Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Canim isterse yaparimmm istemzse kilimi kipirdatmam. Zaten hicbir zaman bitmiyor ki.3.ye hamileyim ve acayip yorgun hissediyorum. Kocam bi gun dese ki yapmiyosun inadina hic birsey yapmam. Ben yapamayinca kalkip kendisi yapar. Benim icin yemek isi temizlikten onemli kizlarim icin mutlaka bir cesit bile olsa yemek pisirmeye gayret ederim. Vallahi esiniz beyfendi kusura bakmasin soylenecegine kalkıp yapsin.. Bir de herseye yetisen uye yap yap madalya takarlar. Otomatik makinaya da takiyolar ya.

Canim kizma ama adam hakli geldi bana.Erkek olsam sabahtan aksama kadar calissam esim de calismasa bi zahmet yapiversin temizligi de.Haftada bir supurmek cok az geldi ya siz cok dikkatlisiniz mutfak disinda hicbir yerde bi sey yemiyorsunuz ya da ben her yerde bi seyler tikindigimdan yerlerde kirintilar felan oluyor.Hadi o olmasa bile toz olur bari iki gune bir supur ne var ki yarim saatimi almiyor.Sen calissan anlarim her seyi ortak yapin diye ama calismiyorsun sen genel temizligini yap adama da bazi gorevler ver o da eve gelince sadece yatmasin.

3 yıllık evliyim çalışıyorum hafta içi işten geldikten sonra genel temizliğimi yaparım. Haftasonunuda kendime ayırırım. Eşim belkide evi hiç tozlu görmediği için bişey demedi. Hatta temizlik yapmama kızar kendini çok yoruyorsun diye. Siz hamileymişsiniz sizden temizlik beklemesi bile çok saçma.

ben gunluk siler supurur toz alirim wcler falan gunluk yikanir bazen canim istemezse 2 gunde bir yaparim simdi evde bebek var oyuzden bazen 3 4 gune cikiyo supurup silmek ama dip kose temizligi 2 3 haftada bir yaparim hamileyken hic yapmadim esim yapti hep ben sadece soyle yapacaksin falan diye gosterdim

En nefret ettiğim şeydir hiç işin ucundan tutmayan ama sürekli temizlikten bahseden insanlar. Hamileliğin zorluğunu üzerine birde kurs stresi derken zor yetiştiğinizi kendisinden anlayış beklediğinizi anlatın eşinize.

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?

o kadar sinirlendim ki kocana bir şey yazmadan duramadım. hamilesin ve hiçbir iş yapmakla mükellef değilsin. kocan çok titizse kaldırsın kıçını kendi yapsın bir de utanmadan sen bu evde ne işe yarıyorsun deme hadsizliğini göstermiş ki benim kocam bu lafı etsin o evi başına yıkarım. ben hamile kaldığımdan beri evde iş yapmıyorum 2 haftada bir eve kadın geliyor çünkü ben de çalışıyorum ve işim zor. aynı zamanda yoğun bir sosyal hayatımız var eşimle. başlarda bıdıbıdı edecek oldu verdim eline temizlik malzemelerini çok meraklıysan sen temizle temiz temiz oturalım dedim kesti sesini.
bi mutfağımı temiz tutarım bi evin ortalıkta görünen dağınıklığını toplarım(ki bunu evde hep birlikte yaparız herkes kendi dağınıklığını toplar. oğlum bile kendi oyuncaklarını toplamaya alıştı toplamazsa yerde ne görürsem çöpe attım bir iki baktı anne manyak oyuncaklar çöpe gidiyor toplamaya başladı) bi de 2 günde bir çamaşırları serip toplarım evdeki işim bu. geri kalanını ütü/temizlik vs 2 haftada bir kadın yapar..
hiçbirimiz bu hayata temizlik yapmaya gelmedik. ye iç gez hayatını yaşa. neden yıpranan kadınlar olsun ki sürekli. sen kendine değer vermezsen kimse vermez bunu unutma.

15 dk kastım sadece süpürge toz almak yoksa bulaşık çamaşır hariç yahu:) Şimdi hergün süpürge açınca ztn çok kirli olmuyor yerler çok oyalanmadan süpürebiliyorum..Evi supurdum ama sonrasında bişey dökülse hemen müdahale ediyorum nasılsa yarın süpürecegim deyip bırakmıyorum.3 yaşında bir kızım var sürekli dağıtıyor bende arkasından topluyorum ..Toplamamayi da denedim ama daha çok zorlandım bu sefer günde 20 dk hallettigimi 1 saatte yapmaya başladım ..Bide evim 90 m2 küçük salonu da kapalı tutuyorum bu da bi etken hemen bitmesinde yoksa 150 m2 bi ev süpürmek ztn benim yarim saatimi alır sadece:)
Evim genis salonda tepiniyolar.copu bile atmazlar kavgasiz.15 dk sadece cekirdek kabuklarini toplamakla gecer benim

9 aylık evliyim. ilk zamanlar ayda 1 kadın aldım sonra 2 haftada bire düşürdüm , şimdi haftalık geliyor haftada 2 ye çıkarıcam.
evde iş olarak yaptığım tek şey yemek yapmak ve çamaşır yıkamak. kendimi asla yormamam. eşimde yapmaz. ses de çıkarmaz. bana laf edecek olsa inadına bir bardak bile kaldırmam.

Doktora gidip gelince düsük riski varmıs hareket etme dedi deyin .İsi bırakmak istiyorum.Deyip ağlayın .
Bundan sonra canım kocacım şurası burası temiz olsun ,yemegide sen yap topla deyip burnundan getirin fitil fitil .

eve gider gitmez namazı kıldığım gibi mutfağa gırerım hemen yemek yaparım 5de çıkıyorum.eşim nöbete gidiyor 6 .30 'da.(Allah razı olsun ondan evı toplayıp yemek yapar uykusunu aldığında.çocuğada bakıyor bu arada.kotu yapmış olsa bıle bahane bulmam hiç.hiç bişey yapmasada kızmam.yardım eder çunku.)eşimi gonderir gondermez hemen dağınıklığı toplarım.yatak odasından evı supurmeye başlarım.gozumu gıdıklyan toz vs varsa hemen sılerım.mutfakdan çıkmak zor zaten.gunluk bunlar.hafta sonları işim hiç bıtmez.annemle-kayınvalıde ıllalah ettı benden napıyosun kızım hiç napıyım anne temızlık yapıyorum=D bılmıyorum bana evım hiç temız gelmıyor ve sureklı evle uğraşırım.koskoca 2 yıllık ıznımde oturup kahve içemedım.nefret edıyorum bu huyumdan.komşumuz vardı onun yuzunden temızlık dıye dıye benı kendıne benzettı .

Bizim ev bazen o kadar kirleniyor ki copleri ortalikta bırakıyoruz :D allahtan ikimiz ayni kafadayiz. Esim benden bir tik daha rahat. gezmekten firsat bulamiyoruz.

Temizlik icinde beraber giriyoruz. Haftada bir yapiyoruz. Ben mutfagi temiz tutuyorum sadece. Onu seberst bırakırsak ortalik bocek dolar.

Valla 3 çocukla temizligi çok sevdiğim halde evini b. Götürüyor son zamanlar annem uzağa gitti bi haftadır yardım edecek yardımcı tutacak gucumde Yok işlere yetişemeyince sinirden aglayasim geliyor ama yok yok olmuyor 2 yasında 6 aylık bebekle beceremiyorum yapabileni alnından öpmek istiyorum. Neyse ben derdime geldim de esin benim evi görse demek sana tesekkur edecek :D saka bi yana eşim arada laf sokmalar hariç bisey deniyor oda alıştı artik çok rahatsız olan yardim eder

Bu konuda bende takintiliyim hergün evi baştan aşağı supurur siler toz alır banyoyu wcyi camasir sularinla silerim(içim rahat etmez o camasir suyu oraya dokulecek) iki oğlum ve bir kizim var araları 4 er yas en ufağı 9 aylik su an emekliyir hep yerlerde icim rahat etmiyor ışte temiz olmalı diyorum
Esimde çok kızar bana hergün kendini paraluyosun Bu kadar yapma dar
Ama gel gorki o süpürge açılmadan icim rahat etmez

Bekarken iş yapmadım. Kendi evimde deneyimliyorum çoğu şeyi. Dağınık biri değilim fakat rutin ev temizliğinde ve yemek yapma konusunda kötüyüm. Üstelik şu an hamileyim. Eşim kavga anında bu konularda laf sokar. Ben de atanmadan evlendiğim için bin pişman olurum hep(öğretmenim). Ayrıca okbyi yeni atlatmış biriyim o yüzden banyo ve tuvalet temizleyemiyorum acayip tiksiniyorum. O konuda görev paylaşımı oldu o onları temizliyor.( ama duşakabine dokunmuyor bile) ben geri kalan şeyleri. Annem de bi yandan laf sokar sen evin hanımısın vs diye. 1,5 aydır kusmalı hamilelik geçiriyorum. Allah elden ayaktan düşürmesin. Kadın olduguma lanet edicem az kaldı.

Ben temizliği severim. Evim düzenli olmalı. Hergun supururum, toz alırım. Birkaç günde bir çamaşır yıkarım. Kuruyunca katlar dolaba dizerim. Ütuleri de bırakmam sonraya.

Günde 6 saat uyurum. Yapı meselesi uykuyu sevmem. Hamilelikte bile uykum olmadı. Gerçi agrilarimda çoktu.

Hamileligimin 9. ayında bile günlük rutin işlerimi yaptım. Pis ve tozlu evden nefret ederim.

3 gündür bahar temizligindeyim. Oturma odası ve mutfak bitti. Balkon camları bitti. Kapılar silindi. Helak oldum ama ev parladi ;)

Yarında çocukların odası ve yatak odam var. Ardindan boya alıp bazı yerleri rötuş yapicam. En sona WC ve banyo artık onları da diğer günlerde inşallah.

Ramazan'a evim temiz olmalı.

Öyle çok çok titiz olmasam da gerektiği kadar hijyenim.

Bence siz kendinizi çok salmıssiniz. Hamilelikten önce de hep yatiyormussunuz. Bence arada bir yapın, hem hareket etmiş olursunuz.

İyi siz yatın okuma çağındaki çocuk iş yapsın bu zihniyet yüzünden zaten kızlar temizlik yapmak zorundaymış gibi muamele görüyor

Valla kızlar sizde bazen cılkını çıkartıyorsunuz ben hamileyim çalışıyorum da ama yetiştiriyorum siz nasıl evdeyken yetiştiremiyorsunuz bilemedim ben 7 de kalkıyorum 7.10 a kadar akşamdan attığım çamaşırları seriyorum evi şöyle bir topluyorum çay içer kocam akşam ama kaldırmaz onu falan kaldırıyorum 7.20 de evden çıkıyorum ki saat 18.00e kadar ayakta çalışıyorum eve gelince de yemek ne koyacaksam koyuyorum tencereme sonra çamaşırlarımı topluyorum evde silinmesi gereken bir yer varsa siliyorum sonra salata cacık olayına girişiyorum sofrayı kurduktan sonra da kaldırmasıda bana kalıyor tabi ondan sonra da bulaşıkları topla tezgahı sil derken çayı koyuyorum günlük yaptığım için haftasonuna bişey kalmıyor kalırsa da zaten süpür sil yapıyorum halıları sabunlu fırçayla eşim yapar eğilmeyim diye biraz televizyondan ve telefondan başınızı kaldırın da görevinizi yapın feministler şimdi diyecekler kölemiyiz yapmak zorunda mıyız diye ama o zaman şu soru gelir peşinden evlenmeseydiniz zorla mı evlendirdiler ? Yazdıklarım konu açana yönelik değil sadece ben bu şekilde düşünüyorum
Iki mesajınız birbiriyle nasıl çelişiyor farkında mısınız?
Hem kızlar temizlik yapmak zorunda gibi muamele görüyor diyorsunuz hem tüm temizliği kendiniz yapıyorsunuz? Eşiniz bu evliliğin neresinde?

Ayrıca insanlar hizmetçilik yapmak için evlenmiyor, hayatı paylaşmak için evleniyor. Tabi herkesin yaşam tarzı farklı, yine de saygı duydum tarzınıza..

Back
X