Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Basliga cevabım, evet temizlik cok onemli.. Yaşam alanım hem temiz hem duzenli olsun isterim.. En azindan wc, banyo, mutfak cok temiz olmali..
Ama herkesin saglik, iş, zaman vs durumlari birbirinden farkli, kimi her gun dip köşe şartlar evini, kimi haftada 1 gun ayirabilir zor bela..
Önemli olan huzur, birbirini kırdıktan sonra ev ışıltı saçsa ne olur? Eşine bunu anlat bence.. Obsesiflik durumu varsa da cozumune baksin..

Aslan erkeği ama aslanligi batsin :110:

Haliyi neyle ve nasil siliyorsunuz zor olmuyo mu
Ya bırak Allah aşkına kaç haftalık hamile halinle kocanın aklına uyup halı cam falan silmeye kalkma! Çok rahatsızsa kendisi yapsın , yapamıyorsa kadın tutsun! Bir kendine gelsin ya! Karnın burnunda cam tepelerine çıkınca mu mutlu olacak bu adam?

Konu başlığına kişisel cevabım hayır, hiç de değil.
Ama titiz adamla evlenirken hiç öngörmediniz mi bu sorunu yaşayacağınızı? Bir de hamileliğe kadar bu farklılıklarınızı kabullenmiş olmadıydınız, erken gelen bir bebek mi?

Ben hele ki çocuklar varken eşinizin söylediklerini asla kabul edemezdim. Düşünsenize eşiniz sen bu evde ne işe yararsın diyor ve çocuğunuz buna şahit oluyor. Yerin dibine girmek böyle bir şey olsa gerek... acilen doğumdan önce eşinizin saygı ayarlarını yaptırmanız gerek.

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?

Normalde banada bazen laf ettigi olurdu. Ama calisirken ve cocuk yokken haftasa bir aksam evi dip bucak yapardim. Hamileyken ilk 3 4 ay nerseyse hic bisey yapmadim diyebilirim ne yemek ne temizlik. Esimin camasir astigi falan olmustur o konuda hakkini yemem. Yine sonralarda da esyalari o çeker ben supurdum bazen o silerdi iyiysem ben. Son zamanlarimdaysa annemle kv gelip yaptilar. Gebesiniz bu sekilde davranmasi cok yanlis

Temizliğin önemi kişiden kişiye değişir. Öğrenci evinde yaşamamıza rağmen evi süpürüp silmediğim zaman rahat rahat oturup dinlemezdim kafama takmaktan hiç bir şeye odaklanamazdım. Çünkü kızlar düşüncesizce saçını havluya ya da banyoya taramak yerine oda da tararlardı. Kimse kimsenin saçını görmek zorunda değil. Buzdolabı, zaten pazar ve market alışverişinin olduğu gün silinir. Öyle pis bir şekilde yerleştirelemeyeceğine göre... Pazar günleri de mutfak dolaplarını ve camları sadece içten tozunu alacak şekilde silerdim. Zaten tuvalet banyo temizliği çok önemliydi. O diğer ev arkadaşımdaydı, haftada 3 kere cifler temizlerdi her yeri.

Hayat müşterek diye düşünüyorum sadece bir eş çalışıyorsa temizliği diğer eş yapmalı.

Ama siz hamilesiniz durum bambaşka isterseniz 1 ay yapmayın sesini çıkartmaya hakkı yok. Beğenmediği yeri alsın kendisi temizlesin.

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Ev tozu neyse de sac kıl hoş değil. Benim tüy toplayıp. var ... a dan almıştım. Sacımı tarar tarama üstümü başımı ve yerleri hemen onunla alırım.
Ev iki kez süpürge istiyor en az. Ama hamilesin yorgunsun yapamayabılırsın. Tabi kişisel dagınıklık bırakma.

Her gününüz dışarda geçiyor bir de hamilesiniz ne bekliyor eşiniz ben anlamadım haftada bir yaptığınıza dua etsin. Ben hamileyken bir kere bile ev süpürmedim silmedim eşim yapardı, 37 haftalık olana kadar çalıştım enerjim kalmıyordu sonrasında da 6 ay bebeğim çok zorluydu sürekli ağlıyordu yine eşim yaptı. Bebeği bakkaldan mı yaptın her işi bir tek sen yükleneceksin? Hamile kadına boş boş yaşıyorsun demek nasıl bir ruh hastalığıdır ya

butun gun amele gıbı temızlık yapıyrum tuy dkmeyen bır kedı (varlıgı ykluguu bellı degıl) ben ve esım yasıyruz evde vay arakadas hergun ev supuyrum ertesı gun yıne pıs yıne dagınk ev ya bulasık makınası gun asırı calısır mutlaka camasır makınası haftada 4 gun calısıyr butun gun oturmuyrm ertesı gun yıne dagınık olnca yapasım gelmıyr bu aralar esımde astım cıktı delı gıbı supur sıl toz al halındeyım ama oncesınde canım ısterse yapıyrdum yanı ıkı haftada bır utu hafta bır supur toz al seklındeydım banyoyu hala haftada bır gun ovuyrum yeter ulen benıde bı ana dgurdu, benımkıde tıtız burası senınde evın kalk sende yap benm canım ıstemıyr dıyrum agzını actıgı zaman :D aaaa benım canımın ıstememe hakkı yok mu ya demı. unutma ozgurluk ınsanın canınun ıstedıgını yapması degıl, yapmamasıdır

Peki buzdolabini falan ne kadar sıklıkla temizliyorsunuz ne bileyim temizlik rutininiz nedir?
Fırını her pişirme sonrası siliyorum. Dolabı ara sıra valla artık bi kaç haftada bir alıyorum raflarını
Süpürge mutfak her dökülüş yani günde bes bile olabilir bu sayı bir de. Evin geneli haftada iki süpürme.
Ben rutin lavaboları fırçaları. Fırça camasır suyu zaten yanında hemen. Parlamadıkca yani günde en az bir kez lavaboya tuvaleti fırçaları mesela diş fırçalarken bi yandan lavaboya da fırçalıyorum. Wc de yine böyle. Toz almayı kadın yapıyor haftada bir. Ama ben arada kağıt havluyu ıslatıp şöyle bi alıyorum özellikle mutfak ve antre. Bizde cocuk var cok dökülüyor ama sizde o kadar olmaz. Gebelikte zor tabi ben full uyuyordum. İmkan varsa haftada bir yardımcı alın

Kendileri de bi şeyin ucundan tutmuyor ki neymiş o dışarda çalışıp yoruluyormus yeterince... o görevini yapiyormus ben yapmiyormusum yük gibiymisim.
Madem yük görüyor o zaman işe girin evde de hiçbir iş yapmayın. Bana eşim bir kere neden her gün taze yemek yapmıyorsun dedi yeni evliydik önceki günden kalan yemek istemiyormuş. Bir zahmet sen yap dedim bir kaç hafta yemek yapmadım sonra sesini çıkarmadı ne bulsa onu yiyor. Kocanın 3 kaşığı varsa 2 sini kıracaksın sözünü çok severim.

eşiniz temizliğe çok önem veriyorsa parasına kıysın bir tane irobot alsın. hamile kadına iş yapmıyor diye laf söylemek hangi zihniyetin ürünü acaba?

O kadar sikayetciyse ya kendi bir isin ucundan tutacak ya yardimci alacak.bu kdr basit. Ev islerinin sadece kadinin sorumlulugu olmasini asla anlayamiyorum arkadas.bir haftadir toz yumagi burda diye gösterene kadar kendı alaymis ya. Ama yook erkekler pasa tabii.

İnsanların temizlik anlayışı farklıdır ama ben çalışmayan bir kadın olarak evimi temizlemeyip bütün gün boş boş takilicam adamda çalışıp evi gecindiricek ve yetmeyip temizliğe yardım edicek.valla biraz kendilerinin kocalarının yerine koyup düşünsünler bence.
aynen bu dedikkerini yapıyorum sana isninaden yazmıyorum genel yazını görünce etiketledim

hayat paylasmak baska bisey bence erkekleri böyle böyle alıstırmalıyız hatta erkek cocugu olan annelere cok is düsüyo biraz yardım istesinler ki cocuklar kücükten biseyler görsün tabiki cam kenarlarında tozu görmek yada halı silmek baska bisey o fazla titiz erkek

ama genel olarak kadın calısmasa dahi her hafa olmaz da 2 haftada bi olur ev temizliginde balkon yıkama banyo temizligi mesela erkek gucu ister mutfak duvarlarıda öyle onları hep esime yaptırrıım koltuk silme haa esimin durumu cok iyi degil genel ama memur falan olsa gömlegi cok olur mecburan esime söylemem bile o gun temizlikci cagırrı 20 tane gönlek ütületir 2 haftalık rahat ederim bide temizlik yaptırrım aksamda cok yoruldum beni yemeye cıkar derim yada dısardan söylerim

valla erkeklere cok acımaya gelmez kadınlar kendini bosa paralamsın sonra 40 yasnızda dizlerde kemik erimesi ellerde kas hastalıgı sürekli camasır suyu bulasık yıkama vs vs valla ben canımı cok seviyrum ve bana cok canık cok kıymetli

o yuzden cok is yapamam oldugu kadar olmadıı kader derim o tezgahta duran bardak hicccccccccc seyimde degil yani yada sehpa üstünde duran tabak ben keyfime bakarım

Fırını her pişirme sonrası siliyorum. Dolabı ara sıra valla artık bi kaç haftada bir alıyorum raflarını
Süpürge mutfak her dökülüş yani günde bes bile olabilir bu sayı bir de. Evin geneli haftada iki süpürme.
Ben rutin lavaboları fırçaları. Fırça camasır suyu zaten yanında hemen. Parlamadıkca yani günde en az bir kez lavaboya tuvaleti fırçaları mesela diş fırçalarken bi yandan lavaboya da fırçalıyorum. Wc de yine böyle. Toz almayı kadın yapıyor haftada bir. Ama ben arada kağıt havluyu ıslatıp şöyle bi alıyorum özellikle mutfak ve antre. Bizde cocuk var cok dökülüyor ama sizde o kadar olmaz. Gebelikte zor tabi ben full uyuyordum. İmkan varsa haftada bir yardımcı alın
oooo cok is yapıyoun yaa yorulmuyomusun

butun gun is yapan kadınların zaten sosyal hayatı esi ve cocugu sanırım kendine vakit ayıramaz ki ne sinema ne tiyatro ne kız kıza sohpet ne magaze gezmesi bilemicem bana göre seyler degil keyfime göre yasarm saglıklı yemek mi esnaf lokantaları ne gune duruyo her gun 3 cesit söylersin

Masallah size cok hizlisiniz ben bi evi aksama kadar zor silip supuruyorum toz banyo wc ertesi gune kaliyo yemek bulasik desen annemde :)) nasil bu kadar cabuk oluyo bu isler :(

Masallah size cok hizlisiniz ben bi evi aksama kadar zor silip supuruyorum toz banyo wc ertesi gune kaliyo yemek bulasik desen annemde :)) nasil bu kadar cabuk oluyo bu isler :KK43:

Üye
Yeni
Masallah size cok hizlisiniz ben bi evi aksama kadar zor silip supuruyorum toz banyo wc ertesi gune kaliyo yemek bulasik desen annemde :)) nasil bu kadar cabuk oluyo bu isler :KK43:

Ben haftada 3 gün temizlik yaparım pazartesi Çarşamba cuma günde 1.5 saatte tüm iş biter buda maksimum hızlı çalışırım açıkcası oyalanmam. Birde düzenli yaptığım için birikmiyor. Süpürüyorum siliyorum toz alıyorum wc ve küçük banyo cifliyorum. Yemek yaparım ocak tezgah silerim birde hemen dolapların yüzünü silerim toplam 2.5 saatte bunların hepsi biter.

Back
X