Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nasil eldeki nakitdenmi harciyorsunuz
Olmayan parayi nasil harcayabiliriz ki..
Ne kazaniyorsak o kadar..
Biriktirebilirsek kucuk ama gercekten cok kucuk bir kismini birikim adi altinda ayirip gerisini mecburen harciyoruz.
Esnek hesap gibi bir sey ise kastin ; cok zorda kalmadikca hic bulasmiyorum ben o islere..

Maaşa bağlı olanların ve başka geliri olmayanların geçinmesi çok zor. Gerçi geçiniyoruz ve birikim de yapıyoruz diyenler de olmuş. İnsanların yaşam tarzına, kredi borcu olup olmamasına, yan geliri olup olmamasına göre değişir. Şunu söyleyim kendi adıma eskiden çok rahat aldığım bir çikolatayi bile şimdi düşünerek alıyorum veya almıyorum. Ya da daha düşük kalitede bir ürün alıyorum. İnsanların tüketim alışkanlıkları değişti. Artık rahat harcama yapmak imkansız. Ürünlerin değeri ederinin çok üstünde.

Valla deniz olmayan yerler de öyle,küçük bir ilçede yaşıyorum ama kiralar ve ev fiyatları dehşet verici derecede arttı.
Ev fiyatlarını hiç hesaplamıyorum bile , o başlı başına saçmalık. Aslında ev alımını durdurarak belki fiyatlar asagıya düşürülebilir diye düşünüyorum ama insanlar ne yapar be eder yine alır …

Bugün markete gittim 2 küçük peynir içecek ve kahve aldım 70 küsur lira.
Yazık bu insanlar ne yapacak böyle.
Pazarlar,marketler aşırı pahalı.
Bizimde eve giren nakit 10 binden fazla ama gecinemiyoruz.
Kredi kartı kullanmıyoruz biraz borcumuz var kapatmaya çalışıyoruz kartı.
Ufak tefek borçlar var onları ödüyoruz.
Çocuğun okul,yol ve harç masrafı var.
Ev giderleri derken ne birikim yapabiliyoruz ne para yetiyor.
Eşimle,bana Özel olarak harcama yapmayı uzun zamandır kıstık.
Allah herkesin yardımcısı olsun

En çok üzüldüğüm şeye değinmişsiniz. Kilosu 60-70 tl olan peynirin içeriğine bakıyorum ya ertime peyniri, ya katkı maddesi dolu. Peynir yemek lüks oldu. Insanlar mecburen bu sağlıksız seylere mahkum oluyorlar.

Türkiye Hindistan gibi bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor.Gelir dağılımları arsdinda uçurumlar oluşmaya başladı,kimisinde çok para var,kimisi günlük karnını doyurma peşinde.

Türkiye Hindistan gibi bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor.Gelir dağılımları arsdinda uçurumlar oluşmaya başladı,kimisinde çok para var,kimisi günlük karnını doyurma peşinde.
Geçenlerde Nijeryalı bir arkadaşımın anlattıkları aklıma geldi. Ülkesinin cok güzel hatta cennet gibi olduğunu söyledi. Orda sadece iki sınıf insan varmıs, Zenginler ve fakirler. Öyle orta halli falan yok ya cok zengin ya cok fakir. Hersey cok pahalı ve sadece bu fiyatlar zenginlere hitap ediyormuş. Sanırım ülkemizin sonu da oralar gibi olucak

işten atılmadık aynı maaşı alıyoruz aynı kira gelirlerimiz var aynı evde kirada oturuyorum.çocuk soruyor yahuu:anne biz her sene yaz kış lüks otellere tatile giderdik artık neden gidemiyoruz?susuyorummm susuyorummm ne cevap vereyim çocuğa?

Agam bizle eğleniyyy.
Ücretsizdeyim, iki de çocuk var ucu ucuna yetiyor, Çingene gibi yaşıyoruz tek maaşla, taş kemirmiyoruz hamd olsun da, tatili geçtim, bi memlekete gitmek bile lüküss oldu benim ailem için.

benim oğlum da soruyor antalyaya otele gidelim anne.. oğlum borcumuz var. çok güzeldi dimiiii annee.... güzeldi. bu yıl anca rüyamızda göreceğiz...

ahh ahhhh nerede o asgari ücretle ev taksidi ödüyorum lüks yaşıyoruz diyen üyeler?nerede koleje çocuk gönderiyorum her yiyecekten de yiyoruz rahatça diyen üyeler.ben onları pek bi özledimmmmm
Eşimin kendi işi..her ay maaşları yatırırken hesabıma 10-12.000 civarında gönderiyor..sadece market,mutfak,kızım ve şahsi ihtiyaçlarım için harcıyorum..ay sonu elimde bişey kalmıyor..kızımı bi avm’ye bi alsancağa çıkarsam sadece kahve ve yemek 300-350 ..geçen yıl en azından rahatça alışveriş yapardık şimdi sadece bakıyoruz..bunun dışında ev kira değil,tüm ev faturaları,kızın kolej ve servis taksidini eşim ödüyor..geçen yıllar tatil ayarlayabiliyorken artık ancak ayı geçirebiliyorum..birikimi geçtim diş tedavisine başlayacağım 30.000 civarı tutacak onu da eşim karşılayacak

Valla ben artık zenginleri daha da zengin etmekten se orta sınıf tatilleri tercih ediyorum. Bence daha da zevkli oluyor. Büyük oteller daha çok yoruyor insanı , yani neredeyse paranla rezil oluyosun.

benim oğlum da soruyor antalyaya otele gidelim anne.. oğlum borcumuz var. çok güzeldi dimiiii annee.... güzeldi. bu yıl anca rüyamızda göreceğiz...
bizler çok gittik bir kaç sene gitmesek ölmeyiz idare ederiz ama çocuklar istiyor.hakları da.sözün bittiği yer kızımızı çizgi çocuklar zaten bu ekonomide

sağlık sigortam var dişi kapsamıyor .şaka gibi diş sağlıkla ilgili değil mi?sizin durumunuz gene iyi.okulda 2 tl fotokopi parasına söylenen biz para mı basıyoruz tek maaşız diyen çocuk var

Biz de dandik bir otelden dünya para vererek rezervasyon yaptırdık kuzum,sırf çocuklar biraz eğlensin diye.10 ay onun taksitini ödeyeceğiz bir de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…