Bu yüzden gece tartışmak

Birde kaynanasi çok iyi biri .
Ben iyi Kaynanalar böyle davranılmasına karşıyım açıkçası.
İlk başta insan nötr olmalı sevmese bile baktı kadın zararsız niye bilenelim ki.
İnsan birşeylere yaşadıkça gard alır.
Durup dururken gelme gitme demek yanlış.

Kv açmış mı paketi? Ama o günler gelsin de görelim demekle olmaz, şimdiden ilerdeki sıkıntılarınızın sinyallerini alıyorsunuz. Sonra ilerde burada konu açtığınızda böyle bir adamdan neden çocuk yaptın yazacağız. Bir ton anacı adam hikayeli konu var burada. Okuyun.
İşte baktı tabıkı ve göğsüme tuttu gulerek. Ben zaten buyuk konusmuyorum ama baska sehre gitmeden cocuk ıstemıyorum. Bu sehırde iken yapsak eşim annesı baksın ısteyecek. Ee onlar sürekli gelın buraya dıycek. Ama baska sehirde daha rahat edecegız. Bazen dıyorum baska sehre gıtsek rahat edecegım.

İlk başta insan nötr olmalı sevmese bile baktı kadın zararsız niye bilenelim ki.
Durup dururken gelme gitme demek yanlış.
Cok baskı yaptigi ıcın ve gıdınce bızı salmadıgı ıcın gıtmek ıstemıyorum. Yoksa daha sık gıderım. Yanı gezmeyin oturun burda gezdıgine say demesi dogru mu. Kvnin kafası ataerkil. Kendısı full kaynanası ıle yasamis. O da bunu ıstıyor

Siz lohusaligi 40 gun boyunca prensesler gibi uzanmak olarakmi dusunuyorsunuz:)) bebeginin sancilari,aglamalari senin emzirme mucadelen ile geçecek.Yaninda birinin olmasi senin avantajin olur
Evette işte gögsümü nasıl acayım annesının yanında cekınırım🤐

Ben kayinvalide açisinden bakacagim konuya.60 yasinda zaten yaşli ve yatakak birine bakiyor.Kadinin hayati bitmiş zaten.İkk torun sevme olayindanda mahrum birakmayi dusunen bi gelin var.
Keske biraz idare edici olsaniz.Sizemi karisiyor,anne ben hallederim ben boylr seviyorum boyle istiyorum der gecersin.
eşinde gayet mantikli konuşmuş.
daha şimdiden bunlari dusunmeniz cok saçma.
tek sorunlu sizsiniz.Hemen çocugunuzun olacagi garantisini kim veriyor?
yapmayin biraz iyi dusunun iyi olsun.
siz boyle kotu dusundukçe kotu olur inanin
Olayı dramatize etmeyin. Lohusa evinde 40 gün kalmamasını istemek mahrum bırakmak mı? Konu sahibi çocuğu kaçırmayı mı düşünüyomuş neden sevmesine müsade etmiyor ben mi atladım okurken acaba.. bir de o işler öyle anne ben yaparım hallederim demekle tatlıya bağlanmıyor. Herkes lohusadan daha lohusa oluyor nedense. Eşi de hiç mantıklı değil. Çocuk yapmam haa diye tehdit eden adam da mantık ne arar.

Kaygilarin bir kisminda haklisin ama gece gece, ortada gebelik yokken bilemedim..

Lohusayken sancim var der gecer odana yatarsin. Canim x y z istiyor diye kayinvalidene menüyü de ver yapistir gitsin... keyfine bak...

Ama yatalak hasta bakiyormus 40 gün gelip nasil kalacak ki?
Yatalak hasta 84 yasında. O zamana yasar mı bılmıyorum. Bı de kocası onsuz 40 gün durmaz gıbı gelıyor.

Cok baskı yaptigi ıcın ve gıdınce bızı salmadıgı ıcın gıtmek ıstemıyorum. Yoksa daha sık gıderım. Yanı gezmeyin oturun burda gezdıgine say demesi dogru mu. Kvnin kafası ataerkil. Kendısı full kaynanası ıle yasamis. O da bunu ıstıyor
Açıkça konusunca ne diyor mesela
İşlerimiz var hep gelemeyiz desen ne der

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Bunun konusu bizde açılmadı ama eğer açılsaydı kaynanam annemi istemez kendi gelmek ister. Ufak kaza geçirdiğimde bile annneme gerek yok sana demiş. Ama insanın hormonları hamilelikte daha hassas oluyor sana en iyi annen bakar. Ama kaynananıda istemiyorum deme ihtiyacın olursa yüzün olmaz karışırsa eşine dersin o an annen sinirimi bozuyor lütfen istemiyorum diye. Boşuna mevzu yapmayın eşimin ailesi daha gelmemiş bayram için plan yapıyor tartışsam mevzu çıkıcak bi gelsin bayram o zaman tartışırız. Sizde he he diyip geçin.

Durup dururken gelme gitme

Katılıyorum Dasmer.
Hep anlatılan o kötü, çirkin kv ler yüzünden gözümüz korkmuş ama hepsi aynı değil.
Benim kv de öyle bana bir zararı yok iyidir.
Tek sıkıntısı eşime çok düşkün onu da saldım artık.
Onun dışında bana bir sıkıntısı olmadığı için seviyorum yani aramız da iyi.

Neden kötü olalım, kötü davranalım değil mi.

Olayı dramatize etmeyin. Lohusa evinde 40 gün kalmamasını istemek mahrum bırakmak mı? Konu sahibi çocuğu kaçırmayı mı düşünüyomuş neden sevmesine müsade etmiyor ben mi atladım okurken acaba.. bir de o işler öyle anne ben yaparım hallederim demekle tatlıya bağlanmıyor. Herkes lohusadan daha lohusa oluyor nedense. Eşi de hiç mantıklı değil. Çocuk yapmam haa diye tehdit eden adam da mantık ne arar.
Böyle yapacaksan yapmam diyor. Sonra gelır kendı annen kardesın bakarsınız nasıl bakacaksaniz diyor. Benım anlatamadığım 10 gün gelsın dıyorum. 40 gün basımda bekci gıbı durmasın ıstemıyorum. Evımde rahat etmek ıstıyorum dıyorum. Bi de annesı sıkılacak benı cagırcak bılıyorum. Gercı sıkılır gıder gıbı duruyorda

Eşiniz size "sen hiç normal değilsin balım, bir yardım alalım aşk böcüğüm, bana kafayı yedirtmene az kaldı aşkitom" demiyor mu hiç? Oturup sizinle ortada olmayan çocuğun doğumuna kimin geleceğinin tartışmasını yapıyorsa o da normal değil.
Ayrı ayrı yardım almanız lazım sizin. Böyle hayat geçmez.

Böyle yapacaksan yapmam diyor. Sonra gelır kendı annen kardesın bakarsınız nasıl bakacaksaniz diyor. Benım anlatamadığım 10 gün gelsın dıyorum. 40 gün basımda bekci gıbı durmasın ıstemıyorum. Evımde rahat etmek ıstıyorum dıyorum. Bi de annesı sıkılacak benı cagırcak bılıyorum. Gercı sıkılır gıder gıbı duruyorda
İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Doğum yapan kadın yanında kalacak kişiye neden kendi karar veremiyor? Siz isterseniz anneniz kalır, isterseniz kv. Kimi isterseniz o olur. Hiç istemezseniz kimse olmaz.

Açıkça konusunca ne diyor mesela
İşlerimiz var hep gelemeyiz desen ne der
Bu aralar eşim gec cıkıyor. Gecen dedı 2gün bekledim geleceksiniz dıye dedı. Bende eşim gec cıkıyor dedim. 1 saatlık te olsa gelın dedi. Eşime aşırı duskun anlatamam. Hayatı o resmen. Ki eşimde düşkün. Ama evlilikten sonra daha duskun oldu sanki. Daha kıymetli oldu aılesı. Bi de mesela eşimin fırsatı olsa gıtmıyor bu aralar. Gecen 12 de işten cıktı. Arkadaşınon yanına gıttı. Orada takıldı. Annesı bunu duydu. Neden bıze gelmedı otururduk dedi.

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Konuşulmayıp geriye itilen herşey kendi kendine düzelmiyor malesef, çocuk konusunda acele etmeyin gerçekten en azından evliliğiniz otursun, 10 gün anneniz 20 gün kv gelecek şekilde de ayarlayabilirsiniz, bu konular önemsiz gibi görünüyor ama ileride daha büyük sıkıntılara neden oluyor, çocuk yapmaya karar verene kadar da bence eşinizle bu konuyu tartışmayın

Eşiniz size "sen hiç normal değilsin balım, bir yardım alalım aşk böcüğüm, bana kafayı yedirtmene az kaldı aşkitom" demiyor mu hiç? Oturup sizinle ortada olmayan çocuğun doğumuna kimin geleceğinin tartışmasını yapıyorsa o da normal değil.
Ayrı ayrı yardım almanız lazım sizin. Böyle hayat geçmez.
Diyor zaten ortada cocuk var nıye takıyorsun. Gunduz gırgır samata gectı sımdı noldu dedı. Gece 12 de bu kavgayı yaptık

Erkek evlatları olan sevgili anneler... Gözünün içine baktığınız oğlunuz ilerde evlenince gelin kişisi çocuk doğurunca üç 40 gün bende mi kalacak diye ortada bisey yokken kaos yaratıyorsa hey yavrum hey yandınız. Konu sahibi o kocan ağaç kavugundan çıkmadı! Bir de oğlun olursa senin gelinin seni oturduğu şehre sokmaz bence bi kendine gel!

Konuşulmayıp geriye itilen herşey kendi kendine düzelmiyor malesef, çocuk konusunda acele etmeyin gerçekten en azından evliliğiniz otursun, 10 gün anneniz 20 gün kv gelecek şekilde de ayarlayabilirsiniz, bu konular önemsiz gibi görünüyor ama ileride daha büyük sıkıntılara neden oluyor, çocuk yapmaya karar verene kadar da bence eşinizle bu konuyu tartışmayın
Haklısınız. İşte kafamda bunu çözemediğim icin zaten kafaya takıyorum.

İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Doğum yapan kadın yanında kalacak kişiye neden kendi karar veremiyor? Siz isterseniz anneniz kalır, isterseniz kv. Kimi isterseniz o olur. Hiç istemezseniz kimse olmaz.
Bende bunu dıyorum eşime. Bana neden sormuyorsun dıyorum. O günler gelsın açık açık annesıne 40 gün fazla derim. Annemde 10 gün kalır gider. 40 gün kalırsa kalma dedıgım halde yuzsuz derım. Ki odadan cıkmayı ca sıkılıp gıder o da. Ki ben 40 gün fazla rahat edemedıgımı halde kalırsa odadan cıkmamam ayıp olmayacak ona

Haklısınız. İşte kafamda bunu çözemediğim icin zaten kafaya takıyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum ama bu işi yine siz güzellikle halletmelisiniz evet endişelenmekte haklısınız ama eşinizle tartışarak olmaz, zaten yeni evlisiniz çocuk için erken, eşinizi hiç katmayıp kv 20 gün annem gelecek 20 gün de siz gelin diyebilirsiniz ben de öyle yapmıştım, 10 küsur yıllık evliliğimde kavgayla hiçbirşeyi çözemedim, güzellikle alttan alttan işleyerek istediğim herşeyi yaptırabiliyorum şimdi

Back
X