Bu yüzden gece tartışmak

Bu takintilarla hayat geçer mi ya?
4 yıl sonra bebek doğunca lohusalikta kim gelecek diye düşünülmüş bir de tartışılmış yetmemiş başa ağrılar girmiş. Inanılır gibi değil, normal değilsiniz siz. Yardima ihtiyacinizin oldugu actiginiz her konudan anlasılıyor inanin. Kv ye gitmenizden isim değiştirmenize kadar her konuda belli.
Gidin tedavi olun lütfen, kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik bu olur.
Atanmaktan bile.

Son düzenleme:
Eşin çocuğun için iyi baba olabilecek mi? Mutlu bir evliliğin var mı? Çekirdek ailende aşamadığın sorunlar yoksa bu kafaya takılır bir durum değil. Mühim olan eşinin anlayışlı olması. Bu soruların cevabı olumluysa erteleme...

Seviyor çünkü gerginliği. Kv bitse babasının ailesine sarıyor, o bitse kız kardeşine. Geçmiş konularına bir baksanız.. Psikolojik destek almasını canı gönülden istiyorum diye bana düşman.

Siz niye konu sahibinin üstüne gidiyorsunuz ki. Psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilir ki gayet normal böyle bir kayınvalide ile psikolojisinin bozulması... insan bununla iki gün kalsa kafayı yer. Kadın nefes aldırmıyor, kişisel hak ve özgürlüklere saygı sıfır. Konu sahibi efendi biri belliki hala soruyor ne yapayım diye. Biraz dişli biri olsaydı buraya konu bile açmazdı, hadi oradan seni mi çekicem derdi, arkasına bile bakmazdı emin olun. Kim kimi çekiyor artık. Belki konu sahibi aile çevresi konusunda sizin gibi şanslı değildir.. kınamayın

Son düzenleme:
Esinizle anlasin, siz dogurunca sizin anneniz gelsin baksin; esiniz dogurunca da esinizin annesi gelsin baksin.
Ya da net olun yok ben odadan cikmam falan degil, ben öyle istiyorum, ayaklanayim, kendime geleyim anneni öyle misafir edelim.
Inanamiyorum bazi seylere evlenmis cocuk sahibi olacak eriskinlige ulasmis insanlar yok annemin kalbi kirilir, esinin kirilan kalbi ne olacak...

Siz niye konu sahibinin üstüne gidiyorsunuz ki. Psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilir ki gayet normal böyle bir kayınvalide ile psikolojisinin bozulması... insan bununla iki gün kalsa kafayı yer. Kadın nefes aldırmıyor, kişisel hak ve özgürlüklere saygı sıfır. Konu sahibi efendi biri belliki hala soruyor ne yapayım diye. Dişli biri olsaydı buraya konu bile açmazdı, hadi oradan diyip arkasına bile bakmazdı emin olun. Kim kimi çekiyor artık. Belki konu sahibi aile çevresi konusunda sizin gibi şanslı değildir.. kınamayın
Kınamak mı? Siz çok yanlış anlamışsınız muhtemelen geçmiş konularla da ilgili bilginiz yok. Evet çevresi konusunda şanslı değil. Saçma sapan bir babası var bir sürü travma açmış. Zamanında dert ettiği konularda onu hep cesaretlendirdik, elimizden geldiğince yorumladık ben olsam böyle yapardım söyle yapardım dedik. Tamam haklısınız dedi pat 3 gün sonra aynı konular. Bak bu normal değil travmaların da var yardım al mutlu bir hayat yaşa dedik. Hala daha diyoruz ki bak böyle ders çalışman da zor yardım al şu sınava odaklan ve atan. Onu kınasak ne sınavı git kvnin dizinin dibine otur falan derdik herhalde. Dişli mi bilmem ama pasif agresif olduğu kesin. Hiçbir kadın bu durumda olmamalı. Güçlü olmalı.

Siz niye konu sahibinin üstüne gidiyorsunuz ki. Psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilir ki gayet normal böyle bir kayınvalide ile psikolojisinin bozulması... insan bununla iki gün kalsa kafayı yer. Kadın nefes aldırmıyor, kişisel hak ve özgürlüklere saygı sıfır. Konu sahibi efendi biri belliki hala soruyor ne yapayım diye. Biraz dişli biri olsaydı buraya konu bile açmazdı, hadi oradan seni mi çekicem derdi, arkasına bile bakmazdı emin olun. Kim kimi çekiyor artık. Belki konu sahibi aile çevresi konusunda sizin gibi şanslı değildir.. kınamayın
Valaha babamın adını bile agzıma almıyorum bu aralar. Kv ıle yapımız cok ters. O soru sormayı konusmayı cok seviyor.Bende cevaplamaktan sıkılıyorum. Kesınlıkle terslemem. Ama tatlı dille karısınca sıkıldımi söyledım

Esinizle anlasin, siz dogurunca sizin anneniz gelsin baksin; esiniz dogurunca da esinizin annesi gelsin baksin.
Ya da net olun yok ben odadan cikmam falan degil, ben öyle istiyorum, ayaklanayim, kendime geleyim anneni öyle misafir edelim.
Inanamiyorum bazi seylere evlenmis cocuk sahibi olacak eriskinlige ulasmis insanlar yok annemin kalbi kirilir, esinin kirilan kalbi ne olacak...
Öyle tabıkı. Eşime dedım o gunler gelsın o zaman kavga ederiz. Ama ben annesıne acık acık kalmalı ıstemedıgımi söylerım. Biraz fevrıyım. Yanı cok bu alırsam gıdermıyım evden aglarmıyım naparım bılmıyorum.

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Hamile değilsiniz, 4 yıl düşünmüyorsunuz. Bu telaşa gerek yok ki. Boşverin onu da o zaman gelince düşünürsünüz. Kim bilir neler değişecek o zamana kadar.

Evde sütyen siz falan gezılıyormus. Sürekli kanama oluyormus. Hıc rahat edemem dıye dusundum
Ayy canım ne sütyensiz gezmesi yaa düşündüğün şeylere bak :KK57: :KK57: yara falan oluyor diyeyse gümüş kapak diye bişey var şimdiden al da 4 yıl sonra lazım olucak :D :D krem falan sürmüyorsun ucuna kapatıyorsun yara mara kalmıyo ;) Benim bebeğim 5,5 aylık 24 saat memede geziyo yine de yara olmadı onlar sayesinde bak unutma bunu :D Kanama konusuna gelince bildiğin regl kanaması işte nedir yani regl iken eve kimseyi sokmuyor dışarı çıkmıyor değilsindir heralde :KK57::KK57: Ayrıca bak o bebek bir olsun mememi kim görücek diye bir derdin falan kalmıyo yani yeri geliyo hastane sırasında, yeri geliyo arabada, parkta, emzirmek zorunda kalıyosun ;) Bu kadar detay düşünme bence bak hasta eder bu detaylar insanı ;)

4 sene boyunca cocuk yapmamak ? Kim için engelliyosun kendini ? Kim icin sekillendiriyosn hayatını ? Değermi baskalari yuzunden kendini bu hale sokmak ?
3 senelik evliyim keske ilk seneden yapsaydm cocuk diyrm simdi ugrasyrm. Gerek yok boyle seylere.
Kayınvalide kim ya ? Yemin ediyrm hepsinden nefret ediyrm gencleri bi salmıyolar. Kocanda cok biliyo lohusalgmda kim kalcak kim bakcak onamı sorucm. Tabikide annemi isticem yanmda en yaknım cnkü, kanaman olabilir bisey olabilir altını degistirmeye yardm edebilckmi kayinvaliden ?
Helal olsun valla ne güzel yazmışsınız

Haklısınız biliyorum ama düşüncesi bile korkutuyor beni 🤐

Eşim diyor ki annemin kalbi kırılır diyor. İkiside gelir diyor. Rahat edemem. Odadan çıkmam. Eşime dedim çok sıkılırsam yemin ederim giderim kardeşimin yanına dedim.
İkiside gelir 1 hafta kalır ve gider 40 gün ben kendi anamı çekemem seninkinimi çekicem de açık ol kavgada çıkarsa çıkxın bu konudaki tavrın net olmazsa isterse 10 sene sonra yap çocuk hiç bişi değişmez.

İkiside gelir 1 hafta kalır ve gider 40 gün ben kendi anamı çekemem seninkinimi çekicem de açık ol kavgada çıkarsa çıkxın bu konudaki tavrın net olmazsa isterse 10 sene sonra yap çocuk hiç bişi değişmez.
Yoo hep netim söyluyorum. Annesıne de söylerim ki. Netim basından beri. Yapamıyorum aynı evde dıyorum eşime. O da anlayacak zamanla

Herkes konu sahibini şimdiden evham yapmakla suçlamış ama dört sene sonra çocuk doğurduğu zaman bu söyledikleri başına geldiğinde de aynı kişiler “bu adam önceden böyle degil miydi, neden daha büyümemiş adamları baba yapıyorsunuz, bu iş baştan belliydi sana söylediği halde neden devam ettin” demeyecekse benim adım da redvelvetcake degil

Ayy canım ne sütyensiz gezmesi yaa düşündüğün şeylere bak :KK57: :KK57: yara falan oluyor diyeyse gümüş kapak diye bişey var şimdiden al da 4 yıl sonra lazım olucak :KK70: :KK70: krem falan sürmüyorsun ucuna kapatıyorsun yara mara kalmıyo :KK66: Benim bebeğim 5,5 aylık 24 saat memede geziyo yine de yara olmadı onlar sayesinde bak unutma bunu :KK70: Kanama konusuna gelince bildiğin regl kanaması işte nedir yani regl iken eve kimseyi sokmuyor dışarı çıkmıyor değilsindir heralde :KK57::KK57: Ayrıca bak o bebek bir olsun mememi kim görücek diye bir derdin falan kalmıyo yani yeri geliyo hastane sırasında, yeri geliyo arabada, parkta, emzirmek zorunda kalıyosun :KK66: Bu kadar detay düşünme bence bak hasta eder bu detaylar insanı :KK66:
Bwn
Herkes konu sahibini şimdiden evham yapmakla suçlamış ama dört sene sonra çocuk doğurduğu zaman bu söyledikleri başına geldiğinde de aynı kişiler “bu adam önceden böyle degil miydi, neden daha büyümemiş adamları baba yapıyorsunuz, bu iş baştan belliydi sana söylediği halde neden devam ettin” demeyecekse benim adım da redvelvetcake degil
Yoo ben o zaman cok sıkılırsam gıdıyorum evden bunaldım derım. Eşim huyumu bılıyo. Gerekırse odadan cıkmam

Ben bu sehirden gıdınce bı bakıcam yatılı gelmeye meraklılar mı dıye.

Bi ara gidip gelmeler takmıstım ama düzeldi. İlla takacak bırsey buluyorum. Eşime 1 ay kalmak fazla deyınce 1hafta kalırlar dıyor. Çünkü ıstemedıgımi bılıyor. Takmamaya calısacagım. Ki atanınca ben sürekli eşimle sehır sehır gezmek istiyorum. İşimi yapmak istiyorum. Ama terapi ıcın gercekten para ayarlayacagım.Bi arkadaşım seansı 300 tlye gidiyordu. Ayda 4 kez gidiyordu. Eşime söylesem terapıyı gereksız görür. Ama ona d anlatacağım. Bak herseyı kafama takıyorum, ılıskımızi etkiliyor dıye. Sürekli hakaret sıddet olan bir evde buyudum dıye mı böyleyim. Ama üniversite zamanları falan hıc böyle derdım yoktu. Ama o zamanlar da yalnızlıktan korkardım.
Siz kavgadan besleniyorsunuz. Çocuğunuz olsa da sürekli dert bulursunuz huzur bırakmazsınız

Siz kavgadan besleniyorsunuz. Çocuğunuz olsa da sürekli dert bulursunuz huzur bırakmazsınız
Eşim de takmıs annemı annen gıbı gör dıyor. Az önce dıyo ki annem hala... Teyze dıye mı kayıtlı. Hayır anne dıye kayıtlı dedım. Yanı anneleri yarıstırıyo

Yeni doğum yapmış bi kadın olarak söylüyorum ki, evet mastit nedeni ile sütyen takamadım. Eşim ve annem dışında kimseyi istemedim. Emziriyorum diye memelere biberon muamelesi yapamadım. Belli ki konu sahibi de benim yapımda. Sürekli ayaklarımı uzatmak istedim. Sağım yapıp durdum. Biri gelicekse kendime çeki düzen verdim. Gidince rahat ettim nefes aldım. Açık söyliyim pandemi bile işime geldi. Öyle kapan odaya emzir de olmuyor. Annem çayımı koydu, salonda hem emzirdim hem annem güldürdü eğlendim. Yani lohusalık zor bi dönemdir, geçicidir, düzgün bi destek ile depresyona girmeden atlatılır ve anne mahremiyeti her şeyden önemlidir. En son gerekli insan da, gereksiz yere fikrini belirten her şeye karışan 3.kişilerdir.

Back
X