Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Ah guzelim bir tane de ben de var aynisindan.Ev ikibucuk katli zor yetisiyorum.yapiyorum yapiyorum yapmiyorsun diyor.Acikcasi yapmadimcuzun sure kizdigimdan.
Sonra bakiyorum yardim eden yok.pasa pasa yine kendim yapiyorum.Kizim buyudu yavas yavas ona yaptiricam.
İyi siz yatın okuma çağındaki çocuk iş yapsın bu zihniyet yüzünden zaten kızlar temizlik yapmak zorundaymış gibi muamele görüyor

Valla kızlar sizde bazen cılkını çıkartıyorsunuz ben hamileyim çalışıyorum da ama yetiştiriyorum siz nasıl evdeyken yetiştiremiyorsunuz bilemedim ben 7 de kalkıyorum 7.10 a kadar akşamdan attığım çamaşırları seriyorum evi şöyle bir topluyorum çay içer kocam akşam ama kaldırmaz onu falan kaldırıyorum 7.20 de evden çıkıyorum ki saat 18.00e kadar ayakta çalışıyorum eve gelince de yemek ne koyacaksam koyuyorum tencereme sonra çamaşırlarımı topluyorum evde silinmesi gereken bir yer varsa siliyorum sonra salata cacık olayına girişiyorum sofrayı kurduktan sonra da kaldırmasıda bana kalıyor tabi ondan sonra da bulaşıkları topla tezgahı sil derken çayı koyuyorum günlük yaptığım için haftasonuna bişey kalmıyor kalırsa da zaten süpür sil yapıyorum halıları sabunlu fırçayla eşim yapar eğilmeyim diye biraz televizyondan ve telefondan başınızı kaldırın da görevinizi yapın feministler şimdi diyecekler kölemiyiz yapmak zorunda mıyız diye ama o zaman şu soru gelir peşinden evlenmeseydiniz zorla mı evlendirdiler ? Yazdıklarım konu açana yönelik değil sadece ben bu şekilde düşünüyorum

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Hiç ama hiç yapmıyorum . İki oğlum bir de manevi oğlum var . Bir de eşim evde 4 erkek bir bayan . Temizlik işi onların yemek ütü ödev işi benim . İstemeyen haftada iki kere kadın tutar öder ya da pislik içinde oturur. Canımı yolda bulmadım ben . Çok istiyorsa kalksın kendi yapsın .Hamilesin bir de . Yüz vermeyin şunlara ya ....

Ben hamileyken eşim bir kere evi süpürüp toplamıştı 1 saat kadar ıs yaptıktan sonra Bune yaa 1 saattir temizlik yapıyorum heryer daginik demişti

Eşiniz becerikli beylerden değilse istediğiniz şeyleri açıkça söyleyin çöpü atarmisin deyin evden çıkarken . Herhangi bi işi yaparken biryeriniz agrıyorsa söyleyin karnım belim ağrıyor supuremiyorum deyin Çok anlayissiz biriyse de onun gördüğü yerleri temiz tutun saçı yerden elinle al çöpe at kendini yormadan yapmaya çalış daha fazlasını yapanlarda varmis ınsallah hamileliginiz rahat geçiyordur .

Valla kızlar sizde bazen cılkını çıkartıyorsunuz ben hamileyim çalışıyorum da ama yetiştiriyorum siz nasıl evdeyken yetiştiremiyorsunuz bilemedim ben 7 de kalkıyorum 7.10 a kadar akşamdan attığım çamaşırları seriyorum evi şöyle bir topluyorum çay içer kocam akşam ama kaldırmaz onu falan kaldırıyorum 7.20 de evden çıkıyorum ki saat 18.00e kadar ayakta çalışıyorum eve gelince de yemek ne koyacaksam koyuyorum tencereme sonra çamaşırlarımı topluyorum evde silinmesi gereken bir yer varsa siliyorum sonra salata cacık olayına girişiyorum sofrayı kurduktan sonra da kaldırmasıda bana kalıyor tabi ondan sonra da bulaşıkları topla tezgahı sil derken çayı koyuyorum günlük yaptığım için haftasonuna bişey kalmıyor kalırsa da zaten süpür sil yapıyorum halıları sabunlu fırçayla eşim yapar eğilmeyim diye biraz televizyondan ve telefondan başınızı kaldırın da görevinizi yapın feministler şimdi diyecekler kölemiyiz yapmak zorunda mıyız diye ama o zaman şu soru gelir peşinden evlenmeseydiniz zorla mı evlendirdiler ? Yazdıklarım konu açana yönelik değil sadece ben bu şekilde düşünüyorum
Bence siz bir marifet yapmıyorsunuz. Ömrünüz gidiyor bir de hamilesiniz. İkiniz de çalışıyorsunuz neden her şey sizin göreviniz? O zaman adam da evlenmeseydi. Bak ben şu an oturuyorum ve evim temizleniyor çünkü yardımcı alıyorum, temizlik yapmaktan nefret ediyorum. Kendimi öldüremem. Uzanıp dinlenmeye de hakkımız var.
Ben ne kadar yapıyorsam eşim de o kadar yardım eder ayrıca. Kimsenin kölesi değilim. Hem işte hem evde oh.!

15 dk da hic bitiremadim.bende var bisey demekki
15 dk kastım sadece süpürge toz almak yoksa bulaşık çamaşır hariç yahu:) Şimdi hergün süpürge açınca ztn çok kirli olmuyor yerler çok oyalanmadan süpürebiliyorum..Evi supurdum ama sonrasında bişey dökülse hemen müdahale ediyorum nasılsa yarın süpürecegim deyip bırakmıyorum.3 yaşında bir kızım var sürekli dağıtıyor bende arkasından topluyorum ..Toplamamayi da denedim ama daha çok zorlandım bu sefer günde 20 dk hallettigimi 1 saatte yapmaya başladım ..Bide evim 90 m2 küçük salonu da kapalı tutuyorum bu da bi etken hemen bitmesinde yoksa 150 m2 bi ev süpürmek ztn benim yarim saatimi alır sadece:)

Evde ikiniz yaşıyorsanız ikiniz temizlik yapmalısınız kadına görev olarak yüklenmesi yanlış hayat görüşüm bu şekilde sen hamal değilsin en kıymetlisi taşıyorsun

Birde ben kızımı düşündüm ben onun saçının teline kıyamazken elin adamı böyle muamele yaparsa onu camdan aşağı atarım başta konuşucax benim kızım hizmetçi değil diye

Valla kızlar sizde bazen cılkını çıkartıyorsunuz ben hamileyim çalışıyorum da ama yetiştiriyorum siz nasıl evdeyken yetiştiremiyorsunuz bilemedim ben 7 de kalkıyorum 7.10 a kadar akşamdan attığım çamaşırları seriyorum evi şöyle bir topluyorum çay içer kocam akşam ama kaldırmaz onu falan kaldırıyorum 7.20 de evden çıkıyorum ki saat 18.00e kadar ayakta çalışıyorum eve gelince de yemek ne koyacaksam koyuyorum tencereme sonra çamaşırlarımı topluyorum evde silinmesi gereken bir yer varsa siliyorum sonra salata cacık olayına girişiyorum sofrayı kurduktan sonra da kaldırmasıda bana kalıyor tabi ondan sonra da bulaşıkları topla tezgahı sil derken çayı koyuyorum günlük yaptığım için haftasonuna bişey kalmıyor kalırsa da zaten süpür sil yapıyorum halıları sabunlu fırçayla eşim yapar eğilmeyim diye biraz televizyondan ve telefondan başınızı kaldırın da görevinizi yapın feministler şimdi diyecekler kölemiyiz yapmak zorunda mıyız diye ama o zaman şu soru gelir peşinden evlenmeseydiniz zorla mı evlendirdiler ? Yazdıklarım konu açana yönelik değil sadece ben bu şekilde ilerde kafanizi cok taslara vuracaksiniz hem calisiyorsunuz hem de ictigi cayi bile kaldirmayan bir esiniz var ve siz bunu degistrmek yerine oyle guzel kabullenmissinz ki... cocuk olunca esiniz yine ayni seyleri bekleyecek sizden ama siz yine yetismeye calisirken birde bakacaksiniz ki omur gitmis gun yuzu gormeden...hii evde olsaniz tamm derim yapin bence de hem evde oturup hem de aksama kadar calisan adamdan is beklemek saygisizlik bence de ama ikiniz de calisirken ev isi neden sadece size madem erkegi is yapmayacak kadar erkek goruyorsunjz o erkek de sizi calistirmayip essk gibi bakack ben de calisiyorm elimden geleni yapiyorum ama bir kadin olarak zaten erkeklerden cabuk yipraniyoruz o yuzden kendimi yipratmaya niyetim yok bunun feministlikle alakasi yok esimde benmle ayni fikirde canina yazik ben yaparim der ve bu bizde aliskanlik oldu herseyi beraber yapariz yorgunsak da beraber yapmayiz cok da onemli degil 3 gunluk dinyada temizlk degil sevdiginle gecrdigin hos gunler lazm

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Sanki eşimi tarif etmişsiniz. Geçenlerde kızımın 5 tokasını ortalıkta buldu diye söylenip durdu. Temizlik yüzünden senede 2-3 kere falan kavga ederiz. Bana göre sorun eşimde, aşırı titiz ve takıntılı, ben pis falan değilim, o pasaklı kadın görmemiş, ama her şeye de yetişemiyorum ne yapayım. Bir yere gidecek olsak yarım saat pencereleri, suyu, doğalgazı, prizleri vs kontrol eder, bir de öyle bir takıntısı var.

="Amphitritess, post: 55783772, member: 784490"]Valla kızlar sizde bazen cılkını çıkartıyorsunuz ben hamileyim çalışıyorum da ama yetiştiriyorum siz nasıl evdeyken yetiştiremiyorsunuz bilemedim ben 7 de kalkıyorum 7.10 a kadar akşamdan attığım çamaşırları seriyorum evi şöyle bir topluyorum çay içer kocam akşam ama kaldırmaz onu falan kaldırıyorum 7.20 de evden çıkıyorum ki saat 18.00e kadar ayakta çalışıyorum eve gelince de yemek ne koyacaksam koyuyorum tencereme sonra çamaşırlarımı topluyorum evde silinmesi gereken bir yer varsa siliyorum sonra salata cacık olayına girişiyorum sofrayı kurduktan sonra da kaldırmasıda bana kalıyor tabi ondan sonra da bulaşıkları topla tezgahı sil derken çayı koyuyorum günlük yaptığım için haftasonuna bişey kalmıyor kalırsa da zaten süpür sil yapıyorum halıları sabunlu fırçayla eşim yapar eğilmeyim diye biraz televizyondan ve telefondan başınızı kaldırın da görevinizi yapın feministler şimdi diyecekler kölemiyiz yapmak zorunda mıyız diye ama o zaman şu soru gelir peşinden evlenmeseydiniz zorla mı evlendirdiler ? Yazdıklarım konu açana yönelik değil sadece ben bu şekilde düşünüyorum
Bir üstteki mesajınız ile bu mesajınız nasıl da çelişiyor.yani kadın evleniyorsa bütün işlerin ona ait oldugunu kabul ediyor demek mi? Kadının evlilikte görevi bu mu? Hayır bir üstteki mesajda da diyorsunuz ki kızlara iş yaptırıyorsunuz sonra ev işleri kadınınmis gibi görünüyor hep. Aferin işleri de bitiriyormussunuz. Bir altın madalyayı hak ediyorsunuz feminist karsitlarindan.

Bence sen cılkını çıkartıyorsun yapmayanlar değil.
Napalım sana da madalya mı verelim kendini köle ediyorsun diye?

Bence siz bir marifet yapmıyorsunuz. Ömrünüz gidiyor bir de hamilesiniz. İkiniz de çalışıyorsunuz neden her şey sizin göreviniz? O zaman adam da evlenmeseydi. Bak ben şu an oturuyorum ve evim temizleniyor çünkü yardımcı alıyorum, temizlik yapmaktan nefret ediyorum. Kendimi öldüremem. Uzanıp dinlenmeye de hakkımız var.
Ben ne kadar yapıyorsam eşim de o kadar yardım eder ayrıca. Kimsenin kölesi değilim. Hem işte hem evde oh.!
Oh be benden bir tane daha. Vallahi benimde hic isim.olmaz

Aferim arkadasim cok iyi yapiyorsun. Kölesimisin sen evin hanımı mısın ? Ev isi kadin isi degildir. O evde kac kisi yasiyorsa o kadar insanin isidir. Ayaklarını yıkasın şükretsin esin sana . Yapiyordur herhalde dimi ? Bir de esim bana yardim ediyor diyen tipler var . Yardim etmiyor yapmasi gerekiyor zaten. Hic isim olmaz. Pasa pasa yaparlar islerini. Haftada bir gunde kadin gelir carsaflari degistirir. Herkes eve ayni saatte giriyor. Demekki yemek birlikte hazirlanir. Insanim vallahi ben de . Kimse kusura bakmayacak. Alirim elime kitabimi kahvemi cekilirim köşeme. Aksini düşünen ve iddia eden hemcinslerime hayatta basarilar

Hamileyim çalışıyorum da eve ben önce gelirim ama yemeği eşim gelene kadar hazırlamam o gelene kadar dinlenirim. Gelince beraber hazırlarız. Bu saat oldu bulaşıklar duruyor bende dinleniyorum eşimde. Bulaşıkları tabiki ben yıkamayacağım. Neden yapayım? Hamile değilken de herşeyi birlikte yapardık. Bunun feministlikle falan ilgisi yok, siz evliliği baya bi yanlış anlamışsınız. Evlilik sözde evin erkeğine hizmet etmek değildir. Evlilik aynı yolu, hayatı paylaşmaktır her anlamda. Ayrıca şu adamlara paşa torunu gibi davranılmasın çay içer toplamaz ne ya elimi yok saçmalık

o zaman yaşadığı yeri temizleyemiyorsa, içtiği çayın bardağını bile toplayamıyorsa erkekler de evlenmesin zorla mı evlendirdiler? canınıza yazık hem dışarda çalış hem evde çalış, siz de insansınız bu feministlik değil. ki feministlik şudur, kadın ve erkek haklarının eşit olması. eve geldiğinizde nasıl onun yatıp dinlenmeye işleri boşvermeye hakkı varsa sizin de var. iş yapılacaksa birlikte yapmak zorundasınız. akşama kadar evde olsanız ve sağlık sıkıntınız vs olmasa neyse siz yapın, ama siz de çalışıyorsunuz ondan ne farkınız var ki? bu arada halıları sabunlu fırçayla nasıl yapıyorsunuz?

Ben hamileyken eşim bir kere evi süpürüp toplamıştı 1 saat kadar ıs yaptıktan sonra Bune yaa 1 saattir temizlik yapıyorum heryer daginik demişti

Eşiniz becerikli beylerden değilse istediğiniz şeyleri açıkça söyleyin çöpü atarmisin deyin evden çıkarken . Herhangi bi işi yaparken biryeriniz agrıyorsa söyleyin karnım belim ağrıyor supuremiyorum deyin Çok anlayissiz biriyse de onun gördüğü yerleri temiz tutun saçı yerden elinle al çöpe at kendini yormadan yapmaya çalış daha fazlasını yapanlarda varmis ınsallah hamileliginiz rahat geçiyordur .

doğurdum bile 3 aya yaklaştı :)

Sanki eşimi tarif etmişsiniz. Geçenlerde kızımın 5 tokasını ortalıkta buldu diye söylenip durdu. Temizlik yüzünden senede 2-3 kere falan kavga ederiz. Bana göre sorun eşimde, aşırı titiz ve takıntılı, ben pis falan değilim, o pasaklı kadın görmemiş, ama her şeye de yetişemiyorum ne yapayım. Bir yere gidecek olsak yarım saat pencereleri, suyu, doğalgazı, prizleri vs kontrol eder, bir de öyle bir takıntısı var.

benim eşimde de var o. pencereleri falan her şeyi kontrol eder.

Iyi kocana de de dogumda madalya taksin :kahve:

Bunlari yaparken paşan ne yapiyor?

Canım bir gün sana da dank eder;Peki bu evlilikte benim kârım ne?Eşim benim için ne yaptı?Hayat musterekse ve ben de ev gecindiriyorsam tuvalet fırçası neden sadece benim elimde?Bu düşünceler beynine hücum ettiğinde sakın "Ay feministlik şeysi bana da bulaştı" diye korkma. Normallesiyorsun!!

Back
X