- Konu Sahibi burcu_ruhumsarisin
-
Peki bana ne önerirsiniz benim eşim ile de görüşmemem lazım? Ama bir yere kadar kendimi koruyabiliyorumHergün dışarıda olup ailesiyle görüşen eşinizle aynı evde yaşayıp haftada bir ailenizin yanına giderek onları tehlikeye attığınızin farkında mısınız?
Eşim gidiyor bende gideyim demişsiniz muhtemelen ama kendinizle beraber ailenizi de riske atıyorsunuz.
Bu sartlarda mecburiyet olmaz. Simdi sen esini ailenin yanina goturmuyorsun esin cok kisiyle muhattap oldugu icin is yerinde bu kisim tamam ama sen de esinle ayni evdesin. Esinden virusu kapip ailene goturursen vicdanin rahat olabilecek mi? Bu evde kal diye uyariyorlar iste senin yaptigini yapip viruse karsi riskli yas gruplarina bulasmasin diye. Simdi kv lere sen git ya da gitme esin gittiyse orada virus varsa kapip zaten sana getirir yani cok fark etmiyor. Gitme diyorum gidiyor diyorsun e sende ailene gidiyorsun. Bu sekilde davranirsaniz biz gibiler daha cok evde bekler hastaligin bitmesiniBen gitmek istemiyorum ailem çağırıyor mecburiyetten gidiyorum gerçekten. En azından bir yere gitmiyoruz diye kendimi avutuyorum eşim de olursa tabi ki bende de olacak ama bir yere kadar kendimizi koruyabiliyoruz öyle değil mi mesela eşimle de görüşmemem gerek kendi canımı korumak adına ama mümkün olmuyor
Evet ama benim eşim ile de gorusmemem gerekiyor değil mı,eşim ailesine gitmese bile çalışıyor ben kendimi nasıl koruyacağım bir öneriniz var mı? Devlet bile normalleştirme sürecine girdi benim yaptığım mı cehalet oldu:)canım ülkemin insanının cehaleti her geçen gün hayrete düşürüyor beni...
hanımefendi siz eşinizle aynı evde değil misiniz? belki eşinizden size geçti/geçecek siz de ailenize bulaştırdınız/bulaştıracaksınız?
ailenize gidiyorsanız eşinizin ailesine de gidebilirsiniz bu durumda.
Peki benim ne yapmam lazım eşim ile de gorusmemem gerekiyor ?Bu sartlarda mecburiyet olmaz. Simdi sen esini ailenin yanina goturmuyorsun esin cok kisiyle muhattap oldugu icin is yerinde bu kisim tamam ama sen de esinle ayni evdesin. Esinden virusu kapip ailene goturursen vicdanin rahat olabilecek mi? Bu evde kal diye uyariyorlar iste senin yaptigini yapip viruse karsi riskli yas gruplarina bulasmasin diye. Simdi kv lere sen git ya da gitme esin gittiyse orada virus varsa kapip zaten sana getirir yani cok fark etmiyor. Gitme diyorum gidiyor diyorsun e sende ailene gidiyorsun. Bu sekilde davranirsaniz biz gibiler daha cok evde bekler hastaligin bitmesini
Aileniz üzülüyor onlar yalnız diye gidiyorum diyorsunuz o zaman eşinizin aileside üzülüyor ne farkı var? Demekki konu üzülmeleri, yalnız olmaları değil. Taşıyıcı olabilirim farkındayım diyorsunuz o zaman kayınvalidenizi annenizden daha çok seviyorsunuz sonuçta onlara gitmiyorsun riske atmıyorsun sizin mantığınızla söylüyorum. Bakın siz sadece kendinizi ve eşinizi kandırıyorsunuz. Sonuçta herkes içli dışlı o kendi ailesine siz kendi ailesine ortak nokta sizin ev sizde sonuçta taşıyıcı olabilirsiniz.Gitmek görüşmek istemiyorum diyin hem kendinizi hem başkasını kandırmayın.
Eşim beni dinlemiyor gidiyor eşim ile evi ayırmamız lazım ailesine gitmese bile çalışıyor . Ne önerirsiniz bu durum da eşime ailesine gitmesini mı soyliyim
Ailenizin yanına gitmeyin.Peki bana ne önerirsiniz benim eşim ile de görüşmemem lazım? Ama bir yere kadar kendimi koruyabiliyorum
ben hiç devletin "ailenize gidin ama kaynananıza gitmeyin" dediğini duymadım valla var mı duyan?Evet ama benim eşim ile de gorusmemem gerekiyor değil mı,eşim ailesine gitmese bile çalışıyor ben kendimi nasıl koruyacağım bir öneriniz var mı? Devlet bile normalleştirme sürecine girdi benim yaptığım mı cehalet oldu:)
Eşiniz sizi düşünmüyor evet ama sizde ailenizi düşünmüyorsunuz o zaman ben hiçbir Aileyle görüşmüyorum sende kendine dikkat et ama birşey bulaşırsa senden bana hakkım helal değil deyin. Bazen birşeyler de net olunmalı ben ailemle görüşmüyorum bir sokak var aramızda mahalleye gidip balkondan konuşuyorum. Eşimin ailesiyle mesafe var aramızda oda görüşmüyor bu virüs bitsin aşısı bulunursa giderim diyor çünkü ikimizde çalışanız taşıyıcı olabiliriz. Ama eminim ben ailemle sıkı fıkı olup gidip gelseydim eşimde bende giderim derdi bende ona gitme deme hakkına sahip değilim. Yani birşeyler istiyorsak önce kendimiz yapmalıyız, uymalıyız.Bahane olarak gorebilirsiniz anlıyorum ama benim bu durum da eşime sen bavulunu al ailenin yanında kal benimle görüşme demem gerekiyor. Çünkü eşim beni dinlemiyor ailesine gidiyor ve hiçbirinde tedbir yok dışarıda geziyorlar. Bu durum da eşime de git demem lazım he derim ama kabul etmez peki ben kendimi nasıl koruyacağım? Maalesef bir yere kadar...
Ben gitmiyorken esim yine gidiyordu ben ilk haftalar gitmedimkarsimdaki ailesine gitmeye devam etse bana gitme dese ben de onu dinlemem ki. siz kendiniz gitmeyin, esinize de soyleyin biraz inandirici olsun. ya da batti balik yan gider amaaan ikiniz de birbirinizin ailesine de gidin bosverin bu yastan sonra biz mi ogreticez size. herkes bas bas bagirirken kulak tikamis bildiginizi yapmissiniz zaten, simdi ne yapalim normallesme der geceriz.
Emin olamam cunku ben ilk haftalarda aileme gitmedim ama esim gitti .esim her halukarda soylerdi bana yine .Haklı değilsiniz. Kendi ailenize gidip mevzu eş ailesine gelince korona olduğunu hatırlamanız yanlış. Eşiniz kendi ailesiyle görüşüyor ordan sizin yanınıza geliyor siz de kendi ailenize gidiyorsunuz ee eş ailesinden gelebilecek virüsü bulaştırmış olmaz mısınız bu durumda? İstisnası olmaz, kendi ailenizle görüşmeseydiniz eşiniz size böyle bir şey söylemezdi emin olun
Onlar çok kalabalık ve hep dışarıda siz olsanız gider mısınız en azından annem babam dışarı çıkmıyorlar. Eşimin de görüşmesini istemiyorum ama eşim görüşüyor eşimle de bu süreçte ayrı yaşamamız gerekiyor öyleyse ama mümkün olmuyor işte bazı seylerKendi annenize gidiyorsanız gayette kayinvalidenize de gidebilirsiniz. Gonul kirmaya degmez bence
yoksa eşim bu zamana kadar hiç gidelim demedi bu süreçte şimdi ise böyle diyor ...
Emin olamam cunku ben ilk haftalarda aileme gitmedim ama esim gitti .esim her halukarda soylerdi bana yine .
O zaman anlaşacaksınız kimse kimseye gitmeyecek bu kadar basitOnlar çok kalabalık ve hep dışarıda siz olsanız gider mısınız en azından annem babam dışarı çıkmıyorlar. Eşimin de görüşmesini istemiyorum ama eşim görüşüyor eşimle de bu süreçte ayrı yaşamamız gerekiyor öyleyse ama mümkün olmuyor işte bazı seyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?