Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ben ilk tatilime 27 yaşında eski eşimle çıkmıştım

ailem hiç tatile götürmedi en azindan goturmussunuz imkanınız elverdiğince kötü hissetmeyin

Neyse ki Türkiye’de insanlarda stok yapacak para olmadığı için raflar boşalmadı

bugun a101 deki kasiyer herkes kredi kartıyla ödüyor hiç kimse nakit ödemiyor akşam kasa saymıyorum kolaylık oluyor dedi kimsede nakit yok da ondan dedim öyle düşünmemiştim dedi afalladı

Bende yaklaşık 2 _3 ay kadar önce, kızımın montu küçük geldiği için arayışa girmiştim.tabi montlar 400 civarı.. şükür ki dolap uygulamasında kuponum vardı.. montu kargo dahil 70 tl ye aldım ki ,yaşadığım sevinci anlatamam neyse bazıları sıfır alamiyorsam çocuk dogurmamam yönünde birşeyler demiş olsa da ,hayat bu diyorum

aylık 13 14 bin eve giren var .kira çocuk krediler masraf derken 3 bin kalmıyor. karta yatır kartı harca derken her ay sinir harbi .devir çok tuhaf bir devir. ve gitgide berbatlaşıyor. gelecek nasıl olacak ?

Bende yapmadım. Hem nereye kadar yetecekki. Yaşayıp göreceğiz ne olacağını
Ya bence isveçte yaşayıp burda böyle şeyler yazman doğru değil. Avrupanın hatta dünyanın refah seviyesi en iyi ülkelerinden birinde yaşayıp insanlara burda da zamlar var, stok yapamadım falan demek çok rahatsız edici. Sayfalardır kimse bir şey dememiş kibarlığından. ama bence ayıp yani. Avrupadakiler birbirileri arasında zamlardan şikayet etse anlarım da türkiyedekilere şikayet edince şu görsel geliyor aklıma direkt

İyi almışsınız aslında . Ben gecelik 1800 verdim
Fiyat çok iyi ama otel yorumları rezalet,bakalım gidince göreceğiz kısmetse.Ama biz de çok bunaldık,iki üç senedir evin içinde takılıyız,ne kadar kötü olabilir ki?Bol bol dezenfektan götürdüm mu tamamdır.

Yaaa o kadar doğru ki ne olacağımız belli değil Allah sonumuzu hayr etsin. Büyük kuzumdan kalma oyuncaklar Kitaplar olmasa Küçüğüm oyuncaksız kalacaktı. İyi ki saklamışım diyorum şimdi. Oyuncak diyip geçmeyin çok pahalılar.

Gerekirse günğ birlik bir yerlere gider aksam uyumak icin oteli kullanırsınız. Havuzu kullanmaktan sa denizi tercih edin :) şimdiden iyi tatiller

Merhaba kizlar bu zamanda malum 7 8bintl maas bile yetmez hersey asiri pahali biz mesela ayda rahat 8 10bintl harciyoruz anca yetiyor sizin gelirleriniz nasil eldeki nakitdenmi harciyorsunuz
İnsanca yaşamak için 4 kişilik bir ailenin en az 15 bin geliri olması lazım .

Seni görmek ne güzel,epeydir yoktun sende iyisin demi.

Artık oralar bile pahalandı artık,indirimleri takip etmek lazım tv'de denk geldimi alacağı bişiyse alıyorum bende.

selamlar ablacım iyiyim sağol

taşındım ben Ankaraya iş değiştirdim yeni yeni ev yerleştirme falan derken düzen kurmaya çalışıyorum

ev eksiği çok o yüzden market market geziyorum uçmuş herşey

Merhaba kizlar bu zamanda malum 7 8bintl maas bile yetmez hersey asiri pahali biz mesela ayda rahat 8 10bintl harciyoruz anca yetiyor sizin gelirleriniz nasil eldeki nakitdenmi harciyorsunuz
Ben yıllardır stoklu yaşayan biriyim, hâlâ aynı şekilde devam ediyorum. Misâl, bu fiyat artışlarından evvel anne-babalarımız ve kendimiz için yağ, şeker, çay, salça, bakliyat, deterjan, tuvalet kağıdı gibi 7-8 aylık stoğumuzu yapmıştık. Bahçemde ne olursa dondurucuya atarım
Gıda yönünden sarsılmadık şimdiye kadar.

Faturalar arttı, eskisi kadar gezmiyorum diyebilirim

Tatil dersen, fiyat artışlarından evvel tatil için yerimiz ayrılmıştı ve ödemesini de yapmıştık. Şimdi çok yükselmiş fiyatlar.

Şu anda tek düşündüğüm yakınlarımızın sünnet ya da düğün hazırlıkları.
Erkek kardeşimin oğlunun sünneti var, altın işini halletmiştim
Görümcemin kızının nişanı çıktı şimdi, onun için hazırlığım yok. Yeni kıyafetler de almak lazım.

Kurban için birikim yapmıştım, o da hazır.

Şimdiye kadar sıkıntımız olmadı, ama 2-3 aylık bir sıkıntı yaşayabiliriz gibi geliyor.

Arkadaş sordu bende cevap verdim. Kimse burda sürünüyor demedim. Dünya çapında oluşan zamlar burada hissediliyor Hemde büyük ölçüde . Polemik yaratmak niyetindeyseniz bence hiç uğraşmayın. Önce ne yazdığıma bakın bilip bilmeden konuşmayın lütfen .

Gerekirse günğ birlik bir yerlere gider aksam uyumak icin oteli kullanırsınız. Havuzu kullanmaktan sa denizi tercih edin :) şimdiden iyi tatiller
Amaç gezmek zaten,ben normalde havuza girmiyorum ama son tatilde çocukların ısrarı üzerine girdim ve enfeksiyon kaptım.Böyle şeyler hep beni bulur zaten,teşekkürler.

Selamlar canım,iyi yapmışsın ayrılmakla en azından tek başına olursun keyfini çıkar bence.
Normal ama ev eşyası alıyorsun sonuçta,fiatlar aynen uçuk oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…