Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Eşiniz çok anlayissiz.hem çalışıyor hemde hamilesiniz.bende doğum iznine ayrıldım.dogum iznine ayrılmadan önce hafta sonu eşimle evi süpürür sileriz.soyle bir toplarız düzenleriz bu kadar.ev temizliği bundan ibarettir.hafta ici de biriktikçe çamaşır asarm. Ütülemem bile.esim ne giyecekse alır ütüler.dogum izninden sonra ne mi değişti? Hiçbirşey...cunku sürekli uyku halindeyim.agirlastim iyice.uyuyorum tv izliyorum.bebisim gelmeden önceki son günlerimi bol bol uyuyarak geçirmek istiyorum :) bazen yemek bile yapmam.bak hafta sonu geliyor
Eşimle yine evi temizleriz.yani demem o ki esin tkaintili biri olsa zaten kendi temizler.aklinca seni düzene çekmeye çalışıyor.gece gündüz temizlik yemek yapıp da ne olacak ? Soruyorum sana.hayatinin bütün zamanlarını temizlikle mı geçirmek istersin.daha güzel şeyler yapmak varken.hani evi pırıl pırıl olan tek marifeti temizlik olan o ınstagram blogger dedikleri var ya daha doğrusu kendilerini blogger sananlar:) insanlara gösteriş yapanlar...onlar hayati çok boş geçiriyor.saniyorlar ki hayat temizlikten sunumdan ibaret.ah canımmm inan onlar gibi olmaktansa rahat ve cool takil. Eşinle de oturup konuş bence.cunki çok ayıp etmiş

Hamile olduğumdan beridir haftada 1 ev süpürüp siliyoruz eşim süpürüyor sağolsun. Ona kalsa ayda 1 yapmak yeterliymiş pis değil diyor eve :) halbuki pis. Eşim duşa girecek diye ödüm kopuyor heryer kıl oluyor, benim 1 tel saçım düşmez eve.
Camları silmesem bile pervazları sürekli silerim çok toz oluyor perdeleri tozlandırıyor. Hergün wc ve lavabosunu yıkarım.
Her yemekten sonra ocağı aspiratörü silerim. Hem böylece kolay batmaz.
Buzdolabı ise pazar alışverişi yaptığımda kötüleri ayırrım iyileri yerleştirrim, arada bir de dolabın raflarını ıslak bir bezle silip kurularım. Bunlar düzenli yapılırsa göze batmıyor.
Toz almaktan nefret ediyorum ama mobilyalarım beyaz olduğu için detaylı 1 saatimi ayırıp yapıyorum, o da haftada 1.

ay bu ne ya, süper kaynana olmuş başına, evdeki adamında cam kenarı kontrol ettiğini ilk defa duyuyorum, evlenmeden önce bilmiyor muydu nasıl olduğunu, pes, bi temizlikçi tutsun o zaman, hamilesinde üstelik
Anasının evinde de gidip pencere kenarı kontrol ediyormuş herhalde

Aynisindan bi tanede bende var canim kendi yapmaz bana soyler surekli 21 aylikta bi oğlum var her gun evi supururum tezgahi ocagi her gun sabah aksam yemekten sonra domestosla silerim iyice mutfakta zatrn oyleydm ama beni temizlik hastasi etti resmen cocuk uyuyo evi toplams süpürms oluyorm ama yetmiyo illa bi baska is accam kendime dolap duzeltirim cam silerim sonra olan bana oluyo evi her gun supurmeme gerek bile yok bazrn bakiyorm hic bsy yok niye supuruyorm ki diyorm birakiyorm

Beğenmiyorsa bir zahmet ya kendisi yapsın ya da kendi titizlik derecesine göre haftada bir ya da ayda bir kadın tutup temizlettiriversin. Benim eşim temizlik konusuna asla takılmaz, ama yerde saç görse kıyamet kopar o da takıntısı adamın sadece saç görmeye tahammülü yok onun dışında umurumda olmaz temizlik. Ben de tam tersi durumdayım.

hamile halimle yapamıyorum de eve çamaşır makineli bulaşık makinesi hazneli ayrıca karılık görevi yapan bir robot olsun.anasının çağını anıyorsa o çağ çoktan tarihin tozlu sayfalarında kaldı.bende ayarım anası gibi kadın arayan adamlara.hadi buldular diyelim o kadın beğenecek mi bunu o var.

Hic vakit ayirmiyorum.
Ben bu evi hizmet etmek icin almadim. Ev bana hizmet etsin diye aldim.
Ev de otel de barinmak icin. Evi otel gibi kullanmak cok mantikli. Barinma ihtiyacimi karsiliyor. Evden baska bir beklentim veya evle baska bir iliskim yok.
Hatta bir gun cok zengin olursam otelde yasamayi planliyorum.

Hamile kadina dedigi lafa bak adamin... sinirlendim. Sanki hizmetcisiniz...

'EV' tanımınıza bayıldım. tdk sözlüğüne filan eklemek lazım gerçekten çok açıklayıcı olmuş :KK48:

Eşiniz bedavacı malesef
Ettiği laflar da kafasında kadını hangi konumda tuttuğuna örnek .
Böyleleri sırf "oda evlendi yuvasını kurdu "denilsin diye evleniyorlar .
Çok titiz bir insan değilim ama eşim aşırı titiz bir insan ama yapamıyorsam ya da yapmıyorsam kalkar yapar .
Temizlikte neredeyse haftada iki gün işten sonra bile bana yardım eder .
En azından evi toparlar , süpürgeyle çeker vs .

şahsen ben yaşam alanım gözüme kirli gelmeyecek kadar temiz olması yeterli.bende böyle bir konu açmıştım aynı şeyleri söylemişti arkadaşlar hayat kısa sadece temizlik için gelmedik dünyaya.Akşam eve gider gitmez cocukları doyurur yemegimizi yeriz.Daha sonra bulaşıkları dizerim mutfak kirliyse kırıntıları alırım tezgah toparlar geçerim.Dağınıklıkları toparlarım.Haftada 2 gün süpürüm.2 güne lavaboları çamaşır sularıyla yıkarım.Haftada bir nerdeyse dip bucak benimtemizlik rutinim budur.yeter yani fazlası için kahrolmaya gerek yok.Eşinize diyecek laf yok hamileyken evimi mok götüyüyordu.İkiz gebelikti 9 ay iş yapmadım.Eşim ve annem yapardı.

Esin kaba konuşmuş evet ama haklı olduğu şeyler olabilir.o çalışarak üstlendiği sorumluğu yerine getiriyorsa siz eger"ev hanimi"iseniz minumum olsa dahi etrafı düzenlemek sizin sorumluluğunuz.
Titiz bir insanla yaşamak zor olabilir ama temizlikle hic ilgisi olmayan bir eşle yaşamakta çok zordur.
Mesela;öbek öbek saçın yerde ne işi var.ben banyoda saç kudururum sonrasındada yerleri muhakkak temizlerim.saclarimi yerde bırakmak eşime çocuğuma saygısızlık bence.

eşin rahatsızsa temizlik yapsın. şahsen karşı apartman komşumun beyi her pazar tek tek camlara kadar silip temizliyor.

temizlik kadın işi değil bence aksine erkek işi. bu kadar fiziki güç gerektiren birşeyi kadınlara yıkıp tüm gün masa başı işinde oturup erkeklik taslayanlara acayip gıcığım. madem erkeklik kafanda güçle işle ilintili pazı gücünü görelim dostum!

Titiz biri degilim.
Ama kırıntı dağınıklık takintim var.
Evdeysem hergun ev supururum.
Üzerimizden çıkan yıkanır
Her hafta nevresim degisirim.
Her ay battaniye yikarim.
2 ayda bir yastık iç kılıfları değişecek ici dokulecek.
Böyle bunlara dikkat ediyorum.

Gerisi rutin zaten
Yemek yap
Ütü yap.

Saçlarınızı nasıl yatak odasında tarayabiliyorsunuz
tik geldi şuan bana :D
Banyo dısında taranması doğru değil.
Buna dikkat edersen her gün süpürmeye de gerek kalmaz zaten.

Eşinin uslubu hoş değil ama bu kadar enerjisizlik de normal değil.
Gerçi şuan hamilesin ama ondan öncesinde de böyle olmandan bahsediyorum.

Sağolun:) sizinkinide inşallah
Valla çok zor ikiz bakmak ama bir gülüşleri herşeye bedel:KK200:zorluklari görmüyorum bile
Canım Allah yardimcimiz olsun büyük kızım 60 aylik ikizlerim 20 aylik ikizlerim tüp bebek çok zor oldular.
Ve çok zor büyüdüler ben neredeyse 7 24 çalışıyorum ama evim hiç te duzenli olmuyor.Yardimcida geliyor ama dagitiyolar.
Sizi görünce yazmak istedim.
Konu sahibi esinize bi sorun bakalım ya bebegimiz olmasaydi?

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Valla ister evi bk gotursu ister bal dok yala olsun fark etmez biri bana sen bu rvde ne ise yararsin derse anasindan emdigi sutu burnundan getiririm.

Back
X