Bu Yaşımda olurmu?

O değil de
Bu fotoğrafı çekerken..
ben ilk olarak buna takıldım :/
Tel çok zor, ağrılı, sancılı
Üstelik çıktıktan sonra hala zorluğu devam ediyor
Hayat kaliteni 2 , 3 yıl düşürmeye değmez.
Geçmeyen bir Boğaz hastalığı bıraktı bende.

Ya peki şu tel çıkarıldıktan bi süre sonra dişler hareketli olduğu için eski yerine geri geliyor efsanesi doğru mu acaba ?
Evet :(
Rölaps diyeyim yuvarlakça.
O kadar ağrı acı ile düzelen diş, yemin ederim halay çekerek geri geliyor.
Şeffaf aparat kullanımı çok mühim.
Dişin arksına yerleştirilen tel var, mesela ben o aşamaya gelememiştim, aparat kullanmayı ihmal ettiğim için, neyse o da senece duruyor.
Diyeti var tabi bir de

Dişinde ne kadar kalacağı yapısına ve dişinin eğriliğine bağlı. Benim arkadaşımın dişi üst üsteydi bayağı bozuktu yani ona iki sene dedi doktor. Ama dediğim gibi onun ki çok bozuktu sizinki pek kötü durmuyor :) Bi de arkadaşım kontrolünü aksattığı için kalma süresi uzadı. Doktor değilim sizinki ne kadar kalır bilmem ama bi tahminde bulunayım en fazla 1 sene :cool:

benim dislerimde ayniydi.

1. gittigim doktor ne gerek var deyip kestirip atti.
yillar sonra doktor degistirdim. 22-23 yasindaydim sanirim yalan olmasin, doktor degistirdim ohh noo hemen tel taktirmalisin cenen cok dar dedi. tam iki sene sürdü :KK12:. ve pismanim sanki, dislerim telden sonra cok hassas oldular.

ama baska yöntemlerde var ama onlar tabi daha uzun sürüyo ki en önemlisi esim is oldu bittikden sonra gelmis o cikik disin:süslü:w cok sexydi diye tutturdu. bence esinle konus o_O

Merhaba kk hanımlari "bu yaş" diye bilirttiğim durum 20 üzerı 30'a yakın diyelim:110:
Her neyse konuya gelicek olursak dişlerime tel taktırsam ne kadar zamanda etki eder acaba?görüldüğü üzere çok aşırı sorun yok sadece resimlerde iyice belirgin çıkıyor nedense..

Doktora elbette gideceğim ama tecrübeli arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim. Evliyim ve tel taktırsam uzun da sürmese iyi olur teknoloji belkide ilerlemiştir:olamaz: Resimi de ekledim .Eki Görüntüle 2079517
kuzenim 30 yaşında taktırdı şu an 32 yaşında hala uğraşıyo düzelmesine düzeliyo da çok sorunlu dişleriniz yok o eziyete o kadar yıl değmez derim bi de 1 yıl diyolar ama en kötü 23 yılı buluyo tam tedavi aklınızda olsun

Yaşla ilgisi yok tel taktırmanın ama çok az bir bozukluk var. Bence tel yerine şeffaf plak kullanabilirsiniz. Uzun sürüyor tedavi plakla, bildiğim kadarıyla tel kadar dişleri sıkmadığı için. Ama daha rahat olur hem kozmetik hemde kullanım açısından.

Evet :KK43:
Rölaps diyeyim yuvarlakça.
O kadar ağrı acı ile düzelen diş, yemin ederim halay çekerek geri geliyor.
Şeffaf aparat kullanımı çok mühim.
Dişin arksına yerleştirilen tel var, mesela ben o aşamaya gelememiştim, aparat kullanmayı ihmal ettiğim için, neyse o da senece duruyor.
Diyeti var tabi bir de
Of e o zaman o kadar acı ve bide maliyet boşa mı yani, bende taktırmayı düşünüyorum sırf bu yüzden korkuyorum

Merhaba kk hanımlari "bu yaş" diye bilirttiğim durum 20 üzerı 30'a yakın diyelim:110:
Her neyse konuya gelicek olursak dişlerime tel taktırsam ne kadar zamanda etki eder acaba?görüldüğü üzere çok aşırı sorun yok sadece resimlerde iyice belirgin çıkıyor nedense..

Doktora elbette gideceğim ama tecrübeli arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim. Evliyim ve tel taktırsam uzun da sürmese iyi olur teknoloji belkide ilerlemiştir:olamaz: Resimi de ekledim .Eki Görüntüle 2079517
İki yılda ancak düzeliyor ,ben de yaptırdım ve artık şeffaf braket kullanıyorlar hatta istersen renkli lastikler vs ile çok da enerjik olabiliyor .niyetin varsa hiç vakit kaybetme derim :)

Dislerin bence cok guzel.30 yasindan sonra taktirani gordum hic abes durmuyordu hatta o kadar alismiski cikarilmasi gerektigi halde hala cikartmamis vakit bulamamis bi de.Sen taktirma ama cok begendim

Canım bende tel taktırmıştım bir kaç sene önce. Senin 1 sene bile sürmez düzelir hemen 1 sene içinde çıkartırlar bence.

arkadaşım yaptırdı size yakın durumdaydı dişleri
8 ay kadar sürecekmiş
2 ayda falan bayağı yerine yerleşti dişler
5000 gibi bir fiyat çıkmış sadece üst dişlerine takıldı şu an

Benimde tek dişim Diğerlerinden biraz önde bende taktırmayı düşünüyorum çok aşırı olmadığı için doktor bana 2 ay gibi bi süre takarsın çabuk düzelir demişti. Yaşım 24.

alt dişler bence normal de üst ön diş yandakine binmiş gibi baya. geç yaşta -30 nasıl geç oluyosa gerçi- taktıranlar var. taktırabilirsin bence.

kesınlıkle taktırın derım
ben 25 yas civarı taktrdım
evlendıgımde de tellerımvardı
şeffaf braket tercıh ettım
benım gömuk dıslerımvardı 3 sene kaldı malesef:( ama carpık dıslerı olan arkadaslarım 1,5 yılda cıkarttılar
sızınkı sankı 1 yılda tamamlanır
bunun yası yok
30u gecen bısuru arkadasımda var

Diş teli hassasiyet yapıyor, ömür boyu. Dişleriniz gayet güzel duruyor. Bu dişler için değmez bence. Kusursuz dişler ama diş hassasiyeti mi yoksa kusursuz olmayan ama hassas da olmayan dişler derseniz ikincisini seçerim.

Ben 25 ay kullandım hassasiyet falan yapmadı yani gayet normal dişlerim.
Sadece tek bir dişim yamuk olmasına rağmen 25 ay kaldı. 16 yaşımda taktırdım.

35 yaşında arkadaşımda diş teli var, oluyor yani, onun 1 yıl oldu takılalı, 6 ayı kaldı.
bu arada dişlerinizin rengine bayıldım, çok doğal çok hoş bir beyaz, benimkiler beyazlattırdığımda bile böyle parlak görünmüyor, uçları şeffaf gibi duruyor :KK12:

Back
X