Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.864
10.575
408
Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?

Ah guzelim bir tane de ben de var aynisindan.Ev ikibucuk katli zor yetisiyorum.yapiyorum yapiyorum yapmiyorsun diyor.Acikcasi yapmadimcuzun sure kizdigimdan.
Sonra bakiyorum yardim eden yok.pasa pasa yine kendim yapiyorum.Kizim buyudu yavas yavas ona yaptiricam.

Temizlik önemlidir bir hayat felsefesidır heryerin patlamasına gerek yok ama asgari olması gerekir
Toz farkedilmeyecek kadar temiz olmalı sanırım bu kadar temizim
Peki buzdolabini falan ne kadar sıklıkla temizliyorsunuz ne bileyim temizlik rutininiz nedir?

Ben haftada 3 gün temizlik yaparım pazartesi Çarşamba cuma günde 1.5 saatte tüm iş biter buda maksimum hızlı çalışırım açıkcası oyalanmam. Birde düzenli yaptığım için birikmiyor. Süpürüyorum siliyorum toz alıyorum wc ve küçük banyo cifliyorum. Yemek yaparım ocak tezgah silerim birde hemen dolapların yüzünü silerim toplam 2.5 saatte bunların hepsi biter.

Ah guzelim bir tane de ben de var aynisindan.Ev ikibucuk katli zor yetisiyorum.yapiyorum yapiyorum yapmiyorsun diyor.Acikcasi yapmadimcuzun sure kizdigimdan.
Sonra bakiyorum yardim eden yok.pasa pasa yine kendim yapiyorum.Kizim buyudu yavas yavas ona yaptiricam.
Kendileri de bi şeyin ucundan tutmuyor ki neymiş o dışarda çalışıp yoruluyormus yeterince... o görevini yapiyormus ben yapmiyormusum yük gibiymisim.

Benim esimde ben nekadar temizlesem daginiktir sabrim yok derli toplu tozu 2 gunde bir alirim aynalari silerim firin buzdolabi ustten hergun silerim 2bucuk yasinda oglum var evi supurmuyorum hergun haftada 1 falan ama girgir yapar yerleri silerim benim sabrim yok hemen toplarim uyumadan etrafa bakar ole yAtarim ewet yoruluyorum ama elimde degil

Ben haftada 3 gün temizlik yaparım pazartesi Çarşamba cuma günde 1.5 saatte tüm iş biter buda maksimum hızlı çalışırım açıkcası oyalanmam. Birde düzenli yaptığım için birikmiyor. Süpürüyorum siliyorum toz alıyorum wc ve küçük banyo cifliyorum. Yemek yaparım ocak tezgah silerim birde hemen dolapların yüzünü silerim toplam 2.5 saatte bunların hepsi biter.
Peki detaylı temizlik? Ne bileyim cam kenarlarına bile bakiyor ya silmiyorsun diye. Cam kenarlarini silmek, cami silmek, buzdolabi temizlemek, daha aklima gelmeyen detay temizlikler, bunlari nasıl yapıyorsunuz?

Hic vakit ayirmiyorum.
Ben bu evi hizmet etmek icin almadim. Ev bana hizmet etsin diye aldim.
Ev de otel de barinmak icin. Evi otel gibi kullanmak cok mantikli. Barinma ihtiyacimi karsiliyor. Evden baska bir beklentim veya evle baska bir iliskim yok.
Hatta bir gun cok zengin olursam otelde yasamayi planliyorum.

Hamile kadina dedigi lafa bak adamin... sinirlendim. Sanki hizmetcisiniz...

Peki buzdolabini falan ne kadar sıklıkla temizliyorsunuz ne bileyim temizlik rutininiz nedir?
Aslında dolabı gözüme çarpan kır olduğunda temizlerim
Dolap konusunda şuna dikkat ederim
Aldıklarımı temizler yerleştirir kullandıktan sonra malzemeleri mutlaka siler dolaba tekrar koyarım dolabı sık sık kontrol eder sebze ve meyvelerin çürümenin fırsat vermem
Hani deli gibi temizlik yapmaktan çok temizliği korumaktan yanayım

Kendileri de bi şeyin ucundan tutmuyor ki neymiş o dışarda çalışıp yoruluyormus yeterince... o görevini yapiyormus ben yapmiyormusum yük gibiymisim.
ay neler demiş ben üzüldüm valla. lütfen takmayın hamilesiniz, he deyin geçin. çok istiyorsa kendi yapsın madem hayret bir şey.

Peki detaylı temizlik? Ne bileyim cam kenarlarına bile bakiyor ya silmiyorsun diye. Cam kenarlarini silmek, cami silmek, buzdolabi temizlemek, daha aklima gelmeyen detay temizlikler, bunlari nasıl yapıyorsunuz?
Cam kenarlarını toz alırken siliyorum çünkü çok kirleniyor benim. Buzdolabı 15 günde bir filan detaylı temizlerim. Ama elimde hep bez boş rafı anında siliyorum görünce . Sebzelik zaten her alışverişte 5 dk düzenliyorum . Cam silmiyorum en son kurban bayramında sildim . Burada çamur yağıyor resmen ve bizim 5. Kat eşim izin vermiyor. Zaten camlarda sadece orta kanat içeri açılıyor diğerleri hiç açılmıyor dışarı çıkmam lazım silmek için. 15 günde bir halı siliyorum 30 dk filan sürüyor hızlı hızlı en fazla evdeki tüm halılar beyaz. Kapıları Pazartesi günleri toz alırken siliyorum

Hic vakit ayirmiyorum.
Ben bu evi hizmet etmek icin almadim. Ev bana hizmet etsin diye aldim.
Ev de otel de barinmak icin. Evi otel gibi kullanmak cok mantikli. Barinma ihtiyacimi karsiliyor. Evden baska bir beklentim veya evle baska bir iliskim yok.
Hatta bir gun cok zengin olursam otelde yasamayi planliyorum.

Hamile kadina dedigi lafa bak adamin... sinirlendim. Sanki hizmetcisiniz...
Ben de bu kafada bi insanım ama kafanızın ayni olmadigi biriyle oyle zor ki...

Back
X