Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde en sevdiğim üründür kahvaltıda peynir ama kilosu maalesef arşa çıktı güzel marka istiyorsak. Hamilesiniz sanırım bizde de 2 çocuk var sadece biz olsak neyse ama çocuklara nasıl yedirelim ki ucuzlari.. Allah hicbirimize alistigimizdan aşağıya düşürmesin inşallah ne diyim .

Neresi mesela bir şehir önersenize? Hem uygun olacak hem deniz kenarı hem bağnaz olmayacak bir kere ege şehirlerine tayin torpiliniz yoksa aşırı zor. Zaten ucuz yer de kalmadı buralarda. Anadoluda bir küçük şehir olabilir belki memur maaşıyla rahat edebileceğiniz o da yani tercih meselesi ama ben yaşamam.

Ayrıca ben kendi adıma konuşuyorum . Yanlız yaşayan ve 3 cocuk büyüten bir anneyim ve gerçekten isvecte yaşıyorda olsam da geçinmekte zorlanıyorum. Öyle devlett sosyal yardımıyla degil sürekli mesailer yaparak ayı kurtarıyorum. Sanırım fazlaca sokak röpörtajları izlediniz ve hıncınızı gelip burda almaya çalışıyorsunuz.

Geçiniyorum hem de epey harcamalar yaparak. Yalniz Türkiye'de yaşıyor olsaydım muhtemelen kuş kadar psikolog maaşıyla kedimin masrafları dahi bana ağır gelirdi. İşin üzücü kısmı, yurtdışına ekonomik kriz öncesi okuma adına gittim aklımda da hep dönmek vardı ama galiba hiç dönemeyeceğim. Orada yaşayanlar resmen eziyet çekiyorlar. Mültecisi ekonomisi saçmasapan siyasetçileri..Düşündükçe daralıyorum. Ülkeme aşırı üzülüyorum. Yabancı halk dahi Türkiyedeki krizden haberdar.

Selamlar canım,iyi yapmışsın ayrılmakla en azından tek başına olursun keyfini çıkar bence.
Normal ama ev eşyası alıyorsun sonuçta,fiatlar aynen uçuk oldu

annem bana küstü benimle kalmasını istemedim diye ama

evet felaket vallahi şu zamanda evlenilmez

konu sahibi türkiyede yaşıyor ve türkiyedekilere sordu yalnız. Bak tek başına üç çocuğuna bakabiliyormuşsun. Burda boşanmış üç çocuklu bir kadın senin deyişinle ayı bile kurtaramaz. Burdaki geçim şartlarıyla, alım gücüyle orası kıyaslanamaz. O yüzden isveçte yaşayan birinin türkiyedekilere zamlardan yakınması gerçekten çok çok ayıp

ben de kenara sağlık için para koydum.tecrübe edindiğimden ne kadar pahalı olduğunu biliyorum.onun dışında zaten birikim olmuyor ayda 500 1000 belki.o da birikince hiç bir şey etmiyor.kaç yaşında insanlarız ailelerimizden kalanlar olmasa açız büyük şehirde resmen.hadi bize eskiler destek oldu mal bırakarak.biz çocuklara ne bırakacağız?hiç bir şey bu gidişle

Türkiye’de bir ailem var bir cok yakın çevrem var. Ne demek istiyorsunuz ? Yurtdışında yaşayıp burası icin yorum yapamaz mıyım? Türkiye’de ki durum beni de rahatsız ediyor Hemde aşırı derecede. İnsanların bu şekilde yasamaları hiç adil değil. Bence sizin böyle tepki vermeniz cok ama cok ayıp. Sonuçta bende bir Türküm zamanında bazı sebeplerden dolayı yurtdışına yerleşmiş ve bir daha da dönüş yapamamışım. Sizin şuan yaptığınız şey beni resmen dışlamak !

Kredi kartım ortalama 5 bin geliyor. Eşimle ayrı kartlarımız onun da 8 bin civarı sanırım ortalama. Yani nerden baksan her ay 13-14 bin harcama var sadece kredi kartıyla. Kira var 3500. Faturalar aidat var. Sağlık sigortası var. Bir de nakit harcadıklarımız var pazar bakkal vs. Borç yok. Araba var. Onun masrafı vergisi cartı curtu. 2-3 gram almaya çalışıyorum her ay birikim sayılırsa dışarda gezme tozma öyle eskisi gibi yok. Dışardan yemek çok az ayda 1-2. Sinemaya konsere en son ne zaman gittim bilmiyorum. Üstüme doğumdan beri hiçbir şey almadım diyebilirim. Bebeğe harcıyoruz baya. Aşısı var yine bu ay 800 civarıymış sanırım. Çok şükür.

Günü kurtarıyoruz bir borc vs yok tabiki ama misal annem yolluyor bu aralar her ay ...bazen sıkışınca kayinvalidemin kulağına citlatiyoruz o şekilde ..geçen sene maaş daha düşüktü ama öyle böyle eve ekstra şeyler alıyorduk ama bu yıl karnınız toksa yeter diyoruz ekstra şeyler almak lüks oldu.... Şu kpss ye gireyim eğer devlet alanımdan öğretmen alımı az yaparsa.. Almanca öğrenip orda çalışmaya karar verdim hemşire olarak ...burda hemşireler çok yoruluyor ama ele geçen ücret çok komik bir rakam değmez burda yapmaya ...

Bu arada almancayi öğrenecegim güzel bir kaynak onerirseniz sevinirim :)

Geçen hafta benzin aldık 45 litreye 945 tele bayıldık bide depodada vardı birazcık
biz ayda 3000 veriyoruz benzine maalesef.evim şehir dışı.benim aracım 900 le anca idare ediyor sadece mahallede kullanarak ve çocuğu okula götürüp getirmeye.eşimin aracıysa 2000 i yiyor.her yer her yere uzak.bir akraba ziyareti düğün avm bile çok tutuyor .2 araba da lüks artık.servisli okul bulursam belki birini elden çıkaracağız.kasko vs ödeyemiyoruz eskisi gibi.biz gördüğümüzden olduk en azından aç açık değiliz.kantinden tost alamayan çocuklar var öylee bakıyorlar deyince kantinci çok üzüldüm

Giresun,ordu,samsun

Ben çalışmıyorum. 1 yaşında kızımız var. Eşim devlet memuru şuanda maaşı 8200 tl. Kayınpederin evinde oturuyoruz kira ödemiyoruz, bir arabamız var(düğünde takılan takılarımızın bir kısmıyla almıştık 2 sene önce). Geçinmeye karnın doymak dersen eğer, evet çok şükür karnımız doyuyor ama öyle her şeyi eskisi kadar istediğimiz gibi alamıyoruz, eskisi gibi dışarıda yemek yiyemiyoruz, eskiden daha sık kıyafet alırdık şimdi aman almayayım öncekilerle biraz daha idare edeyim de bayramda belki alırım diyorsun, yazın gezmeyi bir yerlerde 2 3 gün tatil yapmayı düşünüyordun azcık dişini sıksan verecek paran tatilini rahat ödeyecek paran çıkıyordu ama şimdi nasıl olacak diye düşünüyorsun. En basiti memlekete gitmek istiyorsun yakıt fiyatları almış başını gitmiş sadece gidiş dönüş en az 1000-1500 tl tutuyor. Birde orda yemeğin gezmen vs derken oooo gitti paralar.

Daha bugün aylık alışveriş yaptık pazar harici ve et tavuk yok içinde 700 tl verdik. Eksik çıktıkça ay içinde yine alıyorsun mecburen. Eşim kara kara düşünüyor ne yapacağız ne edeceğiz diye, eksiye düşünce veya ucu ucuna yetiştirince veya kenara koyduğumuzdan alınca "Bizden bir cacık olmaz" diyor sürekli. Ama bilmiyor ki çopu aile böyle. Zannediyor ki asgari ücretlisi memuru hatta çalışma arkadaşları bile sıkıntı yaşamıyor da bşr biz sıkıntı yaşıyoruz. Onlar gayette geçiniyoelarmış, ee bende eşleriyle konuşuyorum borcumuz var sıkıntıdayız diyorlar ona rağmen kredi kartıyla alışveriş yapıyorlar diyorum. İnşallah bu halimiz düzelir ülkecek bir refaha ersek keşke.

Kendi arabamızı çok kullanmıyoruzda ondan sıkıntı olmuyor,eşim işe giderken şirket aracını kullanıyor,zaten abisiyle beraber çalışıyorlar benzin paraası zaten şirketten.

2 araç oldumu zor tabi,ciddi paralar yiyor işte.

Ne dışlaması ayol bir de bayıl istersen. Senin yaptığın şey ne biliyo musun? Grip olan birinin kanser birine gidip ben de çok hastayım yaa diye şikayet etmesine benziyor.

Bu arada kardeşim şu an isveçten refah seviyesi daha düşük bir avrupa ülkesinde erasmusta. Erasmustaki öğrencilere ab burdaki kyk bursu gibi düşük bir meblağ veriyor. Kızın o kuş kadar para bile bir aylık market masrafına yetiyor. Poşet poşet alışveriş yapıp 40 euro ödüyor. Bilginize

arabaya maaş bağlamısınız resmen , töbe töbe

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…