Bugün ailelere boşanacağımızı söyleyeceğiz

boşanmak en son çaredir, son çarelerin en sonu olmalı... eşiniz sizi seviyorsa, bunu hissediyorsanız başka yollar deneyin bence. hele ki sağlıklı düşünemediğiniz zamanlarda böyle kararlar almayın. artı benim anlamadığım -evli değilim ama- niye tartışma anında konuyu boşanmaya getiriyor bu çiftler... kafamızda boşanma gibi bir seçenek olmasa belki her şey çok daha güzel olacak, daha uzlaşmacı olacağız. Allah yardımcınız olsun, eşinize de sze de aklıselim düşünebilmeyi nasip etsin. Evlilik sürekli sevilerek büyütülmesi gereken bir bebek gibi, o bebeğe iyi bakmalıyız ki mutlu olalım.. tabi yaşadıklarınızı, öncenizi bilmiyorum. hakkınızda hayırlısı olsun...

1 kez olsun gelip elimi tutmadı,yanıma oturmadı.ailesinin yanında hep aşağılama yoluna gitti.onlarda hep bak bak oğlum gelini azarladı.oda sesini çıkarmadı diye sevinip başkalarına anlattılar.kendi teyzeleri bile söyledi.kızdı tersledi ama gelin yinede sesini çıkarmadı,güldü geçti dediler...

ben kronik astım hastasıyım ve bu sene sorunlar yüzünden biçok defa kriz geçirip hastaneye yattım.moralimin bozuk olması beni hastalatıyo ve şuan gerçekten nefesim zorlamaya başladı.sıkışıyorum yavaş yavaş

gerçekten boşanmak son çare mutsuz bir ailenin çocuğu olarak düşünüyorumda öyle bir ortamda büyüyünceye kadar keşke annem ve babam boşansaydı şimdi kendi evliliğimde mutluyum çok şükür en ufak tartışmamızda aklıma eşimle yaşadığımız güzel anları getiriyorum bütün öfkem kayboluyor eğer eşinizle severek evlendiyseniz ona neden aşık oldunuz o günleri hatırlayın bence yardımı olacaktır...

Allah yardımcın olsun kardeşim. Bizde evliliğimzin 1 sene sonrasında kavgalarımızda hep boşanmaktan bahsederdik.. Birgün kocamın en iyi anında ikimizde keyifliken dedim ki aşkım beni ne kadar seviyorsun oda biliyorsun dedi çok seviyorum neler çektik kavuşmak için dedi. Bende dedim ki aşkım bende seni çok seviyorum bende biliyorum neler yaşadık 3 yıl boyunca. O zaman değil en ufak kavgamızda en büyük kavgamızda bile boşanmaktan bahsetmeyelim. Bu kadar severken birbirimizi yazık etmeyelim birbirimize ve bebeğimize (3 aylık kızım vardı) kavgalarımızda boşanma kelimesi geçmeden çare arayalım sorunumuza. Bulamazsak orta yol o zaman bir kez daha düşünerek verelim kararımızı dedim. Tamam dedi. Söz mü dedim söz dedi. O gün bu gündür her kavgamızda orta yol buluyoruz. Demekki her zaman 2. Bir yol var. Lütfen bunu sende eşinle iyi bir zamanında konuş ve yazık etme evliliğine. Tabi son karar yine senin. çok ciddi bir konuda karar vermek üzeresin. Lütfen kafanı topla ve başka yol varmı diye düşün. Allah yardımcın olsun kardeşim..

canım bende calışıyorum ve benim eşimin maaşı yetmediği için ben çalıştıgım için kendi kendini üzüyor..
yetemediği için..
seninki ise tam tersiii...
kendi yetersizliğine üzülmek yerine sana kötü davranıyor ama bir ortak yol bulabilirsiniz aslında anladıgım kadarıyla maddiyatı üstünlük olarak görüyor.
bir evlilik danışmanına gitseniz nasıl olur?
eşinin bir terapiye ihtiyacı var gibi bence ortada bir yerde buluşabilirsiniz aslında beraber planlayabilirsiniz maddiyatı..
tabi ki senin ben calısıyorum harcarım havalarına girmemen gerekir, erkekler malesef bunu kaldıramıyor ..

ama ortak bir havuzunuz olursa ordan herkes eşit miktarlarda harcama yapar vs... bence ayrılık için çok büyük bir sorununuz yok .

Geçmiş olsun Canım Öncelikle Allah çok şifa versin...Acaba siz çalıştığınız eşiniz çalışmadığı için komplekse girmesi dolayısıyla ve de gururu kırıldığı bunu belli etmek istemediği içinde kavga çıkartıyor olabilir mi...veya belki de bilmeden onu kırmış olbilirsiniz bu çalışma veya fazla ücret alma meselesi yüzünden.
Bir de o eve eşya almıyorsa siz çalışıyosnuz zaten cömertçe alabilirsiniz inşaAllah...Ona da hem örnek olur hem de utanır yaptığından ..Ona mesela güzel yiyecekler arada bir giysiler alın lafla değil de hareketle yaptığının yanlış olduğunu gösterip utandırın onu...Selamlarımla..İnşaAllah boşanmazsınız...Ama üzülmeyin eşler arasında bu boşanma işleri bir çok kavgada çıkar ve gündeme gelir inşaAllah düzelir ...Siz alttan alın o da alttan almaya başlar...Sonra ilişkiniz normal rayına girince sizde naz yapmaya başlrsınız yine inşallah...
Selamlarıma..Bu mübarek günde Allah sizi de eşinizi de üzmesin..

insanı hastalık derecesine getirdiyse sorunlarr kendine bak derimm,

İnsanın kendinden başka dostu yok valla

Seni senden başkası düşünmez sağlığını düşün..
Bende panik atak oldum eşimin ailesi yüzünden şimdi görüşmüyorum ama nerdeee sağlığımı kim geri vercek bana
Hep bu yaşadıklarımın sıkıntılarımın bana verdiği bu hastalıkla uğraşıyorum
genç yaşta hastalık sahibi oluyoruz:50:
herşeyin başı stres
Zamanında yapmak lazım herşeyi
Kangren olan yeri kesip atıcaksın

şimdiye kadar hiçbir zaman para konusunu açmadım.söylemedim.taaaki düne kadar..ev kirasını ben veriyorum.bebeğin masraflarını ben karşılıyorum.işe gireli 6 7 ay oldu ve eşim 2000 3000 lira para biriktirdi.ona devamlı para veriyorum biriktirmesi için.yardım ediyorum ama yinede geçen gün parayı elimde tutmadığımı,harcayıp bitirdiğimmi söyledi.sanırım ipin koptuğu yer buydu.o konuşmadan sonra bitti benim için herşey....

şimdiye kadar hiçbir zaman para konusunu açmadım.söylemedim.taaaki düne kadar..ev kirasını ben veriyorum.bebeğin masraflarını ben karşılıyorum.işe gireli 6 7 ay oldu ve eşim 2000 3000 lira para biriktirdi.ona devamlı para veriyorum biriktirmesi için.yardım ediyorum ama yinede geçen gün parayı elimde tutmadığımı,harcayıp bitirdiğimmi söyledi.sanırım ipin koptuğu yer buydu.o konuşmadan sonra bitti benim için herşey....

Haklısın gerçekten, sünet konusundan da biliyorum. Bir konuşma yolu yok mu? AÇıkça ne istediğini söylesin, senden talepleri ne, sen de ne istediğini taleplerini söyle. En son nokta ailelere yansısın bu konu

Geçmiş olsun Canım Öncelikle Allah çok şifa versin...Acaba siz çalıştığınız eşiniz çalışmadığı için komplekse girmesi dolayısıyla ve de gururu kırıldığı bunu belli etmek istemediği içinde kavga çıkartıyor olabilir mi...veya belki de bilmeden onu kırmış olbilirsiniz bu çalışma veya fazla ücret alma meselesi yüzünden.
Bir de o eve eşya almıyorsa siz çalışıyosnuz zaten cömertçe alabilirsiniz inşaAllah...Ona da hem örnek olur hem de utanır yaptığından ..Ona mesela güzel yiyecekler arada bir giysiler alın lafla değil de hareketle yaptığının yanlış olduğunu gösterip utandırın onu...Selamlarımla..İnşaAllah boşanmazsınız...Ama üzülmeyin eşler arasında bu boşanma işleri bir çok kavgada çıkar ve gündeme gelir inşaAllah düzelir ...Siz alttan alın o da alttan almaya başlar...Sonra ilişkiniz normal rayına girince sizde naz yapmaya başlrsınız yine inşallah...
Selamlarıma..Bu mübarek günde Allah sizi de eşinizi de üzmesin..

her ikimizde çalışıyoruz.ben 780 lira alıyorum.oda 920 lira alıyo...sanırım yaşam tarzlarımız uymuyo.böyle olduğunu biliyodum ama şuan dahada bi farkına vardım...yemeyelim içmeyelim para biriktirelim kanısında.alınan yiyecekten 1 tane alalım.bittikten sonra 1 tane daha alalım mantığında.yok arkadaş.benim yaşadığım evde herşey çuvalla alınır.3 5 paket olmadığı zaman olmaz.....ondan bişey istemiyorum.al demiyorum.kendim yetmeye çalışıyorum ama benim yaptıklarımıda kısıtlıyo

Kocası cimri olanlara Allah çok yardım etsin diyorum.Bak benim eşimin ailesi hastalık derecesinde cimri yemeğe bile para harcamıyorlar sürekli biriktirmeye çalışıyorlar...ama yıllardır hiç birşeyleri yok..Allah cömet olana cömertçe davranıyor ve cömertçe veriyor biliyorsun elisıkı olana Allaha da vermiyor hep bir darlık yoksulluk işlerin ters gitmesi vs veriyor.Bence o kadar üzülme bunu onun bir eksiği olarak gör...Allah kocana el açıklığı ve gönül açıklığı verip bu cimrilik hastalığını ondan alsın inşaAllah..Sana da kolaylık versin..Aranızdaki ilişkiyi tam olarak bilmiyorumdışardan ahkam kesmesi de kolay gelir ama paranın tamamını ona verme sen de bu konuda cimri davran...Ama bunu yaparken de kavga çıkartma kavgacı bir uslupda yapma...Seninde almak istediklerin olur belki...Selamlarımla..

Hayırlısı olsun canım konularını okumuştum eşin hem cimri hem de seni sahiplenmiyordu
Aslında bu durumlar hepimizin zaman zaman yaşadığı durumlar
Benim eşimde her alışverişimizde kavga ederdi benimle
Şükür onları atlattık şimdi de bambaşka konulardan tartışıp duruyoruz
O kadar bunalıyorum ki yakında bende böyle bi başlık açarsam şaşırmayın
Canım o zaman ben oturup güzel güzel konuştum eşimle
Evin sorumluluğun iki taraflı olduğunu,eve bişeyler almazsak geçinemeyeceğimizi
Her normal çift gibi eve erzak,eşya,gereğinin alınacağını...
Nihayetinde beni çok şükür anladı
Şimdi eve alınan hiç bişeyde tartışma çıkarmaz söyleye söyleye kafasına soktum yani
Sünnet mevzusu da çok sorun olacaksa,-eşin biraz elisıkı olduğu için söylüyorum-
Eşinin dediği gibi tek tam altın alıp götürün sonuçta o insanla yaşayacak olan sensin
Ablana vefa borcunu sonra ödersin canım illaki bu konuda tetiklemiştir tartışmanızı
Eşin demekki kadir kıymet bilmiyor çok sıkma canını
Ama hemende boşanmayı düşünme inşallah aşılacak şeyler bunlar

Bi de maalesef biz böyle alıştırıyoruz bunları
Bende tartışmalarımızda parayı fırlatırdım lanet olsun yeterki sussun derdim
Ama biz fırlattıkça onlar nasıl olsa öyle bi mecburiyetim yok diye düşünüyorlar
Sorumluluğun kendisinde olduğunu anlaması lazım

Son düzenleme:
Son kavganız market lışverişi yüzünden mi çıktı[/Q

işin iç yüzü öyle değil.alışveriş belkide bahane oldu.çalıştığımı devamlı yüzüme vuruyo.ağzımı açıp bişey söylesem hemen tersliyo.verdiği cevabı size söyleim....'' derlerdide inanmazdım.karı milleti çalışınca kendine buyruk olurmuş.çenesi açılırmış.doğru diyolarmış''........bişey söylesem çalıştığın için çenen açıldı diyo.eline para geçince adam oldun der gibi bişey söylüyo...tek maaşla yetişmiyo ozaman git gecede başka işte çalış dedim geçen gün.oda bana cevap olarak git sen çalış dedi....yorumsuz

ilk mesajdan birşey anlamamıştım..ama bu adam bu yapıda bu seviyede biri ise çekilmez...ömrünü yer...
bitirir seni..
artık üzülmeyi bırakın...yeni hayatınıza odaklanın...

bitti :(((((((((((( yaşamak istemiyorum

kendini bırakma böyle tabiki yaşayacaksın önce kendin sonra bebeğin için. ayrıca diğer konundan anladığım kadarıyla sana destek olacak ablan filan var. arkanda birilerinin olduğunu biliyor. öyle kolay sıyrılamaz bence. ayrıca bence boşanmayacaksınız da içimden öyle geçti..

Öncelikle Rabbim şifa versin arkadaşım, hastalık çekmek çok zor.Keşke boşanma konuları olmasa,hiç yaşanmasa ama eşlerin sadece eşlerin değil birarada yaşayan kardeşlerin bile arasına para konusu girince açılan yaralar derin oluyor.Mutlu olmak için insanın parası olmasa bile gönlünün bol olması lazım.Kendini çok hırpalamadan ona sorumluluklarını anlatmaya çalış ne de olsa bir çocuğunuz var ama olmuyorsa çok da üsteleme sonuçta sen onu bizlerden iyi tanıyorsun gidişatını anlayabilirsin. Çok vakit katbetmeden kendi düzenini kur.Allah yardımcın olsun .

Back
X