- 25 Ocak 2019
- 395
- 139
- 18
- 31
- Konu Sahibi PortakalSevgisi
-
Kadinlarin dusundugu sekildeki eşitlik hicbir zaman olmayacak ya da belki uzun yillar sonra...
Cunku kadinlar esitligi cok yanlis anladilar benceve kendi topuklarina sıkıyorlar.
Tayinim kız lisesine çıktı. 3. Haftam bu. Meslek hayatımın en huzurlu iki haftasını geçirdim. Kadın iyidir hasılı :) asıl konuya gelecek olursak daha kadınımız bizzat kendini otekilestirirken köydeki Cabbar emmiye nasıl ifade edelim bunu? Kocam izin vermiyor diye işten çıkıyoruz. Parayı olduğu gibi eline sayıyor o istemediği için en sevdiğimiz kıyafeti giyemiyoruz. Bunu zorladığı için değil bile isteye yapıyoruz. Kocamiz dayak atarsa ona değil bizi uyaranlara kızıyoruz kıskanma diyerek. Ogullarimizi paşam prensim diye büyütüyor hiçbir işe elini sürmüyoruz. Sevgilisiyle kavga etse oğlumuza gazı veriyoruz. Kızımız kocasıyla kavga etti mi olsun o kocan diye yanına geri gönderiyoruz. Kocamiz aldattı mi suçu kadına atıyoruz kuyruk sallamasa kocam peşinden gitmezdi diyoruz. Hasılı ne etsek kendimize ediyoruz. Biz değişmeden halk bunu kabul etmez. Bir de eşitliği çok yanlış anladık. Çalışma hayatına girdik her şeyi sirtlandik. Ama her şeyi. Çalışmamız sadece sırtımıza yeni bir yük oldu. Kadın çalışsın, koşsun temizlik yapsın, yemek pisirsin, çocuğu eylesin, ona ödev yaptırsın. Geliseyim diye sırtına pek çok yük daha atsın. Erkegimiz bu süreçte nasıl değişti peki? Eskiden elinde TV kumandası vardı şimdi cep telefonu ve bilgisayar var. O göbek yerinde duruyor
Aman erkekler de masum değil ne yorumları var :)Ay teşekkürler valla.
Ben eşit eşit çocuk bakıcam, ev temizlicem, yemek yapıcam, çalışıcam o da "karıcım ne eşitiz yea" mı diyecek.
Hele ben şu hayatta en çok kadınların diğer kadınları taktığını gördüm, bu etek boyuymuş, bekaretmiş, namusmuş erkekler bu kadar konuşmuyor bunları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?