bugün benim doğum günüm hem sarhoşum hem yastayım!!!!

konuyu dine o getirmediki. o yaptığı eylemi yazdı. ramazan aytnda içki içiyorum diye konu açılamaz diye bir kural yok.
olayı dine getiren hatalı. çünkü sitede konuların dine getirlmesi yasak.

ama geleceğini biliyordu bundan eminim ilk yazdığınız yazılardan belliydi
araç içki derken bundan bahsediyordum
hatta içtiğini bile düşünmüyorum bdv de biraz harekete ihtiyacı vardı
kpss zordur çünkü biraz kafa dağıtsın arkadaş
inşeAllah kazanır bir sıkıntısı olmaz sınavda arkadaşın

İçip içip ağladım yazmanız banada hiç güzel gelmedi sadece ağlıyorumda yazabilirdiniz o kısmı hiç eklemeden lakin kendiniz bilirsiniz tabiki ve serbestsiniz bu konuda...

Tek anlamadığım sizin dışınızda bi sürü kişi sizi gereksiz savunmaya geçmiş komik olmuş. Suçlanacak ya da savunulacak bişey görmüyorum ben.

Ve aslında konu açacak bir durumda değil sizde farkındasınız muhakkak. Genelde böyle bişey yazanla dalga geçilir geçilmiştir...başka derdin yokmu falan denir.

Normalde sadece okurum cvp yazmam ama doğum günlerine bende çok fazla hassas olduğumdan ve sapına kadar sağlam bir balık burcu olarak anlayabiliyorum o hissiyatı.

Sorun şu ki doğum günümüz kutlanmıyo diye ağlıyacak ve gece kutlama bekleyecek kadar çocuk olmamız. Bazen kendimede kızarım doğum günü bazı insanlara lükstür ben niye bu kadar büyütüyorum diye huy işte...

En iyisi kendimizi biraz sıradan görmek galiba :) nice yıllara sevgiler...

I love Bonus

hımm İzmir e bizden de sevgiler ama biraz temizlik lazım şehrinize gittiğimde çöpler çok kötüydü
bizim buralarda bağnaz illerimde temizlik herşeyden önemlidir
size izmirinizde mutluluklar

İç ya da içme, oruç tut ya da tutma, Allah'a inan ya da inanma. Bunların hepsi senin özgür ve kişisel kararların. Kimsenin eleştirmeye hakkı yok. Bu kadar ufak bir problemde bile böyle içiyorsan karşına ciddi problemler çıktığında ne yapacaksın? Üstelik kutlamış ve uyumuş. Belki çok yorgun. Bunun için içip perişan olmaya ne gerek?

yok ben öyle kötü niyetli olduğunu düşünmmüyorum. az buçuk tanırım kendisini. şakacıdır.. ama bilerek insanlar birbirine girsin diyerek bunu yapmaz.
yanılıyorsunuz.
sadece tek istediğim,herkesi olduğu gibi kabul edebilmemiz. hristiyanı budisti ateisti. herkesin bizim gibi olması için diretmememiz. böyle olursa sorunlar olmaz. bırakın evinde içsin. yesin,bıraakın oruç tutmasın, bırakın budaya inansın .
herkesin tercihine saygı duymalıyız. sen bunu yazamazsın,o bunu yapamaz dersek işte o zaman birbirimize saygımız kalmaz ve gireriz. gerek yok bunlara.

Son düzenleme:
hadi doğum günün geçmiştir de kimse kutlamadı diye üzülüp ağlarsın da günün daha ilk saatlerinde ağlanıp sızlanmayı anlayamadım:44:

Doğru diyorsun Jookere ellerimle pasta yapıp resmini mi atsam

Ya sevgili dindaslarim bu arkadaşın konuları genellikle alkolle oluyor. Eşi viskiyi tonik gibi kullanıyordu falan bu bizi ilgilendirmez. Niye cevap yazıyorsunuz ki?
Ayrıca nedense üyelerle dalga geçen konular kapatılır ama bu arkadaş baya baya viski meselesinde de dalga geçmişti fakat kapatilmadi. Bu konu da büyük ihtimalle öyle.
Mune madem dalga geçilen fake konuları kapatiyorsunuz böyle şeyleri de göz ardı etmemeniz lazım. .
Sevgilerrrr. ..

hımm İzmir e bizden de sevgiler ama biraz temizlik lazım şehrinize gittiğimde çöpler çok kötüydü
bizim buralarda bağnaz illerimde temizlik herşeyden önemlidir
size izmirinizde mutluluklar

Birdaha gelmezsiniz olur biter hanımefendi. Ama yanlış anlamışsınız iller değil kişiler bağnazdır. Türkiye'nin en tutucu diye geçen iline sık sık gitmek durumunda kalırdım. Çokta beğendim açıkcası. Kıyaslamaya girmek saçma. Açık aramaya çalışıyorsunuz ama üzgünüm forumda başkalarına yönlenmek durumundasınız burdan ekmek çıkmaz size :)

mune sitede değil.

Heh olay izmire de getirilmiş....Hadi hayırlısı
"extra large hayat, çöp izmir" gibi söylemlerle haddini bilmeyen, insanları kışkırtıp tartışmaya yol açan yorumların hepsini kibliyorum...Konu sahibine saygısız yakıştırması yapan insanların yorumlarına bak..Pek saygılı.

çok haklısınız ama neden hep hoşgörü yapması gereknler Müslümanlar oluyor
ramazan ayında böyle bir konu açmak ta onun hoşgörüsüzlüğü ozaman bunuda kabul etmek gerekir
ben kimsenin içmesinde değilim yalnız bu durumda hep hoşgörüyü karşıdan beklenmesi doğru mu
ben şakacı insanları severim ama dinle şaka olmaz hassasiyeti yok bu durumun

Onlar da biliyorlar ki Islam dini hoşgörü dini ondan bizden bekliyorlar. Kendilerinde hoşgörü yok sanırsam....

Ağzınıza yüreğinize sağlık. Başından diyaloğa girmeyip yapmak gerekirdi de neyse geç olsun güç olmasın demişler :)

peki birçok yazıda bağnazlık ve saygısızlıkla itham edildiğimiz halde
hiçbirine haddini bilin denmiyor
peki sizin karşınızdakine saygınız nerde demezler mi insana

bakın hakaret yoksa küfür yoksa sinirlendim içiyorum yazması yanlış değilki.
bu kadar herşeye kulp bulmak olmuyor gerçekten.din aklına gelmediiyse gerçekten içiyorsa ve içtiğini yazmışsa yalan yoksa o zaman bu kişinin günahını alıyorsanız nolacak peki..
benim inancım başkada olsa inanın çıkarım o kişiyi uyarırım,hakaret ederse,facede bile öyle sayfaları çok şikayet etmişliğim vardır. saygıdır önemli olan.
bazıları içkiyi sever ve bu doğal gelir. böyle tepki alacağı aklına gelmemiştir. şahsen benimde gelmedi okuduğıuumda.

Son düzenleme:
peki birçok yazıda bağnazlık ve saygısızlıkla itham edildiğimiz halde
hiçbirine haddini bilin denmiyor
peki sizin karşınızdakine saygınız nerde demezler mi insana

Arkadaşım artık şu konuyu kapatırmısın yorumumu tekrardan oku. Bana geniş bir insan demene rağmen seni baz alarak konuşmadım. Sana göre öyledir bana görede başkaları bu şekildedir dedim. Pek meraklısınız tartışma çıkarmaya. Konuyu uzatıpta konu sahibine saygısızlık yapmayalım. Kimse size birşey demedi saldıran sizsiniz. Tekrar okuyun.

İyi de arkadaşın dine saygısızlığı nerede? Gelip içkiyi suratınıza mı fırlatmış? Zorla ağzınıza mı dökmüş? Şimdi şöyle düşünün çoğunluğu Hristiyan olan bir ülkede yaşasaydınız, dindar bir Hristiyan kasabasında onlar Pazar ayinine giderken sizin evde durmanızı, o dini gereği yerine getirmemenize kızsalardı ne hissederdiniz?Aaa çoğunluğu Hristiyan bir ülkede yaşıyorum deyip, diğerlerine saygısızlık olmasın diye vaftiz olur, Paskalya yumurtası boyar, Pazar ayinlerine katılır mıydınız? Sizi ilgilendirmemeli içkiden bahsetmesi, gelip ağzınıza dökmediği sürece. Çünkü diğer türlü Müslümanlar eziliyor, bize saygısızlık yapılıyor deme hakkınız olmaz.

işte önemli olan bu. empati yapabilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…