• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma 1 ay var kaynanam gelmek istiyor

Kaç ülkede yaşadım kaç milletten kadın tanıdım, doğumdan önce evi kırklayan, dolap içlerine kadar silene rastlamadım.
Çünkü bizde “bebek görme” adında, 7 sülalenin eve doluşup lohusayı darladığı bir adet var maalesef. 🤦🏻‍♀️ Doğumdan sonra temizlik yapılamaz diye doğumdan önce halledip evi misafire hazır hale getiriyorlar. 🫠

mevsimbahar18 mevsimbahar18 istemiyorsan net ol. Hiç öyle şimdiden yorulma, ne gerek var vs kibar kibar gitme. Kimseyi istemiyorum, babasıyla beraber halledeceğiz de geç. Öyle laf cambazlığından anlamıyorlar.

Bir saatlik mesafeden gelip 4 ay kalmak ne kadar saçma. Üç günden fazla yatılı misafir istemiyoruz diyecek eşiniz yada siz.

Inan hic ozenilecek birsey degil 😀
kucucuk klimali oda, yara olmus gogusler, emzirirken ayaklarimi yere vuruyordum krem sürmeme ragmen berbatti
15 dk uyumayan surekli kusan reflulu bir bebek
Kustukca acikiyor emziriyorum agliyor diye
Niye surekli emziriyon doymuyor mu diyen kv
Gorumce ve yerinde durmayan cocuklari
Kimse yerinden kalkmaz annem cay tatli pogaca servisi yapar durur
Uykusuzum yorgunum goguslerimin acisi beynime vuruyor
Hic tatli bir ortam degil malesef
Ilk 1 yil hic uyuyamadim zombi gibiydim resmen
Kvde de annem evine donunce hic bi gelip yarim saat duraym bi dus al bi yemek ye uyu demedi
Gorumcenin cocuguna bakmakla mesguldu
Arada torununu alir gelirdi cocuk durmazdi bebek uyuyamazdi bende o yorgunlugumun arasinda kahve yapardim salak gibi
Cocuk bebegin besigine sarkar birsey demez
Cok sabrimi sinadilar benim
Boyle kostek olcaklarina hic olmasinlar en azindan yalnizim der gecerim
Faydasi olan kv bana denk gelmedi malesef

Benim yengem şu an gelinin yanında. 1 aylık falan bebek. Gelinle telefonda konuştum. İyi ki kv var o olmasa ne yapardım diyor. İçten mi söylüyorsun kız biz bizeyiz bak diye dalga geçtim 😂

Yok içten diyorum dedi gece uyuyamıyorum sabah 7de kv uyanıyor alıyor bebeği ben 10a kadar uyuyorum o arada biberonla besliyor bana kahvaltı hazırlıyor çayımı koyuyor dedi. O kadar nimet gibi gelmiş ki kıza

Ki baktığında çok bir zahmet değil. Ama geneli yapmıyor bunu. Kendi ailelerinden görmedikleri için bize de yapmıyorlar sanırım.

Doğumuma 1-1,5 ay var kaynanamla aynı şehirde yaşıypruz ama aramızda 1 saat mesafe var şimdiden gelip kalayım diyor bende şuan işlerimi yapabiliyorum son günlerde gelirsin dedim ve annemle aramızda 10 dakika mesafe var ihtiyacım olsa o gelir kaynanamda evet iyi niyetli düşünüyor ama gelip 3 aylık olana kadar kalırım diyor ben kimsenin kalmasını istemiyorum şartlar ne gerektirir bilemem tabi ama aynı şehirde şimdiden gelip kalması tuhaf değil mi eşimde ne gerek var gelmene şimdiden dedi olsun geleyim diyor ne yapayım
3 aylık olana kadar mı aman ya rabbim . Güzel bir dille konuşun sınır koyun. Sitede lohusalık sürecinde ne fitne fesat kvleri okuyoruz. Huzurunuzun bozulmaması için gelmese daha iyi olur. Zaten anneniz yakın oturuyor, o size yardım edebilir.

Doğumuma 1-1,5 ay var kaynanamla aynı şehirde yaşıypruz ama aramızda 1 saat mesafe var şimdiden gelip kalayım diyor bende şuan işlerimi yapabiliyorum son günlerde gelirsin dedim ve annemle aramızda 10 dakika mesafe var ihtiyacım olsa o gelir kaynanamda evet iyi niyetli düşünüyor ama gelip 3 aylık olana kadar kalırım diyor ben kimsenin kalmasını istemiyorum şartlar ne gerektirir bilemem tabi ama aynı şehirde şimdiden gelip kalması tuhaf değil mi eşimde ne gerek var gelmene şimdiden dedi olsun geleyim diyor ne yapayım
Valla tatlım sözde karışan bir tip değil benimki melek bı kaynana ama benim doğuma daha varken en başından beri konuşuyorum alttan alttan daha onun yüzüne söyleme gibi bı ortam konu olmadı ama kızı sağolsun herşeyi iletir benimkinin özelliği cilve naz miymiy inat benim dediğim olsun ben bilirim ederim ben diyorsam doğrudur onun aksi olamaz geçen esimede dedim senin hep benim dediğim olsun benimki doğru ben nedersem o kimse dedigimden dışarı çıkmasın yanlış herkes belli bı yasinalmia çocuk değil deidm ve doğumla ilgili ise 40 cikankadar dedeim yarı senin yarı benim annem kalsın buna eyvallah ama 40 ciktikdan sonra kimseye gerek yok ben bakarım yaparım bunu eşime gorumceme söyledim görümcem zaten zor dayanmıştır söyleyemedigi için o an ama söyledim yani 40 çıksın sonra herşeyi bende ben bakarım ha danisilcak yardım edilmesi gereken bir durum olduğunda da zaten ben kendim rica eder talepde bulunurum ama başka türlü hayatta istemem karisilmasini hatta geçenlerde WhatsApp dan durum yaptim altına yazdım ben talep etmediğim sürece kimse karışmasın anne ve babaları olarak biz gerekeni yaparız ha aksi takdirde birşey olmasını istemiyorsanız tatlı geçinmek varken kimse kimseye bulaşmasın diye yine belirttim kendimi paraladim artık unutmasınlar diye sürekli özet geçip en son alt yazıda geçtim artık bakalım eşim gece vardiyası çalışıyor görümcem geliyor yanımda kalıyor laynanam demiş birgün gelim ben kalım diye istemiyorum ama aklıma doğum sonrası gelince bu sorun olcak en azinndan yüzüne karşıda aoylerim onunda tam rahatlarim

Bu işler maalesef açık açık konuşmakla yürüyor😅 eşin değil sen söyle gerekirse anne istemiyorum diye

1 saatlik mesafeden gelip 3 ay kalmak nedir.3 ay kalınacak bi durumda yok zaten. Laftan da anlamıyo belli. İnşallah sen üzülmeden eşin sınır koyabilir.

Benim yengem şu an gelinin yanında. 1 aylık falan bebek. Gelinle telefonda konuştum. İyi ki kv var o olmasa ne yapardım diyor. İçten mi söylüyorsun kız biz bizeyiz bak diye dalga geçtim 😂

Yok içten diyorum dedi gece uyuyamıyorum sabah 7de kv uyanıyor alıyor bebeği ben 10a kadar uyuyorum o arada biberonla besliyor bana kahvaltı hazırlıyor çayımı koyuyor dedi. O kadar nimet gibi gelmiş ki kıza

Ki baktığında çok bir zahmet değil. Ama geneli yapmıyor bunu. Kendi ailelerinden görmedikleri için bize de yapmıyorlar sanırım.
Olabilir
Kaynanayi kaynanasi evden kovmus zamaninda
Beraber yasiyorlarmis
Ondan kadinda bi kovulma travmasi var
Hadi gorusuruz yine gel desen yine kovdu der yani oyle bi kafa😆

3 Ay mi kalacakmış ? 😱 Aranız nasil bilemem ama dogum sonrası kisisel ihtiyaclarinizi karsilayacak duruma geldikten sonra anne yapabiliyorum ben sağol diyip gönderin bence.Lohusalikta kv si ile kavga etmis hala arasi kötü olan biri olarak siddetle bunu tavsiye edebilirim.Benim kv de dogumdan önce cok iyiydi hatta doğum sonrasi eve geldik kendi annem bebegime bakti o da banyoda benim yikanmama yardim etti aclarimi taradi kuruttu oo dedim ne kadar iyi sonrasında gösterdi gercek yüzünü delirme noktasına getirdi yani benim kv yapmaz diye bir sey yok bilemezsiniz o yüzden fazla yüz göz olmadan önünü almak lazım.Ilk dogumu bu yüzden hic güzel hatirlayamiyorum midem bulaniyor aklima gelince hayatimin en güzel günleri mahvoldu.Ama gecen yil ikinci cocugumu dünyaya getirdim kimseye müdahale ettirmedim benden başka kimse süs gibi kucaginda tutmadi öyle icimde kalmis ki hevesim ilk cocugumda yapamadigim her seyi yaptim gerektiginde eşimle baktık annem de büyük kızımla ilgilendi o kadar harika bir lohusalık yasadim ki bir kere daralmadim bir kere ağlamadım mükemmeldi.

Son düzenleme:
Kayınvalideniz iyi biridir belki bilemem tabi ama lohusalıkta kalmasını çok tavsiye etmem.
5,5 ay önce doğum yaptım, kayınvalideyi de eşimle sevgililik dönemimiz dahil olmak üzere 13 senedir tanırım, doğum yapana kadar herhangi bir sorunumuz olmamıştı. Doğumdan sonra sadece bir gün kalabildi evimizde sağolsun 5,5 aydır o günün gerginliği bitmedi.

Kaynana loğusalığı berbat bişey diye tecrebe ettim ben bdv de
Gelmesini istemiyorsanız gelmesin ilk sizin konforunuz isteğiniz gelir
Ay sakın sakın ızın verme
Iyı nıyetlı olsun olmasın 17 yıllık trawmam atlatamadım

Dogum yaptıgında 3 gun kalan olursa gelsın
Gerısınde gercekten soğan ekmek yiyin ama kimseyi yemgimizi yapar bize bakr dıye cagırmayın

Yok kaynananın her türlüsü sıkıntı. Üvey kaynanam geldi 15 gün beni canımdan bezdirdi. Sanki bebek bakmayı bilmiyorum gibi davranmalar, her ağlayışında sanki ben bilerek ağlatıyorum gibi gel annem gel annem kucaklamalar/ en son yüzünü öpüyodu öpme dedim diye kp’ye şikayet etti.
Sonra baktım parmaklarını öpme ayağına ağzına sokuyor. Kızdım öpsen daha iyiydi çocuğun parmağını niye emiyosun manyak mısın sen diye. Çok kalmadan gittiler hemen zaten bi iki gün içinde

Kesinlikle kendi işlerini halledebiliyorsan gelmesin ne gerek birde gelecek sen ona hizmet edersin ben o hataya düştüm şuan 40+1 haftalık hamileyim daha doğurmadim kaynanam ve kayinpederim 20 gündür evdeler hizmet eden benim bebek olduktan sonra bi 20 gün daha kalırlar şuan bile stres yapıyorum

Back
X