Afiyet olsun canımnolcak ya bende takmıstım bi ara her gördüğümü yapmak niyetindeydim kendim tadımlık yiyordum ama, evdekilere yediriyordum ki ben kilo almıyım onlar alsınlar
Konuyu yanlış yere açmışsın canımArkadaşlar merhaba, yeni bir mikser istiyorum ama öyle basit bir şey olsun istemiyorum. geçen gün essede gördüğüm kitchenaid marka kocaman profesyonel mikserler vardı rengarenk olanlar var ya hani. dünya para ne yazık ki. özelliklerine baktığınızda
kıyma makinesi aparatı,
makarna yapma aparatı,
blender özellikler fln var. Çok almak istedim ama fiyatı beni korkuttu açıkçası1.500 tlden başlıyor her aparatı için de ayrı bir satın alma yapman gerekiyormuş. bir de ayrıca renkleri konusunda kafam karıştı, böyle renga renk olan şeyleri tercih etmedim daha önce mutfağımda
Sizin düşünceleriniz neler lütfen beni yönlendirin.
Bildiğiniz daha uygun fiyatlı ürünler var mı? Bir de siz renkli tercih eder miydiniz?
Eki Görüntüle 461138
***** EKMEK KÖFTESİ *****
Eki Görüntüle 457934
MALZEMELER:
Yarım bayat ekmek
1 çay bardağı köftelik bulgur ( düğül )
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bayat ekmeği içi su dolu derin bir kasede 5 dakika kadar bekletin.
İyice yumuşayan ekmeği iki elinizle sıkın ve yoğurma kabına alın.
Köftelik bulguru ekmeğe ilave edip, iyice yoğurun ve ağzı kapalı olarak yarım saat bekletin.
Ekmeğin ıslaklığı sayesinde bulgur şişecektir.
Bu karışıma minik doğranmış kuru soğan, nane, salça,un ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamur eğer size göre katı olursa biraz su, yada cıvık olursa biraz un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın.
Köftelerinizi bol sıvıyağda kızartın.
Kızaran köftelerinizi ılık olarak servis edebilirsiniz.
İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, ister yemek olarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 457935
Oyy maşallah 60 sayfadır bakıyorum bitiremedimdi sonuna geldim şükür..
canım tarifler cok güzel bazılarını denemk üzere wordume aldım inş. yapcam ceşitlere bayıldım .. ama hamiş hamiş canım cok cekti özellıkle cikolatalı tatlıları bunu bana yapmamalıydın
BencedeAy canım kıyamam hamişler girmemeli böyle topiklere
Truffle Kurabiyeleri
Eki Görüntüle 433813
Malzemeler
1 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı ince çekilmiş şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı portakal suyu
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Üzerini streç film ile kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Eki Görüntüle 433814 Eki Görüntüle 433815 [/
topik çok güzel.ben bu kurabiyeyi 2 defa denedim hem yayıldılar yani top gibi durmadılar hemde çok sert oldular .bu tarifteki fotoğraf sizemi ait
Truffle Kurabiyeleri
Eki Görüntüle 433813
Malzemeler
1 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı ince çekilmiş şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı portakal suyu
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Üzerini streç film ile kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Eki Görüntüle 433814 Eki Görüntüle 433815 [/
topik çok güzel.ben bu kurabiyeyi 2 defa denedim hem yayıldılar yani top gibi durmadılar hemde çok sert oldular .bu tarifteki fotoğraf sizemi ait
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?