Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

Herkes memur olsun,ilkokulda okuyanda masa başı çalışsın.Sonra market,manav,kuaför,kasap bunlarda memur çalıştırsın

herkes yaşadığını bilir arkadaş! özel sektör resmen kölelik..şukadarını söyleyeyim dişlerim de sorun vardı hastaneye gidiyordum izin alıp doktordan da rapor aldım ..sonra ne oldu ? üretim müdürü hiçbirşey demeden imza kağıdıma ay sonu çıkış yazmış..başımdan aşşağı kaynar sular döküldü ..çalışanlar haber ettiğinde.. işe gittim adam yok piyasa da allahtan büyük patron o gün ordaymış ona çıktım anlattım olanı biteni raporlarım da ik müdüründe dedim..haberim yok böyle birşey yapamaz ben konuşuyum nedir bakalım dedi.. adam geldi patron az ötemde konştu üretim müdürüyle.. duyduğum şuydu
patron: raporu var ,kızın ağzını gördüm işten kaytarmamış nasıl çıkış dersin kime sordun
üretim müdürü:ama efendim diğer çalışanlar laf ediyordu..
sonuç üretim müdürü özür diledi benden ..kafasına göre işten çıkarma nedir yaa.. he sonra ne oldu iş yerinde zehirlendim 2 kez.2. de kendim çıktım

tüm bunlar sendikalarla alakalı biliyo musun. özel sektörde ya sendikalar yetersiz ya sendikacılar işverenler el ele. insanlar iş kazalarında ölüyor, sakat kalıyor ama iş güvenliği nerede diyen sendika yok. maaşlara değinmiyorum bile.

bu arada yazmadan da geçemeyeceğim satış elemanlarına ayrı üzülüyorum. Veriyorlar bisikletten bozma motor altlarına dağ tepe yağmur çamur demeden servise çıkıyor zavallılar. İşte bunlar hep mecburiyet.

pardon ama siz ona evli ve çocuklu oldugu için değil, işinizi yaptıgı için para ödüyorsunuz. aynı koşullarda aynı işi yapan iki kişiden biri diğerinden daha az alıyorsa hakkını aramalıdır ki arıyorda helal olsun.

nee bir yılda 100 kişi mi? Şayet ben bir işveren ya da yönetici olsam hatanın nerde oldugunu sorgularım. Ben bu 100 kişiye ne yapıyorum da dayaanamıyorlar işten çııyorlar diye. Ayda 9 kişi?

ben evli ve çocuklu olduğu için mi o kdr verdiğimi yazmışım? evet o iki kişi aynı koşullarda çalışıyor ama biri 3 senelik biri yeni,biri askerliğini yapmış biri yapmamış,biri evli biri bekar aralarında epey fark var bilmem anlatabiliyor muyum?

sonrasında, askere gitmemiş birine 1500 lira verip tazminat ödeyemem dediğinizde anlatmak istediklerinizi ve istemediklerinizi fazlasıyla açıklamış oldunuz zaten :)

nee bir yılda 100 kişi mi? Şayet ben bir işveren ya da yönetici olsam hatanın nerde oldugunu sorgularım. Ben bu 100 kişiye ne yapıyorum da dayaanamıyorlar işten çııyorlar diye. Ayda 9 kişi?

evet bu sirkülasyon fazlaca ama inanın bu 9 kişinin 7 si iş beğenmemekten çıkıyor.2 si bizle alakalı sebeplerden. bir arkadaş yazmış ona cevap veremedim çalışma saati olarak biraz fazla malesef ama onu da zamanla düzenlemeyi düşünüyoruz.Türkiye şartlarında çoğu kişi asgari ücretle afedersiniz eşek gibi çalışıp aile geçindiriyorken bu bahsettiğim 17-20 yaş arası beyefendiler iş beğenmiyor.hee keşke imkanlar çok daha iyi olsa daha iyi şartlarda çalıştırabilsek ama şuan piyasaya göre şartlar pek de fena sayılmaz..dediğim gibi çok ağır bir iş değil ve bütün sosyal haklar var, ki biraz önce bir arkadaş raporlu olduğu halde çıkışının verildiğini yazmış.bırakın raporu günü birlik hastane için,uzak akraba cenazesi için vs vs izin veriyoruz.ama emin olun beğenmiyorlar.

şu konuda haklısın. iyi üniversitelerden mezun olanlar odtü itü boğaziçi bilkent falan devlette çalışmayı tercih etmezler.

çünkü devlette üniversitenin bir önemi yok. haliyle insanlar o üniversiteleri kazanmak için oralarda okumak için o kadar emek veriyorlar. bundan dolayı kurumsal firmalarda yabancı firmalarda çalışmayı istiyorlar.

sonrasında, askere gitmemiş birine 1500 lira verip tazminat ödeyemem dediğinizde anlatmak istediklerinizi ve istemediklerinizi fazlasıyla açıklamış oldunuz zaten :)

evet açıklayabildiğime memnun oldum.devlet askere alıyor tazminatını bana ödettiriyor ne alaka?? böyle olunca ya askerliğini yapmamış personel çalıştırmayacağım ya da çalıştırırsam da daha düşük ücretle başlatacağım ki tazminatı daha düşük olsun..he bunu söylerken yanlış anlamayın askerliğini yapmamış ve 5 senelik personelimiz de var o da 1700 alıyor..tüm askerliğini yapmamışlara aynı muameleyi yapmıyoruz yani

Yurt disinda da ayni kosullar gecerli. Sanmayin ki burasi gulluk gulistanlik... Her isteyen kendi alaninda is bulamiyor. 5+deneyim sarti konuyor. O kadar cok eleman var ki basvuran, artik sadece universite bitirmek yetmiyor. Genc olacaksin , atik olacaksin, zeki olacaksin, diplomali olacaksin,deneyim sahibi olacaksin, normalin altinda bir maasa talip olacaksin. Olacaksin da olacaksin...

Ben yuksek lisans yaptigim halde istedigim alanda is bulamiyorum, oteki alanda da kalmak istemiyorum cunku benim hayalim bu degil. O yuzden alanimi kaydirip baska bir alanda yuksek lisansa basliyorum. Bu yazdigim konu sahibi icin degil , genel yazilmis bir yorumdur.

Müh fak mezunu eğitimli 6 yıl deneyimli aşçıyım. Sertifijalarım ve referanslarım burdan aya yol olur.
Yemek sektörü derken Catering şirketi galiba.
Giriş 2000 maksimum 6000 tl. Üstüne yol yemek sgk bayram seyran harçlığı mı? Bu hesaba göre ben 4000 i alırım.
Gökte ararken yerde buldum sizi
Hemen Adres verin yahu, ben mutfakta yorulmaya bayılırım.
Hele de şartlar buysa.

O kadın yalan söylüyor. kendisine bi sürü kişi detay sordu,sıkıştırdı tık yok cevap yok.
boşuna umutlanmayın boşverin.

O kadın yalan söylüyor. kendisine bi sürü kişi detay sordu,sıkıştırdı tık yok cevap yok.

Allah iyiliğini versin canım.
ne umudu.
hanıma takılıyorum.

RAB bime şükür
Bu güne kadar,
hıyarım taze diyene, tuzluğumu kapıp koşmuşluğum yok. ;-)

Allah iyiliğini versin canım.
ne umudu.
hanıma takılıyorum.

RAB bime şükür
Bu güne kadar,
hıyarım taze diyene, tuzluğumu kapıp koşmuşluğum yok. ;-)

Doğrudur, ben ciddiye almışsınız gibi okudum kusura bakmayın.
saçma yorumlara prim verildiğini görünce hemen yazma gereği duyuyorum.

Doğrudur, ben ciddiye almışsınız gibi okudum kusura bakmayın.
saçma yorumlara prim verildiğini görünce hemen yazma gereği duyuyorum.

Ne kusuru aslında doğru yapıyorsunuz.
Sadece sektörün piyasasının neredeyse tüm parçalarını bildiğim için hanfendiye, takılmak istedim.

Çoğu şirket heleki bu sektörde onu verdim bunu yaptım ama yine de kimseyi bulamadım. Diye yakınır. Hatta bazen yakından tanıdığım falan olunca, acil durumda yardıma gittiklerim de oluyor. Çıkışta, ya sana herşey müstahak diye çıkıyorum. Ya da giriyorsun işe şöyle maaş böyle pozisyon. É ne oldu yalan söyledikleri 3 güne ortaya çıkıyor. haftası geçmeden
kusura bakmayın ben zamanımı sizinle harcayamam deyince.
Cevap:
Sende çok sabırsızmışsın. (sabırsızmışım, sanki sevgilime atar yapıyorum)
İlerde düzelmesini umuyoruz. ( sen müdürsün yada şirket sahibisin ne demek umuyorum)
Yok her şirket böyle. Vs vs
Yani buda bir nevi aşağılama cümlesi. Diyoki yerine çalışacak adamı ben nasılsa bulurum, sen de kim oluyorsun.
Neyse,

Daha çok forumlarda bir dertleri olur.
Bulamazlar, kalifiye eleman şöyle dursun, işte böyle yetiştirmeye eleman bulamazlar.
Ohhh canıma değsin. Azıcık da şirket sahipleri ağlasın

Ya ne güzel yazmışsınız.. Ben de 6. sayfada falan bayağı içimi döktüm benim de bam telim bu konu.
Sektör terbiyesiz,gözü doymaz ve onursuz işverenden geçilmiyor.O mesajı yazan hanım da bir hışımla başlığa girip yazdı 2000 ler 6000 ler havada uçuştu ama dediğiniz gibi kimbilir nasıl koca bir falso var ya da yalan.
Konu sahibi de farklı değil bence.
Size verilen cevaplardan ben de çok duydum.Son çalıştığım ve de ayrıldığım şirket buna en güzel örnek.Adamlar keyfi bi şekilde maaşları ödememeye başlamışlardı.keyfi diyorum çünkü artık "inşallah düzelicek,düzlüğe çıkıcaz"lafından gına gelmişti. Üretimdekilerden çaycısına herkes isyanda..Bir de patron üstüne terbiyesiz mi,psikopat mı..off..insan çalışanlarına maaş ödemiyorsa bir parça mahçup olur değil mi?nerde bu hödük çocuk gibi azarlıyodu bağırıyodu durduk yere koca koca adamlara kadınlara..şere..in ne karısıyla yurtdışı tatili yapmadığı kaldı,ne de 2 cipinden birini elden cıkarmaya tenezzül etti..off hatırlamak bile istemiyorum.
Velhasılı kelam, ben de hiç acımıyorum işverene.(az sayıdaki kul hakkını koruyan,insaflı doğru düzgün işvereni tenzih ederim ama bu çamurun arasında kayboldular maalesef.) forumlarda birilerinin kardeşleri tembel ya da kendilerine göre sebepleri oldugu için çalışmıyorlar diye koskoca bir ülkenin gençlerine laf atamaz kimse.

Aynen zaten anlamıyorum iş yetine bunca adam gidiyor ve 3 gün sonra çıkıyor, benim kardeşim bile benimle çalışmak istemeyiz yüzünü kızartıp hala baba parası yiyor diyor da, oturup acaba nerede yanlış yapıyorum acaba demiyor. gençler sorumsuz diyor. Sen süper iş verensin, kişinin hakkını veriyorsun ama herkes senin işine düşman. Ondan böyle oluyor değil mi?
Bu arada ailemde kendi işini yapıyor onlar eleman buluyor. Hemde adamlar zorunluluktan (askerlik taşınma vs) çıkarken bilmem kim yakınım gelebilir, diye en yakınlarını sokmaya çalışıyorlar. Demekki insana değer verince oluyormuş....

Ben yalan söylemekten Allah'a siginirim. Neden yalan söyleme geregi duyayim? Ne gibi bir çıkarım olabilir? Internetten eleman aramadim. Esimin sıkıntısını burada ben de belirttim. Detayi da soyledim. Biz bayan calistirmiyoruz. Sulu yemek türü degil. Bizim dukkanimiza yemek için kilometrelerce öteden insanlar geliyor. Böyle bir yerin de maaşları ve calisma sartlari düşük olacak değil.
Bir zahmet hakkimda kimse ileri geri konusup da yalan söylüyor demesin. Ablamin düğünü var onlarla ilgileniyorum. Neyse, hakkimda ileri geri konusanlara hakkimi helal etmiyorum.
Isle ilgili ayrinti falan da sormayın lutfen. Cevap vermeyeceğim. Dedigim gibi buradan işçi de aramiyorum.....

Ayrica benim eşim Allahtan korkan, hak yemeyen namuslu bir isverendir. Elemaninin burnu kanasa hemen koşar hastaneye götürür. Asla kimsenin hakkini yemez. Ileri geri konusup da insanlarin sinirlerini bozmayin. Siz bir garsonun 5binden assagi aldığını dusunuyor musunuz?
Asil siz bilmiyorsunuz. Yok bir hisimla söylemiş, yok bilmem ne yapmismis..! Bana belki ama serefiyle çalışan ve Allah korkusu olan bir adamdan yani esimden öyle bahsetmenizden sizi men ediyorum. Ve asla hakkımı helal etmiyorum. Insan azicik terbiyeli olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…