Bu sorunun çözümü yok galiba.

benim yerim belli değil şu an
yani eğitim için yök tarafından bir üniversiteye gönderileceğim ama neresi olduğu henüz belli değil
daha önce annemi almak istedim
babam ayrılmam diyor

Baban ne kadar vefalı biriymiş kızması laf etmesi de psikolojisinin bozulmasindandir. Keske demese üzmese ama yine de bırakmam diyorsa çok takdir ettim gerçekten.. bu ücretsiz bakım merkezi dedikleri yer nasil bi yer? Oraya bırakıp gitme olayı olmayacak değil mi?

eşinizin yanına gidin zeytinağacı,ankara da demişsiniz zaten.gider gitmez de ailenize de bir yer bakın ankara da,eşiniz size manen ve madden yardımcı da olacaktır.destek verir en azından.

ben bu durumlarda kalabalık ailelere hep özenmişimdir.bir aile var böyle,tanıdığım.sülale kalabalık,herkes birbirine yakın yerde oturuyor,inan hastanın çocukları o kadar rahat ki,başları sıkışsa,kuzenler,yeğenler,dayılar,halalar el birliğiyle bakıyor hastaya.hem hasta için moral,hem yakınları için çok büyük destek.

O kadar derinden hissettim ki; allah çekene de bakana da kolaylik versin. Iki iyilikten birini versin allah. Ben de annemde beyin tumoru ciktiginda ve yataga bagli kaldiginda yaklasik 4 ay baktim ama gercekten psikolojik olarak cok yipranmistim. Kizkardesim ve babam olmasina ragmen yatalak hasta bakmak cok zor. Umarim bakicidan yana sansinz döner artık. Bakicidan baska alternatif yok gibi

Benim ablamın eşinin babannesi yatalak kadına Gürcistandan bakıcı buldular 2 bin civarında maaş veriliyor ama hakikaten Allah ondan razı olsun sabahlara kadar başında birde babaanne çok aksi sabaha kadar bağırıp çağırıyor yatakları tekmeliyor sürekli bağırış çağırış evde..
Maddi durum varsa öyle yapın tabi babanıza güveniyorsanız

Kadin zaten neler çekiyordur kolay mi yataga bağlı olup bi de konuşmamak. Allah şifa versin. Baban da erkek kardeşinde cok hatali.

Hem başkası olsa bırakırdi gibi laflar daha cok moralini psikolojisini bozar kadının. Baban ayni durumda olsa annen bu lafları söylemezdi bence.

cok kotu cok uzuldum
bakıcı sart veya sız kendı evınıze alabılsenız
durumunuzu bılemem evınız buna musaıt degılse daha ıyı bı yasam sunabılmek ıcın bakım evıde olur
hergun zıyaretıne gıdersınız sızın sehrınızde olursa
hanı daha buyuk bı eve gecmek yanınıza almak ımkanınız yoksa

Herkese çok teşekkürler, herkes bildiğini paylaştı benimle, iyi dileklerde ve dualarda bulundunuz sağolun.

toplu bir cevap yazayım.
annem ve babamı bir yıl yanıma aldım. ama babam hiç tanıdığı olmayan bir şehirde çok bunaldı. şimdi oturdukları yerde aynı sokakta halam da oturuyor. dayım ve teyzem de bu şehirde. babam onlara yakın olmak için buraya taşındı. babamla eşimle de anlaşamıyorlar pek..

işim gereği bir zorunlu tayin durumum var
bu tayin annemlerin olduğu şehre de olabilir
eşim olduğu yerde de olabilir
bambaşka bir yer de olabilir
henüz belli değil

AMA babam izmire yanlarına gelip aynı evde oturalım istiyor eşimi de istemiyor evde eşim ayda bir gelsin istiyor
ben nerdeyse 5 yıldır evliyim ve iş askerlik derken eşimle çok az aynı evde kaldık
artık kendi evimde eşimle olmanın özlemini çok fazla duyuyorum
kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum
şu an babamlardayım ama nasıl anlatayım neden bilmiyorum da sığamıyorum

hayatımın en karışık dönemini geçiriyorum
babam hiçbir koşulda annenizden ayrılmam diyor
bir de kardeşim ve babam annemi yerinden kaldırabiliyor vs ben sağdan sola bile döndüremiyorum yattığı yerde
46 kilo civarındayım annem 58

alsam annemi eşimle yaşadığımız yere götürsem eşim asla itiraz etmez. hatta daha önce teklif etti
ama ben ya bakacak iyi birini bulamazsam? o sırada ne yapacağım?
bütün gün evde yokum nasıl güveneceğim tanımadığım birine?
bir de o şehirde kimsem olmayacak ya anneme acil bişey olsa nasıl tek başıma başa çıkacağım bunlar aklıma takılıyor?

başlıkta yazdığım gibi çözümü yok gibi. bi sürü fikir üretiliyor sonra gene babamın dediği oluyor..

Huzurevinde psikolog olarak calismis bi insan olarak kamuya ait huzurevlerine yatirin annenizi derim ben. Hem aileniz rahat (!) eder hem de annenizin psikolojisi duzelir. Kolay mi kac yil sonra yatalak olmak? Annenizi de dusunmeniz lazim biraz

Huzurevinde psikolog olarak calismis bi insan olarak kamuya ait huzurevlerine yatirin annenizi derim ben. Hem aileniz rahat (!) eder hem de annenizin psikolojisi duzelir. Kolay mi kac yil sonra yatalak olmak? Annenizi de dusunmeniz lazim biraz

babam en çok karısını başından attı bakmadı derler diye düşünüyor galiba
bir de dindar bir insan, dini düşünceleri yüzünden eşine bakmanın sevap olduğunu, allah rızası için yapması gerektiğini düşünüyor.
bakmak istiyor ama 74 yaşında gücü de yetmiyor bazen. dolduğu için de en küçük şeyde patlıyor

Babanda kardeşinde vicdansız.

Onlara bir şey olsa annen gıcıkını çıkarmazdı.

Ben olsam alırdım annemi yanıma ne yaparlarsa yapsınlar yazık ya kadın anlıyor sonuçta. Sizde hiç bir bahane ardına sığınmadan alın yanınıza bu koşullarda o kadın her gün ölmek için dua eder

Kadını hergün ağlatan babanızın sevap kazanıp kazanmayacagini allah bilir!!!

Ben anneme kiyamaz yanıma alırdım herhalde bakıcı çok zor bulunuyor haklısınız ama kadincagizin da ömrü nasıl geçecek böyle ya

Allah sabır versin bakana da zor çekene de zor

Canim birkaç yıl önce yaşadığımı anlattın.benim rahmetli annem de çok hastaydı ve bir sure de felcti.babam bakıyordu.bende evliyim bu arada ve kardeslerim de farklı şehirlerde yaşıyorlar.b en de çalışıyorum.o zaman bizde bakıcı tutuyorduk bir sure sonra işi birakiyorlardi.babam o dönemde sürekli bana ve annene patlardı.annemde ağlar uzulurdu.o yaşadıklarım hiç içimden çıkmaz.annecigim çok üzüldü.zaten bir sure sonra vefat etti.ama simdi babam diyor ki keşke olmeseydı,yasasaydi ve baksaydim.(o zamanlar da burnumdan getirirdi).bence annene en güzel şekilde bak.her anını degerlendir.Allah annecigine şifa versin

Annen içinde babanlar içinde çok zor..Birdenbire bambaşka bir hayatın içine giriyorsun.Adeta kapana kısılmış gibi.Gitsen gidemiyorsun gezsen gezemiyorsun.Bir bebeğe iki yıl bilemedin üç yıl bakıyorsun normal yürüyor,konuşuyor besleniyor sende bir süre sonra normal hayata dönmeye başlıyorsun.Ömür boyu helede büyük birine bakmak gerçekten zor. Sabır istiyor ,sevgi istiyor ,merhamet istiyor.

Erkekler bizler kadar sabırlı varlıklar değiller.Babanızda kardeşinizde bunalımda bence yine de yaptıkları affedilmez.Annenize çok üzüldüm.Anlamıyor olsa bir nebze anlayıpta cevap verememek ne acıdır.Ölsem daha iyidir diye düşünüyordur.Anlamıyor dediklerimiz bile anlıyor sevilip sevilmediğini.

Bakıcıyı acaba tanıdıklardan bulamazmısınız.? Güvenebileceğiniz bir akrabanız gelse.

Allah hepinizin yardımcısı olsun. Bir sürü dilenen insan var bir tanesine gel hastamıza bak şu kadar maaş vereyim desen gelmezler, sonra iş bulamıyoruz diye onursuzca dilenirler. Ne var gelip baksa birisi düzgünce..

Kardeşinin kesinlikle ağzını açmaması lazım.Annen boklu bezlerini yıkarken ,sütünü verirken, gece uykusuz kalırken evladının böyle şeyler söylemesi çok acı.Ablasısınız güzellikle anlatın anlamıyorsa da her türlü azarlayın.Annenizin yerine kendimi koydum eşimden çok evladımın bana bunu yapmasına dayanamazdım.

Bak sana çok ama çok yakından karşılaştığım bir olayı anlatacağım;
Bizim köyde bir tanıdığımız var oğlanın annesi hasta 7 tane çocuğu var bir tanesi alıp bakmamış. Küçük oğlu almış ama bilirien adamlar sabah çıkar akşam gelir ilgilenen gelindir. Gelin öyle bir gelindi ki affedersin altına kadar temizlerdi o da aynı yatalak konuşamıyordu. 3 yıla yakın tek başına o kadınla ilgilendi bak tek başına başka kimse yok birde 3 tane çocuğu var gelinin düşün. Bunların köyde iki odalı bir evi vardı ama ev demeye bin şair ister dış cephe yok bildiğin dışarıdan bakınca tuğla. Kıt kanaat geçinmiyorlardı anlayacağın. Daha geçen sene vefat etti o Zaman gittik evlerine 6 ay sonra bir baktık köyde 3 katlı dublex villa yapmışlar ama anlatamam sana bir bakan dönüp 10 kere daha bakıyor. Diğer kardeşeri de şimdi sürünüyor. Diyeceğim o ki Allah öyle bir Allah'tır ki hak edene misliyle verir, hak etmeyene misliyle cezasını verir. Sen kardeşlerin babam gibi olma kısıra bakma ama o babadan da çocuklarından da hayır gelmez ileride burunlarından gelecek ana duası bu havada kalır mı ? Sende annenle en i şekilde ilgilen Allah seni zaten mükafatlandırır. Annenin iyi dualarını al inan hayatın öyle bir düzene girer ki sen bile şaşırır kalırsın. Dua almak için yaşlıların gözüne bakıyorum o kadar inanıyorum onların dualarına. Kızları olanlar çok şanslı erkek milletinden hayır gelmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…