Bu yastan sonra geç mi ?

Evet o da var ama benim hukuka ayrı bir ilgim var.
Bir avukat en fazla stajyerlik döneminde askari ücret alır.Sonrasında çok düşük ücretlere çalışan avukat da biraz kendini sorgulamalı.Bu tarz avukatlık mesleğini küçük görmeye yönelik söylemlere de çok kulak asmayın.Adliyeler mesela sürekli bu tarz cümleler kuran memurlarla dolu aynı zamanda hepsi adalet okur dikey geçiş yapmak için:)

Adliyedeki memurları çok iyi bilirim :) evet nasıl bir komplekse hepsi kredi çekip hukuk okuyor

Adliyedeki memurları çok iyi bilirim :) evet nasıl bir komplekse hepsi kredi çekip hukuk okuyor
Hem nasıl!Önce mesleği yerden yere vurup bir-iki dakika sonra başlarlar ‘avukat hanım siz kaç puanla girmiştiniz vs..diye.
Kaç puanla girmiştiniz gercekten bir de ben sorayım :) yanlış anlamayın ama sorumu

yaşadığım bölgede basit tabirle işin piyasası stajyerlere neredeyse cep harçlığı olacak miktarlar verilmesiydi,ben de öyle staj yaptım.stajını tamamen ücretsiz geçiren arkadaşları da duyuyoruz zaten :) stajda keşke asgari ücret almış olsaydım baya güzel olurdu.
Ben serbest çalışıyorum,kendi bürom var. Aile desteğim de var biraz, çok şükür bi şekilde döndürüyorum.üniversiteden kalan kyk borcu,muhasebeci gideri,Bağkur primi,kira(belimi büküyor adeta),vergi,faturalar ve ofisin diğer masrafları,şahsi borçlarım derken bazen geceleri uyuyamıyorum İnanın.
Ancak bunların altında kalkma ve bir büro düzeni kuracak gücü olmadığı için özellikle büyük şehirlerde çok düşük ücretlere çalışmak zorunda olan çok meslektaş duyuyoruz. Düzen böyle olmuş maalesef,suçu bu ücretlere çalışan avukatlarda aramamalıyız.sorun onlarda değil.suçu onların emeğini hiçe sayan,tecrübesizliklerini ucuz iş gücü olarak gören düzende ve kıdemli meslektaşlarda aramalıyız.o noktada yanlış düşünüyorsunuz bence.bu mesleğimizi küçük görmek değil,bizim acı gerçeklerimiz.nacizane fikirlerimdir:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…