- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi handeac123
-
Çaya ne diyorsunuz peki?Son kez anlatir cikarim.
Kardes demir ithal.beton ithal.
Yaw okuyun
Biz de onların ekonomik sorunlarından sorumlu değiliz. Niye her geçinme konusunda bize şikayet ediyolar? Almanyadakilere etsinler. Biz kendi aramızda konuşuyoruz
elinden gelse ülkeyi satacak ne fabrikasından bahsediyorsun. Gerçi parça parça satmaya başlamışlar. Araplar sevinsin bu durumdaAraba uretiyorlar cunku.sen araba uretiyor musun?uretmedigin mala vergi yuksek odemen kadar dogal bi sey yok.veya senden ucuz uretim yapilan mala vergi uygulamazsa devlet ekonomin coker.dengelemek zorunda.uretmiyosan pahaliya alacaksin.sen uretmezken araba almanyayala kendini kiyaslaman komik.mercimegi kiyasla mercimek uretiyon sen.
Çaya ne diyorsunuz peki?
Bugün gelen zamla beraber lükse kaçtı.
E malum, fabrikalar bizde de neden zam?
Neyi ithal etti bu çay toplayan teyzeler, heybeleri mi?
Ama öyle deme sonuçta Türkiye’de yaşayan ailelerimiz yakın çevremiz varAy pardon. Türklerin türklerle konusmasi asiri sacma doğru.
%44 zam geldi bugün.Cayin fiyatlari ne kadar su anda?
Bugün çaykur yüzde 43 lük bir zam yaptı.Cayin fiyatlari ne kadar su anda?
Çay ithal ayol aç oku az.Çaya ne diyorsunuz peki?
Bugün gelen zamla beraber lükse kaçtı.
E malum, fabrikalar bizde de neden zam?
Neyi ithal etti bu çay toplayan teyzeler, heybeleri mi?
yok birimiz herşey harika diyor tüm dünya böyle diyor diğeri cıks öyle değil diyorAslında aynı şeyleri söylüyorsunuz ama örnekler birbirini tutmuyor
Bu ne biçim bir matematik anlamadım. Kendi ürettiği malı ihrac ediyor sonra kendi ülkesine ithal getiriyorMercimeğin arkasında menşei ülke Kanada yazıyor bu arada,Buğday ve ayçiçeği de Rusya'dan geliyor.
Bizi ancak bir restoranda kahve ve çaya 25 euro ödediklerinde anlayacaklar.Çay ithal ayol aç oku az.
Yaaa teyzem fildir fıldır geziyor şu anda,bixim emeklimiz kendi ülkesinde bile gezemiyor.Neyi kıyaslıyoruz biz Allah aşkınayok birimiz herşey harika diyor tüm dünya böyle diyor diğeri cıks öyle değil diyor
Yerli malı yerli halk kullanamayacak kadar fakir.Bu ne biçim bir matematik anlamadım. Kendi ürettiği malı ihrac ediyor sonra kendi ülkesine ithal getiriyor
Artık ihraç edilecek ürün yok. Artık kimse tarım yapmak istemiyor. İnsanları küstürdüler.Bu ne biçim bir matematik anlamadım. Kendi ürettiği malı ihrac ediyor sonra kendi ülkesine ithal getiriyor
arkadaşım fransa da asgari ücretli fabrikalarda falan çalışır eşiyle bir eğitimi yok.ama banliyöde havuzlu bir evde oturuyor.kendi evi.2 arabaları var.bir ev aldı kiraya verdi.türkiyedense aldıklarını söylemeyeyimmm tonla.yaşları 40 henüz oldu bunların .Yaaa teyzem fildir fıldır geziyor şu anda,bixim emeklimiz kendi ülkesinde bile gezemiyor.Neyi kıyaslıyoruz biz Allah aşkına.
Bizi ancak bir restoranda kahve ve çaya 25 euro ödediklerinde anlayacaklar.
Neeey 25 euro bir çay kahve mi, hem de fincan da değil…
Aslında aynı dili konuşuyoruz ama çıktı biri yok siz Avrupa’da yaşıyorsunuz tuzunuz kuru konuşma hakkınız yok dedi. Ozaman Giresun’da yaşayanlarda konuşmasın yorum yapmasın, orda hersey daha ucuzmuş ya …sanki biz Türkiye’yle burasını kıyasladık. Konu nasıl kıyaslamaya kadar geldi bende anlamadım. Ama sonuçta tüm dünyayı etkileyen bir ekonomik kriz var onu sadece vurgulamak istedim. Bu Türkiye’de cok daha fazla hissediliyor o ayrı şeyyok birimiz herşey harika diyor tüm dünya böyle diyor diğeri cıks öyle değil diyor
Ama genelde buraya gelen şeylerin üstünde Türk malü yazıyorArtık ihraç edilecek ürün yok. Artık kimse tarım yapmak istemiyor. İnsanları küstürdüler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?