Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ama
elinden gelse ülkeyi satacak ne fabrikasından bahsediyorsun. Gerçi parça parça satmaya başlamışlar. Araplar sevinsin bu durumda

Çocuğumuz yok, dört kedimiz var. Mamaları 300 TL’den bir sene içerisinde 800’e çıktı. Bir ay gidiyor on kilo mama, şifa olsun feda olsun. Arabamızı satıp daha düşük modele geçtik, az yakıyor hatta kokluyor, masrafı yok. Aylık 3000 kredi ödememiz var. Ben vejeteryan ağırlıklı besleniyorum, eşim normal. Sigara, alkol yok, kira yok, eve giren para TR ye göre iyi olması gerekirken ucu ucuna.

Bu ne biçim bir matematik anlamadım. Kendi ürettiği malı ihrac ediyor sonra kendi ülkesine ithal getiriyor
Yerli malı yerli halk kullanamayacak kadar fakir.
Uzun lafın kısası bu, ürettiğimiz o kadar pahalı ki ancak ithali alabiliyoruz.
Malın iyisi bize düşmeden gidiyor.

Yaaa teyzem fildir fıldır geziyor şu anda,bixim emeklimiz kendi ülkesinde bile gezemiyor.Neyi kıyaslıyoruz biz Allah aşkına.
arkadaşım fransa da asgari ücretli fabrikalarda falan çalışır eşiyle bir eğitimi yok.ama banliyöde havuzlu bir evde oturuyor.kendi evi.2 arabaları var.bir ev aldı kiraya verdi.türkiyedense aldıklarını söylemeyeyimmm tonla.yaşları 40 henüz oldu bunların .

Bizi ancak bir restoranda kahve ve çaya 25 euro ödediklerinde anlayacaklar.
Neeey 25 euro bir çay kahve mi, hem de fincan da değil…

Haftasonu eşimin Fransa’dan iki iş arkadaşını ağırladık. Fransa çok pahalı bir ülke ama adamlar buna rağmen bizim fiyatlara şaşırdı. Latte 35’den başlıyor, siz kaça alıyorsunuz dedim 2 € dedi. Biz İstanbul’da 35 bazen 40 TL dedim adam şok oldu. 2 -3 €’ya içerken konuşması kolay yani özetle.

yok birimiz herşey harika diyor tüm dünya böyle diyor diğeri cıks öyle değil diyor
Aslında aynı dili konuşuyoruz ama çıktı biri yok siz Avrupa’da yaşıyorsunuz tuzunuz kuru konuşma hakkınız yok dedi. Ozaman Giresun’da yaşayanlarda konuşmasın yorum yapmasın, orda hersey daha ucuzmuş ya …sanki biz Türkiye’yle burasını kıyasladık. Konu nasıl kıyaslamaya kadar geldi bende anlamadım. Ama sonuçta tüm dünyayı etkileyen bir ekonomik kriz var onu sadece vurgulamak istedim. Bu Türkiye’de cok daha fazla hissediliyor o ayrı şey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…