- Konu Sahibi handeac123
-
Benimde en sevdiğim üründür kahvaltıda peynir ama kilosu maalesef arşa çıktı güzel marka istiyorsak. Hamilesiniz sanırım bizde de 2 çocuk var sadece biz olsak neyse ama çocuklara nasıl yedirelim ki ucuzlari.. Allah hicbirimize alistigimizdan aşağıya düşürmesin inşallah ne diyim .En çok üzüldüğüm şeye değinmişsiniz. Kilosu 60-70 tl olan peynirin içeriğine bakıyorum ya ertime peyniri, ya katkı maddesi dolu. Peynir yemek lüks oldu. Insanlar mecburen bu sağlıksız seylere mahkum oluyorlar.
Neresi mesela bir şehir önersenize? Hem uygun olacak hem deniz kenarı hem bağnaz olmayacakIstanbulda yasayan memurlara akil sir ermiyor.ikna edin bence.pahali,kalabalik,guvenli degil.aldigin maas ayni zaten.rahat rahat yasamak varken,is cikisi denizine girip keyif catmak varken niye trafikte bir saat syresle yol gideceksiniz hafta sonu iki bogaz gorecegiz diye.
Modern,uygun sehirler var.kalkip iatanbuldan bagnaz bi uere gitmeyin tabi.
Ayrıca ben kendi adıma konuşuyorum . Yanlız yaşayan ve 3 cocuk büyüten bir anneyim ve gerçekten isvecte yaşıyorda olsam da geçinmekte zorlanıyorum. Öyle devlett sosyal yardımıyla degil sürekli mesailer yaparak ayı kurtarıyorum. Sanırım fazlaca sokak röpörtajları izlediniz ve hıncınızı gelip burda almaya çalışıyorsunuz.Ya bence isveçte yaşayıp burda böyle şeyler yazman doğru değil. Avrupanın hatta dünyanın refah seviyesi en iyi ülkelerinden birinde yaşayıp insanlara burda da zamlar var, stok yapamadım falan demek çok rahatsız edici. Sayfalardır kimse bir şey dememiş kibarlığından. ama bence ayıp yani. Avrupadakiler birbirileri arasında zamlardan şikayet etse anlarım da türkiyedekilere şikayet edince şu görsel geliyor aklıma direkt
Eki Görüntüle 3067289
Selamlar canım,iyi yapmışsın ayrılmakla en azından tek başına olursun keyfini çıkar bence.
Normal ama ev eşyası alıyorsun sonuçta,fiatlar aynen uçuk oldu
Arkadaş sordu bende cevap verdim. Kimse burda sürünüyor demedim. Dünya çapında oluşan zamlar burada hissediliyor Hemde büyük ölçüde . Polemik yaratmak niyetindeyseniz bence hiç uğraşmayın. Önce ne yazdığıma bakın bilip bilmeden konuşmayın lütfen .
konu sahibi türkiyede yaşıyor ve türkiyedekilere sordu yalnız. Bak tek başına üç çocuğuna bakabiliyormuşsun. Burda boşanmış üç çocuklu bir kadın senin deyişinle ayı bile kurtaramaz. Burdaki geçim şartlarıyla, alım gücüyle orası kıyaslanamaz. O yüzden isveçte yaşayan birinin türkiyedekilere zamlardan yakınması gerçekten çok çok ayıpAyrıca ben kendi adıma konuşuyorum . Yanlız yaşayan ve 3 cocuk büyüten bir anneyim ve gerçekten isvecte yaşıyorda olsam geçinmekte zorlanıyorum. Öyle devlett sosyal yardımıyla degil sürekli mesailer yaparak ayı kurtarıyorum. Sanırım fazlaca sokak röpörtajları izlediniz ve hıncınızı gelip burda almaya çalışıyorsunuz.
ben de kenara sağlık için para koydum.tecrübe edindiğimden ne kadar pahalı olduğunu biliyorum.onun dışında zaten birikim olmuyor ayda 500 1000 belki.o da birikince hiç bir şey etmiyor.kaç yaşında insanlarız ailelerimizden kalanlar olmasa açız büyük şehirde resmen.hadi bize eskiler destek oldu mal bırakarak.biz çocuklara ne bırakacağız?hiç bir şey bu gidişleYok allaha şükür tabi ki iyi bunca asgari ücretle yaşamaya çalışan insan varken..yazmak istediğim buna rağmen ekstra sağlık durumu gibi bişey çıkarsa kenarda 5 kuruşumuzun olmadığı değil birikim yapmak
Üüzülmüştür oda gauet normal bunu hissetmesi.annem bana küstü benimle kalmasını istemedim diye ama
evet felaket vallahi şu zamanda evlenilmez
Türkiye’de bir ailem var bir cok yakın çevrem var. Ne demek istiyorsunuz ? Yurtdışında yaşayıp burası icin yorum yapamaz mıyım? Türkiye’de ki durum beni de rahatsız ediyor Hemde aşırı derecede. İnsanların bu şekilde yasamaları hiç adil değil. Bence sizin böyle tepki vermeniz cok ama cok ayıp. Sonuçta bende bir Türküm zamanında bazı sebeplerden dolayı yurtdışına yerleşmiş ve bir daha da dönüş yapamamışım. Sizin şuan yaptığınız şey beni resmen dışlamak !konu sahibi türkiyede yaşıyor ve türkiyedekilere sordu yalnız. Bak tek başına üç çocuğuna bakabiliyormuşsun. Burda boşanmış üç çocuklu bir kadın senin deyişinle ayı bile kurtaramaz. Burdaki geçim şartlarıyla, alım gücüyle orası kıyaslanamaz. O yüzden isveçte yaşayan birinin türkiyedekilere zamlardan yakınması gerçekten çok çok ayıp
biz ayda 3000 veriyoruz benzine maalesef.evim şehir dışı.benim aracım 900 le anca idare ediyor sadece mahallede kullanarak ve çocuğu okula götürüp getirmeye.eşimin aracıysa 2000 i yiyor.her yer her yere uzak.bir akraba ziyareti düğün avm bile çok tutuyor .2 araba da lüks artık.servisli okul bulursam belki birini elden çıkaracağız.kasko vs ödeyemiyoruz eskisi gibi.biz gördüğümüzden olduk en azından aç açık değiliz.kantinden tost alamayan çocuklar var öylee bakıyorlar deyince kantinci çok üzüldümGeçen hafta benzin aldık 45 litreye 945 tele bayıldık bide depodada vardı birazcık
Giresun,ordu,samsunNeresi mesela bir şehir önersenize? Hem uygun olacak hem deniz kenarı hem bağnaz olmayacakbir kere ege şehirlerine tayin torpiliniz yoksa aşırı zor. Zaten ucuz yer de kalmadı buralarda. Anadoluda bir küçük şehir olabilir belki memur maaşıyla rahat edebileceğiniz o da yani tercih meselesi ama ben yaşamam.
Kendi arabamızı çok kullanmıyoruzda ondan sıkıntı olmuyor,eşim işe giderken şirket aracını kullanıyor,zaten abisiyle beraber çalışıyorlar benzin paraası zaten şirketten.biz ayda 3000 veriyoruz benzine maalesef.evim şehir dışı.benim aracım 900 le anca idare ediyor sadece mahallede kullanarak ve çocuğu okula götürüp getirmeye.eşimin aracıysa 2000 i yiyor.her yer her yere uzak.bir akraba ziyareti düğün avm bile çok tutuyor .2 araba da lüks artık.servisli okul bulursam belki birini elden çıkaracağız.kasko vs ödeyemiyoruz eskisi gibi.biz gördüğümüzden olduk en azından aç açık değiliz.kantinden tost alamayan çocuklar var öylee bakıyorlar deyince kantinci çok üzüldüm
Ne dışlaması ayol bir de bayıl istersen. Senin yaptığın şey ne biliyo musun? Grip olan birinin kanser birine gidip ben de çok hastayım yaa diye şikayet etmesine benziyor.Türkiye’de bir ailem var bir cok yakın çevrem var. Ne demek istiyorsunuz ? Yurtdışında yaşayıp burası icin yorum yapamaz mıyım? Türkiye’de ki durum beni de rahatsız ediyor Hemde aşırı derecede. İnsanların bu şekilde yasamaları hiç adil değil. Bence sizin böyle tepki vermeniz cok ama cok ayıp. Sonuçta bende bir Türküm zamanında bazı sebeplerden dolayı yurtdışına yerleşmiş ve bir daha da dönüş yapamamışım. Sizin şuan yaptığınız şey beni resmen dışlamak !
arabaya maaş bağlamısınız resmen , töbe töbebiz ayda 3000 veriyoruz benzine maalesef.evim şehir dışı.benim aracım 900 le anca idare ediyor sadece mahallede kullanarak ve çocuğu okula götürüp getirmeye.eşimin aracıysa 2000 i yiyor.her yer her yere uzak.bir akraba ziyareti düğün avm bile çok tutuyor .2 araba da lüks artık.servisli okul bulursam belki birini elden çıkaracağız.kasko vs ödeyemiyoruz eskisi gibi.biz gördüğümüzden olduk en azından aç açık değiliz.kantinden tost alamayan çocuklar var öylee bakıyorlar deyince kantinci çok üzüldüm
e öyle oldu depom 300 lere doluyordu artık 2.5 katına doluyor hatta daha fazla.venezuellaydı galiba 10 dolarmış yıllık benzin masrafları.petrol ülkesi olduğundanarabaya maaş bağlamısınız resmen , töbe töbe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?