Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

Konu hortlatılmış ama yorum yapmadan geçmek istemedim. İşsizlik yok evet ama işverenlerin (sizi tenzih ederekten) işçiyi sömürmesi var ciddi oranda hem de. Gerçekten lanet olsun şu özel sektöre, insaflı bir işveren bulmak ne kadar zor ne kadar yıpratıcıymış ya. 1.5 aydır işsizim, insafsız gaddar bir işverene denk geldiğimden dolayı istifamı verdim. Bir keresinde asgari ücrete he dedim (haftanın 6 günü 08.00-18.00 iken) evrakları hazırlamamı söylediler, sonra gönderdiler. Yine sonra dalga geçer gibi arayıp biz sizi daha sonra arıycaz dediler. Geçen de bir yere giderken duvara asılmış bir ilan dikkatimi çekti, avukat sekreterliği. Alanım değil (tecrübem var ama) ama şansımı deneyeyim dedim, işsizim malum. Aradım, açtı karşı taraf konuştuk çalışma saatleri falan biraz fazlaydı olsun dedim. Yakınımdaydı da hemen görüşmeye çağırdılar siz tam bizim aradığımız elemansınız galiba dediler, gidecektim. Sonra tahsil durumumu sordu söyledim ardından karşı tarafta yalnız biz biraz düşük veriyoruz asgari ücret dedi. İşsizim diye kabul edecektim onu da ama adam açıklama gereği duydu 500 lira veriyoruz dedi. Ne diyeyim ben bu adama şimdi.

Ben de hic boyle bir sorun yok. Fazlasiyla insancil yaklasip, insanlari zorlamiyorum. Atiyorum 3 kisinin yapacagi isi 1 kisiye yuklemiyorum. Hep yapabileceginin en iyisini beklemiyorum. Veriyorum parayi karsiligini elbet alacagim calisacaksin sonuna kadar, cikis saat 6mi aman 5 dk once cikma demiyorum. Ben calisirken ne bekliyor idiysem onu veriyorum insanlara. Gayet mutluyuz.

işçi bulamamana bişey diyemiyorum ama çalışmak istemeyen insanlar olduguna katılıyorum. bu insanlar nasıl iş bulamıyor anlamıyorum. heryer işçi arıyor. ama herkes kendince bi türkü tutturmuş masa başı olsun 8_5 çalışma saatleri bilmem ne bilmem ne. Yok öyle dünya. çalışacak adam içinde olan adam her türlü çalışır. ha meslegi vardır orası ayrı.

Meslegi olana farkli mi davraniliyor? 1500 maas veriyor ssk yi asgari ucretten gosteriyor. Bu mu adalet?

Zaten genel olarak sadece Turkiye'de degil dunyada da boyledir. Patronlarin ben is veriyorum ama begenmiyorlar cunku tembeller, sorumsuzlar demesi cabasi.
süper bir resim yaa tamda böle yeminlen.amcam mali müşavir köklü hemde.kazanla para kaldırıyor bin tl borç istesen hemen çıkarır verir ama ağlayarak bu para dükkanın su parası şu tarihtede son ödemsi var o tarihe kadar öde suyumuzu keserler maazallah der.ağlayasın gelir.elinden gelse asgari ücretli çalışanından borç isteyecek.

işsizlik var evet.
ama insanlar aç aç oturmayı hayvani koşullarda çalışmaya tercih ediyor.
çok güzel özetlemişin.afedersin şeyimi keser yerim ama seni zengin edecem diye kendimide sana ezdirmem diceksin iş verene.kalacaklar öle g..t gibi onlar yalvaracaklar gel sen bedenini koy ben malımı ortak olalım dicekler anca öle çalışılır bunlarla.her halükarda senden bedenini canını istiyorlar zaten bari ortak yapsınlar kara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…