuşabilirsin.Babanın terapiye tekrar gitmesine teşvik edebilirsin.

Okurken cok uzuldum.annenizde bu durumda olmak istemez kimse istemez rabbim dusmanimi bile elden ayaktan dusurup kimseye muhtaç etmesin çok zor.sizin içinde cok zor tabi rabbim yardimciniz olsun

Eger ki annen saglikli olsaydi hepinize bakardi. Ama baban ve kardesin bii annene iyi davranamiyorlar. Allah islah etsin.. Annen icinde sifalar diliyorum..

Annenizle babanız aynı odada kalmasın annenize ayrı bir oda yapın ve ıyı bir bakıcı bulun gerçi zor ama inş en kısa zamanda bulursunuz

Teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun. Benimde aramda 12 saatlik yol var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…