- 18 Ağustos 2016
- 5.301
- 22.205
- 348
- Konu Sahibi handeac123
-
ne kadar tuttu ayıptır söylemesi... mümkün değilde çok çok uyguna geldiyse eşime ağlayayım :)Biz de dandik bir otelden dünya para vererek rezervasyon yaptırdık kuzum,sırf çocuklar biraz eğlensin diye.10 ay onun taksitini ödeyeceğiz bir de.
bari sağlığımızdan olmasak bu dönemde.o daha korkunç paralar tutuyor.haydinn halayaaa eğlenelimmm başka çaresi yok düşün düşün aynıııBiz de dandik bir otelden dünya para vererek rezervasyon yaptırdık kuzum,sırf çocuklar biraz eğlensin diye.10 ay onun taksitini ödeyeceğiz bir de.
1 hafta eğlenmek için 10 ay çalışıyoruzBiz de dandik bir otelden dünya para vererek rezervasyon yaptırdık kuzum,sırf çocuklar biraz eğlensin diye.10 ay onun taksitini ödeyeceğiz bir de.
Yok allaha şükür tabi ki iyi bunca asgari ücretle yaşamaya çalışan insan varken..yazmak istediğim buna rağmen ekstra sağlık durumu gibi bişey çıkarsa kenarda 5 kuruşumuzun olmadığı değil birikim yapmaksağlık sigortam var dişi kapsamıyor .şaka gibi diş sağlıkla ilgili değil mi?sizin durumunuz gene iyi.okulda 2 tl fotokopi parasına söylenen biz para mı basıyoruz tek maaşız diyen çocuk var
Boş yer olsa gelir belki ama boş yer yok zaten, asker polis eşleri nokta atışı geldiğinden bizlere yer kalmıyorHadi ya hizmet puanı 200 üstü gelmez mi aydın civarı
5450 lira 5 gün için ödedik,10 taksite bölünce 5900 küsür oluyor.Bonus kart olunca ona da 400 lira bonus yüklendi,yani 5500 civarı oluyor.Otel Marmaris'te 4 yıldızlı bir otel ama o civarda en uygun fiyatı bunlar verdi.Cok eski bir otel,yorumları çok kötü ama,sırf çocukları eğlendirmek için gideceğiz.Bu arada biz Ege de yaşıyoruz,geçen seneye kadar günübirlik gidebiliyorduk Alacati,Çeşme taraflarına falan ama artık o da hayal oldu.ne kadar tuttu ayıptır söylemesi... mümkün değilde çok çok uyguna geldiyse eşime ağlayayım :)
ben alıştım bu hayata.taksit taksit yaşıyorum.hatta mağazadan ya da netten aldığım ürünü 6 takside aldıysam mesela faiziyle 11 e böldürüyorum bankamdan tekrar.böylece kendimi kandırıp marka ayakkabı kıyafet giyiyorum hala.nakit kaç kişi bir spor ayakkabıyı alabilir 1200 tl ye?1 hafta eğlenmek için 10 ay çalışıyoruz
evlilik ve çocuk gibi düşüncelerim yok ama birikimi hayatım boyunca bi şekilde yapmaya gayret ederim diye düşünüyorum. evlilik telaşındaki arkadaşlara bakıyorum benim bile sinirim bozuluyor. öyle zor ki. çoğu zaman iyi ki çocuğum yok falan diyorum. bu halde bile lüks sayılacak hiçbir harcamam yok. yeri geliyor netflix'e yaptığım ödeme gözüme batıyor ki dışarı çıkma yok, gezme yok, eğlenme yok bi tek netflix kaldı elde. eskiden kitap alırdım artık almıyorum, onlar bile kaç para olmuş. arada dışarıdan yemek söylüyoruz annemle iki kişi. asla 100 liranın altında doymuyoruz. ve bizim gerçekten gereksiz sayılacak harcamamız yok, abur cubur almayız, yemeye içmeye düşkün değiliz. şu an sanırım sadece kedi için yaptığımız masrafı kısmıyoruz mama kalitesi, kum kalitesi vs onlarda da daha kötüsünü kullanmanın sonucu sağlık sorunu, kötü koku vs olarak bize döneceği için yani...bekarken biriktirebildiğin kadar kadar biriktir.çocukla mümkün değil o paralarla .çocuğa 13.5 a hamburger mönü 5 tl de harçlık veriyorum her gün.okulun ayrıca istediği paralar da var.arabayla götürüyorum benzin 900 e dayandı ki araba başka şekilde kullanılmıyor.sadece çocuğa.haftasonları kıyafet vs almadan sadece yemeğe 2 gün 400 tl veriyoruz 3 kişi.içki sigara kullanmıyoruz.kuaföre kırk yılda bir gideriz .domates olmuş 25 30 tl yenilebilecek olanı.bunlar da gerçek ihtiyaçlar değil asgari yaşamak.içinde kolej yok tatil yok eve eşya almak yok.yok oğlu yok.taşınacağım mecbur kiram en az 4000 olacak 2000 den .para pul oldu.sen bekarken o pulları itinayla biriktir derim ben.
Maaşa bağlı olanların ve başka geliri olmayanların geçinmesi çok zor. Gerçi geçiniyoruz ve birikim de yapıyoruz diyenler de olmuş. İnsanların yaşam tarzına, kredi borcu olup olmamasına, yan geliri olup olmamasına göre değişir. Şunu söyleyim kendi adıma eskiden çok rahat aldığım bir çikolatayi bile şimdi düşünerek alıyorum veya almıyorum. Ya da daha düşük kalitede bir ürün alıyorum. İnsanların tüketim alışkanlıkları değişti. Artık rahat harcama yapmak imkansız. Ürünlerin değeri ederinin çok üstünde.
ne acı değil mi?kutuyla alır kamelyada çocuklara dağıtırdım.şimdilerde tek çocuğuma zor alıyorum .mecbur cimri olduk sadece kendimizi düşünür oldukaynen 5 çikolata alır stoklardım şimdi 1 tane zor alıyorum kardeşim getiriyor yurtdışından hazine bulmuş gibi seviniyorum geçen annem komşunun çocuğuna vereyim deyince kızdım
uygunmuş hakkaten... bende bi bakayım. oğlum çok istiyor. gerçi yol parası da 1500 - 2000 bin tutar. ailem apart tutacak bizide alacak diye düşünüyorken eylülde gideces dediler. çocuğun okulu var. aman ailem olsa da milletin ağzına bakmak da gıcık5450 lira 5 gün için ödedik,10 taksite bölünce 5900 küsür oluyor.Bonus kart olunca ona da 400 lira bonus yüklendi,yani 5500 civarı oluyor.Otel Marmaris'te 4 yıldızlı bir otel ama o civarda en uygun fiyatı bunlar verdi.Cok eski bir otel,yorumları çok kötü ama,sırf çocukları eğlendirmek için gideceğiz.Bu arada biz Ege de yaşıyoruz,geçen seneye kadar günübirlik gidebiliyorduk Alacati,Çeşme taraflarına falan ama artık o da hayal oldu.
En uygunu bu valla,düşünün 5 gün için 50000 lira çeken oteller bile olduuygunmuş hakkaten... bende bi bakayım. oğlum çok istiyor. gerçi yol parası da 1500 - 2000 bin tutar. ailem apart tutacak bizide alacak diye düşünüyorken eylülde gideces dediler. çocuğun okulu var. aman ailem olsa da milletin ağzına bakmak da gıcık
ne acı değil mi?kutuyla alır kamelyada çocuklara dağıtırdım.şimdilerde tek çocuğuma zor alıyorum .mecbur cimri olduk sadece kendimizi düşünür olduk
Ay bu ben.. kızım şımarıklık yapıp kış tatillerini sevmiyorum kalın kalın giyinmek çok sıkıcı derdi. İki yıldır tatile gidemiyoruz şimdi soruyor niye kışın tatile gidemiyoruz diye. Büyük en azından yaz kış tatili gördü diyorum Küçüğüm yazık tatil bile bilmeyecekişten atılmadık aynı maaşı alıyoruz aynı kira gelirlerimiz var aynı evde kirada oturuyorum.çocuk soruyor yahuu:anne biz her sene yaz kış lüks otellere tatile giderdik artık neden gidemiyoruz?susuyorummm susuyorummm ne cevap vereyim çocuğa?
İyi almışsınız aslında . Ben gecelik 1800 verdim5450 lira 5 gün için ödedik,10 taksite bölünce 5900 küsür oluyor.Bonus kart olunca ona da 400 lira bonus yüklendi,yani 5500 civarı oluyor.Otel Marmaris'te 4 yıldızlı bir otel ama o civarda en uygun fiyatı bunlar verdi.Cok eski bir otel,yorumları çok kötü ama,sırf çocukları eğlendirmek için gideceğiz.Bu arada biz Ege de yaşıyoruz,geçen seneye kadar günübirlik gidebiliyorduk Alacati,Çeşme taraflarına falan ama artık o da hayal oldu.
Neyse ki Türkiye’de insanlarda stok yapacak para olmadığı için raflar boşalmadıBende öyle duydum . Gelecek dalgalı zamları duyunca insanlar stok yapmaya başlamış
Bende yapmadım. Hem nereye kadar yetecekki. Yaşayıp göreceğiz ne olacağınıNeyse ki Türkiye’de insanlarda stok yapacak para olmadığı için raflar boşalmadı
İzmir’i az buçuk tahmin ediyorum bi on yıl kadar önce arkadaşlarımın hayalini süslüyordu. Ben İzmir değil de Aydın istiyorum.İzmir’li olarak yazıyorum ege sahil kasabaları maalesef artık memurların rahatça yaşayabileceği yerler olmaktan çıktı..pekçok memur arkadaşım buralardan kaçmanın yolunu arıyor..buralar evin varsa güzel kiralar uçuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?