Bu yaşta bu durum normal mi sizce ?

Ya öyle 23 gibi yatıyorum .ailem de eleştiriyor çalış uyu hep ne olacak böyle ama ne yapabilirim kii

İlçe Sağlık Müdürlüklerinde de eczacilar calısiyor sabah 8 akşam 5.KPSS mi gerekiyor sizler için?

Çalışma saatleri, ortam ve gidiş geliş yormuş olmalı. Hastane ortamında çalışma şartlarının zor olduğunu çevremde duymuştum. Yaşadığınız stres yüzünden psikolojik olarak yıpranmış olabilirsiniz. Bu da hareketlerde ve algılamada yavaşlık yapabilir

Eczacılık okuyup hiç memnun değil misiniz ben de hep neden eczacılık okumadım diye kendimi yiyorum olan da kıymet bilmiyor işte hayat böyle bir şey demek ki

Siz de çoğumuz gibi geçinmek için çalışmak zorundasınız o yüzden iş hayatını bir eziyet gibi görmekten vazgeçmeye çalışın. Yanlış anlamayın eleştirmiyorum sadece bakış açınızı değiştirmeye çalışın. İşyerini bir yerde sosyalleşme fırsatı olarak düşünün. Tabii ki kafa iş arkadaşları büyük şanstır ama en azından sabah gidip kahve içerken biriyle ordan burdan dizilerden haberlerden iki satır sohbet edip kafa dağıtacağınızı düşünün sabah o uzun yolu düşüneceğinize. Yarın şu renk fularımı takacağım ya da masama şu saçma süsü koyacağım gibi giysi aksesuar gibi ancak başkası görünce tadı çıkacak şeylerle ilgilenin bu da azıcık motivasyon katar. İşyeri ortamı uygunsa menekşe gibi minik çiçekler alın orada bir canlı olması size aidiyet hissi verir. Yukarıda arkadaşlar da söylemiş beslenmenize çok dikkat edin hakikaten sağlıklı ruh sağlıklı beden. Servisten ya azıcık erken inin ya da azıcık ileriden binin ki temiz havada on dakika bile olsa kalmış olun. Öğle arasında filan fırsat buldukça açık havaya çıkın bit çay bir kahve için. Geceleri tabii ki erken yatın ama mutlaka bit bölüm dizi 20 sayfa kitap gibi bir rutin belirleyin ki hayat boşa gidiyor hissi olmasın o çok tehlikeli. Umarım çabucak enerjiniz yerine gelir hakikaten zor çalışmak ama emin olun çalışmamak daha da berbat

Devlet e geçmeye çalışırsanız iyi olur.Calismayip evde durunca insan işi özlüyor.Sizi saatler bunaltmış.

B12 eksikliğin olabilir mi ? Benim eşiğinde b12 si sürekli düşer o dönemlerde aynı senin anlattığın gibi biri olur .

Yanlış anlamayın da sizin gibi kaç milyon genç var. Ben ilçede öğretmenlik yaparken sabah 07.30da servise biniyordum (06.30 uyanma saatimdi) dersleri bitirip kurs verip akşam 17.00 otobüsüne binip 18.00de eve giriyordum. Üstelik günboyu ayakta konuştuğumu ders anlattığımı ve öğlende doğru dürüst yemek yiyemediğimi de ekleyeyim. Normali bu demiyorum ama kaldırılamayacak bir tempo değil.

Sağlık bakanlığı ataması vardı, başvuru tarihi bugün itibariyle sondu. Ona başvurdunuz mu? Bence yer çok farketmeksizin kamuya geçin. Atama kurayla olduğu için batı illerine ilk atama zor, doğuyu, istenmeyecek yerleri yazın, çıkma şansınızı artırın.Sağlık bakanlığında tayin çok zor olmuyor, eş durumu olur, alt bölge olur, bir süre doğuda çalışasınız hizmet puanınız artar daha batı illere kurum içi atamayla gelirsiniz vs. Akademik kariyer düşünmüyor ve kendi yerinizi açma şansınız da yoksa en mantıklısı kamu olur bence sizin için

B12/d3/demir değerlerinize bir baktırın.
İş yükünüzde çok ağır.
Yaşınız çok genç. Kamuya ya da daha rahat bir sektöre geçmek için bir yol haritası çizin. Harekete geçin.
Allah kolaylık versin inşallah.

Ben sabahın o saatinde kalksam adımı unuturum.
O saatlerde bir tek oğlumu büyütürken kalkiyordum.
Sevmediğim iş için çok ihtiyaçli değilsem yapacağımı sanmıyorum

Ya öyle 23 gibi yatıyorum .ailem de eleştiriyor çalış uyu hep ne olacak böyle ama ne yapabilirim kii
5.30 da kalkınca 23te yatmak zorundasınız

aileniz sizden ev işi filan mı bekliyor?
yoksa sizin hayata zamanınız kalmıyor diye üzüldükleri için mi?

yani bunlar biraz beklentilerle de alakalı
okurken devlette çalışmayı ya da akademik kariyeri hiç düşünmediniz mi?
eczane açmak için anladığım kadarıyla kota ve sermaye sorunuyla karşı karşıyasınız, hadi onu anladım
ama özelde çalışınca durum bu...bunları öngörmemiş miyidiniz. ne sanıyordunuz? özelde laboratuvarlar, özel klinikler vs hepsi böyle...

şimdi dert etmenizin bir sebebi de sanırım evlenmeyi düşünüyorsunuz
evi nasıl çevircem vs. diyorsunuz...

şimdi bi kere aileler destek olacak mı?
olmayacaksa zaten siz 5 sene filan evlenemezsiniz, erkek arkadaşınızın da işi problemliymiş çünkü...

bu süreçte devlete filan geçmezseniz de
evet böyle sürecek...evde yalap şalap bir şeyler yeyip yatacaksınız, ütü yığılacak, genel olarak evi b.k götürecek...siz yaşam enerjisi dolu olup işte-evde severek koşturmadıkça, böyle. yani ülkede özelde ve İstanbulda çalışan çiftlerin büyük kısmı böyle yaşıyor. Ot gibi.

Bazı insanlar çalışırken hem aşırı yoruluyor hem de yıpranıyor. Belki de sen de çalışmayı sevmiyor olabilirsin, yapı olarak çabuk yıpranan biri olabilirsin.
Bu ben olabilirimişim çok zor ve hata kaldırmıyor gibi. Ama ben çok yıpranıyorum kafama çok takıyorum, hata yapmaya müsaitim maalesef ve çalışmak zorundayım çoğunluk gibi. Bu durumlar için ne önerirsiniz

Ben olayı ruhsal açıdan değerlendiricem.

Seçtiğiniz yol, yaşam planınıza uygun değil. Hatta birçok kişininki değil. Uygun olsaydı severek, coşkuyla bu işi yapıyor olmanız gerekirdi. İstediğiniz kadar erken kalkın, istediğiniz kadar yoğun olun, içinizde tatmin duygusu olması lazımdı. Çok kişi tanıyorum, sert geçişler yaparak aradığını bulan.

Acaba siz ne yapsanız ve nerede olsanız mutlu olurdunuz?

ay cidden severek çalışan var mı ya

ay cidden severek çalışan var mı ya
severek çalışayım diye proje bazlı çalışıyorum ben mesela
sevmediğim işleri almamaya çalışıyorum

alanımı severek bilerek seçtim, sevmediğim dersler olsa da severek okudum
işimin büyük kısmını seviyorum
sevmediğim insanlarla çalışmama lüksüm olsun diye ona göre ilerledim, 18. senemi çalışıyorum (okurken yaptığım işler kariyerimle alakalı değildi, geçinmek içindi onları saymayayım) büyük oranda severek çalıştım. Katlanamayacağım kadar sevmediğim şeyler olunca bıraktım, değiştirdim öyle gitti.

yani çalışmaya bayılmıyorum belki ama alanımı, alanımda yaptığım işin türünü (başka şeyler de yapıyor olabilirdim) seviyorum.

ay ben herkesi kendim gibi koala sanıyorum,
benim gibi tembel herkes zorla çalışıyor diyordum kendime
neyseki ayda 6/7 gün işe gidiyorum(tüm ruhumu ve bedenimi sürükleyerek )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…