Eline sağlık canım.Birbirinden lezzetli şeyler eklemişsin.Nişastalı kekini denedim.Çok güzel oldu.Ben senin ölçülerine göre değil de çok olsun diye asıl ölçülerine göre yaptım.Çok güzel puf puf bir kek oldu.Çok teşekkürler.
Eline sağlık canım.Birbirinden lezzetli şeyler eklemişsin.Nişastalı kekini denedim.Çok güzel oldu.Ben senin ölçülerine göre değil de çok olsun diye asıl ölçülerine göre yaptım.Çok güzel puf puf bir kek oldu.Çok teşekkürler.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Önce yumurtanın içine şekeri ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice çırpılır. 6 adet neskafe fincanı yağlanır. (Kekte yağ olmadığından, mutlaka iyice yağlayın; yoksa yapışır.) Kek hamuru ile, fincanların yarısını doldurun. Yayvan bir tencereye fincanları dizin. Fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.
Tencerenin ağzı açık bir şekilde, su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Ağzını hiç açmadan, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra, 15 dakika kapağı açmadan dinlendirin.
Not: İsterseniz, fincanlara kek hamurunu dökmeden önce, topkeklerin altına konulan kağıtlardan koyabilirsiniz. Çok güzel oluyormuş. Tencerenin kapağından buharlaşan sular damlamasın diye, kağıt havlu veya temiz bir bez koyabilirseniz iyi olur. Keklerin üzerine isterseniz, yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz.
- 4 orta boy yumurta
- 1 su bardağı (200 gr.) toz şeker
- 1 su bardağı (200 ml.) süt ya da yoğurt
- 1 su bardağı (200 ml.) sıvı yağ (tercihan fındık yağı)
- 2 su bardağı (250 gr.) un
- 1 paket damla sakızlı muhallebi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı damla çikolata
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle iyice çırpın. Süt (ya da yoğurdu) ve sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın. Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve toz muhallebiyi eleyerek birleştirin. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyip, biraz daha karıştırın. En son damla çikolataları ekleyip, tahta kaşıkla şöyle bir karştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.