topik çok güzel.ben bu kurabiyeyi 2 defa denedim hem yayıldılar yani top gibi durmadılar hemde çok sert oldular .bu tarifteki fotoğraf sizemi aitTruffle Kurabiyeleri
Eki Görüntüle 433813
Malzemeler
1 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı ince çekilmiş şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı portakal suyu
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Üzerini streç film ile kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Eki Görüntüle 433814 Eki Görüntüle 433815
Kolay Su Böreği
Eki Görüntüle 435105
Malzemeler:
4 adet yufka
3 su bardağı rende beyaz peynir
4 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Az yağlanmış tepsiye bir adet yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın.
Yumurta, süt ve sıvıyağını karıştırma kabında çırpın. Diğer yufkaları yarıya bölün, 6 adet yufkanız olacak.
İki parça yufkayı sütlü karışıma bulayıp yayın üzerine peynirin yarısını dökün. Diğer iki parça yufkayıda sütlü karışıma bulayıp peynirlerin üzerine yayın. Kalan peyniri üzerine dökün.
Son yufka parçalarınıda sütlü karışıma bulayıp peynir üzerine yaydıktan sonra, kenarlardan sarkan yufkaları tepsiye doğru alıp kapatın. Üzerine kalan sütlü karışımı döküp 200 derecede altı üstü kızarana dek pişirin.
topik çok güzel.ben bu kurabiyeyi 2 defa denedim hem yayıldılar yani top gibi durmadılar hemde çok sert oldular .bu tarifteki fotoğraf sizemi ait
Truffle Kurabiyeleri
Eki Görüntüle 433813
Malzemeler
1 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı ince çekilmiş şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı portakal suyu
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Üzerini streç film ile kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Eki Görüntüle 433814 Eki Görüntüle 433815 [/
topik çok güzel.ben bu kurabiyeyi 2 defa denedim hem yayıldılar yani top gibi durmadılar hemde çok sert oldular .bu tarifteki fotoğraf sizemi ait
Ben bunu hiç yapmadım canım ama pişerken yayılıyorsa demek ki pişirmeden önce topları tepsiye dizdikten sonra buzdolabında dinlendirmek lazım sonra direk kızgın fırına atmak lazım bide böyle dene istersen canım
Su böreği bu canım zaten azıcık ıslak kalması gerekmiyor mu? İçi peynirli nasıl çiğ kalabiliyor ? Fırını mı yanlış ayarlıyorsunuz acababen bu böreği defalarca denedim ama hep içi çiğ kalıyor birde bu tariften denicem sizdede ayı sorun oluyo mu
ben bu böreği defalarca denedim ama hep içi çiğ kalıyor birde bu tariften denicem sizdede ayı sorun oluyo mu
Mantar Pane tarifi
Eki Görüntüle 433558
Malzemeler:
- 300 gr taze mantar
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası (25 gr)
- 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı ufalanmış ekmek içi
Geniş bir kasede unu, kabartma tozunu ve tuzunu karıştırın. Suyu ekleyin ve pütürsüz bir boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Mantarları sulu karışıma batırıp, ekmek içlerinin içinde gezdirin. Her tarafları ufalanmış ekmek içine bulansın.
İyi kızmış sıvı yağda veya fritözde kızartın.
Eki Görüntüle 433559 Eki Görüntüle 433560
peki bu tarifte mantarı çiğden yapıyoruz demi. Yokya haşlayıp sonramı yapıyoruz bu işlemler ?
arkadasım tuzlu kurabiye ve naneli peynirli poğaçanı denedim. ikisi de çok güzel oldu. bayıldım .
bu gün de tencerede kekini denemek istiyorum.
tariflerini not ettim.
basit ama lezzetli milföy tarifleri de paylaşırsan sevinirim.
Ay canım kıyamam hamişler girmemeli böyle topiklere
bütün hamişlere tariflerinin hepsini yapıp kargoyla göndermen lazım bize ne
Ben bunu yaptım. Hem değişik oluyor hem de lezeetliPortakallı Islak Kek
Hanımlaaar işte size portakallı muhteşem bi kek hazır portakalın mevsimiyken mutlaka yapın ben yaptım şuan afiyetle yiyorumm
Eki Görüntüle 596263
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet portakalın suyu ve kabukları
- 7 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Şurubu için:
- 2 portakalın suyu
- 1 portakalın kabukları
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1. Yumurtaları, toz şekeri ve portakal kabuğu rendesini derin bir kabın içine alın, mikserle iyice çırparak koyu krema kıvamına getirin.
2. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin, hafifçe karıştırın.
3. Küçük boy kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayın, karışımı boşaltın. Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-40 dk kadar pişirin. Pişen kek biraz ılındıktan kalıptan çıkartın, soğumasını bekleyin.
4. Şurup için portakal suyunu, kabuklarını ve toz şekeri karıştırıp ocağa alın, bir taşım kaynatın. Şurup henüz sıcakken, soğuk kekin üzerine dökün. Portakal kabukları kekin üzerinde sevimli bir dekor oluşturacak.[/B]
Etimek Tatlısı
Eki Görüntüle 433767
Malzemeler
12 adet tuzsuz etimek
şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da antep fıstığı
Yapılışı
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?