Bu yaşımda, çok yoruldum.

Açıktan okudum iktisat ı Çift anadal yapmak istemiştim de Ücretli kayıt yapılıyordu Param yoktu onun için malesef :) Açıköğretim de hiçbir dersten kalmazsanız, ikinci sınıftan itibaren üstten ders alınabilşyor. Ama alttan dersiniz olmayacak tabi. Normal bir dönemlik dersler 30 krediydi, alınabilecek üst sınır 45 kredi. İkinci sınıfta birince ikinci dönem Üçüncü sınıfın yarısını alarak okudum Üçüncü yılımda da üçüncü sınıfın diper yarısını ve dördüncü sınıf derslerini alıp verdim. Hep üst kredi sınırını ful doldurduğum için bir dersten bile kalma lüksüm yoktuanlayacağını Uzardı :) uzamadı çok şükür

Teşekkürler bilgilendirdiginiz icin. Okul bitince ne yapmayi dusunuyorsunuz? Keske başka bir sehre gitseniz. Aileniz yok dese bile. Zaten ortada bir aile de göremiyorum. Önce kendinizi düşünün lutfen.

Teşekkürler bilgilendirdiginiz icin. Okul bitince ne yapmayi dusunuyorsunuz? Keske başka bir sehre gitseniz. Aileniz yok dese bile. Zaten ortada bir aile de göremiyorum. Önce kendinizi düşünün lutfen.
Yüksek lisans yapmayı düşünüyorumve zaten evlenmeyi de İkisinden biri için (hangisi önce olursa) gidicem zaten inşallah. Ama yüksek lisans yapmak , şehir dışında yaşamak vs için paraya ihtiyacım olacak Para isteme şansım yok Okul biter bitmez bir süre beni idare edecek parayı kazanmak için iş bulmam lazım

Yüksek lisans yapmayı düşünüyorumve zaten evlenmeyi de İkisinden biri için (hangisi önce olursa) gidicem zaten inşallah. Ama yüksek lisans yapmak , şehir dışında yaşamak vs için paraya ihtiyacım olacak Para isteme şansım yok Okul biter bitmez bir süre beni idare edecek parayı kazanmak için iş bulmam lazım

Y.lisans yaparken calisabilirsiniz. Hayatinizda biri var mi? Evlenmeyi düşünüyorum demissiniz.

Y.lisans yaparken calisabilirsiniz. Hayatinizda biri var mi? Evlenmeyi düşünüyorum demissiniz.
Evet Üç buçuk yıllık bi ilişkim var Zaten artık planları vs yapmaya başladık Bu yaz, annem bi sıkıntı çıkarmazsa, nişan yapıcaz inşallah

Evet Üç buçuk yıllık bi ilişkim var Zaten artık planları vs yapmaya başladık Bu yaz, annem bi sıkıntı çıkarmazsa, nişan yapıcaz inşallah

Eğer birlikte oldugunuz kisiye guveniyorsaniz ve sizin için dogru kişi ise annenizin problem cikarip cikarmamasini cok umursamayin. Ama lutfen once bir iş sahibi olun evlenmeden önce. Sitede okuyorsunuzdur çok severek guvenerek evlenen insanlar var ve suan zor durumdalar. Karsidaki insan bazen bizi yaniltabilir. Tabi inşallah böyle bir şey yasamazsiniz. Ailenizde zaten çok uzulmussunuz evliliginiz guzel olur inşallah. Önce çalışın kendi ayaklarinizin uzerinde durun.

Eğer birlikte oldugunuz kisiye guveniyorsaniz ve sizin için dogru kişi ise annenizin problem cikarip cikarmamasini cok umursamayin. Ama lutfen once bir iş sahibi olun evlenmeden önce. Sitede okuyorsunuzdur çok severek guvenerek evlenen insanlar var ve suan zor durumdalar. Karsidaki insan bazen bizi yaniltabilir. Tabi inşallah böyle bir şey yasamazsiniz. Ailenizde zaten çok uzulmussunuz evliliginiz guzel olur inşallah. Önce çalışın kendi ayaklarinizin uzerinde durun.
Sevgilime çok güveniyorum, sevgisine saygısına karakterine hayranım. Ama ben gerek arkadaş çevrem gerek de ailemden çok olumsuzluk yaşadım, insanlara karşı tedbirliyim h. Şu hayatta en yakınım sevgilim, her konuda desteğimdir, ama bu annemle olan mevzuları ona tam olarak anlatmadım hiç. Olur ya bi sıkıntıya düşersek beni sahipsiz bilip de aciz görmesin diye. Öyle biri değil, harika bi yüreği var sağolsun Ama olsun güçlü görünmekte fayda vardır

Sevgilime çok güveniyorum, sevgisine saygısına karakterine hayranım. Ama ben gerek arkadaş çevrem gerek de ailemden çok olumsuzluk yaşadım, insanlara karşı tedbirliyim h. Şu hayatta en yakınım sevgilim, her konuda desteğimdir, ama bu annemle olan mevzuları ona tam olarak anlatmadım hiç. Olur ya bi sıkıntıya düşersek beni sahipsiz bilip de aciz görmesin diye. Öyle biri değil, harika bi yüreği var sağolsun Ama olsun güçlü görünmekte fayda vardır

Ne kadar güzel düşünmüşsünüz.

A ank2017 staj ayarlayın kendinize ve staja baslamadan önce iskura başvurun. İşkur sanırım 1 aylık staj icin 1000 lira ödeme yapıyordu. Bunu bi araştırın derim. Olabiliyorsa yazın 2 staj yapın peşpese. Elinize 2bin lira para gecer belki. Tam prosedürü bilmiyorum ama işkura uğrarsanız onlar sizi bilgilendirir. :)

Stajınızı yaparken de bir yandan is basvurularında bulunursunuz.

Allah yolunuzu açık etsin inşallah

Annenize acikca sormadiniz mi bunu sebebi ne diye. Yani oz evlatsaniz sonuçta travma dedigin gecer gider. Gecmezse diger cocuklara karsi da iyilesmedigi icin illaki patlak verirdi. Onlara sevgi gosterip size gostermemesi. Hani hic sarılmasa diyecegim ki kadin dokunsal degil. Cok garip gercekten. Aile bu yuva bu. Hic mi güzellik olmaz. Sevgi sefkat olmaz. Rol model anneyi bile alsa kardesler akil var vicdan var. Hele bana.. zulme bak yaa.. cok sinirlendim. Bekar olsam gel ben bakarim sana diyecegim yeminle ya....

kendimi bildim bileli acısını çektiğim kocaman bi derdim var, küçücükken bile bende çok büyük yaraydı. Yaşım ilerledikçe baskıların dozu arttı, katlanamaz oldum. Hayatımda kimseye , canım bildiğim sevdiğime bile tam olarak anlatamadım derdimi. Ben bu yükğ kaldıramıyorum artık. Problem annem... Küçüklüğümden beri kardeşlerime iyi davranıp beni itip kakar, sevmediğini istemediğini söylerdi. Küçücük bi çocukken anne sevgisine ihtiyaç duyup sarılıp sokulmak istediğimde bile beni iter kucağından atardı. Sevmiyorum seni derdi, bazen dik durmak isterdim, ben de seni sevmiyorum o zaman der küserdim. Ama bi kenara çekilir ağlardım hep.

22 yaşındayım. Annemin psikolojik şiddetinin dozu özellikle 17 yaşımdan sonra çok daha arttı. Lise dönemimde de dayanılmaz baskıları vardı ama , lisedeyken okul çevrem arkadaşlarımla öyle mutluydum ki , bir nebze olsun takmıyodum annemi bunu başarabiliyordum. Ergenlik dönemi, kiloluydum ve esmer bi kızım. Annem bana hep ne kadar çirkinsin, hiçbişey yakışmıyor diyecanımı yakardı. O zamanlar kimseye kendimi beğendirme derdim yoktu takmazdım. Üniversite sınavı döneminde bazı talihsizlikler yaşadım, seneye tekrar hazırlanırım belki dedim bir kere , bana "zaten çirkinsin, bir de yaşını geçirip kartlaşıp başıma mı kalacaksın. Bu sene kazanmazsan seneye seni üniversiteye falan göndermem" dedi. Zaten ilkokuldan beri beni her canı istediğinde snei okuldan alırım diye tehdit ederdi. Ben çalıştım, üniversitede istediğim bölümü kazandım. Ama annemin o sözlerinden sonra ilişkimiz iyice kopmuştu. Diğer kardeşlerimin okulları derslerini öve öve bitiremezken, ben snaki beni okutması bana bir lütufmuş gibi hep bunun karşılığını vermek zorun gibi kullanılırdım. Özellikle üniversiteye başladıktan sonra Yaklaşık dört yıldır annem evde yemek pişirmemiştir, sınav olsun vs ne olursa olsun ben derslerimden önce ev işlerine koşmak herkesin her hizmetini görmek sonra derslerime bakmak zorundaydım. Buna rağmen annem hep bana eziyet etti. Hizmetçiniz olsa, yaptığı işe bir teşekkür edersiniz, ben kimseden teşekkür bile görmedim. Hep hakaretler yedim, oturduğu yerden bana emirler yağdrıp sonra bi de beğenmeyip azarlardı. Ağzımı açıp itiraz ettiysem dayak yedim.

Babam çoğu zmaan yanımdaydı, annemin yaptığı zulmü bilirdi de anneme karşı hiç gelemezdi. Ama en azından bana destek oluşu bile bana iyi gelirdi. Sonra üç sene önce birini sevdim, ahlaksızca hiçbişey yapmadım. Annem babamı öyle bi doldurdu ki hep, ben babamın gözünde ahlaksız damgası yedim, babamı da böylece baba sevgisini de kaybettim.

Kardeşlerim hep çok şımarık, çok isyankarlardı. Onlara bir gün bile uyarmak maksadıyla bile annemin kötü davrandığını görmedim. Kardeşlerimin gözünde hiçbir değerim yok, beni insan yerine bile koymuyorlar. Ben artık dayanamıyorum. Ben her gün ağlamaktan bıktım. Benim neden herkesinki gibi bi annem olmadı.

Acaba üvey olabilir misiniz? Annem dediğiniz insanın davranışları çok normal gelmedi bana.
Senden Sonra doğanları simartiyor seni böyle resmen kullanıyor. Öz anne bunu yapamaz. Evladına kıyamam üstelik ilk göz ağrısının bu derece iskence görmesi kesinlikle özlük uvey lik var.

Back
X