- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.176
- 798
- Konu Sahibi PortakalSevgisi
-
Arkadaşlar merhaba, kadın erkek eşitliğini savunan biri olarak son dönemlerde hep bizim toplumda hem başka gelişmiş ülkelerde bile gördüğüm bir durum var, erkekler daha üstünmüş gibi gösteriliyor ve iş hayatında&aile kurarken daha avantajlılarmış gibi görünüyor. Güzel bir yerde çalışıyorum ama erkek yönetici ağırlıklı, ve çalışan erkeklerde genelde kadınlar yapamaz edemez düşüncesindeler. Ha bu diğer toplumlarda da var bence Yok değil, bu durum yoruyor beni. Bunu görmezden gelsek olmaz ama nasıl aşılacak bilmiyorum, şöyle düşünün, iş hayatında erkek daha çok desteklenebiliyor, özel hayatta deseniz kadınlar artık erkeklerin peşinden koşuyor, evlilikte erkeklere yaş sınırı Yok, nedir bu konular hakkında görüşleriniz ? İş yerinde vs nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?
bulunduğum iş yerinde kadın erkek ayrımı yok.çalışıyoruz.herkes herkese insan olarak bakıyor.ama toplumda boşanma aşamasındayım, ev arasam acaba ev verilir mi boşanan bayana, ya da boşanma aşamasında çok makyaj yapsam yanlış anlaşılır mı diye de düşünmüyor değilim.Arkadaşlar merhaba, kadın erkek eşitliğini savunan biri olarak son dönemlerde hep bizim toplumda hem başka gelişmiş ülkelerde bile gördüğüm bir durum var, erkekler daha üstünmüş gibi gösteriliyor ve iş hayatında&aile kurarken daha avantajlılarmış gibi görünüyor. Güzel bir yerde çalışıyorum ama erkek yönetici ağırlıklı, ve çalışan erkeklerde genelde kadınlar yapamaz edemez düşüncesindeler. Ha bu diğer toplumlarda da var bence Yok değil, bu durum yoruyor beni. Bunu görmezden gelsek olmaz ama nasıl aşılacak bilmiyorum, şöyle düşünün, iş hayatında erkek daha çok desteklenebiliyor, özel hayatta deseniz kadınlar artık erkeklerin peşinden koşuyor, evlilikte erkeklere yaş sınırı Yok, nedir bu konular hakkında görüşleriniz ? İş yerinde vs nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?
Ben kargo sektöründe çalışıyorum. Özellikle kabul ve sevkiyat kısmı erkek ağırlıklı. Sevkiyat kısmına bir şey diyemem. Ama kabul kısmı erkek ağırlıklı olmak zorunda değil.Arkadaşlar merhaba, kadın erkek eşitliğini savunan biri olarak son dönemlerde hep bizim toplumda hem başka gelişmiş ülkelerde bile gördüğüm bir durum var, erkekler daha üstünmüş gibi gösteriliyor ve iş hayatında&aile kurarken daha avantajlılarmış gibi görünüyor. Güzel bir yerde çalışıyorum ama erkek yönetici ağırlıklı, ve çalışan erkeklerde genelde kadınlar yapamaz edemez düşüncesindeler. Ha bu diğer toplumlarda da var bence Yok değil, bu durum yoruyor beni. Bunu görmezden gelsek olmaz ama nasıl aşılacak bilmiyorum, şöyle düşünün, iş hayatında erkek daha çok desteklenebiliyor, özel hayatta deseniz kadınlar artık erkeklerin peşinden koşuyor, evlilikte erkeklere yaş sınırı Yok, nedir bu konular hakkında görüşleriniz ? İş yerinde vs nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?
Evet erkekler daha güçlü. Çünkü idare etmek zorunda oldukları ev işleri çocuk uykusu kaygıları yok. Ayrıca iş yemeğinden gece 3 te gelse laf olacak bir durum yok. Başına bisey gelme ihtimali yarı yarıya düşük. Cunku iş seyahatine sorgusuz çıkabiliyorlar. Sadece ise odaklayabiliyorlar kafalarını. Sunum yaparken göğüs çatalım gozuktumu diye düşünmüyorlar. Yani kendilerini erkeklerden korumak zorunda değiller. Ve arkalarında hayatin akışını sağlayacak temel hizmetleri kadinlar tarafından görülüyor.Arkadaşlar merhaba, kadın erkek eşitliğini savunan biri olarak son dönemlerde hep bizim toplumda hem başka gelişmiş ülkelerde bile gördüğüm bir durum var, erkekler daha üstünmüş gibi gösteriliyor ve iş hayatında&aile kurarken daha avantajlılarmış gibi görünüyor. Güzel bir yerde çalışıyorum ama erkek yönetici ağırlıklı, ve çalışan erkeklerde genelde kadınlar yapamaz edemez düşüncesindeler. Ha bu diğer toplumlarda da var bence Yok değil, bu durum yoruyor beni. Bunu görmezden gelsek olmaz ama nasıl aşılacak bilmiyorum, şöyle düşünün, iş hayatında erkek daha çok desteklenebiliyor, özel hayatta deseniz kadınlar artık erkeklerin peşinden koşuyor, evlilikte erkeklere yaş sınırı Yok, nedir bu konular hakkında görüşleriniz ? İş yerinde vs nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?
İşte ona rağmen kadınlar küçümseniyor Ya bu devirde aşırı sinirime dokunuyor tespitleriniz doğruEvet erkekler daha güçlü. Çünkü idare etmek zorunda oldukları ev işleri çocuk uykusu kaygıları yok. Ayrıca iş yemeğinden gece 3 te gelse laf olacak bir durum yok. Başına bisey gelme ihtimali yarı yarıya düşük. Cunku iş seyahatine sorgusuz çıkabiliyorlar. Sadece ise odaklayabiliyorlar kafalarını. Sunum yaparken göğüs çatalım gozuktumu diye düşünmüyorlar. Yani kendilerini erkeklerden korumak zorunda değiller. Ve arkalarında hayatin akışını sağlayacak temel hizmetleri kadinlar tarafından görülüyor.
Ya o 90 nesli sonrasında başladı bir kocacı nesil katılır mısınız bilmem , benim teyzemler halam annem kocacı değil anlamadım gittimalesef bu duruma getirenlerde kadınlar
bi erkek manyaklığıdır almış başına gidiyo
beter leş adamları allayıp pullayıp övgüler düzmeler hep kadınlarda gördüğümüz özellikler
halbuki nedir kii bir gömlek ütülemekten aciz yaratık çoğu
Ben merak ediyorum fikirlerinizi.Sizin bütünnnn konularınız kadın erkek üzerine.Araştırma mı yapıyorsunuz.Konularınız anket gibi.
Ben ilk cümleniz kısmında kendi hayatımda çok problem çektim :)Ozel hayatta kadinlar erkekleri peşinde koşar oldular. Yalvarip bin mesaj atmalar böyle olunca da erkekler kendini bir halt sanıyorlar.
İş hayatında da kadinlar sürekli rapor alıp işten kacma peşinde. Grip oldum rapor, bel ağrısı rapor , doğum yaptım bir sene ya tayim rapor. Valla kolay kolay erkekler rapor almıyorlar.
En iyi konumdaki kadın bile kocasının sözünden çıkmıyor is konusunda bile. Ama hiçbir erkek is konusunda karısının arkasında değil.
Belki de biz kendimizi bu hale getiriyoruz.
Ya aslında kendi kendimizede yapıyoruz. Dedikodu yaparken bile kendi cinsimizi hedef alıp erkek kullanır diyoruz erkek kullanılamaz yani. Evlenip ayrılmış yada yalnız yaşayan kadınlar bizim için tehlike. Önce kadın kendini geliştirmeli bence zor işİşte ona rağmen kadınlar küçümseniyor Ya bu devirde aşırı sinirime dokunuyor tespitleriniz doğru
Benim eşim de işsiz suan. Ev kira, para yok. 900-1000 TL borça girdik. 1000 TL bile bizim için çok.Çünkü iş hayatında erkekler daha çok çalışıyor. Bunu kabullenmek lazım. İşkolik kadın çok az gördüm ben ama işkolik erkek yüzlerce tanımışımdır. Erkekler bir yere gelmek için kadınlardan daha çok çabalıyorlar, kariyerlerini daha çok önemsiyorlar. Şöyle örnek vereyim bundan 9-10 yıl önce eşimle aynı seviyede çalışan aynı işi yapan bir kadın arkadaşı vardı, aynı yıl işe başlamışlar. Eşim kendi işinin yanında ekstra eğitimler alarak başka bir iş de yapmaya başladı, sonra kendi yaptığı işin eğitimini vermeye başladı şirket içinde. İşe gitmediği gün sayısı sınırlıdır yıllık izin birikmişi 80 gün falan sanıyorum şu an. Diğer kadın arkadaş hemen hemen her hafta izin kullanır, çocuğu var onun sorunlarıyla işleriyle ilgilenirdi. Bunu yargılamıyorum, yapacak tabi. Severim de kendisini yanlış anlaşılmasın. Yönetici pozisyonu açıldığında bu iki kişi arasından eşim seçildi. Çünkü daha çok çalışılması, yurtiçi yurtdışı seyahatlere gidilmesi ve ciddi sorumluluk alınması gereken bir pozisyondu ve o kadın bunun altından kalkamazdı. 8-10 sene önceydi bu ve bu kadın hala o yıllardaki poziyonunda çalışıyor, yerinde sayıyor. Eşim üzerine iki terfi daha aldı. Ha bu arada yine eşimin üst yöneticisi bir kadın ama ben o kadın kadar çok çalışan bir insan daha görmedim. Tırnaklarıyla kazıyarak bir holdingin yönetim kuruluna kadar geldi. İş konusu erkeklerin yaptıkları yüzünden değil bizim yapmadıklarımız ya da yapamadıklarımız yüzünden bu durumda bence.
Diğer konulara çok yorum yapmaya gerek yok bana kalırsa. Kadınlara da evlilikte yaş sınırı yok, kadınlar koşmasınlar erkeklerin peşinden, neden koşuyorlar falan filan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?