- 28 Ağustos 2020
- 8.978
- 41.131
- 498
- Konu Sahibi handeac123
-
İnsanın asabını bozmak için mi uğraşıyosun? Sen tutumlu olduğun için bu hayatı yaşamıyorsun. İsveç ekonomisi iyi olduğu için bu hayatı yaşıyorsun. İsveçte ortalama herkes yılda 3-4 kere tatile gidip müstakil evde oturuyor. Türkiyede istediğin kadar tasarruf yap 4 bin birim parayla 1+1 kümes gibi bir ev bile alamazdın. İnsan o kadar varlık içinde Türkiyedeki insanlara geçinemiyorum naraları atmaya utanır biraz. Keşke isveç senin gibi ülkeden memnun olmayanları sınır dışı etse de türkiyede yaşasanız. O zaman şükür etmeyi öğrenirsinizKendimi bildim bileli bu ülkede çalışıyorum ve her fırsatta kenara para atan biriyim. Birikimimin yüzde 15 peşinatını verdigim ve taksitlerini 50 seneye böldüğüm evi aldım. Tutumluyum ve elimden geldiği kadar kendime değer veririm. Her sene 3-4 kez tatile gidiyorum doğru cünkü sadece gece çalışıyorum haftada 6 gece ve cok yoğun bir işim var. Bu da benim yaşam tarzım neden sizi rahatsız etti ? Kimisi sigara kullanır kimisi içki bense onlrı kullanmayıp bu şekilde tatil yapabiliyorum. Bu arada Antalya da da evim var onu hesaplamayı unuttunuz. Ayrıca kişi bası 18000 degil oda bası 1800 lira. Eskiden olsa bunun kat be katını harcardım.
Bu arada Sudan’da kiralanan tarım arazileri ne oldu bilen var mı?
Bu arkadaşın İsveç'te bahçeli tripleks villası var, tek başına üç çocukla her yıl 3-4 kez yurtdışı tatile çıkıyor ( geceliği kişi başı 18000 ödemiş mesela bu yaz için) ....bla bla bla....hem durup dururken sürekli bunları anlatıyor hem de hep burası Türkiye'den beter , burda da kriz var diye ekliyor , her yorumu böyle zaten.
Diğer marketleri de kıyasladım, yarım kilo fiyatıdır.Evet, öyle malesef.
Yeterince çalışmadığım ve tutumlu olmadığım için son yıllarda eve sadece 1 (yazıyla bir) çocuğuma yetecek kadar et alabildiğimi öğrendiğim iyi oldu...k 28 yıldır karı koca gece gündüz it gibi çalışıyor ve 7-8 yıldır aynı ayakkabıları giyiyor olmamız dışında sorun yok... İyi ki İsveç in zorlu koşullarından seslenip kulağımızi çektiniz yoksa tembellikten savurganliktan helak olup, daha da şimaracaktik allah mahfaza... Eşsiz bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz.Kendimi bildim bileli bu ülkede çalışıyorum ve her fırsatta kenara para atan biriyim. Birikimimin yüzde 15 peşinatını verdigim ve taksitlerini 50 seneye böldüğüm evi aldım. Tutumluyum ve elimden geldiği kadar kendime değer veririm. Her sene 3-4 kez tatile gidiyorum doğru cünkü sadece gece çalışıyorum haftada 6 gece ve cok yoğun bir işim var. Bu da benim yaşam tarzım neden sizi rahatsız etti ? Kimisi sigara kullanır kimisi içki bense onlrı kullanmayıp bu şekilde tatil yapabiliyorum. Bu arada Antalya da da evim var onu hesaplamayı unuttunuz. Ayrıca kişi bası 18000 degil oda bası 1800 lira. Eskiden olsa bunun kat be katını harcardım.
Evet aynen asabınızı bozmak icin uğraşıyorum , asabınız benim ekonomik durumum icin bozulacaksa istediğiniz kadar bozulsun. Birincisi asla “sürünüyorum” demedim, ekonominin ve zamların burayıda etkilediğini belirttim. Zamanında faizlerde oluşan artışlar etkisiyle bir cok insan evini bankaya bırakıp gitmiş. Yani hiç bir şeyin garantisi yok. Günah kecisi arıyorsanız bu ben değilim . Sinirlerinizi başkalarında çıkarın. Artık birilerine saldırmak icin bahane aramayın!İnsanın asabını bozmak için mi uğraşıyosun? Sen tutumlu olduğun için bu hayatı yaşamıyorsun. İsveç ekonomisi iyi olduğu için bu hayatı yaşıyorsun. İsveçte ortalama herkes yılda 3-4 kere tatile gidip müstakil evde oturuyor. Türkiyede istediğin kadar tasarruf yap 4 bin birim parayla 1+1 kümes gibi bir ev bile alamazdın. İnsan o kadar varlık içinde Türkiyedeki insanlara geçinemiyorum naraları atmaya utanır biraz. Böyle pişkin pişkin konuşacağına biraz yüzün kızarsın. Keşke isveç senin gibi ülkeden memnun olmayanları sınır dışı etse de türkiyede yaşasanız. O zaman şükür etmeyi öğrenirsiniz
bence bu konuda daha fazla konusmanizin luzumu yok. siz isvecte bahsettiginiz sartlarda calisip o uc katli villayi alabiliyorsunuz, hakkiniz olan da bu zaten. turkiyede sizden daha fazla calisan insan 1+1 daireyi alamiyor. en basit kiyas bu. marketi, ithalati, ihracati gectim dumduz her beynin anlayacagi bir kiyas yaptim. o yuzden isvecte enflasyon ne olursa olsun dunya tersine donmedikce kendinizi turkiyeyle kiyaslamanizin mantigi yok.Evet aynen asabınızı bozmak icin uğraşıyorum , asabınız benim ekonomik durumum icin bozulacaksa istediğiniz kadar bozulsun. Birincisi asla “sürünüyorum” demedim, ekonominin ve zamların burayıda etkilediğini belirttim. Zamanında faizlerde oluşan artışlar etkisiyle bir cok insan evini bankaya bırakıp gitmiş. Yani hiç bir şeyin garantisi yok. Günah kecisi arıyorsanız bu ben değilim . Sinirlerinizi başkalarında çıkarın. Artık birilerine saldırmak icin bahane aramayın!
Yanlış anlaşıldım sanırımAnladimmbende öğretmen adayiyim da. Maasiniz çok iyi maşallah.
13 bin gelir kimine fazla kimine yetmez.kıyaslama yapmak çok yanlış neden sordu ki işinizi anlamadımYanlış anlaşıldım sanırımeşimle ortak ele geçen para 13 bin, çok almıyorum maalesef
Anladim yok estağfurullah olur mu ben tam anlayamadımYanlış anlaşıldım sanırımeşimle ortak ele geçen para 13 bin, çok almıyorum maalesef
Kiyaslama yaptığımı kim söyledi ki? :). Hanimefendinin mesleğini merak ettim sadece. Kendisi de sağolsun kırmadı beni ve yanıt verdi.13 bin gelir kimine fazla kimine yetmez.kıyaslama yapmak çok yanlış neden sordu ki işinizi anlamadım
Diğer marketleri de kıyasladım, yarım kilo fiyatıdır.
Çeşitliliklere göre fiyat artıp azalsa da ortalama 80 100 tl kilo fiyatı var artık peynirin.
Üzüldüm ben de sizin hayatınıza. Bu kadar savurgan olmayın o gittiğiniz tatil paranızı da koyun kenara daha çok şey söyleme hakkı bulun kendinize ülkemiz ve insanları için. Ama siz yine de şikayetçisiniz yaşadığınız ülkeden. O yazdığınız mesajları isveç hükümetine maillesek de sizi sınırdışı etse ülkemize gelseniz. Eskisinden kat be kat gününüzü gün edersiniz.Kendimi bildim bileli bu ülkede çalışıyorum ve her fırsatta kenara para atan biriyim. Birikimimin yüzde 15 peşinatını verdigim ve taksitlerini 50 seneye böldüğüm evi aldım. Tutumluyum ve elimden geldiği kadar kendime değer veririm. Her sene 3-4 kez tatile gidiyorum doğru cünkü sadece gece çalışıyorum haftada 6 gece ve cok yoğun bir işim var. Bu da benim yaşam tarzım neden sizi rahatsız etti ? Kimisi sigara kullanır kimisi içki bense onlrı kullanmayıp bu şekilde tatil yapabiliyorum. Bu arada Antalya da da evim var onu hesaplamayı unuttunuz. Ayrıca kişi bası 18000 degil oda bası 1800 lira. Eskiden olsa bunun kat be katını harcardım.
Memur sanmış olabilir öğretmen adayıyım demiş, öğretmen mi acaba diye merak etti bence13 bin gelir kimine fazla kimine yetmez.kıyaslama yapmak çok yanlış neden sordu ki işinizi anlamadım
bir öğretmen adayı öğretmenin maaşını da bilir ama.nete yazarsın bulursun en azındanMemur sanmış olabilir öğretmen adayıyım demiş, öğretmen mi acaba diye merak etti bencekıyaslık bir şey olarak okumadım ben
Kaç zamandır eve kaşar diye tost peyniri alıyoruz, neyse ki gerçekten tostta yiyoruz, cheddar yerine burger peyniri vb şeylerle idame ettiriyoruz, tek başına yesek tadını alırız diye gözardı ediyorum:)Üşendim koymaya ben, koysam da anlamayacak nasılsa diye. Bu da ahım şahım lezzetli değil bir de daha ucuzları direkt peynir suyu. Napalım tebeşir mi yiyelim alıp, bu mu reva?
Pardon da derdiniz ne? Aklıma geldi sormak istedim yanıt aldığım hanimefendi de sağ olsun öyle düşünmüyor neden ve neyi kurcalamaya calisiyorsunuz? İnternetten araştırmak zorunda miyim? Belki buradan öğrenmek istedim? Nedir bu merak yahu?bir öğretmen adayı öğretmenin maaşını da bilir ama.nete yazarsın bulursun en azından
Multinetim var geçtiği yerler aşırı pahalı gerçekten. Fix marketlerde patlıcan 14 tl ye 10 tl ye düşmüş ama multinetin geçtiği yerde hala 25tlBazı şehirlerde o gıda fişlerinin geçtiği yerler dehşet fahiş fiyatlar veriyor ya, inşallah sizinki öyle değildir. Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?