Bu yüzyılda erkeklerin üstün olarak görülmesi normal mi ?

bu yuzyilda buna da prim vermemek gerekir ama.

diyelim ki cevrenizde birisi oyle dusunuyor, gulun gecin bence,
hatta erkekse,
iyi hadi kocum sen cok iyisin basarilisin, su isi de bir sev yapiver deyip islerinizi ona kitleyin,
biri laf ederse de kendisi istedi dersiniz :)

ben erkek cogunluk ortamlarda calistim hep,
kadin oldugum icin bir sorun/ ayrimcilik/ kariyer hedefi kucultme... vs vs gibi hic bir problem yasamadim.

Ama tabi ki ben yasamadim diye boyle seyler yok diyemem, cok fazla arkadasimdan duydum, ama onlara da ayni seyi onerdim,
gul gec, cok senden iyi oldugunu dusunen kisiye de isleri kitle

Beni iki kere işten çıkardılar iki yerden biri kurumsaldı. Gerekçeleri de erkek eleman alacağız. Hatta kadın müdür dedi ki muhasebe erkek işi sende çok nazik bir bayansın senden muhasebeci olmaz erkek alacağız yerine.

Ozel hayatta kadinlar erkekleri peşinde koşar oldular. Yalvarip bin mesaj atmalar böyle olunca da erkekler kendini bir halt sanıyorlar.
İş hayatında da kadinlar sürekli rapor alıp işten kacma peşinde. Grip oldum rapor, bel ağrısı rapor , doğum yaptım bir sene ya tayim rapor. Valla kolay kolay erkekler rapor almıyorlar.
En iyi konumdaki kadın bile kocasının sözünden çıkmıyor is konusunda bile. Ama hiçbir erkek is konusunda karısının arkasında değil.
Belki de biz kendimizi bu hale getiriyoruz.

İki kere is hayatım oldu tamamen birbirinden farklı hatta birinde erkeklerin yaptığı işi ben yapıyordum daha iyi yaptığım için öyle bi durumla karsilasmadim çünkü daha iyisini yapabiliyordum ama çevremde çok özellikle suan yaşadığım yerde kv dem mesala oğluma daha çok değer verir kizimdan sebebi söy adını yurutmesiymis ki kızdım ben kızımın yanında böyle bişey konuşma senin bile olmayan söy adını yürütme çabanı içinde sakla belki benim oğlumun çocuğu olmucak belki söy adını degistirecek dedim ama nafile kafaları degismez oğullarına herseyi yaparlar burda ama kızlarına telefon bile almazlar nisanlaninca nişanlısı alsın diyorlar o gidici onu okutmaya gerek yok gibi şeyler igreniyorum bu insanlardan ve uzaman durmaya çalışıyorum benim ailemde herzman öncelik ben olmusumdur erkek kardeslerimden çok bu kafa yapısı biraz zor değişir kızı ayırt etmem ben geri kafalı değilim diyen insanlar bile hala erkekgi üstün tutuyorlar farkında değiller belki robotlar uçan arabalar falan çıkınca bi ihtimal

valla benim dinazor hocalarım suratıma önce anne olacaksınız sonra mesleğinizi yapacaksınız demişti bir kez ters ters bakmıştım. sen kimsin ki bana hayatımın özetini geçiyorsun diye düşünmüştüm. prof bile olsan buna hakkın yok.

erkekler böyle düşünüyor bazen yakın arkadaşlarım vs bile bilirim beni sevseler bile anlıyorum artık

Çünkü iş hayatında erkekler daha çok çalışıyor. Bunu kabullenmek lazım. İşkolik kadın çok az gördüm ben ama işkolik erkek yüzlerce tanımışımdır. Erkekler bir yere gelmek için kadınlardan daha çok çabalıyorlar, kariyerlerini daha çok önemsiyorlar. Şöyle örnek vereyim bundan 9-10 yıl önce eşimle aynı seviyede çalışan aynı işi yapan bir kadın arkadaşı vardı, aynı yıl işe başlamışlar. Eşim kendi işinin yanında ekstra eğitimler alarak başka bir iş de yapmaya başladı, sonra kendi yaptığı işin eğitimini vermeye başladı şirket içinde. İşe gitmediği gün sayısı sınırlıdır yıllık izin birikmişi 80 gün falan sanıyorum şu an. Diğer kadın arkadaş hemen hemen her hafta izin kullanır, çocuğu var onun sorunlarıyla işleriyle ilgilenirdi. Bunu yargılamıyorum, yapacak tabi. Severim de kendisini yanlış anlaşılmasın. Yönetici pozisyonu açıldığında bu iki kişi arasından eşim seçildi. Çünkü daha çok çalışılması, yurtiçi yurtdışı seyahatlere gidilmesi ve ciddi sorumluluk alınması gereken bir pozisyondu ve o kadın bunun altından kalkamazdı. 8-10 sene önceydi bu ve bu kadın hala o yıllardaki poziyonunda çalışıyor, yerinde sayıyor. Eşim üzerine iki terfi daha aldı. Ha bu arada yine eşimin üst yöneticisi bir kadın ama ben o kadın kadar çok çalışan bir insan daha görmedim. Tırnaklarıyla kazıyarak bir holdingin yönetim kuruluna kadar geldi. İş konusu erkeklerin yaptıkları yüzünden değil bizim yapmadıklarımız ya da yapamadıklarımız yüzünden bu durumda bence.

Diğer konulara çok yorum yapmaya gerek yok bana kalırsa. Kadınlara da evlilikte yaş sınırı yok, kadınlar koşmasınlar erkeklerin peşinden, neden koşuyorlar falan filan...

bulunduğum iş yerinde kadın erkek ayrımı yok.çalışıyoruz.herkes herkese insan olarak bakıyor.ama toplumda boşanma aşamasındayım, ev arasam acaba ev verilir mi boşanan bayana, ya da boşanma aşamasında çok makyaj yapsam yanlış anlaşılır mı diye de düşünmüyor değilim.
kadın erkek aynı değildir farklıdır ama hakları eşittir ve hani bunun da ailede öğretilmesi gerekli.ama bize hep dendi ki erkek bir adım ilerde olmalı diye öğretildi.
eskiden takardım ben de bu konulara.ama şu an o kadar sorunum var ki bunları düşünecek zamanım yok maalsef.

evlilik, ask, cinsellik, temizlik konusunda fazla yorum yapmak istemiyorum. bu konularda esitiz. net.
niye kadin belirli bir yastan sonra evlenemesin? ilk defa KKde duydum- "evde kalma" korkusunu.
kiytirik avrupali kadinlarin agizindan böyle bir laf daha cikmadi galiba

Gene sen ve gene acaip bir konu:)) cok sasirdik:))

Istesekte istemesekte erkek dunyasinda yasiyoruz nerde olursak olalim. Ayni isi yapan erkek daha cok maas alabiliyor mesela..

Ben kargo sektöründe çalışıyorum. Özellikle kabul ve sevkiyat kısmı erkek ağırlıklı. Sevkiyat kısmına bir şey diyemem. Ama kabul kısmı erkek ağırlıklı olmak zorunda değil.
Ama genel olarak hemcinslerimde gördüğüm şu;
Eşitlik naraları atıp konu kargo kabulü yapmaya gelince "ay ben yapamam" sebep? "e o erkek işi"
Sevkiyat kısmı fiziksel güç gerektiyor. 100 kilo kargoyu sevk etmek zorundasınız, bant arıza yapıyor koliyi üç kişi indiriyorsunuz vs ama kabul öyle değil. Yine de "ama ben kadınım."
Kadınlar önce kendileri biyolojik farklılıkları hariç erkeklerle sosyal ve siyasal açıdan eşit ve denk olduklarını kabullenecekler ki eş görülmeyi bekleyecekler.
Benim iş yerimde kimse bana "elinin hamuruyla erkek işine karışma" tribi yapamaz. Çünkü ben gerektiğinde gücüm dahilinde kargo da taşıdım, kabul de yaptım, meslektaşım bir erkek ne yapıyorsa fiziksel gücümün ve mesleki yeterliliğimin izin verdiği her işe koştum. Bildiğimi yaptım bilmediğimi sordum. Bu yüzden de hep bir "meslektaş" oldum "kadın" değil.
kadınlık benim sosyal hayatımla ilgili bir durum oldu.

Evet erkekler daha güçlü. Çünkü idare etmek zorunda oldukları ev işleri çocuk uykusu kaygıları yok. Ayrıca iş yemeğinden gece 3 te gelse laf olacak bir durum yok. Başına bisey gelme ihtimali yarı yarıya düşük. Cunku iş seyahatine sorgusuz çıkabiliyorlar. Sadece ise odaklayabiliyorlar kafalarını. Sunum yaparken göğüs çatalım gozuktumu diye düşünmüyorlar. Yani kendilerini erkeklerden korumak zorunda değiller. Ve arkalarında hayatin akışını sağlayacak temel hizmetleri kadinlar tarafından görülüyor.

Valla bence kadin erkekten üstün zaten esit ne ki
Herkes kendinden başlasın elestiriye . Tahammül edemedigim konudur. Benim eski isyerimde hep yoneticiler kadindi ben dahil . Ama şöyle bir sey de var . Kaprisli oluyoruz sanirim erkeklere göre.

İşte ona rağmen kadınlar küçümseniyor Ya bu devirde aşırı sinirime dokunuyor tespitleriniz doğru

Ya o 90 nesli sonrasında başladı bir kocacı nesil katılır mısınız bilmem , benim teyzemler halam annem kocacı değil anlamadım gitti

Ben ilk cümleniz kısmında kendi hayatımda çok problem çektim :)

İşte ona rağmen kadınlar küçümseniyor Ya bu devirde aşırı sinirime dokunuyor tespitleriniz doğru
Ya aslında kendi kendimizede yapıyoruz. Dedikodu yaparken bile kendi cinsimizi hedef alıp erkek kullanır diyoruz erkek kullanılamaz yani. Evlenip ayrılmış yada yalnız yaşayan kadınlar bizim için tehlike. Önce kadın kendini geliştirmeli bence zor iş

Benim eşim de işsiz suan. Ev kira, para yok. 900-1000 TL borça girdik. 1000 TL bile bizim için çok.

Kadın erkek eşitliğini savunduğunuz için siz de kadınların aleyhine düşünüyorsunuz. Kadın erkek eşit olamaz, ancak eş olabilir.

Tespitlerinize sonuna kadar katılıyorum
Ama bir konuya da dikkat çekmek istiyorum.
İş hayatında kadınlar birbirini çekemiyor.belki de ben hep öyle denk geldim, birbirleriyle hep mücadele icindeler.kimse öyle değil demesin, mutlaka karşılaşaniniz olmuştur.
Erkek çalışanlarda ise bu durum o kadar abartılı değil .ben erkeklerle daha iyi çalışıyorum,anlasiyorum.bir kere dedikodu yok,hasetlik yok.
Kadınlar birbiri üzerinde üstünlük kurmak istiyor.
Dürüst olalım biraz da:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…