bugün bosandim

bu ne demek oluyor? Islama göre dini nikah önemlidir biz yinede ikisini yaptik ama eger dinen bosadiysa zaten suan birbirimize haram sayiliyoruz resmi nikah olsada olmasada

umarım dinen haram sayıldığınız adamla aynı evde değilsinizdir.
ve dinen sizi boşamış olsa dahi kanunlar karşısında hala karı kocasınız ve resmi nikah karşılıklı sorumluluklar yükler taraflara. davanızı açmadan bitirmiş sayılmazsınız.

ve dahi o adam oturup diğer kadının apzını burnunu tarif etti siz de saf saf dinlediniz mi?
herifin eşyasını çöp poşetine koyup kapının önüne bırakmadınız mı?
öyle boş ol deyince e iyi madem mi dediniz?
mihrinizi verdi mi?

ya dini yorum yasak biliyorum da.

dini nikah dini nikah diyen arkadaşlar bi zahmet okuyun araştırın ya.
dini nikahın koşulları nelermiş, nasıl bozulurmuş, aynı evde yaşanır mıymış yaşanmaz mıymış.

yani ben bu kadar dini nikah takıntılı değilim -resmi nikah dini nikahı kapsar görüşündeyim- ama ben bile sizden iyi biliyorum dini nikahtan boşanma koşullarını.

Banlanacaksam da böyle banlanayım, aşağıda okumanız gereken ayetler dini nikahçı arkadaşlar.

Kadınları boşadığınızda, bekleme sürelerini tamamladılar mı ya onları uygun bir şekilde tutun yahut da uygun bir şekilde serbest bırakın. Onları, zulmetmeniz için, zararlarına bir biçimde, tutmayın. Bunu yapan, benliğine zulmetmiş olur. Allah’ın ayetlerini eğlence aracı yapmayın. Allah’ın üzerinizdeki nimetini ve kendisiyle size öğüt vermek için indirdiği Kitap’ı ve hikmeti hatırlayın. Allah’tan korkun ve bilin ki, Allah her şeyi çok iyi bilmektedir. (2 Bakara Suresi – 231)

Ey Peygamber! Kadınları boşadığınız zaman iddetlerine doğru boşayın ve iddeti iyi sayın! Rabbiniz olan Allah’tan sakının! Onları evlerinden çıkarmayın; onlar da çıkmasınlar. Apaçık ve belgeli bir yüzsüzlük yapmaları durumu müstesna. İşte bunlar Allah’ın sınırlarıdır. Allah’ın sınırlarını çiğneyen kendi benliğine zulmetmiş olur. Bilemezsin, belki Allah bundan sonra yeni bir iş/oluş ortaya çıkarır. (65 Talak Suresi -1)

O kadınları, imkânlarınız ölçüsünde, barındığınız yerin bir kısmında barındırın. Onları baskı altında tutmak için onlara zarar verme yönüne gitmeyin. Eğer hamile iseler yüklerini bırakıncaya kadar onlara nafaka verin. Eğer sizin için çocuk emziriyorlarsa, ücretlerini de verin. Aranızda uygun biçimde konuşup tartışın. Eğer anlaşmakta zorluk çekerseniz o zaman, doğmuş olan çocuğu baba hesabına başka bir kadın emzirecektir. (65 Talak Suresi - 6)

Bir zevcenin yerine başka bir zevce almak istemişseniz onlardan birine yükler dolusu mal vermiş olsanız da o maldan hiçbir şeyi geri almayın. İftira ederek, açık bir günah işleyerek mi geri alacaksınız onu? (4 Nisa Suresi – 20)

Hem o malı nasıl alırsınız ki? Daha önce birbirinizle derinden derine kaynaşmıştınız. Ve onlar sizden çok sağlam bir söz de almışlardı. (4 Nisa Suresi – 21)

Son düzenleme:
Nasil bosadi. Oyle uc kere bos ol demeyle olmuyor bu is. Nasil nikah kiyarken sahitlere ihtiyaciniz varsa bosanirken de sahitler olmasi gerekir. Şahitler huzurunda mi bosadi seni!

bu sonuna kadar alma işi nasıl oluyor bilginiz var mı
evet var. öncelikle bir avukata başvur ama şöyle dişlisinden sonrası eşinizin maddi manevi durumuyla ilgili bişi mallarına maaşına evine barkına her şeyine tedbir koyarsınız hiç bir şey kaçıramaz sizden sonra nafaka talep edersiniz ve evliyken edindiğiniz malların yarısına el koyar ve alırsınız tabi ihanetide ispatlamak şartıyla gerekirse donunuda alırsınız ama bi işinize yararmı bilemem...

[/QUOTE

şu an hala evlisiniz resmi olarakta boşanın

var ama bosanmayi dini nikah bittikten sonra baslatacak ama o nikahin zaten anlami yok artik beni bosadi ve geri dönüs yok
Arap emirliklerinde mi yasıyorsunuz?

Burası Türkiye Cumhuriyeti, gecerli olan resmi nikahtır.

Cocuk cocuk yok bosadı yok geri dönüş yok bilmem ne.

Arap emirliklerinde mi yasıyorsunuz?

Burası Türkiye Cumhuriyeti, gecerli olan resmi nikahtır.

Cocuk cocuk yok bosadı yok geri dönüş yok bilmem ne.

Hayir ben yurtdisinda yasiyorum burdada resmi nikah var yaptirdimda ama benim icin asil önemli olan dini nikah sizin icin baska olabilir ama benim icin böyle yani dinen bosadiysa kagit üzerinde evli olsamda benim icin esim sayilmiyor. Bu da benim görüsüm

Elbette bu konuda size bir şey diyemem.
Evliliği kafada bitiren sebepler vardır; sizi dinen boşaması sizin evliliği kafanızda bitirmenize sebep olmuştur. Bu durumda sen yoluna ben yoluma dersiniz. Ancak bizim burada demek istediğimiz, devletin size verdiği haklardan faydalanmanıza bu durum engel değil. sizinle resmen boşanmadan başka kadınla birlikte olan eşiniz, resmiyette sizi aldatmış oluyor ve bunun bir bedeli var, biz de bunu ödettirin diyoruz, kötü mü ediyoruz.

aynen dedigin gibi canim sanirim bende kendimi iyi ifade edemedim aynen dedigin gibi kafamda bitire bildim ya benim icin o önemli olan o acidan benim icin önemli cünkü biliyorum bidaha dönemez
ama resmi nikahdan faydalanma meselesinide anliyorum tabikide haklisiniz hic kötü etmiyorsunuz

Dini nikahlıyken eşini aldatan ve o kadını tarif eden bir herifle olan evliliğinizdeki haram helalden mi bahsediyoruz?! Keşke kıymasaydınız devlet nikahı,en azından boşanma işleriyle uğraşmak zorunda kalmazdınız,bu kafada gitmeye devam.

Göğüs ve basen ölçüsünü de verdi mi? Yani bu ayrıntılar önemli...

Bir fotonuz var mı birlikte göster deseydin hatta bana whatsuptan at deseydin, çok merak ettim deseydin. Sonra da delil yapardın onu. Senin pişkin kocan yollardı bence.

isimcik niye bu adama bu kadar değer veriyorsun yapma kuzum
seni hep aşalamış hor görmüş bu adam için hiç birşey değmez
bence silmelisin ve sen diyorsun artık olmaz diye
en büyük nedeni aldatmış birde utanmadan anlatmış
bence kurtulduğuna şükretmelisin
adam değilmiş
afedersin ama anlattığı kişi için çok güzelmiş demiş
sadece dış güzell,iğe önem vermiş
senin iç güzelliğini görmemiş bile
DEĞMEZ BU ADAMA
KAPATMALISIN BU DEFTERİ

evet bahsediyorum bu sonucta onun günahi benim degil benim demek istedigim dini nikah bittigi icin ve artik geri dönüsü olmadigi icin kafamda bitirmis oldum herseyi kagit üzerinde öyle yazsada önemli degil benim icin ama resmi nikahla donuna kadar alabilcegimi ve faydalanabilecegimide biliyorum o ayri mesele sanirim kendimi iyi ifade edemedigim icin yanlis anlasildim

yok onu vermedide ama bana dedi ki gögüsleri ve kalcalari belli olmayacak sekilde giyiniyor bende en sinir oldugu sey budu hep giyim konusunda takintili

evet bahsediyorum bu sonucta onun günahi ben

yok onu vermedide ama bana dedi ki gögüsleri ve kalcalari belli olmayacak sekilde giyiniyor bende en sinir oldugu sey budu hep giyim konusunda takintili

Göğüs ve kalçaları belli olmayacak şekilde giyinecek kadar edepliymiş madem evli erkekle zina ederken ne düşünüyormuş deseydin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…