- 30 Mart 2009
- 3.628
- 55
- 683
- Konu Sahibi elmakurdumusun
-
Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.
Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.[/QUOT
çalışma saatleri 8 saat olursa
maaş düzgün olursa
ssk yatarsa(asgariden değil ama aldığı üzerinden)
yemek-mesai ve hakları tam olarak verilirse
eleman da bulursunuz o elamandan verim de alırsınız
şartlarınızı bilmiyorum tabi sözüm meclisten dışarı
ama iş verenler genelde asgari ücret hatta daha az veriyor yemek vermiyor
çalışma saatleri çok uzun
ssk çoğu yapmıyor
az paraya çok iş beklemeyin ne kadar para o kadar emek
Benim mesajıma yönelik konuşuyorsunuz ilk başta cevaplamak istemedim ancak hala devam ediyorsunuz madem bir iki şey yazmak isterim. Ben ilk baştada belirterek her memur fazla alıyor demedim bilmem farkedebildinizmi? Herkesin kendi yaşam standartlarına göre de harcamaları vardır. Benim eleştirdiğim TR şartlarında bir nebze iyi maaş alınıyorken diğer işçilerin göz ardı edilmesi. Herkes zam istiyorum diye çırpınırken bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında. Evet siz çalıştınız kazandınız ozaman asgari ücrete çalışan ve bunun uğruna ölen insanları normal görüyorsunuz öyle mi? Onlarda çalışsaydı ve ölmeselerdi bukadar mı sizin olayınız? Bakın ben insani şartlarda yaşamı istiyorum. Sadece kendinizi düşünmek yerine genel bakmanızı öneririm. Ayrıca memurların hepside işini yapmıyor demedim, "çoğu" kişi saatim dolsa da gitsem mantığında. Yoksa bana mı denk geliyor hepsi bilemedim ki.
hayır tam tersi ben herkesin emeğini alması taraftarıyım.benim anlayamadığım askerliğini yapmamış vasıfsız bir personelin,benim işyerimde 3 senedir çalışan ve evli beyefendinin aldığı 1500 tl'ye göz dikip,ama Ali 1500 alıyor bende onla aynı işi yapıyorum benimki niye öyle değil demesi.
peki genelleme yapmıyorum 50 kişilik depomuzun 30 kişisi 2-3 senelik personel ve 1500 tl'nin altında alan yok.geri kalan 20 kişisi sürekli sirkülasyon içerisinde son 1 sene de 100 kişi girip çıkmıştır.benim bu süreçte tanıdığım 100 kişi iş beğenmeyip yada 50 tl fazla alıcam diye üretim sektöründe çalışmayı tercih ediyor,ve oradan oraya gire çıka askerlik yaşını bekliyor. kendileri bilirler 1-2 sene sonra askere gidip benden tazminat alacak birine de ben 1500 tl veremem kimse kusura bakmasın.
pardon ama siz ona evli ve çocuklu oldugu için değil, işinizi yaptıgı için para ödüyorsunuz. aynı koşullarda aynı işi yapan iki kişiden biri diğerinden daha az alıyorsa hakkını aramalıdır ki arıyorda helal olsun.
ben evli ve çocuklu olduğu için mi o kdr verdiğimi yazmışım? evet o iki kişi aynı koşullarda çalışıyor ama biri 3 senelik biri yeni,biri askerliğini yapmış biri yapmamış,biri evli biri bekar aralarında epey fark var bilmem anlatabiliyor muyum?
nee bir yılda 100 kişi mi? Şayet ben bir işveren ya da yönetici olsam hatanın nerde oldugunu sorgularım. Ben bu 100 kişiye ne yapıyorum da dayaanamıyorlar işten çııyorlar diye. Ayda 9 kişi?
yazımı sürekli okuyup duruyorum nerde genelleme yapmışım diye,
özelde kendini geliştirip çok iyi yerlere gelen insanlar var.
neden onlara çalışmadı diyeyim ki,hatta çok bilindik üniversitelerden mezun olanlar
devleti tercih etmiyor bile.örneğin ben daha tobb,boğaziçi, 1-2 kişi dışında odtü mezunu görmedim
devlette çalışan.zira özel sektörde çalışanlara çalışmadı diyerek bir genelleme yapsam
onlara çok büyük haksızlık etmiş olurum.
üniversite mezunu olupta vasıfsız iş yapanlara sözüm.
bunu da ben durduk yere söylemedim bir üyenin asgari ücretli zor geçinirken memurların zam istemesi zoruma gidiyor
demesine hitaben yazılmış bir mesajdı.
devlette çalışmak bir marifet değil.önemli olan kendini geliştirmek.
sonrasında, askere gitmemiş birine 1500 lira verip tazminat ödeyemem dediğinizde anlatmak istediklerinizi ve istemediklerinizi fazlasıyla açıklamış oldunuz zaten :)
Hakikaten biz de çalışacak eleman bulamiyoruz. Biz yemek sektoruyuz. Ya millet iş begenmiyor. Abi yorulamam diyorlar. Ee yorulmadan kim para kazanabilir ki zaten calisma koşulları da gayet iyi. Eşimin yaninda calisan kişinin en düşük maaşi 2000 en yuksegi de 6000 ki yemegi sigortasi yolu her seyi hariç . Bayramlarda harçlığı falani filani da cabasi ama gençler istemiyor. Calismiyorlar. Isci bulmak cok zor çok. Ama bakiyorsun herkesin elinde akilli telefonu şuyu buyu. Bu degirmenin suyu nerden geliyor peki?
Valla size hak veriyorum..
Müh fak mezunu eğitimli 6 yıl deneyimli aşçıyım. Sertifijalarım ve referanslarım burdan aya yol olur.
Yemek sektörü derken Catering şirketi galiba.
Giriş 2000 maksimum 6000 tl. Üstüne yol yemek sgk bayram seyran harçlığı mı? Bu hesaba göre ben 4000 i alırım.
Gökte ararken yerde buldum sizi
Hemen Adres verin yahu, ben mutfakta yorulmaya bayılırım.
Hele de şartlar buysa.
O kadın yalan söylüyor. kendisine bi sürü kişi detay sordu,sıkıştırdı tık yok cevap yok.
boşuna umutlanmayın boşverin.
Allah iyiliğini versin canım.
ne umudu.
hanıma takılıyorum.
RAB bime şükür
Bu güne kadar,
hıyarım taze diyene, tuzluğumu kapıp koşmuşluğum yok. ;-)
Doğrudur, ben ciddiye almışsınız gibi okudum kusura bakmayın.
saçma yorumlara prim verildiğini görünce hemen yazma gereği duyuyorum.
Ne kusuru aslında doğru yapıyorsunuz.
Sadece sektörün piyasasının neredeyse tüm parçalarını bildiğim için hanfendiye, takılmak istedim.
Çoğu şirket heleki bu sektörde onu verdim bunu yaptım ama yine de kimseyi bulamadım. Diye yakınır. Hatta bazen yakından tanıdığım falan olunca, acil durumda yardıma gittiklerim de oluyor. Çıkışta, ya sana herşey müstahak diye çıkıyorum. Ya da giriyorsun işe şöyle maaş böyle pozisyon. É ne oldu yalan söyledikleri 3 güne ortaya çıkıyor. haftası geçmeden
kusura bakmayın ben zamanımı sizinle harcayamam deyince.
Cevap:
Sende çok sabırsızmışsın. (sabırsızmışım, sanki sevgilime atar yapıyorum)
İlerde düzelmesini umuyoruz. ( sen müdürsün yada şirket sahibisin ne demek umuyorum)
Yok her şirket böyle. Vs vs
Yani buda bir nevi aşağılama cümlesi. Diyoki yerine çalışacak adamı ben nasılsa bulurum, sen de kim oluyorsun.
Neyse,
Daha çok forumlarda bir dertleri olur.
Bulamazlar, kalifiye eleman şöyle dursun, işte böyle yetiştirmeye eleman bulamazlar.
Ohhh canıma değsin. Azıcık da şirket sahipleri ağlasın
Aynen zaten anlamıyorum iş yetine bunca adam gidiyor ve 3 gün sonra çıkıyor, benim kardeşim bile benimle çalışmak istemeyiz yüzünü kızartıp hala baba parası yiyor diyor da, oturup acaba nerede yanlış yapıyorum acaba demiyor. gençler sorumsuz diyor. Sen süper iş verensin, kişinin hakkını veriyorsun ama herkes senin işine düşman. Ondan böyle oluyor değil mi?Ya ne güzel yazmışsınız.. Ben de 6. sayfada falan bayağı içimi döktüm benim de bam telim bu konu.
Sektör terbiyesiz,gözü doymaz ve onursuz işverenden geçilmiyor.O mesajı yazan hanım da bir hışımla başlığa girip yazdı 2000 ler 6000 ler havada uçuştu ama dediğiniz gibi kimbilir nasıl koca bir falso var ya da yalan.
Konu sahibi de farklı değil bence.
Size verilen cevaplardan ben de çok duydum.Son çalıştığım ve de ayrıldığım şirket buna en güzel örnek.Adamlar keyfi bi şekilde maaşları ödememeye başlamışlardı.keyfi diyorum çünkü artık "inşallah düzelicek,düzlüğe çıkıcaz"lafından gına gelmişti. Üretimdekilerden çaycısına herkes isyanda..Bir de patron üstüne terbiyesiz mi,psikopat mı..off..insan çalışanlarına maaş ödemiyorsa bir parça mahçup olur değil mi?nerde bu hödük çocuk gibi azarlıyodu bağırıyodu durduk yere koca koca adamlara kadınlara..şere..in ne karısıyla yurtdışı tatili yapmadığı kaldı,ne de 2 cipinden birini elden cıkarmaya tenezzül etti..off hatırlamak bile istemiyorum.
Velhasılı kelam, ben de hiç acımıyorum işverene.(az sayıdaki kul hakkını koruyan,insaflı doğru düzgün işvereni tenzih ederim ama bu çamurun arasında kayboldular maalesef.) forumlarda birilerinin kardeşleri tembel ya da kendilerine göre sebepleri oldugu için çalışmıyorlar diye koskoca bir ülkenin gençlerine laf atamaz kimse.
O kadın yalan söylüyor. kendisine bi sürü kişi detay sordu,sıkıştırdı tık yok cevap yok.
boşuna umutlanmayın boşverin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?