Buda Benim Lezzet Topiğimmm

FIRINDA SUCUKLU PATATES

Son derece lezzetli ve çok beğenilen bir ara sıcak: Fırında patates ezmesi..
Ne kek kıvamında ne de püre.İkisinin ortası..

5-6 adet orta boy patates

3 diş sarımsak

(opsiyonel kullanmayabilirsiniz)

5 çorba kaşığı kadar un

3 yumurta

kabartma tozu

1 su bardağı yoğurt

2.5 su bardağı su

(asıl tarifte 4 s.b idi ben azaltarak yapıyorum size kalmış)

Dilediğiniz karar sucuk

tereyağ

tuz pulbiber

peynir

(dilerseniz üzerine yoğurt döküp servis edin..)

Tarifin Hazırlanışı

Patatesleri haşlıyor ve rendeleyip bir kaba alıyoruz.Üzerine unu sarımsak ve tuzu ekliyor karıştırıyoruz.Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp yoğurt ve kabartma tozunu da ekliyoruz bu karışımı patateslere katıyoruz.Sürekli karıştırıp suyumuza da katıp yağlanmış fırın tepsinine veya borcama döşüyoruz (ben büyük dikdörtgen borcam kullanıyorum)

.230 derecede katılaşana dek pişiriyoruz.

Servis etmeden önce tereyağda sucukları kavurup üzerine diziyoruz.En son dilerseniz pul biberden sos dökebilirsiniz.

Sıcakken servis ediyor yemeye doyamıyoruz

Afiyet olsun

not:Fırınınızın pişirme metoduna bağlı olarak dereceyi düşürebilir süreyi artırabilirsiniz.170 derecede 40 dakika gibi.İçinin cıvık olmaması ;fırında çıkar çıkmaz rahatlıkla kesilmesi gerekiyor.
alıntıdır​

Arrabbiata Soslu Makarna

(soğanlı,domatesli acılı makarna)

300 gram makarna(penne,spagetti vs..)
1 yemek kaşığı tuz

Sos İçin;
1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
1 adet büyükçe kurusoğan
3 diş sarmısak
5 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı tavuksuyu(veya normal su)
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber

üzeri için;
parmesan,tulum veya rendelenmiş beyaz peynir

Makarnayı 1 yemek kaşığı tuz atılmış 3 litre kaynamış suda 7-8 dakika haşlayalım.

Sos için kuru soğan ve sarmısakları incecik yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.

Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edelim ve domatesler eriyene kadar pişirelim.Daha sonra salçalar,şeker ,tavuksuyu ve sirkeyi ekleyim.Sosu blender yardımı ile pürüz kalmayacak şekilde ezelim ve baharatları ilave edelim.(sos koyu kıvamlı olacaktır)

Genişçe bir karıştırma kasesinde sos ve makarnayı iyice karıştırıp makarnayı servis tabaklarına alalım.Arzu ederseniz üzerine peynir rendeleyip servise sunalım.....

canim keske hamileler bakmasn diye not düşseydin
hemen seçtiklerimden birini yapmaya mutfaga kosuyorum :))

Afiyet olsun canım nolcak ya bende takmıstım bi ara her gördüğümü yapmak niyetindeydim kendim tadımlık yiyordum ama, evdekilere yediriyordum ki ben kilo almıyım onlar alsınlar

bende aslında tadımlık yemek niyetinde oluyorum ama sonra yıllarca yemek yememiş gibi saldırıyorum :)

***** EKMEK KÖFTESİ *****

MALZEMELER:
Yarım bayat ekmek
1 çay bardağı köftelik bulgur ( düğül )
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:
Bayat ekmeği içi su dolu derin bir kasede 5 dakika kadar bekletin.
İyice yumuşayan ekmeği iki elinizle sıkın ve yoğurma kabına alın.
Köftelik bulguru ekmeğe ilave edip, iyice yoğurun ve ağzı kapalı olarak yarım saat bekletin.
Ekmeğin ıslaklığı sayesinde bulgur şişecektir.
Bu karışıma minik doğranmış kuru soğan, nane, salça,un ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamur eğer size göre katı olursa biraz su, yada cıvık olursa biraz un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın.
Köftelerinizi bol sıvıyağda kızartın.
Kızaran köftelerinizi ılık olarak servis edebilirsiniz.
İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, ister yemek olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

ekmek köftesi çok güzel bi tarifmiş akşama denyebilirizz teşekkürler :)

Galeta Unlu Tatlı

Bu tatlının varlığını öğreneli sadece iki gün oldu ama hakkında o kadar çok övgü okudum ki, alelacele deneyiverdim. Övgüleri sonuna kadar hakediyor, benden tam not aldı.

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağına yakın ince çekilmiş ceviz
1 dolu çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu

Şerbet İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım portakalın kabuk rendesi

Krema için:
1 lt. Süt
4 dolu dolu çorbağı un
1 paket şekerli vanilin
1 poşet krem şanti

Önce şerbeti hazırlayalım. Şu, şeker ve portakal kabuklarını iki taşım kaynatalım ve soğumaya alalım. (Eğer daha karamelize bir tat isterseniz, ki daha lezzetli olduğunu yazmışlar ama ben şekerin üzerine suyu boşalttıktan sonra hatırladım, bir dahakine öyle yapacağım. Önce şekeri tencerede eritip ondan sonra suyu eklerseniz daha leziz olacağından şüphem yok)

Kek için yumurta ve şekeri şeker eriyene dek çırpalım sonra sırasıyla su, sıvıyağ, ceviz, galeta unu, haşhaş tohumu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Karışımı yağlanmış fırın kabımıza alalım. (orta boy kare ya da yuvarlak borcam) Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişirelim. Fırından çıkarır çıkarmaz sıcak keke soğuk serbeti dökelim ve içine çekmesi için bir kenara koyalım. Bu sırada kremamızı hazırlayalım. Bir tencerede unu az bir miktar süt ile iyice ezip kalan sütü ekleyelim. Göz göz kaynayınca altını kapatıp hemen krem şantiyi ve vanilyayı ekleyelim. Bir kaç dakika mikserle çırpalım. İyice ılınmış kekimizin üzerine döküp dolapta iyice soğumaya bırakalım. Soğuyunca 1-2 saat içinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Bugün tarifi tekrar yaptım, bu sefer şerbet için verdiğim ölçünün yarısını kullandım. Önce şekeri tencerede karamelize edip sonra yarım ölçü su ekledim. Bu seferki karamelize şerbet ile çok daha güzel oldu. Diğer ölçü ile şerbetin çok fazla geldiğini düşünüyorum.

alıntıdır​

Çikolatadan Çiçekler

20-22 cm'lik kalıp için (her ikisi de olur)

Malzemeler:
20 gr. su-Çeyrek çay bardağı
4 yumurta sarısı
50 gr. un-1 tam dolu çay bardağı
10 gr. kakao-1 çorba kaşığı
15 gr. mısır nişastası-Yarım çay bardağından 1 parmak az
4 yumurta akı
100 gr. toz şeker- 1 tepeleme çay bardağı(şekeri aldığı kadar tepecik yapın)
Bir tutam tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Yumurta sarıları bir kaba konulup mikserle iyice çırpılır. Önce su, ardından azar azar birlikte eleyerek un, kakao ve nişasta eklenir, mikser ile pütür kalmayana dek çırpılır. Bir başka kabın içinde tuz ve yumurta akları 3-4 dakika çırpılır, ardından toz şeker, vanilya ve kabartma tozu birlikte, karışım katı kar haline gelene dek çırpılır. Yumurta sarılarının olduğu kabın içine az bir miktar diğer karışımdan eklenip iki karışım birbirine yedirilir. Ardından geri kalan yumurta akları da eklenip tüm karışım sönmemesine gayret edilerek birbirine yedirilir. Yağlanmış kalıba dökülür, 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.

Ganaj için ise yine 200 gr. bitter çikolata ve 200 gr. sıvı kremayı beraber ısıttım, çikolatalar eriyince ocaktan alıp dolapta soğuttum. 5 dakika çırptıktan sonra tekrar dolaba kaldırıp koyulaşmasını bekledim. 3 dolu çorba kaşığını süslemek için ayırıp gerisini, iki kata ayırdığım ve süt ile ıslattığım kekin arasını ve üstünü kaplamakta kullandım. Pastamın kenarlarını tırtıklı spatula ile şekillendirdim, üzerini bolca kakao eleyerek kapladım. Önceden ayırdığım kremayı sıkma poşetine doldurup kekin dip kısmını yanyana sıkarak yaptığım çiçeklerle süsledim.

Üzerindeki çiçekleri yapmak için önceden gördüğüm bir tekniği kullandım. Yağlı kağıda gelişi güzel çiçekler çizdim, kağıdı ters çevirip tezgaha bantladım. Ayrı ayrı beyaz ve bitter çikolata erittim. Yağlı kağıttan sıkma poşeti hazırlayıp uçlarını minicik kestim. Çiçeklerin yarısına beyaz yarısına siyah çikolatadan tohumcuklar yaptım, herbir çiçeğe, tersi renkte çikolata sıkıp yapraklarını yaptım. Buzdolabında en az 2 saat donmaya bıraktım. Son olarak pastamı hazırladığım çiçek çikolatalar ile süsledim.

SOSLU-HİNDİSTANCEVİZLİ KEK

Bu keki yaparken bu kadar güzel olacağını hiç düşünmemiştim. Tavsiyem kek dilimlerini benim kestiğimden daha küçük kesin. Ne kadar küçük dilimler olursa o kadar güzel oluyor.

MALZEMELER:

Keki İçin:

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı

1′er pkt vanilya ve kabartma tozu

3 su bardağı un

Sosu İçin:

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

yarım su bardağı şeker

Üzeri İçin: Hindistancevizi

YAPILIŞI:

Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.

Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.

Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.

Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.

Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.

Notlar:

Kullandığım bardak 200 gr lık.

En az 35 dilim kek çıkıyor, kalabalık değilseniz yarım ölçü yapın.

Tepsinin boyutu 27×40 cm

alıntıdır​

COCOSTAR KEK

KEK İÇİN MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt veya süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat üzerine yarım limon suyu
kek fırından çıkınca ıslatmak için 1 çay bardağı süt

KREMASI İÇİN: yarım litre süt
6 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 g kadar)

ÜZERİ İÇİN : 1 paket bitter çikolata (80 g)
2 yemek kaşığı çokokrem

Öncelikle yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır ,yoğurt,kakao ve yağ eklenip çırpılır un ,kabartma tozu ,karbonat (üzerine yarım limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır .Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama dökülüp 170 derecede pişirilir.Fırından çıkınca üzerine soğuk süt kaşık kaşık gezdirilir.
Kek pişerken süt ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 1-2 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.Tereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ eriyene kadar karıştırılır.
Kek ılıyınca üzerine krema düzgünce yerleştyirilir(kıvamı biraz kou oluyor kekin üzerine kaşık kaşık paylaştırıp düzeltin).
Çikolatayı ve çokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın üzerine yayın ve biraz soğuyunca çatalla şekil yapın dolapta bir süre dinlendirip servis yapın ben akşamdan yaptım .

AFİYET OLSUN...............

Arkadaşlar merhaba, yeni bir mikser istiyorum ama öyle basit bir şey olsun istemiyorum. geçen gün essede gördüğüm kitchenaid marka kocaman profesyonel mikserler vardı rengarenk olanlar var ya hani. dünya para ne yazık ki. özelliklerine baktığınızda
kıyma makinesi aparatı,
makarna yapma aparatı,
blender özellikler fln var. Çok almak istedim ama fiyatı beni korkuttu açıkçası 1.500 tlden başlıyor her aparatı için de ayrı bir satın alma yapman gerekiyormuş. bir de ayrıca renkleri konusunda kafam karıştı, böyle renga renk olan şeyleri tercih etmedim daha önce mutfağımda

Sizin düşünceleriniz neler lütfen beni yönlendirin.

Bildiğiniz daha uygun fiyatlı ürünler var mı? Bir de siz renkli tercih eder miydiniz?

Konuyu yanlış yere açmışsın canım

topiğini keşfetmem benim için süper oldu valla,geçen denedim bu köfteyi muhteşem oldu kızlar muhakkak deneyin pişman olmazsınız.çok pratik

Milföylü talaş böreği

malzemeler:
15 adet milföy hamuru
750g kuzu kuşbaşı et
250g haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
çörek otu

hazırlanması:

1. etleri yıkayıp tencereye koyun. (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin.)

2. etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.

3. tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.

4. havuçların kabuklarını kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.

5. bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.

6. buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.

Domates Soslu Köfteli Spagetti

Malzemeler:

Köfte için:
300 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 dilim ekmek
1 adet yumurta
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı (kızartmak için)

Domates Sos İçin:
6 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 tutam maydanoz

Makarna için:
Yarım paket spagetti
1,5 litre su
1-2 tutam ince kıyılmış taze kekik
1 diş sarımsak
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
1- Sos için domatesleri ve soğanı 4-6 parçaya bölün. 2 diş sarımsağı ve geri kalan malzemeleri ekleyerek blendırdan ya da mutfak robotundan geçirip kenara alın.
2- Kıymayı yoğurma kabına alıp içine yumurta, rendeleniş soğan, ezilmiş sarımsak, maydanozu ekleyin.
3- 1 dilim ekmeği ıslatıp sıkın ve ufalayıp kıymaya katın. Tuzu, baharatları ve maydanozu ekleyip kıyma toplanıncaya kadar yoğurun.
4- Kıymanın üzerine streç çekip 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın.
5- Tavanıza zeytinyağını koyun ve kızdırın. Köfteleri tavaya alıp üzeriler kızarıncaya kadar çevirerek pişirin.
6- Fotoğraftaki rengi alınca üzerine kenara ayırdığınız domates sosu ekleyip, köfteleri parçalamamaya özen göstererek sosla birlikte karıştırarak pişirin.
7- Tadına baktığınızda soğanın çiğ tadı gitmişse sosunuz hazır demektir.
8- Makarnayı bol suda 8-10 dakika kadar haşlayın. Bir kapta ince kıyılmış 1 diş sarımsak, ince kıyılmış taze kekik, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Haşlanan makarnayı süzün ve sarımsaklı zeytinyağı ile karıştırarak servis tabaklarına alın.
9- Hazırladığınız köfteli domates sosu makarnalara paylaştırın ve sıcak servis yapın.

Oyy maşallah 60 sayfadır bakıyorum bitiremedimdi sonuna geldim şükür..
canım tarifler cok güzel bazılarını denemk üzere wordume aldım inş. yapcam ceşitlere bayıldım .. ama hamiş hamiş canım cok cekti özellıkle cikolatalı tatlıları bunu bana yapmamalıydın

Ay canım kıyamam hamişler girmemeli böyle topiklere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…