Sürpriz Kurabiye (Biskrem)
Eki Görüntüle 433790
Malzemeler
125 gr margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Aldığı kadar un( 3 su bardağı)
İçine koymak için krem şokella
Yapılışı
Yoğurma kabında margarin, sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve şekeri karıştırın. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve elenmiş unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp açtırın, içine bir tatlı kaşığı krem şokella koyup kapatın. Kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıttığınız fırında(180 derecede) pembeleşene kadar pişirin. İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
Not: kurabiyelerin içine şokella yerine evde hazırladığınız kremadan koyabilirsiniz.
Malzemeler
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Yapımı
Malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Evde çikolata varsa muhallebi sıcakken ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Muhallebi soğuduktan sonra kurabiyelerin içine koyun.
Tavuklu Sebzeli Börek
Eki Görüntüle 433865
Malzemeler
5 Adet Yufka
5 adet tavuk but incik
1 küçük soğan
2 tane karabiber
1 su bardağı minik küp doğranmış haşlanmış havuç
1 su bardağı konserve bezelye
2 -2,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Karabiber ve tuz
Sos için;
¾ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Üzeri İçin,
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Çörek otu veya susam
Yapılışı
Tavuğunuzu,4 e bölünmüş soğanı ve tane karabiberi haşlamak üzere tencerenize alın.Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Havuçlarınızı minik küp doğrayın ,diriliğini kaybedinceye kadar haşlayın.Aynı suya konserve bezelyelerinizi atarak,30 sn kadar haşlayın, malzemelerinizi soğuk sudan geçirerek süzün ve soğutun.
Soğumuş tavuk etlerinizi küp doğrayın, havuç ve bezelye ile harmanlayın.Karabiber ve tuz ile damak zevkinize göre tatlandırın,en son rendelenmiş kaşarı da ekleyerek,içinizi hazır hale getirin.
Yufkanızı 8 e bölün,harç malzemelerini bir kasede çırparak hazırlayın.Fırça yardımıyla bir üçgene harç malzemesini bolca sürün, diğer üçgeni üzerine yayın,iç malzemenizi ekleyerek tombul sigara böreği şeklinde sarın.
Üzeri için,yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın,böreklerinizin üzerine sürün,çörekotu veya susamla süsleyin.
Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin,180-200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Bu ölçülerde harç ve iç artmadan 20 adet börek elde edersiniz.Ankastre fırın tepsisinde 2 tepsi çıkıyor.
Eki Görüntüle 433866 Eki Görüntüle 433867 Eki Görüntüle 433868
Canım yaptım. Şimdi fırından çıkardık. Mükemmeell oldu
Tarifler çokgüzel ya ,:)Eveeett bende tencere de fincan keki denedim bugün ,mükemmel ötesi oldu desem yeridir ,evdekiler bayıldı ,çikolata ve süt ile sos ta yaptım,bir kaç resim eklemek istedim iznin olursa :)
Eki Görüntüle 434873 Eki Görüntüle 434875
bu börek çok güzel gerçekten. ben bunun milföy hamurundan yapılmış olanını yedim harikaydı. tavuk ve sebzelerin tadı harika oluyo börekte
Tarifler çokgüzel ya ,:)Eveeett bende tencere de fincan keki denedim bugün ,mükemmel ötesi oldu desem yeridir ,evdekiler bayıldı ,çikolata ve süt ile sos ta yaptım,bir kaç resim eklemek istedim iznin olursa :)
Eki Görüntüle 434873 Eki Görüntüle 434875
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?