Buda Benim Lezzet Topiğimmm

topik çok güzel.ben bu kurabiyeyi 2 defa denedim hem yayıldılar yani top gibi durmadılar hemde çok sert oldular .bu tarifteki fotoğraf sizemi ait

ben bu böreği defalarca denedim ama hep içi çiğ kalıyor birde bu tariften denicem sizdede ayı sorun oluyo mu

topik çok güzel.ben bu kurabiyeyi 2 defa denedim hem yayıldılar yani top gibi durmadılar hemde çok sert oldular .bu tarifteki fotoğraf sizemi ait

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz.Bende yaptım çok sert oldu hiç güzel olmadı.Oysa ki hamurda yumuşaktı.

Son düzenleme:
ben bu böreği defalarca denedim ama hep içi çiğ kalıyor birde bu tariften denicem sizdede ayı sorun oluyo mu

böreğin içinin pişmesi için böreği tarifteki gibi hazırladıktan sonra tepside dört eşit parçaya bölüp öyle tepsiyi fırına sürerseniz hem kabarır hemde her tarafı çok güzel pişer

peki bu tarifte mantarı çiğden yapıyoruz demi. Yokya haşlayıp sonramı yapıyoruz bu işlemler ?

peki bu tarifte mantarı çiğden yapıyoruz demi. Yokya haşlayıp sonramı yapıyoruz bu işlemler ?

Tarifte mantarları haşlayın demiyor zaten mantar haşlanmaz ki suyunu salıverir hemen çiğden kızartılır canım

arkadasım tuzlu kurabiye ve naneli peynirli poğaçanı denedim. ikisi de çok güzel oldu. bayıldım .

bu gün de tencerede kekini denemek istiyorum.

tariflerini not ettim.

basit ama lezzetli milföy tarifleri de paylaşırsan sevinirim.

Beğenmene sevindim canım sana bi tavsiye tencerede keki yaparken bardaklara harcı paylaştırdıktan sonra ufak bi parça çikolata ya da 1 tatlı kaşığı çokokrem ekle nefis oluyor
Milföylü tariflere gelince eklemiş olmam lazım burada yoksa kahvaltılıklar topiğinede göz atmanı tavsiye ederim bu ara çok zaman geçiremiyorum nette ekleyemeyebilirim

bayat ekmek mantısını da denedim. ben sevdim yapılabilir.

bu gün de yoğurtlu patates çorbasını yaptım. henüz sıcak tadamadım. güzel görünüyor. çorbanın terbiyesinde yoğurt, un ve yumurta var. üzerine azar azar kaynar su ilave ediliyor. çok çok az miktar beyazlıklar oluştu çorbada acaba yumurtadan mı yoğurttan mı?

çorba tarifine tekrar baktım da 3 su brd yoğurt diyor ve ben 3 yemek kşğ yoğurt koydum

Son düzenleme:
Portakallı Islak Kek

Hanımlaaar işte size portakallı muhteşem bi kek hazır portakalın mevsimiyken mutlaka yapın ben yaptım şuan afiyetle yiyorumm

Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet portakalın suyu ve kabukları
- 7 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şurubu için:
- 2 portakalın suyu
- 1 portakalın kabukları
- 3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

1. Yumurtaları, toz şekeri ve portakal kabuğu rendesini derin bir kabın içine alın, mikserle iyice çırparak koyu krema kıvamına getirin.

2. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin, hafifçe karıştırın.

3. Küçük boy kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayın, karışımı boşaltın. Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-40 dk kadar pişirin. Pişen kek biraz ılındıktan kalıptan çıkartın, soğumasını bekleyin.

4. Şurup için portakal suyunu, kabuklarını ve toz şekeri karıştırıp ocağa alın, bir taşım kaynatın. Şurup henüz sıcakken, soğuk kekin üzerine dökün. Portakal kabukları kekin üzerinde sevimli bir dekor oluşturacak.
[/B]

Son düzenleme:
th4lia paylaşımların çok lezzetli yaaa ve farklı süperler devamını bekliyoruz

Ben bunu yaptım. Hem değişik oluyor hem de lezeetli

en çok yaptığım tatlıdır hafif ve çok lezettli oluyo

Süt Helvası

Malzemeler

200 gr. margarin veya tereyağ(karışıkta kullanabilirsin) (bana yagı fazla geldi daha az koydum)
-1 su bardağı un
-5 su bardağı süt (biraz cıvık bir helva olması lazım kimi 3 kimi 4 bardak yapar piştikçe koyulaştıgı için ben 5 yaptım)
-2 su bardağı toz şeker (damak tadınıza gore)
1 paket vanilya

Tarif
Margarin eritilip un sararana kadar kavrulur.
Başka bir tencerede yanda süt kaynatın
Kavrulan una kaynayan sütü karıştırarak ekleyin .
Azıcık kaynamaya alın
En son olarak toz şeker eklenip ateş üzerinde biraz karıştırıp istenirse vanilya ilave edebilirsiniz.
Helva uygun bir tepsiye dökülür.
Helva alt kısmı kızarana kadar fırınlanır.
Dilimlenerek servis yapılır.

Duble Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler
80 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
¾ su bardağı toz şeker(su bardağının dörtte üçü)
1,5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
su bardağı iri kırılmış fındık
1 su bardağına yakın damla çikolata

Yapılışı
Tereyağını sos tenceresinde eritin. Eridikten sonra ocaktan alarak üzerine ufak ufak kırdığınız bitter çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Biraz soğuduktan sonra çırpma kabında yumurtalarla beraber çırpın. Dilerseniz mikser kullanarak çırpmanızı öneririm. Daha sonra toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, tuz ve vanilyayı da ilave ettikten ve karıştırdıktan sonra son olarak damla çikolata ve fındığı ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hazırladığınız hamurdan aralıklı olarak birer kaşık alıp dizin. Önceden ısıttığınız 150 derecelik fırında yaklaşık 10 dk kadar pişirin.

Not : Tarifinde çorba kaşığı ile alarak tepsiye yerleştirmiş ama isterseniz hamuru biraz daha katı tutarak elinizle şekillendirebilirsiniz. Kurabiyeleri yuvarladıktan sonra yassılaştırmadan top gibi koyarsanız piştiğinde zaten yayılacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…