Buda Benim Lezzet Topiğimmm

Bu Tarifi yaptım kızlar veeeeee sonuç mükemmel. Çok güzel oldu tavsiye ederim. Ben hamuruna unla birlikle 2-3 kaşık nişastada koydum. Pudra şekeride yoktu normal şeker koydum.

KATMER POĞAÇA

Kızlaaaar bu poğaça çok güzel oluyormuş kruvasan gibi. Ben bi ara denemeyi düşünüyorum. Hem sadece kahvaltılarda değil pikniklerde falanda yapılabilir. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim)

Yapılışı

Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Bu poğaçayı Kahvaltılıklar Topiğinede eklemiştim. Yaptımda süper oldu tavsiye ederim. Aynen kruvasan gibi. Ben sadesini yaptım. Siz peynirli yada kıymalıda yapabilirsiniz.

Tarifler çokgüzel ya ,:)Eveeett bende tencere de fincan keki denedim bugün ,mükemmel ötesi oldu desem yeridir ,evdekiler bayıldı ,çikolata ve süt ile sos ta yaptım,bir kaç resim eklemek istedim iznin olursa :)

bu börek çok güzel gerçekten. ben bunun milföy hamurundan yapılmış olanını yedim harikaydı. tavuk ve sebzelerin tadı harika oluyo börekte

Canım yaptım. Şimdi fırından çıkardık. Mükemmeell oldu

İkinizin tariflerininde güzel olmasına sevindim kızlar tecrübe etmiş oldukk. Bende resim ekledim bugun 2 tarif birden yaptım ve bayıldı herkes bundan sonra burda ki yaptıgımız tarifleri paylaşalım tecrübe oluyor böyle

Tatlım bu arada o yaptığın sosu nasıl yaptın yani sütle bitteri mi karıstırdın sonrada ortasını delip dökmüssün galiba sufle gibi olmuş :)

Kekikli Çubuklar

Malzemeler: 200gr. tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı dolusu kekik

Üzeri için: Yumurta sarısı ve susam

Tarif Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılarak hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve uzun şeritler haline getirilir. Daha sonra bu şeritle ortadan birbirine dolanır (2’li örgü gibi) 180derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Kola kapağıyla yaptım ben annem öyle yaparmış önceden

Eklentiler

• $Photo0423.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Pastane Poğaçası

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için)
1/2 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta(1'inin sarısı üstüne)
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Tarif Yapılışı : Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve tüm malzeme eklenir yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 15 dk.dinlendirilir.İstenirse içine peynir eklenir (ben sade pek sevmiyorum) Ilık ortamda 1 saat mayalandırılır (KALORİFERİN YANI OLDUKÇA UYGUN).Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.Önceden ısıtılmış fırında180 derecede pişirilir.

Son düzenleme:

Dondurma Kızartması

Malzemeler
Yarım kg kaymaklı maraş dondurması
2 yumurta akı
1 su bardağı mısır gevreği
Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Yarım çay bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için ayçiçeği yağı

Tarif
Kaymaklı maraş dondurmasını buzlukta çıkarıp ılınmasını sağlayın. Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elinizle yuvarlayın ve sertleşmesi için derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Bir yumurta akını çırpın. Mısır gevreğini mutfak robotunda iyice çekin. Fındık, badem, hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçın ekleyip karıştırın. Dondurma toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır gevrekli karışıma bulayın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Diğer yumurta akını çırpın. Dondurma toplarını önce yumurtaya ardında kalan mısır gevrekli harca bulayıp iyice ısıttığınız yağda kızartın. Servis yapın.

Supangle

Malzemeler:
4 su bardağı süt
5-6 tatlı kaşığı kakao
2-3 dilim kek
yarım su bardağı un
1 yumurta
bitter çikolata

Tarif Yapılışı: 4 su bardağı sütün içine 1 yumurta kırılıp iyice mikserle çırpıldıktan sonra un kakao eklenir. Karışımı tencereye döküp sürekli karıştırarak orta hararetli ateşte pişirilir. Kaynamaya yakın şeker ve bitter çikolata katılarak 1-2 dakika daha karıştırılır. Kaselerin dibine kek parçaları konularak sütle ıslatılır üzerine supangle eşit ölçülerle servis yapılır. Üstünü süslemek için ceviz, antep fıstığı yada hindistan cevizi dökülebilir. Ohhh kokusu şimdiden geldi.

NİŞASTALI KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 paket buğday nişastası
1 su bardağı seker
1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPIMI
yumurtaları ve sekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.içerisine diğer malzemelerimizi de ekleyip 2 dk.kadar daha çırpıyoruz.(nişasta,vanilya ve kabartma tozunu eleyip kullanın) kek kalıbımızı yağlayıp unluyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklasık 15 dk.pişiriyoruz.pişince kek kalıbını nemli bir üzerine koyuyoruz ve soğumasını bekliyoruz bu işlem kekin yapışmadan çıkması için.soğuyunca üzerine pudra çekeri serpiyoruz.
AFİYET OLSUN

(Ben 3-4 gün önce bu tarifide yaptım. Muhteşem olduu. İçine Limon kabugu rendesi ve Dr. Oetker'in Limon aromaları var onlardan damlattım enfes bi limonlu kek oldu. Yalnız 1su bardağı şeker fazla geldi bu keke. Çok tatlı sevmem derseniz şekerini azıcık azaltın.)

Son düzenleme:
Mısır Gevrekli Muzlu Pasta

Malzemeler:
1 paket muzlu puding
1 paket krem şanti
3 su bardağı süt
1 su bardağı mısır gevreği
1 adet muz
1 çay bardağı dövülmüş fındık

Hazırlanışı:
Muzlu pudingi 2 bardak sütle pişirip ılınmaya bırakın.
Kremşantiyi kalan sütle çırpıp yarım saat buzdolabında soğuttuktan sonra ılınan pudinge ilave edin ve mısır gevreğini ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen bir kek kalıbının içine streç film yayıp pudingin yarısını kalıba dökün.
Üzerine dilimlenmiş muz ve dövülmüş fındık yayıp kalan pudingi üzerine döktükten sonra bir gece dolapta bekletin. Üzerine dövülmüş fındık ve rendelenmiş çikolata serpip soğuk servis yapın.

Mozaik Pasta

Malzemeler:
1,5 paket petibör bisküvi
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:
Margarini eritip derin bir kaba alın. İçine toz şeker ilave edip karıştırarak eritin. Süt, kakao, portakal kabuğu rendesini ekleyin.
İri kırılmış petibör bisküvileri ve cevizi ekleyip karıştırın.
Streç filmi, tezgaha yayıp üzerine harcı dökün ve üçgen şekli verin.
Buzlukta 3-4 saat dondurduktan sonra streç filmi çıkartıp pastayı servis tabağına alın. Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.

Mini Köstebek Pasta

Malzemeler:
1 paket hazır kakaolu pastaban
1 paket muzlu puding
2,5 su bardağı süt
1 paket krem şanti
2 adet muz
Yarım su bardağı damla çikolata

Hazırlanışı:
Pastabanlardan bardakla yuvarlaklar çıkartın. Geri kalan parçaları rondodan geçirin.
Yuvarlak keklerin herbirini 1′er tatlı kaşığı süt ile ıstlatın.
Pudingi süt ile pişirin. Ilındıktan sonra içine kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın. Muzları boylamasına dörde bölerek küçük küçük kesin. Soğuyan pudinge muzları ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
Keklerin üzerine 2′şer yemek kaşığı muhallebiden koyun. Rondodan geçirdiğiniz kek kırıntılarını üzerlerine serpip, soğutup servis yapın.

Krem Şokela

Malzemeler:
1 lt süt
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 paket kakao (90 gr’lık)
1 paket bitter çikolata

Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri ocak üstünde karıştırarak pişirin, koyu kıvama gelince kaselere paylaştırın.
Buzdolabında soğutun, üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Keşkül

Malzemeler:
1 lt süt
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı toz badem

Üzeri için; Toz badem & Dövülmüş şam fıstığı

Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri ocak üstünde karıştırarak pişirin, koyu kıvama gelince kaselere paylaştırın.
Buzdolabında soğutun, üzerine badem veya şam fıstığı serperek servis yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…