Bu yüzden gece tartışmak

Yaşlı kayınvalidesine bakan bir kadının çok kötü olabileceğine inanmıyorum ben
Ayrıca gerçek anlamda annesini seven ve sevgiyle büyütülmüş çocukların evlenince eşlerine daha çok değer vereceğine inanıyorum , çünkü sevmeyi öğrenmek ailede başlar ,

Bence sizin yaşamınız bardağın boş tarafına kafa yormakla geçiyor .Ne güzel ki eşinizin bir ailesi var , zor zamanlarınızda yanınıza gelmeye hazırlar ,ama siz çocuğumu onlar yaşlanınca doğururum diyebilecek potansiyele sahipsiniz . Ne kadar üzücü böyle düşünmeniz. Daha çocuğunuz doğmadan onu baba tarafından uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz

Benimde kayınvalidemle aram pek iyi sayılmaz ama bir defa bile eşime annesiyle ilgili negatif bir yorum yapmadım , kayınvalidem eşimi çocuk gibi sever hala , eşim sık sık konuşur annesiyle ,bazen uzun uzun konuşur hatta .Aralarına girmek aklıma bile gelmez, çünkü bende annem ve kardeşlerimle çok fazla konuşurum ,
Bir oğlum var inş sizin gibi benim yaşlanmamı bekleyip doğum yapmayı isteyecek biriyle evlenmez

Gelinim beni sevmek zorunda değil ama en azından oğluna aile olmayı, sevmeyi öğretmiş bir kadına saygı duymasını bilen biri olmasını isterim ,
Ayrıca yalnız başına çocuk büyütmüş biri olarak , kayınvalidemin yakınımda olmasını isterdim , oğlum küçükken eşimle başbaşa bir saat vakit geçirmek gibi bir şansım olurdu , çocuğumu güvenerek teslim edebileceğim insanların yakında olması büyük bir nimet

Off Allah korusun yaa. Yapısık tabıkı oglum da oglum diye ölüyo. Ama kalacağını sanmıyorum. Lafı acılınca ben eşime de annesıne de uzun süre yatılı misafir sevmedigimi söyluyorum. Eşim 1hafta kalırlar gıderler dıyor. Bilmiyorum baska sehır degıl eşimi ikna edip 4 sene ayrı mı yaşasak.
Oğlum da oğlum diye ölecek tabii. Doğrusu bu. Siz doğurunca oh evlendi diyip bir daha aramayacak mısınız? Evlatlıktan mı atacaksınız? Kafanız nasıl çalışıyor

Eski konularını merak edenler var kolaylık olsun arkadaşlara.
Biliyordum bir lirası bile çıkmamıştı. Konu sahibi işine gelince çark ediyor sadece

Biliyordum bir lirası bile çıkmamıştı. Konu sahibi işine gelince çark ediyor sadece

Çeyizini dizmişler, düğününü yapmışlar ama şuan konu sahibi kv yi istemiyor.
Ne acı :(
Yarın bir gün bizde kv olacağız.

Gelinim böyle düşünsün hiç istemezdim.

Ne acı :KK43:

Valla bana böyle durup dururken takan birine acımam atansın harcadığımı kuruşuna kadar ikisindende alırdım. Kadın belli ki saf kınayı bile konu sahıbı istedi dıye kendi evinde düzenledi kınasına kadar yaptırmış. Ayıp yahu

Sevgisiz bir ailede büyümüş sevgiyi bilmiyorsunuz. Anneyi evlattan ayırmayı istiyorsunuz çok kötü kalplisiniz. Benim de bir evladım var, evladımdan ayrımaya kalkana dünyayı dar ederim. Kimse birine hibe etmek için senelerce emek vermiyor. Dört yaşında hastalığı, emzirmesi, sütten kesmesi, endişesi, tuvalete alıştırması, kreşe alıştırması, ders çalıştırması insanlıktan çıktık. Hem maddi hem manevi didiniyoruz. Sonra kendi hayatını kuracak, ama bu demek değil ki görüştüğüme söylediğime, hitabıma karışacaklar. Alnını karışlarım

Hersey tamam olup cocuk istediginizde esiniz istemeyebilir . Boyle yaparak kafasinda soru isaretleri yaratiyorsunuz. Esiniz benim ailemi istemiyorsun, cocugumu ailem goremeyecek diye endiselenecek. Boyle ortada olmayan seyleri mesele yaparak iliskinizi yipratiyorsunuz.

ben ev almayı düşünüyor musunuz ya da neden düşünmüyorsunuz diye sormadım ki

bak alakasız bir şeye kafanı yordun zira o arsa alsak prefabrike yapsak da kafanda hep dönüp duran bir sorun

yani eşin o şehirde kira evde kalacak da sen başka şehire atanıp 4 yıl orada çalışıp gidip geleceksin

makul mü bu

gerekçen de uzak olursak kv ya gelip de uzun kalırsa

eşinin de öyle düzenli işi vs de yok neden kalsın o şehirde annesine yakın

hatta istersen sen evi eşyayı al taşın eşin de annesi ile kalsın ana oğul hasret giderir

bak, şaka yapıyoruz vs ama cidden iyiye gitmiyorsun

bir şeyi takıyorsun ve o taktığın şey olmasın da dünya yıkılsa umrunda değil

makul değerlendirmelerin yok, eşinin de yok galiba ki bu konular uzuyor

lütfen en fazla 10 günlük plan yap seni çok yoruyor bu geleceğe dair düşünceler

aylarca konu açtın isminle ilgili

bak değişti, oldu bitti

ama sen kendini yediğinle kaldın

giden senden gidiyor, ömrün geçiyor yapma bunu kendine

uzmana git bir baksın belki basit bir müdahale ile ferahlarsın

uyku yapar ders çalışmam diye endişelisin de şimdi de kafanda her gün yeni bir sorun ile uyanıyorsun zaten verimli çalışamayacaksın bu gidişle
Yazın gercekten işe girip terapiye gideyim. İlaçla falan olmayacak bu iş. Evet eşim zaten burada tek kalırsam annemde kalırım kafasında. Ayrı şehir de tereddüt etmem gelip gitmemeleri. Kendimi ortada sorun yokken üzüyorum. Geriliyorum. Gereğinden fazla herseyı dusunuyorum ama elımde degıl. Dün kafamı bu konu kemırdı. Gece açtım eşime. O da benım derdım ne senın derdin ne dedi

Valla bana böyle durup dururken takan birine acımam atansın harcadığımı kuruşuna kadar ikisindende alırdım. Kadın belli ki saf kınayı bile konu sahıbı istedi dıye kendi evinde düzenledi kınasına kadar yaptırmış. Ayıp yahu

Paylaşılan konuya istinaden anne ve babadan nefret eden konu sahibi, her şeyini yapan kv ama şuan kv den nefret ediyor, kendi ailesiyle arası çok iyi.
Bu arada kocasına diyor ki ailesine çok düşkün.
Kendisi ne yapıyor acaba.
Evet burada kv iyi niyetli.

Hiç kv nin yanında olacağımı tahmin etmezdim elektra skdls

Sevgisiz bir ailede büyümüş sevgiyi bilmiyorsunuz. Anneyi evlattan ayırmayı istiyorsunuz çok kötü kalplisiniz. Benim de bir evladım var, evladımdan ayrımaya kalkana dünyayı dar ederim. Kimse birine hibe etmek için senelerce emek vermiyor. Dört yaşında hastalığı, emzirmesi, sütten kesmesi, endişesi, tuvalete alıştırması, kreşe alıştırması, ders çalıştırması insanlıktan çıktık. Hem maddi hem manevi didiniyoruz. Sonra kendi hayatını kuracak, ama bu demek değil ki görüştüğüme söylediğime, hitabıma karışacaklar. Alnını karışlarım
Ben görüşmesine demıyorum görüşsün. Benı zorlamasın sadece

Ben neden bu sehirden gıtmek ıstıyorum. Eşim annem bakar dıyor. O zaman ailemiz daha da ıc ıce girecek. Ama gidersek buradan sürekli gelemezler. Gıttıgım iz yer kar kış olacak.yazın zaten bız tatile gıdecegız o sehre. Ki babası gezmekten nefret ediyor. Daha rahat olurum dıye dusunuyorum.Şuan annesı bır kez arıyorsa cocuk olunca gunde 1kez arar. Şimdiden dıyor ılk torun cok tatlı dıye
Zor bu isler ama en guzeli herkese en basindan acik olmak es olsun kv olsun ne dusunuyorsan soylenmeli ta evlilik oncesi ve sonrasi birde 40 gun olunca ne oluyor onu hic anlamadim iste bahane olsun yeterki. Bu arada kv nizin baktigi hasta hanim varmis kv size gelirse ona kim bakacak.

Ben görüşmesine demıyorum görüşsün. Benı zorlamasın sadece
Sizi zorlayan yok, kadın size maddi yardımda bulunsun ama gelmesin gitmesin istiyorsunuz. Dedesinin arabasını size hibe etsin ama gelin özledim demesin. Siz çok kötü kalplisiniz. Ama unutmayın evladınız olursa sizin gibi bir geline düşersiniz. Hayat böyle çünkü yaşattığını yaşıyorsun.

Zor bu isler ama en guzeli herkese en basindan acik olmak es olsun kv olsun ne dusunuyorsan soylenmeli ta evlilik oncesi ve sonrasi birde 40 gun olunca ne oluyor onu hic anlamadim iste bahane olsun yeterki. Bu arada kv nizin baktigi hasta hanim varmis kv size gelirse ona kim bakacak.
Ona bakacak bırı yokkı. Babası tek bakamaz. Ama işte o zamana yaşar mı bılmıyorum. Neyse yazın gercekten terapiye gıdecegım ben

Sizi zorlayan yok, kadın size maddi yardımda bulunsun ama gelmesin gitmesin istiyorsunuz. Dedesinin arabasını size hibe etsin ama gelin özledim demesin. Siz çok kötü kalplisiniz. Ama unutmayın evladınız olursa sizin gibi bir geline düşersiniz. Hayat böyle çünkü yaşattığını yaşıyorsun.
Dedesinin arabasını mı kullanıyorlar? Yuhhh

Ne acı :KK43:

kv i istememesini de anlarım ben de daha hamile bile değilken hatta sadece 5 aylık evliyken 40 gün lohusalıkta yanımızda kim duracak diye düşünüyorlar

hatta atanıp gidersem kv gelip uzun kalırsa ben en iyisi eşimi burada bırakayım diyecek duruma geldi

bu arda kv hiç onların evinde kalmadı, ima dahi etmedi, bir sefer isterseniz siz kalın bizde, sokağa çıkma yasağı var dediler

kv si dünyanın en kötü kişisi de olsa bu kadar ileriyi planlamak doğru değil

evet kv ye çocuk baktırmak kırmızı çizgimdir

kv de öbür gelinin çocuğuna annesi baktı senin annen gelemez, seninkine ben bakarım dedi olmaz dedim

görümcem vs daha iyi bakar annem bakıcı sadece şunu bunu yapar ama ilgilenmez sevmez dedi

anlattım bakın bu 2 saat oturmaya gitmeye benzemez 6 gün sabahtan akşama bakmaya zaten şartları uymaz diye

neyse bebek küçükken oturmaya gittik daha severken al kız yoruldum diye halasına verdi

eşim hani bakacaktın vs dedi

o da işte bugün ev iş yaptım yoruldum da bakarım vs dedi

sanki bebeğe bakınca ev işi yapmayacak mısın dedik ve konu kapandı

hem de hafta içi bizde kalacaktı ben de Cumartesi işe gitmeyecektim nasıl olacaksa

zira 5 yıl aynı yerde çalıştım ve kadın o süre boyunca cumartesi de çalıştığımızı kabul etmedi cumartesi iş mi olurmuş, yani ona gidip gelmemek için yalan söylediğimizi düşündü

eşim akşam 9 da çıkardı cumartesi bile ama kv ye göre haftasonu iş olmaz

bir de benim kızlarım da çalışıyor diyor hatta görümcem dershanede çalışıyordu o dönem hem cumartesi hem pazar çalışıyordu ama bana gelince cumartesi iş olmaz

neyse sensizasla bunlar yaşandı ama 40 gün yanımda kim kalacak diye evlendiğimizde hiç düşünmedim zira kimse kalmasın diyecek kadar diktim

hatta eşim şehir dışına gitti bebekle yalnız da kaldım, hiç annemi ablamı çağırayım kalsın diye teklif dahi etmedi zira bu teklifinin kabul görmeyeceğini yarar yerine huzursuzluk getireceğini bilirdi

iş eşinde bitiyor kv yi suçlama aynayı eline al ve eşinle sana bak

kv i istememesini de anlarım ben de daha hamile bile değilken hatta sadece 5 aylık evliyken 40 gün lohusalıkta yanımızda kim duracak diye düşünüyorlar

hatta atanıp gidersem kv gelip uzun kalırsa ben en iyisi eşimi burada bırakayım diyecek duruma geldi

bu arda kv hiç onların evinde kalmadı, ima dahi etmedi, bir sefer isterseniz siz kalın bizde, sokağa çıkma yasağı var dediler

kv de öbür gelinin çocuğuna annesi baktı senin annen gelemez, seninkine ben bakarım dedi olmaz dedim

görümcem vs daha iyi bakar annem bakıcı sadece şunu bunu yapar ama ilgilenmez sevmez dedi

anlattım bakın bu 2 saat oturmaya gitmeye benzemez 6 gün sabahtan akşama bakmaya zaten şartları uymaz diye

neyse bebek küçükken oturmaya gittik daha severken al kız yoruldum diye halasına verdi

hem de hafta içi bizde kalacaktı ben de Cumartesi işe gitmeyecektim nasıl olacaksa

zira 5 yıl aynı yerde çalıştım ve kadın o süre boyunca cumartesi de çalıştığımızı kabul etmedi cumartesi iş mi olurmuş, yani ona gidip gelmemek için yalan söylediğimizi düşündü

bir de benim kızlarım da çalışıyor diyor hatta görümcem dershanede çalışıyordu o dönem hem cumartesi hem pazar çalışıyordu ama bana gelince cumartesi iş olmaz

neyse sensizasla bunlar yaşandı ama 40 gün yanımda kim kalacak diye evlendiğimizde hiç düşünmedim zira kimse kalmasın diyecek kadar diktim

hatta eşim şehir dışına gitti bebekle yalnız da kaldım, hiç annemi ablamı çağırayım kalsın diye teklif dahi etmedi zira bu teklifinin kabul görmeyeceğini yarar yerine huzursuzluk getireceğini bilirdi

Annesi zaten böyle kalma lafı gecınce bile ev ev üstüne olmaz. En fazla 2 3güm kalırsın diyor. Evet annesı bırsey demedı. Ama eşim diyor. Eşim benım annem tek gelırse annesıne haksızlık olacak gıbı dusunuyor

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Bunları düşünüp de boşuna kafa yoruyosunuz daha ortada çocuk bile yokken.. Bu planların hiçbirisi zaten doğumdan sonra olmuyor.. Hani 40 gün fazla diyorsunuz ya.. hiç gitmesinler isteyeceksiniz lohusayken çünkü insan tek başına çok zorlanıyor hele ki ilk bebek tecrübesiyse.. Benim k.validem de çok müdahaleci birisidir normalde, ben pek takmam ama öyledir yani mizac olarak.. 1 aylık lohusayken annemin gitmesi gerekti evine, onu çağırdım ben de geldi sağolsun, çok da yardımı oldu, normalde yerinden kalmaz suyunu bile almaya, bana hiçbir iş yaptırmadı, lohusayım diye heralde çok nazikti bana karşı.. Bebeğe de bana sormadan hiçbişey yapmıyordu sadece öneride bulunuyordu, ben de zaten tecrübesiz olduğum için aksini iddia etmeden yaptım genelde önerilerini ama 30 gündür bi düzenimiz zaten oluştuğu için o bizim düzenimize ayak uydurdu genel olarak.. 40 ını çıkarınca da gitti ama gitmeseydi keşke yani.. çünkü emin olun lohusalık zor bir dönem, hele ki zor bir bebeğiniz varsa daha da zor.. birisi biraz baksa da yarım saat uyuyabilsem diye düşünüyor insan, ağladığında bazen susturamayınca birinin kucağına verebilmek için fırsat kolluyor insan.. kısacası büyüklerimizi Allah başımızdan eksik etmesin :dua: :dua: :dua:

5 yıl sonrasını planlıyorum. Eşimin bu kadar annecı olması benı korkutuyor. İçimi ferahlatan tek sey atanıp gıtmek.

Back
X