Yalnız Zeyno hikayede oturmayan yerler var. Babaannene benzeyen yönün neymiş? Şu olsa anlarım; babaanneni çok seversin o da seni sever annen gıcık olur tamam anlarım ama babaannenin oyle bir durumu yok. Normalde annenin ablana gıcık olması gerekir. Altında başka şeyler yatıyor gibi sanki.Bunu o kadar düşündümki yok yani..
Sürekli babanneme benzetir onun gibi kanin bozuk olmussun iste der.
Bananneminhatirladigim tek seyi 3 yasindaydim yatalak hastaydi. Ablami annemlerin elinden almak iatemis sürekli onlarda kalirdi. Yan apartmanda idik.bende evden kosa kosa giderdim sitenin bahcesinde aglardim beni almazdi iceriye babannem. Kapinin arkasindan bagirirdi bu bizim kizimizi git sen onlarin kizi ol diye.. Cok gecmeden öldü. kötü biriydi.
buna benzetmesi zaten facia bir olay..
böyle deyince bende dogurmasaydin kani bozuk birini diyorum. Bilseydim böyle olacagini dogurmazdim seni diyor.
Annen ablana çok düşkün? Kaç yaş var aranızda ablanla?O varda garip o isler. Ablam evlenmedi nisanlanmadi onun yüzündenevlilikle ilgili ssıkıntı h8ssediyor. zaten bizimde hemen evlenebilme sansimiz yok. Karisik biraz o fasil yani.. annem nisandan once de boyle davranirdi.
Yalnız Zeyno hikayede oturmayan yerler var. Babaannene benzeyen yönün neymiş? Şu olsa anlarım; babaanneni çok seversin o da seni sever annen gıcık olur tamam anlarım ama babaannenin oyle bir durumu yok. Normalde annenin ablana gıcık olması gerekir. Altında başka şeyler yatıyor gibi sanki.
Annen ablana çok düşkün? Kaç yaş var aranızda ablanla?
Kaç yaşında olursanız olun annelerinin dagıttıgını toplamaya çalışmak, durumu kabullenmek, bununla baş etmek çok zorNe denir bilmiyorum.. o kadar sacma basit bir mevzudan annem bağırdı ki..
artik dayanaamadigimi farkettim. Öldürsene kurtulayim dedim üzerime geldiginde.. bunu o kadar gercekten istwdim ki.. gercekten kurtulmak istedim..
kac gündür sevdigim adami haketmedigimi söyleyip icimdeki kötü duygulari kalbimi kabartmayi basarmisti ama susuyordum.
üstüme gelince öldür de kurtulayim dedim. Öl kurtulayim senden artik diye bagirdi.
O kadar yanliz ve boslukta hissettim ve hissediyorum ki.
Sadece ufacik daha 4 yasinda olan kardesim geldi yanima. Sarildi.
Ablam uyuyordu sabah erkenden kalktim islere yardim edeyim diye. Vertigo var basim donunce uzandim. Bir seyi yanlış yapmışım nasil bir bagiris.. cevabini verince iyice alevlendi.. yüksek sesten gercekten korkarim annem oldubolasi bagirdigi icin.. kucukkende cok kriz gecirirdim artik dayanamiyorum elim ayagim titredi. Mutfaga gittim pesimden geldi. cekmeceyi gosterdim bak orda boy boy bıçak var. al da öldür dedim. Bunlari söylediğime inanmiyorum hala ama dedim. Ve gercekten hissederek dedim..
Bekar evinde kalan bi arkadasın var mı? Konuyu ona anlatsan da onun yanına çıksan? Ailene de tek kalamıyomus korkuyomus benden rica etti ben de ev gecindirmeye alışmk icin kabul ettim falan deseniz.
Yazık günah evlenmenize de var sanırım biraz?
Kaç yaşında olursanız olun annelerinin dagıttıgını toplamaya çalışmak, durumu kabullenmek, bununla baş etmek çok zor
Bi anlıgına da olsa ölmeyi istemek, bunu hissederek söylemek sizi bu kadar dehşete düşürebiliyorsa hala bi şeyler sağlam demektir. O kötü his sizin sağlıklı oldugunuzu gösteriyor yani. Ölüm düsüncesi sizde rahatlama yaratmıs olsa asıl o zaman endiselenmeye başlamak gerekirdi.
Daha önce de görmüssünüz, ailenizle aranıza mesafe koydugunuzda daha iyiye gidecek her sey.
Ama evden uzaklaşmanın yolunu evlilikte aramayın nolur. Yanlış anlamayın, sevdigim adam diye bahsettiginiz kisiyle tüm yaralarınızı saracak harika bir evliliginiz olabilir gelecekte. Ama hayat bu olmazsa, bi hayalkırıklıgı daha yasarsanız cok kırılır dökülürsünüz.
Kendinizden başka tutunacak dalınız olmasın. Aile, arkadaş, eş hepsi birbirinden degerli, birbirinden önemli ve hepsi hayatınızda olması gereken insanlar. Ama hayatınızı, geleceginizi tamamen bunlardan birinin üzerine kurmaya kalkarsanız eninde sonunda canınız yanar.
Okudugunuzdan bahsetmissiniz. Calısmaya basladınız mı?
Kaç yaşında olursanız olun annelerinin dagıttıgını toplamaya çalışmak, durumu kabullenmek, bununla baş etmek çok zor
Bi anlıgına da olsa ölmeyi istemek, bunu hissederek söylemek sizi bu kadar dehşete düşürebiliyorsa hala bi şeyler sağlam demektir. O kötü his sizin sağlıklı oldugunuzu gösteriyor yani. Ölüm düsüncesi sizde rahatlama yaratmıs olsa asıl o zaman endiselenmeye başlamak gerekirdi.
Daha önce de görmüssünüz, ailenizle aranıza mesafe koydugunuzda daha iyiye gidecek her sey.
Ama evden uzaklaşmanın yolunu evlilikte aramayın nolur. Yanlış anlamayın, sevdigim adam diye bahsettiginiz kisiyle tüm yaralarınızı saracak harika bir evliliginiz olabilir gelecekte. Ama hayat bu olmazsa, bi hayalkırıklıgı daha yasarsanız cok kırılır dökülürsünüz.
Kendinizden başka tutunacak dalınız olmasın. Aile, arkadaş, eş hepsi birbirinden degerli, birbirinden önemli ve hepsi hayatınızda olması gereken insanlar. Ama hayatınızı, geleceginizi tamamen bunlardan birinin üzerine kurmaya kalkarsanız eninde sonunda canınız yanar.
Okudugunuzdan bahsetmissiniz. Calısmaya basladınız mı?
Bazen şu oluyormuş; büyük çocuk emerken anne başka çocuğa hamile kalinca büyük çocuğu sütten kesmek zorunda kaldığı icin kendini suclu hissediyormus bilinçaltinda. Belki böyle bir şeydir. Ablan çok hastalanan bir çocuk muydu?Iki yas var aramizda.
Kis döneminde sıkıntılarim artinca bi deneyim sansimi dedim de kabul etmediler. Simdi yaz dönemi bekar evinde kalan arkadaslarimin hepsi memleketlerine döndüler. Arkadaslarim hep öğretmen
Kis döneminde sıkıntılarim artinca bi deneyim sansimi dedim de kabul etmediler. Simdi yaz dönemi bekar evinde kalan arkadaslarimin hepsi memleketlerine döndüler. Arkadaslarim hep öğretmen
Verirsiniz acelesi yok. Çalışma hayatı sizi evden de gün icinde yasanabilecek krizlerden de uzak tutar. Geleceginiz icin üc beş bi şeyler koymaya bakın kenara.Okuldan mezun olamadim bi kac dersimi veremedim. 3 aydir calismiyorum. Heo calistim okulu fiilen birltirdig8m günden beri.. bayram sonu tekrar baslayacagim gecici olarak bir yerde.
İşte duymak istedigim şeylerHaklısınız tabi bu konuda.. tek dayanagim guvencem olarak görmek degil ama sevdigim insanl cok zor dönemler atlattik. Ozellikle o cok zor seyler yasadi. Birbirimize destek olup tutunduk hayata.. o varken huzurlu ve mutluyum.
ancak hayattaki tek idealim onunla birlikte olmak degil.
Anladım babanıza anlatsanız belki o anlar ve izin verir.
Evlilik ne zaman peki?
İşte duymak isim şeyler
Birbirinize zor zamanlarınızda destek olmanız çok güzel, hayatı hem zorluklarıyla hem de guzellikleriyle paylasacaksınız zaten. Umarım hep böyle devam edersiniz. Birbirinizin sırtında ya da yörüngesinde degil de yanında yürürsünüz umarım hayatın devamını.
Benim anlatmak istedigim sey hayatın ters köselerle dolu oldugu. O yüzden ne insanlara, ne mekanlara, ne sahip oldugunuz mala mülke işe tutunun. İnsanlar ölür, degisir, hata yapar; mal mülk hic beklenmeyen anda gelir geldiginden de hızlı gider, iş deseniz aynı. O yüzden sadece kendinize tutunun diyorum.
Babam bu konuda su an destek olmuyor. Öğrenciyken ikna etmisti annemi ama su an olmaz. Nisanli oldugim icin farkli davraniyor izin konusunda.
Anladım.. peki arada arkadaslarıniza gidersiniz okul açıldığında olmaz mı? Yani en olmadi haftada 1-2 gün kafanızı dinlersiniz o da iyi gelir size.
Babanız görmüyor mu annenizin tutumunu size karşı? Belki onu daha cok arkanıza alabilirsiniz, annenize sert yapsa biraz..
Yaşama hakkı için herşeyini verebilecek hasta insanları düşün ve ne yaşarsan yaşa bu lafları etme.
Böyle cümleler kurduğuna göre ergenlik çağında olmalısın.
İnsan yaş aldıkça sıkıntılarla baş etmeyi de hayatın tadını çıkarmayı da daha iyi biliyor. Senin de zamanla öyle olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?